|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To jest niepojęte - Wisła nie gra, przerwa na reprezentację, wszyscy kibice odpoczywają od oglądania tego kalectwa.
Wszyscy? Nie, jest jedna waleczna galijska wioska... Tfu! Jest jeden prezes Wisły wyzywający na X kibiców Legii od pedałów. Autentycznie boję się tu wchodzić bo z tygodnia na tydzień jest coraz gorzej. Czasy kiedy raz na miesiąc albo dwa Królewski nazwał kogoś idiotą większość wspomina już z nostalgią. I o co? O jakieś ustalenia między troglodytami umawiającymi się na grupowe danie sobie po mordzie, w przerwie między odsiadką a sprzedażą narkotyków. Tam nasz prezes bryluje.. Chcę być dobrze zrozumiany - wielokrotnie przeprowadzałem podobne "eksperymenty społeczne" co Jarosław Królewski. Parametry były może trochę inne, preferuję czyste alkohole. Tyle że ja podczas moich eksperymentów zawsze unikałem internetu i mediów społecznościowych jak ognia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.03.2025 o godz. 14:46.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Bo tak to przynajmniej "szef jest swój i go nie tykamy". W ogóle jezu jaka to była żenada... DAJCIE IM CZAS, DAJCIE IM CZAS 2 tyg później Moskal zwolniony 6 miesięcy później jak się kopali po czołach tak się dalej kopią XDDD |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Musiało być tam zdrowo pite przez weekend.
W sumie w tym wszystkim tylko Wisły żal, że jest kojarzona z tego typu pyskówkami z X na poziomie ławki sprzed wiejskiego GS-u. No ale to wszystko tylko eksperyment społeczny, będzie lepiej. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Byłby dym okropny... A u nas? Ciekawe jaka jest cena tego spokoju? |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Member
Od: 05.2024
Offline |
|
|
Takie rzeczy nie mogą się dziać bez przyzwolenia "prawdziwych" kibiców. Klub na równi pochyłej pod względem finansowym, sportowym i organizacyjnym a za sterami człowiek, który robi z Wisły i jej fanów jeden wielki mem.
Ewidentnie komuś ten człowiek bardzo pasuje. To tylko pokazuje jak bardzo zepsutym środowiskiem się staliśmy. Wyleczyliśmy się z raka płuc (sharks) a ta podstępna choroba zaatakowała inny organ, tylko wielu z nas zdaje się nie dostrzegać objawów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najnowsze wieści z pokera rozgrywanego pomiędzy Prezeskiem a WK:
Prezesek- no to ja podbijam, som nowe inwestory, Szwajcary, ale też jeszcze inne. Zastanów się bo potem będzie za późno... WK- hehe... Prezesek- z czego się śmiejesz, jakbym miał w styczniu 2019 tydzień czasu to Imaz grałby dalej u nas! WK- he he he |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żaden to poker, JK ma w ręce same blotki.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale nie wiadomo jakie karty ma rękawie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Odnoszę wrażenie że każdy zagraniczny goguś który pojawi sie u nas na meczu to zaskroniec będzie wciskać kit że to nowy inwestor
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
W Studiu Reymonta dziś było, że nic nowego w temacie się nie wydarzyło, ale temat aktualny i żeby skoncentrować się na meczach, a jak będzie miało co wyjść to Karcz napisze. A także, że decyzja cały czas po stronie Pana Kwietnia. Dla mnie to trochę wszystko grubymi nićmi szytę.. Najpierw byś robił zamieszanie, chwalił się, że chcesz kupić, aby później 3 miesiące nie móc podjąć decyzji, aby w to wejść? W Widzewie gość wyszedł, powiedział, że chce kupić po 2-3 tyg. papiery były gotowe, podpisali i koniec. Nikt się nie zasłaniał, że sezon trwa, że to czy tamto. Nie rozumiem tej sytuacji za bardzo.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Trochę to jak z tym panem z kambodżańskiej rodziny królewskiej... Raz na jakiś czas wynajmiesz statystę, mrugniesz okiem do znajomego dziennikarza i twitterek pewnie znów rozgrzany do czerwoności.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kwiecień ma czas, on niczego nie musi.
