The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.03.2025, 14:55
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tak.
Duda jest techniczny. Można mu zarzucić kilka rzeczy, ale nie brak techniki użytkowej, dryblingu, przeglądu pola, spokoju wychodzenia spod presji, umiejętności otwierających podań, panowania nad piłką.
Chłop taki świetny, a przez 1,5 sezonu zupełnie tych szerokich możliwości nie wykorzystuje. Ktoś mu zabronił? Ile ma asyst? Ile bramek?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.03.2025, 17:45
A ile z jego potencjalnych asyst zmarnowali koledzy?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.03.2025, 18:21
Masz na myśli zwłaszcza te "potencjalne asysty" po rzutach rożnych bitych wprost na głowę rywali?

Czy może te związane z kreatywnym, szybkim rozegraniem i zakończonym prostopadłym podaniem, których przez te parę lat jego gry w Krakowie mieliśmy jak na lekarstwo?

Może zadasz sobie pytanie, jak to się niby dzieje, że taki Rodado potrafi zdobywać bramki po asystach Baeny czy Alfaro lub jeszcze innych zawodników, a jakoś dziwnym trafem przez już tyle lat nie zdobywa ich po tych "potencjalnych asystach" Dudy?

Może jednak ten Duda ma znacznie więcej wad i sumarycznie zarówno w rozegraniu, jak i operowaniu piłką jest słaby, pomimo z pozoru niezłej techniki użytkowej? Oczywiście niezłej tylko w polskiej skali, bo do techniki użytkowej, którą prezentują piłkarze silnych zachodnich lig to mu daleko.

To tylko tu na tym forum i w TVP Sport można robić z Dudy zawodnika, któremu "nie brakuje techniki użytkowej, dryblingu, przeglądu pola, spokoju wychodzenia spod presji, umiejętności otwierających podań, panowania nad piłką", albo z Sukiennickiego kogoś dynamicznego, kto może dać drużynie rzekomo nawet większą wartość niż Carbo - a potem dziwić się, że ktoś parska na te mądrości śmiechem, bo się okazuje, że sama technika czy pozorna dynamika nawet w naszej pierwszej lidze nie wystarcza i nie rekompensuje innych wad czy ułomności.

Ludzie ogarnijcie się w końcu, życie Was ciągle weryfikuje, a Wy nic. Dalej robicie z "wunderkindów" graczy, którymi nie są. No ileż można trwać w fikcji?

Do kompletu brakuje jeszcze mądrości Karheropa na temat potrzeby cierpliwego budowania talentów Młyńskiego i Starzyńskiego oraz uporczywego inwestowania w nich.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.03.2025 o godz. 18:33.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.03.2025, 18:26

Taa jak nie trener który źle go ustawia to koledzy którzy nie potrafią wykorzystać jego mistrzowskich zagrań.

Może Ty mi powiesz co Duda robił przy pierwszej bramce dla Miedzi? Jak jego zachowanie pomagało drużynie?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.03.2025 o godz. 18:29.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.03.2025, 18:58
Markus napisał(a):Wyświetl post
Masz na myśli zwłaszcza te "potencjalne asysty" po rzutach rożnych bitych wprost na głowę rywali?

Czy może te związane z kreatywnym, szybkim rozegraniem i zakończonym prostopadłym podaniem, których przez te parę lat jego gry w Krakowie mieliśmy jak na lekarstwo?
:
Wiesz dobrze co mam na myśli.
Nie dopuszczam możliwości że jesteś ślepy i w kilku ostatnich meczach nie widziałeś doskonałych podań Dudy, które powinny zostać zamienione w bramkę gdyby nie zmaścił tej sytuacji czy to Fred czy to Zwolak.
No, ale jeśli tego nie widzisz to pokieruję się radą Wattsa i przestanę karmić trolla.
Na złą wolę nie poradzę.
Dotyczy też Drozda.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.03.2025, 19:33
Tak.
Duda jest techniczny. Można mu zarzucić kilka rzeczy, ale nie brak techniki użytkowej, dryblingu, przeglądu pola, spokoju wychodzenia spod presji, umiejętności otwierających podań, panowania nad piłką.
Wymienione przeze mnie dyskwalifikujące braki to właśnie "technika użytkowa".
Duda to drewno. Ma kołek zamiast stopy.
Jak zwykle tworzysz alternatywną rzeczywistość.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.03.2025 o godz. 19:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.03.2025, 19:39
Do Markusa i Drozda dołączam za radą Wattsa także wolfy'ego.
Wy chyba lubicie po prostu prowokować zbędne dyskusje.
Tak nudne macie życie?

Nie mam zamiaru wpisywać was na listę ignorowanych.
Będę jedynie prostował wasze prowokacje, bez wchodzenia w dyskusję.

Miłego wieczoru.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.03.2025, 19:44
Na złą wolę nie poradzę.
Dotyczy też Drozda.
To nie żadna zła wola tylko koniec cierpliwości. Duda swoją olewacką postawą psuje na boisku powietrze i zniechęca innych do grania. Może powiesz wreszcie co robił przy pierwszej bramce dla Miedzi? I jak zareagował na pretensje ze strony Igbepeme. Machać łapkami to sobie może jak się prosto kopnąć nauczy...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.03.2025, 19:48
Do Markusa i Drozda dołączam za radą Wattsa także wolfy'ego.
Wy chyba lubicie po prostu prowokować zbędne dyskusje.
Tak nudne macie życie?

Nie mam zamiaru wpisywać was na listę ignorowanych.
Będę jedynie prostował wasze prowokacje, bez wchodzenia w dyskusję.

Miłego wieczoru.
Chłopie, poza swoimi urojeniami nie masz żadnych argumentów. To tak samo jak z Twoim bełkotem o Sukiennickim - wypisujesz jakieś bzdury o bajecznej technice i że to szybszy Carbo, potem udajesz że nie było tematu.

Jesteś jedynym tutaj który twierdzi że Duda dobrze wykonuje SFG. Nie zastanawia Cię to?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.03.2025, 19:54
Przeczytałem.
Tu akurat nie było rozmowy o SFG. Czyli znowu trollowanie.
Nie wchodzę w dyskusje.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.03.2025, 20:57
Tu wszyscy mają urojenia oprócz wolfyego, drozdza i markusa. Oni wszystko wiedzą najlepiej, nie mylą się nigdy i znają prawdę objawioną xd
A tak na prawdę to 3 największych napinaczy i bajkopisarzy z tego forum. Lesio też ale on chociaż się tak nie produkuje, a jak się pomyli to nawet mordę zamyka na kilka tygodni.

PS Oni serio się nie mylą. Oni tylko żartują gdy coś źle napiszą albo po prostu wszyscy są za głupi, żeby zrozumieć sens ich wypowiedzi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 23.03.2025, 21:09
Technikę Duda akurat ma, jak na I ligę, bardzo dobrą. Problem jest taki, że na razie nie ma z tego konkretów. Tylko czasami chce mu się pracować w obronie i to niestety jest rzecz, której nie można wytłumaczyć młodym wiekiem czy kolegami. SFG też mu nie wychodzą i też mógłby to poprawić.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.03.2025, 21:38
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Tu wszyscy mają urojenia oprócz wolfyego, drozdza i markusa. Oni wszystko wiedzą najlepiej, nie mylą się nigdy i znają prawdę objawioną xd
A tak na prawdę to 3 największych napinaczy i bajkopisarzy z tego forum. Lesio też ale on chociaż się tak nie produkuje, a jak się pomyli to nawet mordę zamyka na kilka tygodni.

PS Oni serio się nie mylą. Oni tylko żartują gdy coś źle napiszą albo po prostu wszyscy są za głupi, żeby zrozumieć sens ich wypowiedzi.
Buchachacha

Perfekcyjna auto recenzja hejterku .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
gpat
Senior Member

Od: 07.2020

Stary 23.03.2025, 22:31
Wyśmiewanie umiejętności technicznych Dudy to jest tutaj jakaś żenada. Większość krytykantów nie potrafiła by wskazać pięciu zawodników przewyższającym wyszkoleniem Dudę. Czyjeś chwalicie, swego nie znacie. Duda wykonuje sfg bo na obecną chwilę nikt tego lepiej nie potrafi (wskaż inną osobę jak potrafisz?). Według mojej oceny, WIĘKSZOŚĆ wrzutek jest wykonana na odpowiedniej wysokości i z siłą, tyle, że jak w polu karnym stoi stado baranów którzy nie umieją ruszyć do dośrodkowania, powalczyć o pozycję, wyskoczyć, a jeszcze jak trzeba do tego celnie uderzyć w światło bramki to efekty są takie jakie widzimy. Wskażcie który potrafi powalczyć w takich sytuacjach?
Uryga- ciągle faulujący broniącego,
Zwoliński-jako jeden z nielicznych który mógł by coś dać w takich sytuacjach drużynie, pod formą,
Biedrzycki- sorry, (jak by mnie piłka trafiła odpowiednio w łeb, też bym trafił do bramki) ten to nie podskoczy wyżej jak źdźbło trawy,
Rodado- może i potrafi uderzyć głową, ale też musi mieć przestrzeń, urwać się obrońcy,
pozostałych to nawet nie będę komentował i to nie chodzi nawet o to, że nie mają wzrostu, bo i bez wzrostu z odpowiednim ustawieniem i timingiem zawodnik powinien potrafić uderzyć na bramkę.
Wisła jak nie awansuj w tym sezonie, to w sierpniu, z tym właścicielem, o takim piłkarzu jak Duda (technika, wrzutka, doświadczenie) będziemy mogli pomarzyć.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 24.03.2025, 11:06
Narzekacie na Dudę bijącego SFG ale powiedzcie mi kto zamiast niego miałby je bić ? Bije je Kacper ponieważ:
1. Jest w czołówce - jeśli nie najniższy - najniższych piłkarzy w naszej drużynie więc nie przyda się w polu karnym skacząc do główki
2. Jest w czołówce - jeśli nie najbardziej wątły - wątłych piłkarzy w naszej drużynie więc nie przyda się w polu karnym aby rozepchać przeciwnika
3. Jest w czołówce - jeśli nie najbardziej wolny - wolnych piłkarzy w naszej drużynie więc jak idzie kontra po takim SFG to przynajmniej ma te 10-15 metrów handicap`u nad przeciwnikiem
4. Jest w czołówce - jeśli nie najmniej agresywny - najmniej agresywnie doskakującym piłkarzem w naszej drużynie więc jak go przeciwnik minie na 16tce to Kacper może tylko dostrzec numer na koszulce przeciwnika bo pewnie nawet nie zdąży sponsora odczytać pod tym numerem. Tak mu typ odjedzie na pierwszych 10-15 metrach.

Reasumując, bije źle, nie nadaje się do tego ale puszczenie go w obręb 16tki to jest dużo gorsze rozwiązanie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.03.2025, 11:35
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Narzekacie na Dudę bijącego SFG ale powiedzcie mi kto zamiast niego miałby je bić ? Bije je Kacper ponieważ:
1. Jest w czołówce - jeśli nie najniższy - najniższych piłkarzy w naszej drużynie więc nie przyda się w polu karnym skacząc do główki
2. Jest w czołówce - jeśli nie najbardziej wątły - wątłych piłkarzy w naszej drużynie więc nie przyda się w polu karnym aby rozepchać przeciwnika
3. Jest w czołówce - jeśli nie najbardziej wolny - wolnych piłkarzy w naszej drużynie więc jak idzie kontra po takim SFG to przynajmniej ma te 10-15 metrów handicap`u nad przeciwnikiem
4. Jest w czołówce - jeśli nie najmniej agresywny - najmniej agresywnie doskakującym piłkarzem w naszej drużynie więc jak go przeciwnik minie na 16tce to Kacper może tylko dostrzec numer na koszulce przeciwnika bo pewnie nawet nie zdąży sponsora odczytać pod tym numerem. Tak mu typ odjedzie na pierwszych 10-15 metrach.

