|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Najlepsze jak co roku łudzicie się bajdurząc w tym temacie, a awansu jak nie było tak nie będzie. Mam ubaw.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Dziwny to powód do radości.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
To bardzo dobrze, że masz ubaw, bo to jest wątek ZABAWY Statystyką! Dokładnie DO TEGO celu powstał! SERIO!
Chcemy się tu bawić, a nie obrażać, marudzić i wylewać swoje frustracje na innych ... No, chyba, że definicja słowa "zabawa' się zmieniła, bo ja już stary jestem i nie nadążam za obecną nowomową... A jeśli uważasz, że ten wątek w czymkolwiek szkodzi naszemu awansowi to w takim razie to już robota dla specjalisty niestety ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Zrób sobie listę tych, z których po zakończeniu sezonu będziesz się śmiał, jak w przypadku meczu z Ruchem - może i teraz będzie na przekór tobie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Próbujecie coś wytłumaczyć gościowi który pisał listy do klubu w obronie Rude.Równie dobrze możecie iść porozmawiać z kijem od miotły....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jeśli mielibysmy przed meczem z Termalika 8 punktow straty do nich to mozna się jakkolwiek łudzić. Wczesniej nie wiem czy jest sens.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Każdy kolejny wpis nadziei bawi mnie niezmiernie. Balonik oczekiwań pierdyknie z hukiem, już niedługo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja lubie sie podpierac danymi historycznymi na ile cos jest mozliwe, na ile to bajdurzenie. Przypadek z 23/24 i Gieksa i Arka i 9 pkt przewagi na przestrzeni 6 spotkań: Po 28 kolejce: Arka: 55 pkt Gieksa 46 pkt Od tamtego czasu: Arka 7 pkt bilans 2-1-3 Gieksa 16 pkt bilans 5-1-0 Oczywiście mozna sie i cofnac glebiej, chocby do słynnego Gornika i sezonu 16/17. Tez 28 kolejka, 9 miejsce, 7 pkt straty do top2 i to zrobili. To że cos jest możliwe, nie znaczy jednak że sie dokona. Ja będę ultra zadowolony z barazu z 3 miejsca, a i 4 będzie naprawdę dobre. Będzie to znaczyło że złapaliśmy bardzo dobrą formę na koncowke rundy, a to jest najważniejsze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
To jest forum GKSu, ze przedstawiamy dane historyczne GKSu?
Dane historyczne Wisly sa takie, ze rok temu po 29 kolejce bylismy na 5 miejscu, a sezon skonczylismy na 10. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Wyliczenie jakiejś procentowej szansy na taki awans Wisły jest trudne, ale podejrzewam że to grubo poniżej 10%. Matematycznie jest to możliwe, choć bardzo mało prawdopodobne. Przewiduję mokrą szmatę z Wartą, co i tak wcale nie musi przekreślać naszych (iluzorycznych) szans, bo to już jest ten moment kiedy czołówka zaczyna zwykle potykać się o własne nogi, a drużyny zagrożone spadkiem zaczynają grać na poważnie. Nie zdziwi mnie jeśli Kotwica urwie punkty np. Arce, bo w sumie - czemu nie?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.04.2025 o godz. 15:39.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dla ulatwienia - w nazwie jest "zabawy statystyka".
Liverpool zdobyl w tym sezonie srednio 2,41 pkt w lidze, Barcelona 2,27, Puszcza Niepolomice 0,96. Nie wiem co to ma wspolnego z obecna Wisla (pewnie tyle co dane historyczne GKSu z zeszlego sezonu), ale zawsze sie mozna pobawic jak wskazuje nazwa tematu. Jesli chodzi o procentowe szanse to masz Klimka po kazdej kolejce na tt: https://x.com/pklimek99/status/1906824662916436265
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 02.04.2025 o godz. 10:30.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie zamierzam nikogo przekonywać że mamy niewiarygodnie wielkie szanse na wyprzedzenie TBB i awans. Te mamy takie jak napisal Klimek, 2.5%. I jak ktos nie chce czytac tych postow to o ile wiem nie ma takiego przymusu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiscie. Po prostu nie czepiajcie sie kogos o to, ze ma z tego beke
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Drużyna jest niestety tak niestabilna i chimeryczna, że każdy mecz można spokojnie typować rzucając kostką, która ma na ściankach cyfry 0,1 i 3.
Wynik będzie podobnie przypadkowy jak gra i wyniki Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jedno jest niezmienne. Gramy poniżej potencjału, oczekiwań. Nie umiemy seryjnie wygrywać, nie umiemy ZDOMINOWAĆ kolejny rok I ligi. Do awansu bezpośredniego potrzebna jest własnie dominacja. Bycie zespołem 1-2 w jakiejkolwiek lidze, to jest praktycznie non stop wygrywanie, przeplatane remisami i porażkami. U nas jest odwrotnie, remisy i porażki przeplatamy wygranymi. i to pokazuje jak chujowy zespół zbudował Zaskroniec.
Nie zasługujemy na awans bezpośredni, bo jesteśmy ciency. Format ligi i mnogość miejsc premiowanych awansem/barażami jest tak duża, że przy całej chujowości I ligi, możemy sobie póki co, zawsze do końca sezonu grać o miejsce barażowe i myśleć o awansie. Gdyby awansowały 2-3 ekipy, bez baraży, to byśmy w dupie byli już dawno, w tym sezonie czy wcześniej. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dokladnie. Najlepsze chwile to sa te gdy nie rozgrywamy spotkan. Choc paradoksalnie udaloby sie w tym sezonie do kupy zebrac i z 10 fajnych meczyków (w tym nawet dzisiejszy), ale drugie 10 konkretnie beznadziejnych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Niektórzy oczekują, ale nie przez awans bezpośredni z 2 miejsca. Nawet zabawy statystyką mają sens dopiero, jeśli prawdopodobieństwo jakiegoś zdarzenia liczy się w czymś więcej niż promilach.
![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem jak inni ale jesli chodzi o moje ocyekiwania to spodziewam sie, ze kolejny sezon rowniez bedziemy w pierwszej lidze. Jestem oczywiscie zawsze gotowy aby sie mile zaskoczyc.
Powyzsze nie przeszkadza mi jednak analizowac "co by bylo gdyby...". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to czekamy w I lidze na Wieczystą i co z tego wyniknie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No nie do końca. Znam wielu trenerów po "kuleszówce" którzy widząc że ich pomysł jest o kant dupy rozbić próbowali coś zmienić. Czasem się udawało, zwykle nie - ale przynajmniej pokazywali że zauważają problem.
Jop to jednak szkoła Sobolewskiego - jeżeli rzeczywistość nie dostosowuje się do taktyki, to trzeba jeszcze mocniej egzekwować taktykę, bo jest słuszna. Znamienne jest ile razy Jop narzekał że piłkarze próbują grać coś czego z nim nie trenowali. Robią tak, bo widzą że pomysły trenera nie działają. Ale jasne, niech Duda wykonuje wszystkie SFG, a Baena dośrodkowuje w pole karne gdzie jest ośmiu piłkarzy rywala i trzech naszych. Zresztą, bez znaczenia, Angelowi i tak wychodzi jedna wrzutka na dwadzieścia, co i tak jest lepszym wynikiem niż ten, którym mogą pochwalić się Kiss albo Alfaro. Autentycznie nie pamiętam żeby Tamas chociaż raz dobrze zacentrował... Także PMS PMS-em, ale Jop to nawet w pierwszej lidze nie wydaje się brylować wśród krajowych trenerów. Nie żeby był głównym winowajcą, kadra co sezon jest coraz słabsza i zawsze z krytycznymi brakami, ale nie widać nawet próby zróżnicowania gry, wprowadzenia korekty.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.04.2025 o godz. 01:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Akurat Tamas posłał ostatnio super podanie do Zwolińskiego w meczu z Kotwicą, gdzie strzelający miał przed sobą całą bramkę, ale strzelił oczywiście prosto w bramkarza. Podanie było idealne w punkt.
To nie jest wina naszych skrzydłowych, że Zwoliński jest aktualnie w takiej formie, że jest w stanie spudłować na pustą bramkę z metra.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 04.04.2025 o godz. 08:38.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Najlepiej im szło, kiedy nie za bardzo dało się wprowadzić te wytyczne. Sobolewskiemu - kiedy dostał nowych piłkarzy i zrobił serię zwycięstw na wiosnę - potem już Chat GPT to ogarnął i wszystko wróciło do normy. Jopowi za każdym razem na początku, kiedy jeszcze siła rzeczy wybierał rozwiązania białkowe i robił dobre wyniki - potem znowu AI przejęła kontrolę. Czy muszę tu dodawać Rude? Czy nie widzicie, że od lat mamy jednego trenera? nazywa się Excel. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mozna dyskutowac czy to wizja klubu wymaga sprowadzania pewnych zawodnikow aby uskuteczniac z gory zalozony sposob gry i taktyki czy tez klub bierze poprostu kogo sie akurat da i wynikiem tego jest nasz sposob gry. Ja sklaniam sie ku temu, ze to gabinety dyktuja profil zawodnikow i w rezultacie zamykaja kazdego trenera Wisly w schemacie gry z ktorego chlop nie jest w stanie sie wydostac. Fernandez zastapiony przez Goku, Villar zastapiony przez Baene, Sobczak przez Zwolinskiego itd. pokazuje, ze rotacja w skladzie jest ale jeden "samochod klasy kompakt jest zastepowany kompaktowym samochodem innej marki". I jak nie mogles przewiezc szafy tak dalej nie mozesz jej przewiezc. Odpowiedzialny czlowiek wiedzacy, ze ma do przewiezienia szafe wzialby wiekszy samochod ale w Wisle to tak nie dziala. Trener ma przewiezc szafe Oplem Corsa. Trener czy sie nazywa Sobolewski, Rude czy Jop moze oczwyscie probowac cos zmieniac taktycznie i w fazie ataku kazac temu biec prosto zamiast w lewo a innemu stanac dwa metry przed polem karnym zamiast metra w polu karnym, wrzucac z linii koncowej zamiast w naroznika pola karnego ale koniec koncow ma to marginalne znaczenie. Ja osobiscie od spadku nie widze wielkiej roznicy w jakosci gry czy sposobie gry niezaleznie od tego kto na lawce siedzi. Jak Sobolewski stracil Mule i Fernandeza a Junca nabawil sie problemow, ktorzy indywidualnymi umiejetnosciami a nie taktycznymi wytycznymi potrafili wygrac mecz to Wisla zaczela grac "swoje" i Sobol z cudotworcy stal sie wuefista. Jesli ktos naprawde oglada mecze Wisly a nie tylko bezmyslnie gapi sie na boisko to z niemal stuprocentowa pewnoscia moze zawczasu przywidziec jak bedzie wyglada gra i jaki mniej wiecej bedzie wynik danego meczu. Trenerzy druzyn przewciwnych - szczegolnie tych slabszych kadrowo od Wisly - tez to widza i dlatego regularnie tracimy z nimi punkty. Sorry za dlugi wpis w temacie o statystyce ale mysle, ze to jaki mamy sklad ma bezposredni wplyw na nesze statystyczne szanse, ktore sa tutaj dyskutowane. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2021
Offline |
|
|
Cytat:
Z każdą rundą skład jest coraz słabszy, trenerzy też raczej nadal przeciętni, więc nie ma przypadku w tym, że to kolejny sezon, w którym bardziej niż na TOP2 patrzymy na to, czy Wisła w ogóle załapie się do baraży. Brak awansu zapewne oznaczać będzie kolejne osłabienia. Kolejnego sezonu nie uda się utrzymać Rodado. Trzeba też będzie pewnie szukać jakiegoś zarobku, a sama sprzedaż Krzyżanowskiego to zdecydowanie za mało. Straciliśmy trzy lata, z perspektywą na dalszy rozkład. Długi rosną, końca sportowego zjazdu nie widać. Ważne, że Jarek zadowolony. "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm." |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|