|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Ja obstawiam, że dogoni ich Polonia która jest na najlepszej drodze do odwalenia scenariusza Katowickiego.
Imo tabela na koniec bd wyglądać tak: 1. Arka 2. Polonia 3. BBT 4. Płock 5. My 6. Tychy W finale GKS z Petrochemią i awans Tyszan. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Ja obstawiam raczej
1. Arka 2. Polonia 3. BBT 4. Wisła 5. Płock 6. Tychy W finale my z Tychami, awansujemy po karnych. ![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
To są właśnie statystyki, nie ma to tak na prawdę większego sensu bo idą one najmniejsza linią oporu czyli typują najbardziej możliwy scenariusz. Tak jak tu Pepe pisze od kilku lat, że 63 pkt powinny wystarczyć do bezpośredniego awansu.
To są tylko ciekawostki, które później są weryfikowane przez sytuację w konkretnym sezonie. Statystyka zakłada, że jak ktoś gra dobrze to będzie grał dobrze, a jak źle to będzie grał dalej źle. Nie uwzględnia, że klub x może zrobić czarną serię albo serię zwycięstw dzięki, której zacznie wielkimi krokami gonić wszystkich. Dlatego mnie zawsze ten temat śmieszy bo tu z kolei ciągle się typuje, że teraz to Wisła wygra 10 na 10 meczów i wskoczy na 1 miejsce, bo jest to matematycznie możliwe to tak liczymy, a co tam. Tak na prawdę wszystkie te przewidywania można sobie w dupę wsadzić. Jedyna sensowna ocena do przewidzenia to jest statystyka, wiedza o danym klubie i taki instynkt, w którą stronę to może pójść. I wtedy można plus minus obstawiać ile klub, którym się serio interesujemy - tak jak my Wisłą - może punktów zdobyć, a co to da na koniec sezonu to i tak nikt nie wiem, bo tak na prawdę kij wiemy co tam się w TBB dzieje albo dlaczego Polonia czy Tychy tak odpaliły i czy to może dalej u nich trwać. Skupiając się na samej Wiśle, majać oglądając jej mecze i mając jakąś tam wiedzę ogólną co tutaj się dzieje, to można obstawiać, że szału na finiszu sezon nie będzie, a w barażach będzie cięzko. No chyba, że nastąpiło przełamanie i teraz będziemy grali ciągle brzydko ale będziemy umieli większosć meczów przepychać - ale w to wątpię, po prostu obstawiam, że teraz się udaje bo gramy z cieniasami i jak będa te trudniejsze mecze to już tak fajnie nie będzie, szczególnie w barażach. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Procenty oblicza się najpierw definiując ile jest możliwych zdarzeń (MZ), a potem określa ile jest zdarzeń sprzyjających (ZS). Stosunek ZS do MZ to jest właśnie procent (inaczej ułamek ZS:MZ). ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ty od czterech meczów bredziłeś o mokrej szmacie i co? Ano nic, dalej bredzisz...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A kto powiedział osiołku, że mecze z drużynami z wyższych pozycji będą trudniejsze? Kraczesz i biadolisz jak stara baba. Przypomnij sobie swoje "prognozy" przed każdym meczem i zrozum jaki jesteś żenujący ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Jakie moje prognozy przed każdym meczem? Co ty bredzisz?
Miej resztki honoru, już kiedyś się założyłeś na temat przewidywań wyników i później nawet przeprosić nie umiałes. No tak, logika podpowiada, że mecze z trudniejszymi rywalami będą łatwiejsze xd Obyśmy wygrywali wszystko, ale póki co po stylu tych zwycięstw wygląda to tak, że nam się udaje jakimś cudem wepchnąć tym cieniasomn jednego gola więcej. Tobie oczywiście nie przeszkadza to pompować balonika jak jest zajebiście xd ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygraliśmy 4 mecze z rzędu, nie jest zajebiście jest chujowo, a jak ktoś uważa inaczej to pompuje balonik
. Puknij się w głowę...A co do przeprosin, żebrałeś o nie przez tydzień jak żul o 50 groszy, więc raz się zlitowałem... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
To raczej nie jest wina PKlimka że zespoły grają wbrew logice. No i co ważniejsze, ile razy taka historia wydarzyla sie w przeszłości? PS. Moj typ jest taki jak Tantala, z tym że obędzie sie bez karnych |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Założę się o flaszkę że awansujemy . kto wchodzi o zakład? stawiam najprzedniejszy bimber spod Hajnówki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy my czasem już nie mamy takiego zakładu?
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
mam przeczucie ze płock zamieni się miejsce z termalicą,
Polonia z baraży wyjdzie. Niewygodna ta Polonia, bardzo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sandomingo mamy zakład
Leszekpw- stoi. jak wygram to dam znać |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Po meczu w Warszawie można przynajmniej powiedzieć że kwestia grania 1 meczu barażowego u siebie jest juz matematycznie zalezna tylko od nas. Trochę kłuje że beznadziejna Miedź ma z nami lepszy bilans bezposredni, ale i nie sądzę że wygraja wszystko do końca (w tym w Płocku).
13 pkt w ostatnich 5 meczach powinno dac 3 miejsce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak w ostatnich 5 meczach wygramy z TBB i stracimy tylko 2 punkty to wejdziemy bezpośrednio.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jutro trzymamy kciuki za Znicz.
Jeśli w przyszły piątek będziemy mieć TBB na 6 punktów i byśmy z nimi wygrali, to odrobienie kolejnych 3 punktów (bo stosunek bezpośredni będziemy mieć lepszy od Niecieczy) nie jest czymś niewyobrażalnym. Sytuację bardzo komplikuje choćby jeden punkt zdobyty jutro ze Zniczem, który nie gra już o nic :( ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Porzućcie wszelką nadzieję Wy, którzy tu wchodzicie" /tzn.na tę stronę/
TBB weźmie od Znicza te 3 pkt, choć i tak może mieć potem kłopoty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Pierwszy dzień świąt, remis po ospałym meczu mnie nie zaszokuje.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak będzie remis, też nie będzie źle. Tylko jeśli Termalica wygra, to prawie zapewni sobie awans. I tu jestem pesymistą - wiedzą to , wiedzą że za chwilę mają serię ciężarów i będą chcieli ten mecz wygrać za wszelką cenę. Znicz za to już na wakacjach, po co grać ostro i ryzykować jakąś kontuzją jak dla nich już wszystko jasne.
![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A TBB i tak potraci punkty z Arka i Miedzią. Fajnie że beda emocje, ale jeszcze duzo przed nami żeby nasz bezpośredni awans stał sie realny |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Chodzi mi o bezpośrednią różnicę punktową z TBB. Jest ogromna różnica pomiędzy 6 i 7 punktami, bo po prostu jest już bardzo mało kolejek do końca i ten dodatkowy punkt to praktycznie ekstra kolejka zapasu nad nami.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie Miedź gra tak tragicznie Karherop, że nie jestem pewien czy z nimi Termalica nie wygra. Ale zawsze mogą wtopić 2 pkt z walczącą o życie kotwicą.
Zresztą to totalne gdybanie - na razie muszą stracić punkty ze zniczem, xhoćby dwa. Wtedy uwierzę, że jeszcze jesteśmy w stanie powalczyć z nimi o coś. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
przypomne że do końca jest dla nas do wziecia maksymalnie 15 pkt
załóżmy co i tak jest wątpliwe że wygramy te 5 meczy , co będzie serią 10 zwyciestw z rzedu (kiedy mielismy taka?) no ale wygramy bedziemy mieć 67pkt czy ktoś uważa za realne, aby Arka w 5 meczach zdobyła mniej niż 3pkt !? lub TBB w 6 meczach zdobyła mniej niż 9pkt ? dodatkowo nalezy założyć że i Płock i Polonia nam nie przeszkodzą w tej zabawie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Ja wiem że to szanse matematyczne etc ale są. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeżeli TBB straci punkty w Zniczu i my z nimi wygramy to mamy do nich 3 albo 4 punkty na4 kolejki do końca. Czy to dużo? Moim zdaniem spokojnie do odrobienia. Z kim po nas graTBB? Arka w Łęczna d Miedź w Kotwica d Dla nich mecz ze Zniczem jest kluczowy jak nie wygrają to zacznie się panika jeszcze większa niż teraz. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie TBB ma taką średnią że w 6 meczach 9 pkt to jest ich normalny tegoroczny wynik. A patrząc na terminarz, może być gorzej, np. 7-8. Jutrzejszym meczem mogą się podratować przed trudnymi meczami z czołówką więc na pewno będą cisnąć.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|