|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Odnosnie Poletanovicia to jestem raczej pesymista, obym sie zaskoczył |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tu jeszcze TVP Sport
https://sport.tvp.pl/85349041/lekcew...z-wisla-krakow Cytat:
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
@Karherop - ja mam nadzieję że Poltenović też się szybko pozbiera, ale chodzi o kolano... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Następnym razem to następny frajer z gwizdkiem nie będzie się zastanawiał tylko w jakiejkolwiek innej sytuacji odgwiżdże przewinienie i wskaże na karnego... przeciwko Wiśle.
Tak było wiele razy_ podwójne standardy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to rozumie się samo przez się.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Teraz to by się przydało zrobić kompilację od początku sezonu "kontrowersji" na naszą niekorzyść bo trochę się tego uzbierało. "Przywilej" w domowym meczu z Arką, ręka w polu karnym z Miedzą co chłop się musiał "podeprzeć" więc ręki nie było. itd itp.
Niech się wreszcie ta AI do czegoś konkretnego przyda. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wielki Marciniak przekręcił Jagiellonię po czym na luzaku poprosił o urlop. Wróci z urlopu i dostanie jakiś ćwierćfinał LM po czym poleci do Arabii zarobić kilkadziesiąt tysięcy baksów. Tak to się.kręci. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Beton lekko skruszał:
https://sport.tvp.pl/85350774/sedzio...deoweryfikacje Cytat:
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dwa wnioski.
Po jawnym przekręcie nie maco siedzieć cicho tylko wyszydzać indolencję tych kretynów i przypominać wszystkie wcześniejsze. A durne "sędzia też ma prawo się pomylić" czy " suma błędów równa się 0" wymyślone dla przykrywania przekrętów jeszcze powinno tą szyderę nasilać. Trzeba tym leszczom wymyślać przydomki jakiekolwiek bonie czują żadnej odpowiedzialności. Po każdym meczu powinna powstawać kompilacja "dziwnych sędziowskich zachowań" i nie tylko w kluczowych sprawach ale autach, rogach, faulach, żeby szmaciarze wiedzieli że ich zachowanie nie będzie zapomniane. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tobie podobne chłopaki się cieszą jak nas kręcą, więc nie bądź śmieszny... Podziękuj Sobczakowi i Raczkowskiemu...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chłopaki walczą o swoje.
....y dają sobie pluć w twarz i udają że to przez przypadek, że może nie chciał napluć tylko mu się soczyście powiedziało itp. Bo przyznanie że jest inaczej wymagałoby reakcji. A Ty kim jesteś? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Proponowane zmiany z challengem (moim zdaniem maksymalnie 1 challenge na połowę) i zasada 8 sekund trzymania piłki przez bramkarza, byłyby moim zdaniem bardzo dobre. Skończyłoby się 10-krotne poprawianie piłki i szukanie perfekcyjnej kępki trawy do wykopu.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wszystko pod warunkiem ze będzie to egzekwowane. 8 sekund na wybicie pilki juz wystepuje ale w zyciu widziałem raz by sedzia z tego skorzystal i wyznaczyl rzut wolny pośredni.
Wszystkie proponowane wczoraj zmiany wydają się rozsadne, poza ta o spalonym. Ktos w FIFA zauważył że nikt nie chce ogladac spotkań w ktorych rzeczywisty czas gry oscyluje w granicach 55 minut Ja bym dodal jeszcze zejście faulujacego zawodnika z boiska na czas opatrywania rywala. Czemu zespoł ma gac 1-2 minuty w oslabieniu w nagrode za faul rywala (jak choćby ostatnio my bez Poletanovicia). |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ja bym jeszcze oczekiwał egzekwowania przepisów odnośnie trzymania piłki przez piłkarzy po gwizdku.
Gwizdek = piłka parzy, a nie że jest ona trzymana, czasem odkopywana, a potem zwrócona rywalowi lobem, żeby urwać te 5-10 sekund. Jeśli trzymasz piłkę na przykład po faulu i jesteś piłkarzem drużyny, która faulowała, dostajesz żółtą kartkę i tyle w temacie. Co do egzekwowania - wystarczy dyrektywa z Kolegium Sędziów i można to wprowadzić w zasadzie od razu, po krótkim szkoleniu dla kopaczy. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Piłka parzy, boisko jest lawą, a można biegać tylko po liniach.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Gwizdek = piłka parzy - w piłce ręcznej dobrze to działa i nie wydaje się być większym problemem by przenieść to do kopanej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Większość przepisow mozna przenieść do kopanej, wszystko jest kwestia rozkruszenia betonu.
Po tym jak wprowadzomo var ktory mocno ingeruje w mecz to kazdy kolejny przepis nie będzie już tak przełomowy. Moze zatrzymywanie czasu gry w momencie przebywania pilki poza boiskiem, ale to finalnie niewiele zmieni w płynności spotkan. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I koniecznie 3 rożne=rzut karny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem,że ty z Drozdem nie dajecie sobie pluć w twarz tą bohaterską szarżą na forum.Brawo wy,już całe środowisko sędziowskie robi w galoty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.03.2025 o godz. 12:41.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
a propos zmiany przepisów, nie doczytałem czego miałaby dotyczyć zmiana o spalonym, ale nieraz smieszy mnie aktualna jego wersja.
Taka sytuacja: akcja toczy się przy bocznej linii boiska na wysokości pola karnego broniącej się drużyny. Przy linii bocznej w odległości 2 metrów od siebie wzdłuż tej linii gra dwóch atakujących. Pomiędzy nimi znajduje się boczny obrońca, trochę odsunięty od tej linii. Wyżej wystawiony atakujący otrzymuje piłkę i ... jest spalony. Jego winą jest to, że znalazł się bliżej linii końcowej boiska/bramkowej niż obrońca, chociaż ewidentnie nie jest to sytuacja, w której atakujący ma bliżej do bramki niż przedostatni obrońca. Jest po prostu bliżej linii bramkowej. Taki trochę wydumany przepis, choć nie do zmiany pewnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko co zrobi wtedy PMS? Przecież to podstawa rodzimej szkoły trenerskiej. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem czy mozna sie czegokolwiek lepszego spodziewać po szkole Papszuna. Mam cichą nadzieję że uda nam sie zmierzyć jeszcze w tym sezonie z Arka, bo za to co z nami pokazali należałyby sie cale 0 punktów. Zreszta czytalem opinie kibiców Arki ktorzy już chca go wywozic na taczkach za zmiane sposobu gry.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2022
Offline |
|
|
Minęło już trochę od meczu, nie zmienia to mojego odbioru. Wisła zagrała naprawdę świetnie z 2. drużyną w tabeli, niestety nie udało się wygrać przez ten problem, co zwykle. Widząc jak Igbekeme ratuje sytuację w 2. połowie miałem przeczucie, że lepiej żeby ta piłka jednak przeszła bo prędzej by się udało wybić niż jak Gojny będzie wrzucał.
Arka świetnie rozegrała swoje stałe fragmenty, poza tym jednak nie istniała. Wisła ma niedoświadczonego bramkarza i taka sytuacja to oczywiście błąd Letkiewicza, ale zostawiając go w bramce trzeba się z tym liczyć. Ogólnie i tak jest lepszy od Chichkana, który bardzo mnie rozczarowywał, gdy był w podstawie. Cała drużyna zasługuje na pochwałę poza Letkiewiczem i Biedrzyckim. Nie miałem możliwości obejrzeć meczu z Ruchem, więc nie wiem jak się wtedy spisał, ale teraz wszystko, co złe, było związane z jego karykaturalnymi zagraniami. Jeśli jest tak słaby w każdym meczu to dużo zdrowia dla Kutwy i Urygi i rozsądku dla trenera Jopa. Najlepszy w Wiśle ponownie jest Rodado, co mnie mega cieszy bo to oczywisty klucz do sukcesu. Bardzo mi się nie podoba skuteczność Zwolińskiego, ale dochodzi do sytuacji, myślę, że to nie potrwa długo. Pracuje razem z drużyną i jeszcze sprawi nam dużo radości. Zwłaszcza, jak utrzymamy Duarte w składzie, który gra świetnie i sprawia mi to dużo satysfakcji, bo to gość, w którym już od dawna obserwowałem jakość. Widać tylko gorącą głowę i brak pewności siebie, każdy kolejny udany mecz będzie zwiększał jego wartość dla zespołu. Mikulec świetnie do przodu, nie upilnował Sobczaka to mały minus, ale najgorzej przy tym golu zachował się Biedrzycki, który zasnął i pozwolił Marcjanikowi wbić piłkę na piąty metr. Bardzo miło było też widzieć, jak fizycznie wyglądał Duda, od którego kilkakrotnie odbijali się rywale. Z piłką przy nodze też wygląda super, nic nowego. Sytuacja - marzenie to dla mnie para Igbekeme - Poletanović, a przy korzystnym wyniku wymiana Zwolaka na Kacpra i korzystanie z jego nieszablonowości przy kontratakach. Bardzo się cieszę, że Serb nie odniósł poważniejszych obrażeń. Rezerwowi poza Dudą niestety kiepsko wyglądali. Myślałem, że Kiakos i Sukiennicki, którzy zaczną od zera po kontuzjach Greka i ciężkiej fizycznie rundzie Oliviera będą w stanie bardziej pomagać zespołowi z ławki. Trzymam kciuki, aby z czasem to przyszło bo pokazali kilka razy, że nie są tak beznadziejni. Oby pewność siebie całej drużyny wpłynęła na nich. A pewność siebie będzie bo podsumować ten wpis chciałem wielkim zadowoleniem, jak drużyna wygląda fizycznie. 100 minut grania i ciągle ten sam zapał, zwieńczony pięknym golem. Dla mnie był to mecz, gdy Wisła owszem, straciła dwa punkty, a jeszcze kilka chwili i straciłaby 3, ale zyskała wielkiego kopa mentalnego. To było słychać w wypowiedzi pomeczowej Dudy (swoją drogą wypadł naprawdę inteligentnie). Mamy 4 pkt po 3 meczach, jak to już bywa w Wiśle jest tego dużo mniej niż być powinno, ale trener Jop wyciągnął wnioski i wyrzucił ze składu Szota i Alfaro i gramy w 11, co jest wspaniałą wiadomością (w ostatnim czasie albo był w składzie co najmniej jeden bezużyteczny piłkarz, albo czerwona kartka , widać też, że fizycznie wygląda to dobrze. Z ostatnich trzech sezonów moim zdaniem szanse na awans (pewnie po barażach) są największe. Trener, którego skrytykowałem po meczu ze Zniczem uczy się na własnych błędach, piłkarze wyglądają na pewnych siebie, gramy na jednym froncie i drużyna powinna rosnąć z meczu na mecz. W końcu jest fajny mental. Będzie dobrze ![]() A no i muszę powiedzieć, żę w dobrze funkcjonującym zespole (i z Jarochem) Baena wyglądał dobrze nawet gdy trzeba było gonić wynik. Oby tak dalej, duzo fajnych zagrań i wygranych pojedynków, powinien mieć minimum jedną asystę gdy Mikulec zmarnował super sytuację. Trzymajmy sie już tego składu tylko Kutwa (a potem Colley) za Biedrzyckiego i nie ma już w zespole wyraźnie słabego punktu. I zdrowia dla Poletanovicia, wyleci Duda czy Igbe to drugi za niego zagra z podobnym skutkiem, a duża szóstka jest po prostu niezbędna póki Carbo nie wróci. Łęczna jest w kiepskiej formie, oby poszło - o dziwo, bo zwykle wolimy mocnych rywali - gładko Wszystko na to wskazuje poza tym, że to Wisła Kraków
Ostatnio edytowane przez longmichal : 03.03.2025 o godz. 15:30.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dla Arki SFG to byla jedyna bron w tym meczu, wiec nic dziwnego ze wlasnie na to skoncentrowali cale swoje sily. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|