Myślę, że w przypadku braku awansu Wieczystej (a po raz kolejny zaliczyli wpadkę w II lidze), będzie mu dużo łatwiej podjąć decyzję o przejęciu Wisły. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Na to akurat bym nie liczył, myślę, że awansują. Plus po co by robił wtedy takie zamieszanie gdyby to zależało od awansu Wieczystej? Wtedy podejrzewam zaczekałby do rozstrzygnięcia tej kwestii i dopiero gdyby nie awansowali, uruchomiłby cały proces.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Temat jest raczej "aktualny" w tym sensie, że Królewski przygarnąłby kogoś z pieniędzmi, kto pozwoliłby mu realizować swoje wizje.
Kwiecień nie jest chętny na takie rozwiązanie. Homorystyczny wątek z piątkowej wizyty "byłego partnera Paris Hilton", który na prośbę Królewskiego zapozował w fotelu prezesa wyraźnie na to wskazuje. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Peszko ma jeszcze 1-2 mecze marginesu błędu, jeśli da ciała, to po prostu poleci. Co do awansu to tak jak w naszym przypadku, poczekałbym do ostatniego meczu sezonu. Rok temu Arka koncertowo zaprzepaściła rok czasu i kilkanaście baniek z praw TV w ostatnich 3 kolejkach. Wojtowicz wspomniał dziś w Studio Reymonta, że styl gry Wieczystej nie powala na kolana, a graczy mają o umiejętnościach i kontraktach I-ligowych lub Ekstraklasowych. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
Kwiecień robi jakieś zamieszanie? Nie przypominam sobie ani jednego jego słowa zacytowanego przez media od momentu kiedy królewski napisał o spotkaniu w knajpie. K czeka czy w ogóle nie ma tematu? A może jedynym tematem było pożyczenie kasy żeby Wisła dostała licencję?
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 31.03.2025 o godz. 18:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Mam nadzieję że Jaro dobrze pilnował tego szwajcarskiego jebake .Jak zakręcił się gdzieś koło Alex to wszystko mogło się zdarzyć.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Przypominam,że jutro pierwszy kwietnia.Znając życie będziemy mieć pewnie ze 4 nowych właścicieli...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
w tym klubie wszystko jest na opak, wiec akurat newsy z dzisiaj (1.IV) moga byc wiarygodne xD
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tymczasem w Pogoni nowy właściciel spłacił 30 mln długów.
I dodał: “Te działania finansowe były możliwe dzięki inwestycjom kapitałowym i pożyczkom bez odsetek udzielonym przeze mnie, które ostatecznie zamienią się w kapitał własny. To podejście podkreśla nasz strategiczny kierunek, aby Pogoń Szczecin stała się klubem wolnym od długów i finansowo stabilnym” – podsumował nowy właściciel Portowców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
A czy pożyczki bez odsetek są dopuszczalne prawnie ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jeśli nie są pożyczkami handlowymi (czyli udzielanymi przez osoby prawne) to są dopuszczalne.
Ale każdorazowo nieuwzględniona kwota odsetek (rynkowa) jest dodatkowym przychodem, od którego trzeba zapłacić podatek. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Patrząc na ilość artykułów związanych z walką prezesa o wpuszczanie kibiców Wisły odnoszę wrażenie, że chyba ktoś tu się obawia nieprzychylności ultrasów. Swoją drogą ta walka o prawa kibiców (pseudokibiców?) naszego klubu zabawnie kontrastuje z informacjami o nożach, meczetach i miotaczach ognia znalezionych przy tych turystach zatrzymanych w drodze z Białegostoku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cały czas walczymy o miejsce barażowe, ewentualny awans jest baaaardzo odległy.
Dziwisz się, że JK przygotowuje się pod ewentualne głaskanie ultrasów w przypadku braku awansu i wszystkiego, co będzie z tym związane? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Pogoń, Korona, Widzew, Radomiak, Lechia, GKS Tychy... - wszystkie te kluby znalazły inwestora w ostatnim czasie, pewnie jeszcze o kimś zapomniałem, a my nie potrafimy od tylu lat.. zastanawiam się w czym problem?
Dodatkowo zastanawia mnie bierność Jakuba Błaszczykowskiego.. wiadomo, że Kuba ma ogromny pogłos w społeczności, jest lubiany i szanowany nawet w kręgach innych klubów.. czy zrobił cokolwiek, żeby nasi kibice wrócili na stadion? czy udostępnił chociaż głupią relację na instagramie, który śledzą miliony osób? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|