The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2025, 15:25
E tam awans, może się uda zrobić 6 miejsce i tyle. A wczorajszy mecz pokazał jak baraże mogą wyglądać, taki mecz jak z Ruchem, który raz na 10 lat się nam zdaża to można se między bajki włożyć.
A większe zagrożenie jest za plecami, w postaci czy to Polonii, Łksu, który pozbył się trenera pajaca czy Tychów, które chcą się piąć do góry.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.03.2025, 15:27
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
E tam awans, może się uda zrobić 6 miejsce i tyle. A wczorajszy mecz pokazał jak baraże mogą wyglądać, taki mecz jak z Ruchem, który raz na 10 lat się nam zdaża to można se między bajki włożyć.
My regularnie tak tracimy gole. Mamy obronę parodystów. W poprzednim sezonie eksperci na forum pouczali mnie że to nie wina stoperów, wystarczy ich dobrze ustawić. Ja do dzisiaj czekam na trenera który to zrobi.
Nie wiem czy taki istnieje.

Co ma trener zrobić z takim parodystą Biedrzyckim który biernie przygląda się jak Sobczak dochodzi do piłki?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 01.03.2025, 15:29
A to zgoda Wolfy, u nas większość meczy przypomina dzień świra i jeżeli obronę ma nam ratować 21 letni chłopaczek w postaci Kutwy to coś bardzo nie tak poszło. A on, tak samo jak Letkiewicz ze względu na wiek, jeszcze błędy popełniać będzie..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.03.2025, 15:46
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
A to zgoda Wolfy, u nas większość meczy przypomina dzień świra i jeżeli obronę ma nam ratować 21 letni chłopaczek w postaci Kutwy to coś bardzo nie tak poszło. A on, tak samo jak Letkiewicz ze względu na wiek, jeszcze błędy popełniać będzie..
A Letkiewicz popełnia błąd raz na kilka meczy, Kutwa jeszcze ewidentnego nie popełnił, a cymbały Uryga, Biedrzycki, Szot i Jaroch na zmianę co mecz coś odwalają. Z Ruchem Jaroch krył na radar, to teraz Biedrzycki zastanawiał się czy będzie padało.
Jeśli 3/4 obrony to parodyści to się tak traci gole, punkty i nie awansuje.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.03.2025, 21:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Awans wygrywa się obroną. Możemy sobie liczyć punkty, ale z takimi parodystami jak Uryga, Biedrzycki, Jaroch (wczoraj akurat bezbłędny), Szot, Łasicki to o awans będzie nieslychanie trudno. Jedyne pozytywne punkty to Kutwa i Mikulec.
Obronę mamy może i parodystyczna (szczególnie przy naszej taktyce, gdzie sa rzucani na miny raz po raz) ale i tak obecnie tylko 3 drużyny traca od nas mniej bramek. Nie chce wysuwac daleko idacych wnioskow, ale na tle ligi to i tak czolowa defensywa.

To tak nutą optymizmu.

PS. Po tej kolejce po raz pierwszy w tym sezonie zyskujemy przewagę nad miejscem 7 i niższym na minimum 1 punkt! (Chyba ze Polonia wygra jutro w Legnicy). Pora otwierac szampany.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 01.03.2025, 22:41
Możemy to przyklepać wygrywając z Łęczną.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 01.03.2025, 22:50
Łęczna to nie jest problem i konkurencja, ogladalem ich mecze i realnie to skoncza na 9-10 miejscu, padlina.
Problemem będzie Polonia, może ŁKS z nowym trenerem a nie tym gamoniem i Tychy w formie.

Nie wiem czy Znicz i Stal Rzeszów w ogóle chcą realnie awansować i ich na to stać, w przeciwieństwie do trójki powyżej.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 01.03.2025 o godz. 22:53.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.03.2025, 08:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
My regularnie tak tracimy gole. Mamy obronę parodystów. W poprzednim sezonie eksperci na forum pouczali mnie że to nie wina stoperów, wystarczy ich dobrze ustawić. Ja do dzisiaj czekam na trenera który to zrobi.
Nie wiem czy taki istnieje.

Co ma trener zrobić z takim parodystą Biedrzyckim który biernie przygląda się jak Sobczak dochodzi do piłki?
Jak dobrze pójdzie to w barażach może zagra Józek z Kutwą.

Teraz jest czas na zbudowanie walczącego zespołu, żeby się nie okazało, że w decydującym meczu na placu znajdzie się jakiś spacerowicz. To jest kluczowe, bo nawet Biedrzycki jak się skoncentruje potrafi zagrać.

Zostało 12 meczów, 1/3 sezonu. Po takim meczu jak z chamami z Gdyni wszyscy powinni mieć pianę na ustach i utrzymać ją aż do czerwca.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2025, 11:13
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jak dobrze pójdzie to w barażach może zagra Józek z Kutwą.
Czyli Uryga mialby kontuzje czy kartki? Nie żartuj ze Jop go posadzi na lawie
Ostatnio edytowane przez Karherop : 02.03.2025 o godz. 12:12.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.03.2025, 15:39
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Czyli Uryga mialby kontuzje czy kartki? Nie żartuj ze Jop go posadzi na lawie
Najbardziej mnie załamuje to, że pewnie masz rację.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.03.2025, 16:54
Dwa błędy w obronie i wały sędziowskie. Staty po remisie ze Świnią.
Kod:
Wisła Kraków      razem   dom   wyjazd
kolejka           22      11      11
punkty            34      17      17
średnia            1,55    1,55    1,55
Procent meczów    65%      

Baraże            52      
Brakuje           18      
średnia na mecz    1,50

2 miejsce (pkt)   45
zostało meczów    12
brakuje punktów   11
potrzebna średnia+ 0,92

awans vice        63 
Brakuje           29
średnia na mecz    2,42
najwcz. w kolejce 32
Kilka wniosków:
1. Arka (#2) i Miedź (#3) straciły punkty. Górnik Ł (#8) również
2. WPłock (#4) powiększył przewagę
3. Polonia (#6) nas przeskoczyła lepszym stosunkiem
4. Stal Rzeszów (#9), Znicz (#10) i GKS Tychy (#11) odrobiły do nas po 2 punkty.
5. Ruch (#5) gra w poniedziałek z Termaliką (#1)
6. Drużyny #12 i dalej mają ponad 6 punktów straty
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2025, 18:20
I nici z przewagi, Polonia na dobre włącza się w walkę o top6.

Jutrzejszy mecz Ruch TBB odpowie wg mnie czy Ruch sie juz otrząsnął z blamażu. W naszym interesie jest żeby TBB wywiozla z tamtad komplet. Jesli TBB straci punkty to beda już konkretne przesłanki że Brosz zepsul cos w przygotowaniach.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 02.03.2025, 18:54
Polonia zaczęła nieźle - remis z Arką, zwycięstwo z Łęczną i z Miedzią.
Ale zobaczymy jak długo wytrzyma.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.03.2025, 22:24
I nici z przewagi, Polonia na dobre włącza się w walkę o top6.

Jutrzejszy mecz Ruch TBB odpowie wg mnie czy Ruch sie juz otrząsnął z blamażu. W naszym interesie jest żeby TBB wywiozla z tamtad komplet. Jesli TBB straci punkty to beda już konkretne przesłanki że Brosz zepsul cos w przygotowaniach.
Dla nas w takich meczach najlepsze są remisy. Z oczywistego powodu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.03.2025, 22:33
Jesli TBB straci punkty to beda już konkretne przesłanki że Brosz zepsul cos w przygotowaniach.
Nie wydaje mi się. Raczej kolejny element specyfiki polskich rozgrywek. Chyba zwłaszcza pierwszoligowych.
Oglądałem długie fragmenty ich meczu z Odrą. Posiadanie 65%, niebezpieczne sytuacje, sporo pecha - słupki, poprzeczki. Odra natomiast w niskim bloku, łapiąca BBT w fazie przejściowej, kontrująca i pykająca brameczki dokładnie takie jak te, przy których forumowi "eksperci" plotą to swoje pierd0lo o wozach z węglem. Takie bardzo wiślackie to było. Bądźmy szczerzy nikt po zeszłym sezonie włącznie z wiosną już pod wodzą Brosza nie traktował BBT jako faworyta rozgrywek. Na jesieni większość drużyn zwłaszcza na początku wychodziła na nich jak na ligowego średniaka próbując ugrać coś bardziej otwartą grą.

Inny przykład to Tychy. Ich seria polega na tym, że trzy drużyny bezpośrednio zamieszane w walkę o utrzymanie wyszły na mecz próbując zagrać o trzy punkty, bo z kim o nie powalczyć jak nie z zespołem, który po jesieni w środku stawki sprawiał wrażenie najbardziej zagrożonego zamieszaniem się w walkę o utrzymanie. Spróbowały zagrać o trzy punkty i dostały solidnie po głowie.

Zmierzam do tego, że liga na wiosnę jest dużo bardziej zhierarchizowana. Jesień tą hierarchię ustala. Na wiosnę już wszyscy wiedzą kto z kim na co sobie może pozwolić. Weźmy taką Odrę, której przywidziało się, że mają skład na ofensywną otwartą grę i zatrudnili Sobolewskiego. Brosz dużo częściej będzie musiał grać wiosną na niski blok niż na jesieni i część jego magii z pewnością przy tej okazji wyparuje. Ani BBT, ani Miedź, ani Arka nie utrzyma tempa punktowania z jesieni. Statystyki z przestrzeni ostatnich lat nie biorą się z niczego. Nawet jeśli są pewne odchyły, to rozgrywki w naturalny sposób będą dążyły do ich zredukowania, a tabela będzie się wypłaszczać. Nie ma co się oglądać na innych. Z Łęczną i Legnicą zapunktować - im wyżej tym lepiej, a później, albo robimy serie z potencjalnymi spadkowiczami, albo nie ma co sobie zawracać głowy.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 03.03.2025, 00:35
Dokładnie. Obie przed nami straciłby punkty.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.03.2025, 08:36
Jesli traktujesz BBT jako druzyne zasiegu to to tak, ale.. nie jestem przekonany. Wszystko pokaza takie mecze jak ten dzisiejszy z Ruchem.

@Cymes masz racje w swoich diagnozach. TBB bedzie musial sie zmagac ze wszystkim tym, z czym nie musiał na jesień.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.03.2025, 11:01
BBT może nie jest w zasięgu, ale dobrze by było by walczyli o awans do przedostatniej kolejki. Grają wtedy z miedzią i dobrze by było jakby do tego czasu nie mogli nikomu odpuścić.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Stary 03.03.2025, 11:08
Poza tym ta liga jest taka, że nie zdziwi mnie zarówno 0 jak i 9pkt TBB w 3 najbliższych meczach (Ruch, Płock, Tychy).
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 03.03.2025, 12:13
Przypomnij mi kiedy ostatni raz mieliśmy serię 3 wygranych spotkań z rzędu ?
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Stary 03.03.2025, 15:24
W październiku 2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.03.2025, 16:06
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
Poza tym ta liga jest taka, że nie zdziwi mnie zarówno 0 jak i 9pkt TBB w 3 najbliższych meczach (Ruch, Płock, Tychy).
Bo koronowanie bruk betu po jesieni na pierwszego ekstraklasowicza przynioslo im wiecej problemow niż pożytku, choc finalnie sądzę że i tak awansują.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 03.03.2025, 22:59
Jesli traktujesz BBT jako druzyne zasiegu to to tak, ale.. nie jestem przekonany. Wszystko pokaza takie mecze jak ten dzisiejszy z Ruchem.

@Cymes masz racje w swoich diagnozach. TBB bedzie musial sie zmagac ze wszystkim tym, z czym nie musiał na jesień.
Nie o to chodzi czy jest "w zasięgu" ale bardziej o to, by się bała i grała na maxa.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.03.2025, 02:14
Po tym co Arka odwaliła w tamtym sezonie to ja już nie wierzę w żadnych murowanych kamdydatów dopóki są matematyczne szanse na kompromitację.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.03.2025, 08:16
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Nie o to chodzi czy jest "w zasięgu" ale bardziej o to, by się bała i grała na maxa.
Po tym co widzialem to TBB za bardzo nie chce do esa. Zjechali konkretnie z forma. Majac natomiast 48 pkt to mogą sobie juz rozłożyć leżaki.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 04.03.2025 o godz. 08:40.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.03.2025, 08:54
To ze TBB i Arka moga jeszcze zostac wykolegowane z bezposredniego awansu jest kwestia otwarta. Kazdy zespol z miejsc 1-4 ma realna szanse na awans bez barazy.

Czolowka 1 ligi lubi tradycyjnie na wiosne rozdawac punkty dolowi tabeli wiec tam sie jeszcze wszystko moze wydarzyc. Nas raczej w tej zabawie nie bedzie oprocz tego, ze paru zespolom z czolowki zabierzemy jakies punkty.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 04.03.2025, 08:57
Ja właśnie na to mam nadzieję, że ich świnia z miedzią wypchną z awansu i zdemoblizowani ze słąbszą formą wpadną w baraże, w których ich pykniemy. BrudPet to jest patologia ligi i nie powinni nigdy zaistnieć.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.03.2025, 11:22
Po tym co widzialem to TBB za bardzo nie chce do esa. Zjechali konkretnie z forma. Majac natomiast 48 pkt to mogą sobie juz rozłożyć leżaki.
To znaczy jak z ta formą zjechali?3 remisy natomiast no w tych meczach to gdyby mieli trochę więcej szczęścia na deficyt którego my tak narzekamy to równie dobrze mogliby ugrać 7-9 pkt a 5 to już spokojnie.Jakiejś wielkiej różnicy w grze nie widać.
Ruch wyrównał w 90 minucie.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.03.2025, 11:26
Roztrwonili w zasadzie wszystko, co zbudowali w poprzedniej rundzie.
Myślę, że nadal są głównym kandydatem do awansu bezpośredniego i nie zrobią powtórki z Arki 2023/2024, ale teraz już czują oddech konkurencji na plecach.

Jeszcze 2-3 potknięcia i może się u nich zrobić nerwowo.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.03.2025, 11:33
Ale jak roztrwonili?Przecież Arka zdobyła raptem 2 pkt więcej,Miedz Legnica punkt więcej.Jak na razie to tylko petrochemia sporo na tym początku rundy ugrała.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów