The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2025, 09:29
Tak jeszcze apropos WK, może nie bezpośrednio ale:

https://x.com/RobertDobrzycki/status...71479114170680

Widzew będzie najpewniej zmieniał właściciela. I tutaj przynajmniej jest konkret. Jasny komunikat, w pełni wyrażona chęć inwestycji. A ta cała saga z WK w Wiśle mnie już zaczyna irytować.

Zaskroniec coś tam zapowiada, ale bez konkretów. Sam 'zainteresowany' milczy jak grób jednocześnie dalej wspierając inną drużynę z miasta. Dziennikarze powtarzają co jakiś czas "no ale to sam Wojtek musi do tego dojść i podjąć decyzję blablabla"

Mam jedno słowo które to wszystko podsumowuje a jest nim:

P I E R D O L E N I E

Żadnych konkretów, tylko wieczne nęcenie kibica obiecankami i tak już k*rwa od 2016 roku i wyjścia Cupiała. Jak WK byłby taki zainteresowany to by już było po temacie i wiadomo by było na czym stoimy.

W ogóle ja tylko przypomnę (2 już raz), ŻE NA MECZU ZE ZNICZEM BYLI ZAGRAMANICZNI INWESTORZY ponoć XD I co? I gówno XD wszyscy gremialnie zapomnieli o sprawie XDDD

Teatr dla gojów tak zwany
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.03.2025, 09:42
jak dla mnie jest zainteresowany, tylko scenariusze które tutaj wcześniej np. nakreślił MaLk dają Królewskiemu jakieś pole do grania na czas i przeciągania rzepy jak w Familiadzie. strzelam, że na tym punkcie obecny prezes i właściciel Wisły chce z tego wyjść z twarzą z pobudek, które nie mają nic wspólnego z racjonalną ekonomiczną kalkulacją. jego zachowanie na społecznościówkach świadczy albo o osobowości borderline, albo o tym, że różne plany B na opóźnienie/powstrzymanie wejścia tutaj Kwietnia w takim zakresie, w jakim by sobie życzył biorą w łeb, a oddalający się awans również jest jego (w sensie Królewskiego) być albo nie być w klubie
sądzę, że Królewski również powoli zdaje sobie sprawę, że jeśli ma jakąkolwiek twarz do zachowania, to na razie zachowuje ją tylko wśród najwierniejszych brawoszefów, a poza lizodupami z X i najbliższymi współpracownikami (pozdro Karolina) dominuje spektrum emocji od w....ienia przez lekką irytację do zwykłego zmęczenia materiału i braku nadziei na jakikolwiek happy end z popularnym zaskrońcem u steru

nie chcę rozpuszczać plotek ani robić nikomu nadziei na szybkie pozbycie się Królewskiego, ale słyszałem z całkiem dobrego źródła, że do końca sezonu nic bardziej konkretnego w tej sprawie raczej się nie stanie, ale mam dziwne przeczucie, że jak już się stanie, to bardzo gwałtownie
Ostatnio edytowane przez Watts : 18.03.2025 o godz. 09:46.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.03.2025, 09:44
Po co WK ma się spieszyć? Poczeka sobie spokojnie na rozstrzygnięcia odnośnie awansu, bo bez niego JK będzie na musiku i jego pozycja negocjacyjna będzie żadna.

Wieczysta też ostatnio dostała 1-0 od Hutnika. Jeszcze parę potknięć i cały, misterny plan może pójść w p***u. Wtedy decyzja o szybkim wejściu w Wisłę może być łatwiejsza do podjęcia.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 18.03.2025 o godz. 09:49.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Stary 18.03.2025, 09:56
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Po co WK ma się spieszyć? Poczeka sobie spokojnie na rozstrzygnięcia odnośnie awansu, bo bez niego JK będzie na musiku i jego pozycja negocjacyjna będzie żadna.

Wieczysta też ostatnio dostała 1-0 od Hutnika. Jeszcze parę potknięć i cały, misterny plan może pójść w p***u. Wtedy decyzja o szybkim wejściu w Wisłę może być łatwiejsza do podjęcia.
Okej czyli co, cała chęć inwestycji w Wisłę Kraków przez Kwietnia zależeć ma od 2 czynników? Pozycji negocjacyjnej zaskrońca (awans/brak awansu) oraz wyniku sportowego osiągniętego przez Wieczystą?

To nas zostawia z 4 scenariuszami:

1. Wieczysta awansuje, Wisła nie awansuje
2. Wieczysta nie awansuje, Wisła awansuje
3. Wieczysta awansuje, Wisła awansuje
4. Wieczysta nie awansuje, Wisła nie awansuje

Czyli tak, wynika z tego, że scenariusz 2 i 4 to byłyby zachęty dla WK, z tą różnicą, że scenariusz 4 byłby najlepszy bo zaskroniec miałby nóż na gardle, przy awansie moglby jeszcze się bawić w szefa i zbawcę polskiego futbolu.

Scenariusz 3 wciąż byłby zachętą bo jednak klub w esie. Ale still Zaskro stoi silnie.

Ale co ze scenariuszem wg mnie najbardziej prawdopodobnym czyli 1. ? Bo z jednej strony suckes jego drużyny, z drugiej heri pota na deskach. I pojawia się dylemat, grać dalej? Przeciez upokorzenie tego pajaca jest wtedy na wyciągnięcie ręki, wystarczy odczekać do 'derbów' i zlać jego pospinaną na trytytki parodię klubu pilkarskiego. Czyli technicznie jeszcze lepsza pozycja, ale co jak Wieczystej sezon siądzie i awansują do esy?

Ale nawet w uproszczonej wersji, przecież sam awans Wieczystej wiązałby się z jakimiś zobowiązaniami. Trzeba by było ogarnąć stadion chociażby. Po co do czegoś dążyć, skoro miałoby się po sukcesie to olać i wycofać z rozgyrwek?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.03.2025, 10:19
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Ale nawet w uproszczonej wersji, przecież sam awans Wieczystej wiązałby się z jakimiś zobowiązaniami. Trzeba by było ogarnąć stadion chociażby. Po co do czegoś dążyć, skoro miałoby się po sukcesie to olać i wycofać z rozgyrwek?
Cala Wieczysta to jest tak nielogiczny projekt i tyle nielogicznych decyzji że nie szukajmy logiki tam gdzie jej nie ma.

WK się bawi bo chce i może. Bedzie chcial miec dwie drużyny to będzie miał.

Majac dwie drużyny prędzej awansuje do esa niz majac tylko jedna
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.03.2025, 11:02
Scenariusz pierwszy do dodatkowy dreszczyk emocji dla Kwietnia.Facet bawi się w FM w realu a chyba każdy kto w to grał wie jaką frajdę sprawiało lanie większych i mocniejszych.Nie sądzę by odmówił sobie tej przyjemności mimo miłości do Wisły.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 18.03.2025, 11:09
Wieczysta jako projekt jest nielogiczna z jednej, prostej przyczyny - skali. Skali, która prędzej czy później nie zadowoli Kwietnia.

To, co w Wieczystej musiałby budować latami, w Wiśle ma do wzięcia od zaraz. Gość ma prawie 60 lat na karku, czekać nie za bardzo już może.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 18.03.2025 o godz. 11:11.

[35/54]

Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 18.03.2025, 11:40
Wieczystą bym się nie przejmował chyba aż tak, oni tam nie mają żądnych kosztów poza kontraktami, jak WK będzie chciał to będzie ich sponsorował dalej pomimo wejścia w Wisłę. Stać go na to.

I moim zdaniem jesteśmy przed jakimś przesileniem, patrząc na aktywność JK w socialach, sporo informacji, które się gdzieś przewijają. I oby do niego w końcu doszło, bo widać, że pewna formuła już się wyczerpała. Potrzeba bardzo takiego nowego otwarcia, przewietrzenia tego wszystkiego. Czy to będzie Pan Kwiecień czy ktoś inny, myślę, że ludzie są tak spragnieni jakiejś zmiany, że ktoś nowy kto tu wejdzie może liczyć na max wsparcie i zaufanie.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Stary 18.03.2025, 11:41
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Wieczysta jako projekt jest nielogiczna z jednej, prostej przyczyny - skali. Skali, która prędzej czy później nie zadowoli Kwietnia.

To, co w Wieczystej musiałby budować latami, w Wiśle ma do wzięcia od zaraz. Gość ma prawie 60 lat na karku, czekać nie za bardzo już może.
Tego nie wiemy Jedyne czego mu brakuje to bazy kibiców. W Częstochowie też pod tym względem nie są potentatami a jakoś Świerczewskiemu to nie przeszkadza i grają na stadionie z rusztowania na 5k widzów. Termalica to samo, jaki potencjał kibicowski ma 500 osobowa Nieciecza? Nawet licząc całą gminę czy powiat to ma się nijak to potencjału takiej Wisły.

A jednak, Wisły nikt kijem nie chce tknąć poza jakimiś szarlatanami i osobami niezrównoważonymi psychicznie (vide nasz aktualny dobrodziej). Dodatkowo nie należy zapominać o tej słynnej presji trybun.

Może WK nie zależy na skali tylko na spełnieniu jakichś osobistych ambicji? Po prostu chce mieć klub z którym w jakichś sposób jest związany i doprowadzić go na spokojnie do pozycji potentata.

A kibice prędzej czy później się pojawią, Kraków ma prawie bańkę mieszkańców w tym w opór przyjezdnych którzy nie są jakoś mocno przywiązani do żadnego krakowskiego klubu bo po prostu mają w dupie notorycznych przegrywów zarówno z jednej jak i drugiej strony błoń. A na taką Wieczystą w esie sobie pewnie chętnie pójdą bo będzie gra o najwyższe cele.

I taki stadion z rusztowania na 5k to myślę, że na luzie zapełni.

Nie znamy motywacji Kwietnia, ale patrząc na polską piłkę klubową, to łatwiej znaleźć przykłady stworzenia czegoś.z niczego niż polerowania dawniej lśniących gwiazd.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 18.03.2025, 11:46
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Wieczystą bym się nie przejmował chyba aż tak, oni tam nie mają żądnych kosztów poza kontraktami, jak WK będzie chciał to będzie ich sponsorował dalej pomimo wejścia w Wisłę. Stać go na to.
W takiej, na tę chwilę czysto hipotetycznej, sytuacji wystarczyłoby dokonać transferu tych najdroższych (czyt, najlepszych) piłkarzy do Wisły. Dwie pieczenie przy jednym ogniu.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 18.03.2025, 11:48
Stelio,

Wisły nie chce tknąć nikt normalny bo ma potężne długi, a Raków trudno porównywać z jakiejkolwiek strony do Wieczystej, jeszcze w latach 90. grał w ekstraklasie i ma bazę kilkunastu tysięcy kibiców, prędzej Termalica która tak jak Wieczysta jest lokalnym klubem dla właścicieli i tyle, koniec filozofii
pociąg Kwietnia do Wisły też nie jest racjonalny, i byłaby to miła odtrutka od oświeceniowego .......enia o klubie data-driven opartym na AI, który właśnie wyciąga się jak długi już trzeci sezon na awansie z drugiej ligi do ekstraklasy - ale scenariusz w którym Kwiecień wykłada już teraz te co najmniej kilkadziesiąt milionów na spłacenie najważniejszych długów ORAZ reszty akcjonariuszy, żeby nie mieć na głowie Królewskiego który desperacko walczy o to żeby nie być zapamiętany jako nieudacznik i klaun, pewnie nie tylko dla mnie jest teraz mało prawdopodobny, dlatego trzeba czekać - choćby na rozstrzygnięcia w I i II lidze
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.03.2025, 11:53
Watts napisał(a):Wyświetl post
(...) Królewskiego który desperacko walczy o to żeby nie być zapamiętany jako nieudacznik i klaun, pewnie nie tylko dla mnie jest teraz mało prawdopodobny, dlatego trzeba czekać - choćby na rozstrzygnięcia w I i II lidze
Może delikatny OT ale: Królewski i tak zostanie zapamiętany jako nieudacznik i klaun. Szczególnie każdego wieczora, który spędza razem z Jaggermeistrem pracuje na to w pocie czoła. O codziennej pracy w klubowych biurach nie zapominając.
Czy jest coś, co mogłoby to wrażenie zmienić? Po tym wszystkim co się wydarzyło, szczerze wątpię.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.03.2025, 11:59
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Może delikatny OT ale: Królewski i tak zostanie zapamiętany jako nieudacznik i klaun. Szczególnie każdego wieczora, który spędza razem z Jaggermeistrem pracuje na to w pocie czoła. O codziennej pracy w klubowych biurach nie zapominając.
Czy jest coś, co mogłoby to wrażenie zmienić? Po tym wszystkim co się wydarzyło, szczerze wątpię.
Jeśli deal z Kwietniem jakimś cudem wypali to w długofalowej perspektywie Zaskroniec dla większości będzie bohaterem, a nie klaunem. To wszystkie debilizmy, które realizował się rozmyją, a on sam będzie mógł się szczycić, że znalazł mitycznego inwestora (z pieniędzmi!!!), mimo ogromnych długów stworzonych przez TS (bo wiadomo, że o swoich wyczynach w tej kwestii nie wspomni). I do tego ma PP, więc będzie na czym budować legendę.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 18.03.2025, 12:00
tak, awans albo inwestor/sponsor, który jak w pierwotnej branży Jarosława da mu jeszcze trochę kasy do rozwalenia, a w praktyce przedłuży wegetację
najważniejsze że będzie nadzieja na coś więcej w tym układzie, a to styka większości ludzi

Jagul napisał(a):Wyświetl post
Jeśli deal z Kwietniem jakimś cudem wypali to w długofalowej perspektywie Zaskroniec dla większości będzie bohaterem, a nie klaunem. To wszystkie debilizmy, które realizował się rozmyją, a on sam będzie mógł się szczycić, że znalazł mitycznego inwestora (z pieniędzmi!!!), mimo ogromnych długów stworzonych przez TS (bo wiadomo, że o swoich wyczynach w tej kwestii nie wspomni).
dlatego jest takie parcie na rozegranie tematu Kwietnia tak, żeby Jarosław mógł wyjść i powiedzieć "zrobiliśmy to razem", a jak Kwiecień weźmie całość i jeszcze (daj Boże? nie daj?) od razu wróci do ekstraklasy, to przecież Królewski wyjdzie na melepetę
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 18.03.2025, 12:27
Podstawowym warunkiem Kwietnia jest umorzenie przez obecnych udziałowców wszelkich pożyczek wewnętrznych.
Tego jest 50 mln zł.
WK uważa, że w ten sposób muszą po prostu ponieść koszt "zabawy w zarządzanie".
Jeśli tak się stanie, WK na pewno pozwoli aby medialnie Prezesek wyszedł z tego z twarzą a nawet został jakąś 'legendą".
Odpowiedni PR to załatwi.

Problem jest tylko taki , że Prezesek takich warunków przyjąć nie chce.
Dlatego sroży się i napina.
Ale nie ma szans aby powstrzymać lawinę, która go przysypie.
Długów bowiem nie da się "zagadać".
Problem w tym, że ta lawina zasypie nie tylko jego ale i nasz ukochany klub.

Chyba, że pojawi się taki ktoś z zagranicy jak ten nowy właściciel Pogoni.
Na tą chwilę wydaje się, że to nie jest żaden Vanna ale taki trochę fanatyk, który ma kasę i chce nieć klub.
Akcje nabył podobno za 100 tyś zł ale długi są do spłacenia ( oczywiście nie wiem w jakim zakresie i kiedy).
No i wpłacił kasę.

Więc o takim kimś marzy Prezesek...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 18.03.2025, 12:29
Patrząc na to, co dzieje się w innych klubach, dokładając do tego długi oraz postawę miasta - żaden inwestor oprócz ewentualnie Kwietnia nie dotknie się Wisły.
A gdyby do tego kiedyś doszło to on już zadba o to, żeby usłużni dziennikarze pokazali prawdę o rządach Królewskiego, której nawet wspomniany przez Was Puchar Polski nie przesłoni.
Bo tak coś mi się wydaje, że wbrew temu co opowiada Jarosław o dobrym flow łączącym go z Kwietniem, rzeczywistość jest odmienna.

@stary dziad - pomijając fakt, ile jest tych pożyczek właścicielskich oraz czy taki jest faktycznie warunek Kwietnia:

Sama forma przekazywania przez właścicieli pieniędzy do klubu w formie "pożyczek" to przecież tylko i wyłącznie nomenklatura dla celów podatkowych.
To jest absolutnie prawda, że faktycznie jest to nic innego jak właśnie koszt zabawy w posiadanie klubu, skakanie z głośnikiem w szatni, przybijanie piątek po zwycięstwach, lansowanie się w loży prezydenckiej czy bieganie po tureckich plażach w trakcie obozów.
Przestańmy udawać, że któryś z "pożyczkodawców" traktował to jako faktycznie "pożyczkę"....Przecież to prawie tak, jakbym jako rodzic "pożyczał" swoim dzieciom pieniądze na naukę...
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 18.03.2025 o godz. 12:34.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 18.03.2025, 12:39
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Podstawowym warunkiem Kwietnia jest umorzenie przez obecnych udziałowców wszelkich pożyczek wewnętrznych.
Tego jest 50 mln zł.
Ty w koło Macieju o tej spłacie udziałowców, a teraz o umorzeniu przez nich długów. Po co mieliby to robić? Wystarczy, że WK przejmie pakiet akcji JK (zakładam, że JK chce spłaty jego pożyczek, które dobijają po ostatniej spłacie zawodników do ~18 milionów PLN i po tym odda WK swoje akcje za 1 PLN) i jednoosobowo rządzi klubem.

Oni niczego nie muszą też umarzać, do rządzenia klubem wystarczy przejęcie pakietu akcji JK przez WK.

Zostaje księgowy dług względem TSu i długi względem podmiotów zewnętrznych. Czyli na dzień dobry trzeba spłacić JK i podsumować najpilniejsze długi zewnętrzne. Wątpię, że będzie to 50 milionów PLN.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 18.03.2025 o godz. 12:49.

[35/54]

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.03.2025, 12:58
Sama forma przekazywania przez właścicieli pieniędzy do klubu w formie "pożyczek" to przecież tylko i wyłącznie nomenklatura dla celów podatkowych.
Przecież nie tylko.
To jest formalnie zabezpieczenie.
Nie daję kasy tylko pożyczam.
Oznacza to, że w każdej chwili, jeśli przestanie mnie stać, mogę zażądać zwrotu moich pieniędzy. I to z procentem.
Pozostaje do ustalenia czy została ustanowiona jakaś forma zabezpieczenia, co sprawiłoby możliwość szybkiego odzyskania kasy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 18.03.2025, 13:07
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przecież nie tylko.
Oznacza to, że w każdej chwili, jeśli przestanie mnie stać, mogę zażądać zwrotu moich pieniędzy. I to z procentem.
Pozostaje do ustalenia czy została ustanowiona jakaś forma zabezpieczenia, co sprawiłoby możliwość szybkiego odzyskania kasy.
Chyba się nie zrozumieliśmy.
Mam świadomość co oznacza pożyczka - ale nadal twierdzę, że to jest zakłamywanie rzeczywistości. Przecież takiemu dłużnikowi jak Wisła to nikt normalny pieniędzy nie pożyczy. To jest tylko i wyłącznie dolewanie paliwa, żeby ten wrak jeszcze jechał do przodu.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 18.03.2025, 13:12
Tylko zobacz jak to wygląda w papierach dla potencjalnego inwestora.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.03.2025, 13:15
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przecież nie tylko.
Nie zostala bo nic Wisła nie ma.

To nie dziala tak ze mozna sie bawic we wlasciciela klubu, udzielać pożyczek a pozniej to sobie odzyskac, bo niby z czego?

Nikt w polskiej pilce nie odzyskal pozyczek ktore udzielil jako glowny akcjonariusz - ani Cupial, ani ITI, ani Krol w Polonii czy ostatnio Mroczek w Pogoni (ten to chyba otrzymał jakies ochlapy 3 mln zl o ile mnie nie myli). Chyba nie ma nawet nikogo kto sie dotychczas na polskiej pilce wzbogacil, ale to wątek na inny moment.
Odpowiedz cytując
39-200
Member

Od: 05.2024

Stary 18.03.2025, 13:35
Oczekiwanie zwrotu pożyczek przez człowieka, który prowadził klub w taki sposób, że te pożyczki okazały się niezbędne do dalszej egzystencji klubu jest co najmniej niemoralne.
Robienie z Jarka świętego, przez niektórych użytkowników forum, bo sam jeden pożyczył pieniądze na wypłaty dla piłkarzy, jest anormalne. Jarek nic nie musiałby pożyczać, gdyby chociaż na chwilę spojrzał na tabelki w excelu i stwierdził, że coś mu tam w finansach nie sztymuje.
Podsumowując: jeżeli przez swoją nieudolność i rumakowanie doprowadziłeś do dalszego zadłużania klubu to miej honor i dokonaj umorzenia pożyczek. Nie oczekuj, że ktoś je spłaci. Fajnie byłoby pobawić się za nieswoje, co?
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 18.03.2025, 13:50
39-200 napisał(a):Wyświetl post
Oczekiwanie zwrotu pożyczek przez człowieka, który prowadził klub w taki sposób, że te pożyczki okazały się niezbędne do dalszej egzystencji klubu jest co najmniej niemoralne.
Robienie z Jarka świętego, przez niektórych użytkowników forum, bo sam jeden pożyczył pieniądze na wypłaty dla piłkarzy, jest anormalne. Jarek nic nie musiałby pożyczać, gdyby chociaż na chwilę spojrzał na tabelki w excelu i stwierdził, że coś mu tam w finansach nie sztymuje.
Podsumowując: jeżeli przez swoją nieudolność i rumakowanie doprowadziłeś do dalszego zadłużania klubu to miej honor i dokonaj umorzenia pożyczek. Nie oczekuj, że ktoś je spłaci. Fajnie byłoby pobawić się za nieswoje, co?
Ale wy wszyscy dyskutując o tych pożyczkach bierzecie pod uwagę, że to nie są wolne środki z gdzieś wcześniej wypracowanych zysków (jak to było w przypadku Cupiała czy jest w przypadku Błaszczykowskiego) tylko pożyczki od osób trzecich? I że to nie widzimisię Prezesa Wszechczasów tylko twarda konieczność spłaty będzie definiowała jego zachowania?

Wy możecie od niego oczekiwać ostatecznego przekazania środków (poprzez np. umorzenie). Kłopot, że on tych środków nie ma i nigdy nie miał.

To jest prawdziwy powód dla którego on nie może machnąć ręką i oddać Wisły (jak choćby kiedyś Cupiał czy ITI). To nie jego decyzja.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 18.03.2025, 16:29
Ja bym się nie zdziwił jakby się okazało,że pożyczał od Kwietnia
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Stary 18.03.2025, 16:42
Wysłałem przez przypadek dwa takie same posty pod rząd, więc zedytowalem
Ostatnio edytowane przez OnizukaTSW : 18.03.2025 o godz. 16:50.
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Stary 18.03.2025, 16:45
Kolejne błyskotliwe wpisy Pana Zaskrońca na portalu X. Nie dość, że wygania ze stadionu, to jeszcze grozi kolejnymi pozwami. Odlot kompletny. Za chwilę jak tak dalej pójdzie, to za jakąkolwiek krytykę Pana Prezesa będą leciały zakazy klubowe xD Oczywistym jest, że dopóki ten atencjusz, narcyz i dyletant będzie w klubie, to tu nie ma żadnej perspektywy na przyszłość. Szczerze mówiąc, tak jak pisał tutaj Jaroo1, to już lepiej byłoby wystartować od IV ligi z Kwietniem, bo przynajmniej byłyby jakieś perspektywy i nadzieja na zbudowanie klubu na znacznie mocniejszych i zdrowszych fundamentach.

Cytat:
"Żenujący to jesteś Ty - mówiąc że zawodnik sekcji niewidomych jest zatrudniony w klubie. Jesteś zwykłą kanalią, człowiekiem bez honoru i zwykłym obrzydliwym człowiekiem bez szacunku dla innych. Przeprosiłes go matole czy nie!? Przeprosiłes po ludzku Marcina i redaktora Karcza czy nie za te insynuacje i ośmieszanie w szczególności człowieka budującego sekcje klubu czy nie? To napiszę Ci więcej - dopóki nie przeprosisz zapomnij, ze oglądniesz mecz Wisły z poziomu trybun.

Serdeczności"

"Okazałem Ci dobre serce nie pociągając do odpowiedzialności finansowej - świetnie że z tego skorzystałeś. Teraz czas na drugi pozew. Pozdrawiam"

"Twoje poglądy są na poziomie mojego Maltańczyka a jest w ostatnim percentylu wśród 100 najmądrzejszych psów na świecie.

Co to jest percentyl sprawdź sobie w Wikipedii bo nie sądzę że wiesz co to."

"Czego nie rozumiesz? Na twoim przykładzie chciałem udowodnić jak debilne komentarze niszczą naszą
społeczność - Ty za tą nieprawdę Przeprosiłes prawda? Bo gdybyś tego nie zrobił zapłaciłbyś sporo. Jesteś z tego dumny imbecylu - że za to musiałeś przeprosić czy co?"
Ostatnio edytowane przez OnizukaTSW : 18.03.2025 o godz. 17:05.
Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 18.03.2025, 17:32
Karherop napisał(a):Wyświetl post
To nie dziala tak ze mozna sie bawic we wlasciciela klubu, udzielać pożyczek a pozniej to sobie odzyskac, bo niby z czego?
No przecież ten, który sprzedał swoje akcje Wisły Królewskiemu odzyskuje, jak wynika z przekazów Jarosława (zobowiązania na mniej niż 2mln zł z tyt. pożyczek z odsetkami spoza akcjonariatu). A z czego? Z kasy klubowej.

Analogicznie może zrobić Królewski, sprzedać swoje akcje, a potem odzyskiwać kasę z pożyczek, pomimo że klub będzie notował straty, jeśli tylko znajdzie drugiego Królewskiego, który pójdzie na taki układ na jaki on poszedł.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie ma nawet nikogo kto sie dotychczas na polskiej pilce wzbogacil, ale to wątek na inny moment.
Z tych co się ostatnio wzbogacili to Kołakowski.
Odpowiedz cytując
39-200
Member

Od: 05.2024

Stary 18.03.2025, 17:43
Mam nadzieję, że po takich rynsztokowych wypowiedziach chociaż AGH odetnie się od tego człowieka. Nam tak łatwo nie pójdzie.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 18.03.2025, 18:10
39-200 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że po takich rynsztokowych wypowiedziach chociaż AGH odetnie się od tego człowieka. Nam tak łatwo nie pójdzie.
a to on kimś tam jest żeby się od niego odcinała?
wystarczy że niedawno podpisali umowę o współpracy z sąsiadką, co też było sarkastycznie komentowane, widocznie tagowanie AGH w różnych wpisach ma podobny efekt co oznaczanie Elona Muska
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.03.2025, 19:13
Królewski sam się światu pokazał przez te kilka lat jaki jest zajebisty. I o ile dopóki plan z okłamywanie i udawaniem kogoś kim się nie jest się powodził, tzn początek przygody z Wisla i kreowanie się na intelektualistę, człowieka z kontaktami itd to jak kłamstwa zaczęły wychodzić na jaw, a do tego nie ma wyników w klubie to szambo wywaliło.
Ja nawet nie wiem czy ten gościu nie wymyślił tego, że sypią po 3 h dziennie (brzmi to fajnie, zobaczcie ....y ile dla was robię, zobaczcie jaki jestem zajebisty). No bo jeśli nie ma czasu na sen, to by nie miał czasu na to całe .......enie na X, upijanie się, które też rączkę nie trwa 20 minut itd nawet by sil na to nie miał i padał że zmęczenia... Tymczasem chłop regularnie, najebany (chyba) zamieszcza jakieś wpisy na X. O kłamstwach w stylu, że on inwestorów ma, zna, ogarnie, z branży, nie z branży swojej itd itd to już nawet nie ma co wspominać. Tego jest tyle, że już nawet się nie pamięta i nie zwraca na to uwagi.
Gościu jest zwykłym patusem i manipulatorem. Do pewnego momentu można było się oszukiwać, że nie mamy z nim przejebane, od pewnego momentu ciężko się oszukiwać.
Chłop już tak się odkleił i odjechał, że tutaj chyba jakiś psycholog potrzebny, bo on nie daje rady. My tu się wyzywamy często, nie jest to powód do chluby, ale takie realia forum i anonimowości. Będąc na takim szczeblu popularności i mając takie wykształcenie, biznesy itp wyzywać się z ludźmi publicznie, swoim nazwiskiem się pod tym podpisywać, to już trzeba być debilem. No ale pewnie to tez kompleksy itp widać, że lubi się wywyższyć nad obojętnie kim, nad anonimem z internetu, aby pokazać, że jest lepszy wraz ze swoim maltańczykiem.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.03.2025 o godz. 19:16.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów