|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
wiem że jaramy sie najbardziej superpucharem, ale w sobote kolejny odcinek serialu pt żałosne próby awansu
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Warta jest w dramatycznej formie i rozpoczyna walkę o I-ligowe życie.
Spodziewam się powtórki z meczu przy R22, mam tylko nadzieję, że tym razem wykorzystamy swoje sytuacje. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
2-1 w plecy
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ciężary,widzę ciężary.Ostatnie 5 meczów z Wartą to 4 porażki i remis.Bilans historyczny też na kolana nie powala.
Wiem jak to zabrzmi ale remis biorę w ciemno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ciemno to widzę. Superpuchar czy nie, największym problemem jest brak Rodado, a nie ew. zmęczenie. To raczej nie będzie mecz w którym piłkarze będą co chwilę biegać od jednego pola karnego do drugiego.
Problem jest ten co zawsze - strzelić więcej niż się straci. A my leżymy i w ataku, i w obronie. Coś czuję że przerwiemy serię na jednym zwycięstwie ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2023
Offline |
|
|
Zwolak powinien podgrzać ławę patrząc na jego formę.. Tylko nie ma kogo za niego wystawic. Czy przypadkiem kiedyś Fred nie grał na 9?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Warta w słabym stylu walczy o utrzymanie a Wisła - zdaniem pewnego socjologa o zacięciu informatycznym - gra najlepszy futbol w Polsce. Z jednym, jedynym problemem - całkowitym brakiem umiejętności do strzelania bramek.
Ostatni wyjazd na międzymeczowe zgrupowanie zakończył się dwiema porażkami i myślę, że teraz będzie podobnie. 1:0 dla Warty. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Warta dramatycznie potrzebuje punktow a przyjezdza do nich Wisla znana rowniez jako Wielka Orkiestra Pilkarskiej Pomocy, ktora w takich sytuacjach bardzo lubi rozdawac punkty.
Przewiduje wiec strate punktow. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I z Rodado było często niełatwo o zdobywanie bramek, ale teraz to już w ogóle można typować, ile strzelimy do końca sezonu i czy dobijemy do dwucyfrowej liczby w kolejnych 9 kolejkach, jeśli nie wróci. Chyba jak Uryga strzeli 5 razy głową.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Fred grał w ataku, m. in. w meczu pucharowym z Polonią i naprawdę nieźle to wyglądało. Teraz nie ma jakiejś wielkiej formy, ale trudno sobie wyobrazić kogoś bardziej bez formy niż obecny Zwoliński. Nie jesteśmy w stanie zdobywać bramek jeśli gość stojący u nas w ataku (z naciskiem na słowo "stojący") nie potrafi trafić do siatki z 5 mietrów. Tu jest na gwałt potrzebny zmiennik.
Jakkolwiek absurdalnie to nie brzmi, albo w ataku powinien zagrać Duarte z Sukiennickim, albo sam Duarte a w środku trójka pomocników Carbo- Poletanovic-Igbekeme. Nikogo lepszego na chwilę obecną nie ma. Będą ciężary, oby tym razem się jakoś udało. ![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dlatego ja bym nie powiedzial, ze Zwolinski jest w niskiej formie tylko ze jest w swojej normalnej formie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Trzeba jakoś pokombinować, wybór mamy praktycznie żaden. Jedynym pocieszeniem jest to, że gramy z dołem tabeli, z drużynami tracącymi dużo bramek, więc może jakimś cudem uda się wcisnąć więcej niż rywal.
Ewentualnych baraży bez Rodado sobie nie wyobrażam. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę że najlepszym zastępstwem dla Rodado jest Duarte. Co któryś strzał mu wychodzi, na przykład wczoraj był najbliżej zdobycia gola.
Duda czy Sukiennicki nie umieją strzelać, w ogóle. Trzeba też wziąć pod uwagę że mamy tylko jakieś 60 minut żeby strzelić gola po stałym fragmencie, bo zdaje się że na tyle sił ma Poletanović. Po jego zejściu powinien je wykonywać ktoś inny niż Duda, może Jaroch albo Mikulec, zależnie od strony. Ale Jop prędzej straci pracę niż zrezygnuje ze swojego autorskiego pomysłu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.04.2025 o godz. 21:01.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Mógłby też Jop zrezygnować z jednego kloca na środku obrony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Kartki:
Żółte kartki: 8 - (pauzuje) Sukiennicki (wrócił) Uryga 6 - Mikulec, Biedrzycki 4 - (wrócili) Kiss, Jaroch, Łasicki 3 - Ikbekeme 2 - Zwoliński, Carbo, Rodado 1 - Alfaro, Starzyński, Kutwa, Letkiewicz, Poletanović, Duda ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Kutwa miał jakąś kontuzję mięśniową dlatego nie zagrał.
Mam nadzieję, że w sobotę będzie już OK. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Warta to najgorsza drużyna wiosny (2 pkt w 6 meczach) w calej lidze, czyli będzie to idealny mecz na podanie im tlenu.
Jedna z ciekawszych kwestii to kto wyjdzie za Rodado, mam nadzieję że nie będzie to Alfaro oraz że nie będzie to Duda (pole karne paraliżuje mu nogi).. Zostaje nam Kuziemka. Czyli znajac Jopa wyjdzie Alfaro. Pole do rotacji w formacji ofensywnej mamy zatrważające. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Obstawiałem 7 pkt. i scenariusz W - P - R - P - W i tego się trzymam. W sobotę w palnik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
No, ale jedna porażka po zwycięstwie z Kotwicą już była.
![]() Jeśli ma być przeplatanka to teraz zwycięstwo, |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A ja chciałbym w tym meczu zobaczyć Baniowskiego od początku na skrzydle (o ile jest w pełni zdrowy). W sparingach prezentował się nie gorzej od innnych skrzydlowych, których marny poziom jest nam dobrze znany, poza meczem ze Zniczem nie dostał żadnej szansy. W rezerwach co prawda nie błyszczał, ale Kiss zagrał od niego dużo gorzej, a mimo wszystko teraz wchodził na boisko (a jest totalnie bezużyteczny). Alfaro już niech się zajmie trenerką na pełny etat. A Baenie niech któryś mózg powie, że skoro ma szybkie nóżki, a wychodzi mu 1/10 dośrodkowanie, to niech poszuka karnego - któryś drewniak wejdzie w niego na raz gdy ten zatrzyma się z piłką.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Baena to wczoraj zagrał i tak niezły mecz i nawet pierwszy raz w tym sezonie wykonał wrzutkę lewą nogą, ktora byla idealnie w punkt. Przypuszczam że nawet sam sie zdziwił że tak potrafi.
Baniowskiego natomiast też bym z chęcią zobaczyl. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
Krakowscy Harlem Globetrotters, czyli najlepszy zespół w Polsce "piłkarsko - w każdym aspekcie oprócz goli" jak twierdzi klasyk, zespół grający tak, że "ludzie przecierają oczy ze zdumienia" zawita już pojutrze do Grodziska i tam będzie radował publikę pięknymi zagraniami, sztuczkami technicznymi itd.
Myślę, że jednak o dziwo wygramy, podobnie w kolejnym meczu z Chrobrym, mokra szmata będzie później, jak już nawet najwięksi pesymiści uznają, że to 3 miejsce jednak jest realne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Jak tego nie wygrają to nie ma dla nich nadziei.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Baniowski nie jest kontuzjowany?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.04.2025 o godz. 21:06.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jadę. liczę na skład Letkiewicz Jaroch Kutwa Uryga Mikulec Carbo Poletanović Igbekeme Baena Alfaro Duarte i pewne 3 punkty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Baena Alfaro Duarte. Co może sie nie udać?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
@Levis88 - zapomniałeś o Zwolińskim. Osobiście liczę że coś wciśniemy z SFG, ewentualnie rykoszet, może też Warta przydzbani i zrobi karnego?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.04.2025 o godz. 15:59.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Swoją drogą to nie rozumiem dlaczego AI nie sugeruje jakiegoś sposobu na wywalczenie karnego zamiast bezsensownego grania po obwodzie.
Chyba że te wrzutki w pole karne na wysokości pasa są robione w nadziei na jakąś rękę.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 04.04.2025 o godz. 16:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Alfaro. Bo będzie grał sukiennicki, a nie on.
![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|