Reasumując, bije źle, nie nadaje się do tego ale puszczenie go w obręb 16tki to jest dużo gorsze rozwiązanie.
Toś dojebał mocnymi argumentami,Drozd z Wolfym już zacierają ręce...
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 24.03.2025, 12:16
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Niestety są u nas piłkarze którzy na wyniki zespołu mają wywalone ich i ich menagos interesują minuty na boisku i brak problemów przy zmianie klubu. Nikt na taką postawę nie reaguje i to jest przyczyna patologii a nie tabelki.
A jakie nazwiska kryją się pod słowem "nikt"?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.03.2025, 13:10
Przecież Drozd w Zaskrońca nie uderzy. Będzie generował te swoje wysrywy cały czas pomijając osobę, która za to odpowiada
Ewentualnie napisze, że Zaskroniec jest zły ale "inni" byli jeszcze gorsi. Czyli jedną patologię będzie pudrować inną.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.03.2025, 14:26
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Toś dojebał mocnymi argumentami,Drozd z Wolfym już zacierają ręce...
Spoko, możesz udawać że Duda jest super, tylko niestety - dla Ciebie i Królewskiego - wszystko na koniec weryfikuje boisko. A tu weryfikacja jest negatywna.

Przy czym był moment kiedy Duda faktycznie próbował walczyć o piłkę zaraz po powrocie po kontuzji, ale potem się uwstecznił. Aktualnie oglądamy klasycznego Dudę, będącego piątym kołem u wozu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.03.2025, 16:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Spoko, możesz udawać że Duda jest super, tylko niestety - dla Ciebie i Królewskiego - wszystko na koniec weryfikuje boisko. A tu weryfikacja jest negatywna.

Przy czym był moment kiedy Duda faktycznie próbował walczyć o piłkę zaraz po powrocie po kontuzji, ale potem się uwstecznił. Aktualnie oglądamy klasycznego Dudę, będącego piątym kołem u wozu.
A gdzie ja napisałem,że Duda jest super?Czy to wina Kacpra,że ma po.......onego szefa który po dwóch udanych zagraniach wciska go do reprezentacji?

A tak swoją drogą to patrząc na wyczyny naszych biało- czerwonych orłów w meczu z Litwą nie jestem pewien czy Duda jakoś znacząco odstawałby od tych zbierańcuchów .
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 24.03.2025, 17:06
Podobno piłkarz jest tak dobry jak jego ostatni mecz.
A z Legnicą akurat Duda był w pierwszej trójce naszych najlepszych zawodników w tym meczu.
Ja wiem, zagraliśmy wtedy słabo ale i tak Duda, na tle reszty, wyglądał lepiej.
Zobaczymy co będzie z Kotwicą
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 24.03.2025, 17:10
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
A jakie nazwiska kryją się pod słowem "nikt"?
Wszystkie Nazwiska od kapitana przez sztab i trenera po prezesa. Od "dajcie im czas" do "nie mogę nikomu zarzucić braku zaangażowania". Traktowanie piłkarzyków jak święte krowy prowadzi do tego co mamy aktualnie, kiedy do walki i koncentracji zmuszają się raz w miesiącu. Jest więcej debilnych założeń jak "wszyscy wygrywamy, wszyscy przegrywamy", a pra przyczyną patologii która wepchnęła nas do 1 ligi było bredzenie jeszcze z czasów Trio. "Wisła na wyniki ma jeszcze czas" autorstwa Królewskiego.

Ja mam tylko nadzieję, że takie jawne walenie w chuja jak Dudy przy pierwszej bramce dla Miedzi w szatni nie przechodzi bez echa, bo jeżeli tak to gówno z tego będzie.

A z Legnicą akurat Duda był w pierwszej trójce naszych najlepszych zawodników w tym meczu.
Chyba sobie jaja robisz Duda olewając krycie zajebał mecz mimo, że strzelił bramkę. Mając takiego "zawodnika" reszta drużyny zwyczajnie traci ochotę do gry.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 24.03.2025 o godz. 17:15.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.03.2025, 18:07
krysztal napisał(a):Wyświetl post
A gdzie ja napisałem,że Duda jest super?Czy to wina Kacpra,że ma po.......onego szefa który po dwóch udanych zagraniach wciska go do reprezentacji?

A tak swoją drogą to patrząc na wyczyny naszych biało- czerwonych orłów w meczu z Litwą nie jestem pewien czy Duda jakoś znacząco odstawałby od tych zbierańcuchów .
Miałem tak nawet zażartować, ale mi się z żalu odechciało.
"Z kogo się śmiejecie? Z siebie samych się śmiejecie."

Ja wiem, zagraliśmy wtedy słabo ale i tak Duda, na tle reszty, wyglądał lepiej.
Zobaczymy co będzie z Kotwicą
Marna prowokacja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.03.2025 o godz. 18:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 25.03.2025, 09:41
Marna prowokacja.
Przepraszam.
Spróbuję się poprawić.
Może tak:
"Duda najgorszym piłkarzem Wisły albo jeszcze gorszym".
Albo tak:
"Gdyby nie Duda to na pewno bylibyśmy w extraklasie".
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.03.2025, 11:43
Przepraszam.
Spróbuję się poprawić.
Może tak:
"Duda najgorszym piłkarzem Wisły albo jeszcze gorszym".
Albo tak:
"Gdyby nie Duda to na pewno bylibyśmy w extraklasie".
Nadal źle.

"Duda jest jednym z najgorszych, o ile nie najgorszym z regularnie grających piłkarzy i jednym z problemów tej kadry. Gdyby zamiast niego grał choćby przeciętny środkowy pomocnik mielibyśmy pewnie o wiele więcej punktów. Nie jest jednak - niestety - jedynym problemem, bo awans wygrywa się obroną (w której Duda regularnie się kompromituje, ale jest tam więcej statystów od stania jak kołek i machania łapami)".

Nie musisz dziękować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.03.2025, 12:16
Marna prowokacja

Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 25.03.2025, 12:21
Nadal źle.

"Duda jest jednym z najgorszych, o ile nie najgorszym z regularnie grających piłkarzy i jednym z problemów tej kadry. Gdyby zamiast niego grał choćby przeciętny środkowy pomocnik mielibyśmy pewnie o wiele więcej punktów. Nie jest jednak - niestety - jedynym problemem, bo awans wygrywa się obroną (w której Duda regularnie się kompromituje, ale jest tam więcej statystów od stania jak kołek i machania łapami)".
Naprawdę?
Regularnie grający...?
W tym sezonie?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.03.2025, 12:32
Moim zdaniem najgorszy jest w tym momencie Zwoliński, który jest totalnie bez formy. Ciekawe ile mu jeszcze da meczów Jop na "odblokowanie" się.

U nas poza Rodado (który też miewa słabe mecze), nikt nie gwarantuje w miarę stałego poziomu na przestrzeni powiedzmy 5-7 spotkań. Czy Duda jest jednym z najsłabszych? Jeśli miałbym wymienić trzech najsłabszych na ten moment piłkarzy w Wiśle (grających w podstawowym składzie), to wskazałbym Jarocha, Urygę i Zwolińskiego.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 25.03.2025, 12:49
Do tych najsłabszych ( a w każdym razie poniżej poziomu Dudy) zaliczyć trzeba również Freda, Biedrzyckiego, Alfaro, Kissa...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.03.2025, 09:03
Marna prowokacja
Niestety, rzeczywistość. Dorobiliście historyjkę o talencie który zaraz odpali do kolejnej miernoty.

@stary dziad - w ostatnich trzech sezonach zagrał zdecydowanie więcej meczy niż zasługiwał i nie zrobił praktycznie żadnych postępów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów