|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Nie nas, to Jop tak twierdził na konferencji.
Nie widziałem, żeby Łasicki zagrał gorzej od Wiktora, wydawało mi się nawet, że pewniej ale trener decyduje. Jeżeli rzeczywiście jest z tego więcej naszej lepszej gry - niech tak będzie. Na tyle nie obserwowałem meczu żeby patrzeć czy rzeczywiście Biedrzycki daje akurat w tym elemencie jakiś bonus, ale nasz trener twierdzi, że tak. BTW gdyby grał Mikulec a nie Kiakos wczoraj to czuję skończyłoby się co najmniej 2 albo 3 do zera. Serio nie wiem gdzie wy widzicie jakieś wielkie zagrożenie ze strony Pogoni w pierwszej połowie. Raz wyszli sam na sam po zapaśniczym pojedynku i z raz podjechali w nasze pole karne jak obciął się Kiakos (z czego nie było nawet strzału). Myśmy na samym początku drugiej połowy mieli z 3 dogodne sytuacje do strzału. Trudno oczekiwać kanonady, jak nasi zawodnicy nie celują z 10 metrów albo nie umieją przyjąć piłki w polu karnym.
Ostatnio edytowane przez Tantal : 20.04.2025 o godz. 10:37.
![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
myślałem że nikt nie ma gorszej fryzury w tej lidze niż Niziołek, ale ten Hrco coś tam, powiedział hold my beer i przed meczeme odwiedził któryś z 14 tysiecy zakładów barberskich na terenie Krakowa
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A co do zagrożenia, kto po tej wrzutce w doliczonym czasie nie miał tętna 180 ręka do góry. Letkiewicz musi lepiej się ustawiać bo zostawił pustą bramkę...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 20.04.2025 o godz. 11:28.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
Biedrzycki nie powinien grać razem z Urygą. Gość permanentnie źle się ustawia i cały czas wrzucają mu za kołnierz. Raz Letkiewicz uratował a raz nie dał rady. Najczęściej ktoś mu ratuje dupe ale chłopa wożą zbyt często.
Biedrzycki powinien być zmiennikiem Urygi a w jego miejsce musi grać ktoś trochę bardziej obrotny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale nie może grać ani Kutwa ani Józek. Teraz oceniamy tylko to, czy Biedrzycki jest lepszy od wracającego do zdrowia Łasickiego. Mi też się wydawało po poprzednim meczu, że Łasicki lepiej broni i generalnie jest pewniejszy, nie zwracałem szczególnie uwagi na to jak który wyprowadza piłkę. Jop twierdzi, że Biedrzycki robi to lepiej - przyjmuję do wiadomości, nie weryfikowałem. Rozumiem logikę, że w meczu gdzie przeciwnik się niemal non stop broni ten element jest ważniejszy niż sama gra w destrukcji.
Edit: bo wkradło się ZŁO
Ostatnio edytowane przez Tantal : 20.04.2025 o godz. 12:44.
![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
O co chodzi z Sapałą? Chodzi o Łasickiego?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Łasickim znaczy. Niektórym się mylą imiona, niektórym nazwiska
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Osobiście uważam że Łasicki jest pewniejszy. W sensie - nie robi rywalowi stuprocentowej sytuacji co mecz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.04.2025 o godz. 15:40.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Skrót meczu z TVP Sport:
https://www.youtube.com/watch?v=tqTPcLhepzQ ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Osobiście spróbowałbym duetu Łasicki -Biedrzycki ,bo Alan w każdym meczu robi prezent przeciwnikowi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat Alan ostatnio się ogarnął i to Biedrzycki robi prezenty, ale raczej nie powinni grać razem. Są po prostu zbyt wolni.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.04.2025 o godz. 20:21.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Dobrze jest dążyć do perfekcji, ale obrona nie była i nie jest naszym problemem. Naszym problemem jest to, że zamiast mieć strzelonych grubo ponad 70 bramek, mamy ich zaledwie 50.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Realne jest poprawienie obrony, strzelanie 70-ciu bramek w sezonie ze zbieraniną za pieniądze jakie mamy to mokry sen mitomanów. Jakby Baena, Zwoliński, Duarte etc. wykorzystywali co drugą sytuację to nigdy by do nas nie trafili. Rodado to jest złoty strzał, ewenement, nie reguła ani plan działania. Bregu, Duarte, Baena, Alfaro - to jest mniej więcej nasz poziom. Obejrzałem sobie dzisiaj przychlastów z BBT i Znicza (jak myśmy z nimi stracili sześć punktów nigdy nie zrozumiem), to co mamy i tak źle nie wygląda. Proponuję obejrzeć skrót - to jak padła jedyna bramka to jedno, ale pozostałe sytuacje to jest miazga.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.04.2025 o godz. 21:26.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
Przyjmuje ten argument. Jop musi rzezbic z tego co ma i kompromisy sa nieuknione. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście, że wynika to z braku jakości w wykończeniu czy nawet strzelaniu z dystansu zawodników innych niż Rodado. To fakt.
Ostatnio edytowane przez Arked : 21.04.2025 o godz. 22:38.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To prawda. Jedynym sposobem byłoby sprowadzanie bardziej efektywnych i produktywnych drwali imitujących grę w piłkę, zamiast efektownych i grających do przodu jeźdźców bez głowy. Ja mimo wszystko szanuję Wisłę za ten wybór, którego dokonuje. Takie trochę męczeństwo za piłkę nożną.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
dostalismy tez chyba najmniej karnych z całej czołowki, tylko dwa mówili tym nawet w TVP
![]()
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|