The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2025, 22:48
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A nasza obrona wpuściła dwa gole z niczego.

W ogóle to jesteśmy taką drużyną z niczego. Czy kolejny rok do niczego?

Czekajcie... przecież my się chcemy zakręcić w okolicy szóstego miejsca, a szczyt formy szykujemy na baraże, gdzie pojedziemy równo ze wszystkimi.
Taki jest plan.
Prawdę mówię, nie zmyślam.
A na poważnie: Królewski, odpuść sobie Wisłę. To nie na twój level.
OK, ale strzelić takie gole jak Rodado i Duarte to jest sztuka, a nasza obrona to parodyści i puszczają takie gole co mecz.

Przy pierwszej stoi Biedrzycki jak jełop i obserwuje jak go Sobczak mija. Kogoś innego pilnował? Bo nikogo więcej tam nie było...

Druga jeszcze lepsza - stoją sobie nasi obrońcy na linii bramkowej i nie wypychają Arkowców.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 28.02.2025, 22:50
willow napisał(a):Wyświetl post
Ależ mówmy. Oczywiście, że trzeba. Ale gdyby do przerwy było 3:0 dla nas, to sędziowie mogliby nas cmoknąć w pędzel.
Czekaj, sugerujesz swoim wpisem że mamy grać przeciwko drużynie przeciwnika oraz przeciw sędziemu?

Bo wygląda na to, że oczekujesz że Wisła ma być lepsza od 11thi przeciwnika i od trójki sędziowskiej.

Jakbyś mógł wytłumaczyć co miałeś na myśli.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.02.2025, 22:51
W sumie dobry mecz, statystyki na pewno będą powalające. Tak, że łorkinprogres i takie tam.

Tylko po co to aji jak wystarczy wytrenować stałe fragmenty gry i cyk dwie brameczki w meczu lecą.

Co nasi trenowali w Turcji ?

Brak Poletanovicia to dramatyczne osłabienie. Duda miał dobre dziesięć minut, pozostała część dyskretnego występu kwituje akcja z ostatniej minuty.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.02.2025, 22:57
willow napisał(a):Wyświetl post
Ależ mówmy. Oczywiście, że trzeba. Ale gdyby do przerwy było 3:0 dla nas, to sędziowie mogliby nas cmoknąć w pędzel.
Nie było 3:0 między innymi dzięki sędziemu, oczywiście można bredzić że sędzia gwiżdżący w drugą stronę, (faul na Kisie w 90 min przed polem karnym którego nie gwizdnął przy 1:2) nie ma wpływu na wynik. Ale to bajki dla małych dzieci.... Czy Letkiewicz był prawidłowo blokowany na linii bramkowej?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.02.2025, 23:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zresztą - bez znaczenia wynik. Jeśli kontuzja Poletanovicia jest poważna (a tak wyglądała) to dla nas sezon się skończył. Z Dudą i Sukiennickim to sobie możemy powalczyć o środek tabeli.
Carbo chyba do baraży wróci?
Wtedy gramy kolejny mecz o stawkę, bo naprawdę nie wiem kto miałby nas z tego 6 miejsca zepchnąć
Pierwsza 3 już poza zasięgiem
Poletanovoc już w tym sezonie nie zagra moim zdaniem
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.02.2025, 23:03
Potwierdza się też jeszcze jedna rzecz.

Kulturą gry w ofensywie bijemy każdą drużynę w tej lidze, naszą piętą achillesową jest obrona.

Ile punktów miałaby dziś Wisła, gdyby nie liga rozwalona meczami pucharowymi w lipcu i sierpniu, a skład obrony byłby co najmniej na poziomie Mikulca na każdej pozycji?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.02.2025, 23:04
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Wtedy gramy kolejny mecz o stawkę, bo naprawdę nie wiem kto miałby nas z tego 6 miejsca zepchnąć
Sami się wypchniemy z miejsca barażowego.

Pomijam jak niby ma wygrać baraże drużyna która nie potrafi wygrać dwóch meczy z rzędu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.02.2025, 23:06
Nie ma nad czym deliberować. Brakiem zwycięstwa zminimalizmowaliśmy sobie szanse na bezpośredni awans niemal do zera.Teraz trzeba się skupić na barażach.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.02.2025, 23:11
Brawa za walkę do końca, to muszę napisać.

Natomiast wielki kop w dupska Panów Królewskiego, Bashy...
Jak można zbudować drużynę bez obrony, to się po prostu w głowie nie mieści...

Walka o miejsce barażowe zależy od zdrowia Poletanovicia. Jeżeli uszkodził kolano - koniec sezonu dla Wisły.
Duda sam w sobie jest żenujący a Igbekeme obok niego traci 50% wartości.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 28.02.2025, 23:17
Myślę, że to były najłatwiejsze bramki dla Arki w tym sezonie. Wystarczyło wrzucić piłę w pole karne, naszym wtedy odcina prąd, i cyk dwie brameczki. Obrona pierwsza klasa.

Zespół powinno się budować od obrony, ale Królewski jeszcze za mało w piłce siedzi, żeby to zrozumieć. W sezonie 2046/47 będziemy mieć taką obronę, że klękajcie narody.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.02.2025, 23:19
Dwa kołki w środku obrony, to nie dziwne że tracimy gole. Kutwa to powinien być pierwszy wybór w obronie. Całkowicie inaczej wygląda gra, kiedy jest na boisku.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 28.02.2025, 23:21
sandomingo napisał(a):Wyświetl post

Walka o miejsce barażowe zależy od zdrowia Poletanovicia. Jeżeli uszkodził kolano - koniec sezonu dla Wisły.
Bądźmy uczciwi wobec Dudy. Dał Zwolinskiemu piłkę na gola, nie jego wina, że zwolinski lubi przyparalitykowiać. Oprócz tego Arka po zejściu Poletanovicia środka pola nie przejęła a można by stwierdzić że bardziej się cofnęli więc Duda dupy nie dał a nawet pomógł.

Ja rozumiem że sa na forum frakcje i każda ma kozła ofiarnego który jest winny cokolwiek by się działo no Ale jakieś minimum obiektywizmu trzeba zachować.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.02.2025, 23:24
Też nie rozumiem nagonki na Dudę.

W porównaniu z meczem z Chorzowa, dziś zagrał całkiem przytomnie, miał parę udanych zagrań, ładnie też powalczył w odbiorze.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.02.2025, 23:25
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Bardzo nie doceniasz pokładów absolutnego frajerstwa, które posiada ta drużyna. To już ten etap, że nie zdziwię się, jeżeli np. ogolimy Miedź na wyjeździe, ale dostaniemy w papę u siebie z Kotwicą. Jop to bardziej Sobol II, niż chociażby kolejny Brosz.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 28.02.2025, 23:28
sandomingo napisał(a):Wyświetl post

Lol przecież od dawna już jest koniec sezonu dla Wisły Jedyne na co mogliśmy liczyć to masowe obcinanie się rywali w walce o awans. Po meczu Płocka z Siedlcami, do 4 miejsca mamy 6 pkt starty! To jest nie do odrobienia. Jeśli łęczna wygra z pruszkowem a za tydzień z nami to dziękuję dobranoc. Pozostanie wyłącznie jakaś iluzoryczna walka o 6 miejsce. Zresztą, co za różnica. Nawet do doczłapania się do tego 6 miejsca powinniśmy umieć wygrać więcej niż 1 mecz z rzędu. A tutaj co mecz to inny wynik.

Za tydzień łęczna to pewnie wygrają a potem się obetną w legnicy i dostaną po dupie. Chyba, że Łęczna urządzi znicza 2.0 to wtedy pewnie z Miedzią wpadnie. Tak czy srak, punktujemy jak drużyna środka tabeli i tam też się znajdziemy na koniec sezonu.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.02.2025, 23:38
ODDAJCIE KUTWĘ!

Lepszy chory Kutwik niż zdrowe to co dzisiaj grało i zawaliło dwie bramki!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.03.2025, 00:11
Nie wiem o co bylem wczoraj bardziej w....iony, rzeźnikami przez ktorych straciliamy Poletanovicia (licze że moze to naderwanie i 4 tygodnie leczenia, ale to raczej pobożne życzenia) czy tym sedziowaniem.

Do samej Wisły nie mam pretensji. Zagralismy naprawde dobre spotkanie. Ustawialismy Arke na ich boisku. Szkoda punktow, choc nie tak bardzo jak Poletanovicia.

Carbo wracaj.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 01.03.2025, 00:15
W porównaniu z meczem ze Zniczem to zagraliśmy ten mecz rewelacyjnie. To bylo do wygrania.
DysoN
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.03.2025, 00:28
Ogromna przewaga z gry i frajersko stracone bramki. Czyli nic nowego.
Pozostaje nam wierzyć w walkę do końca sezonu o miejsca 3-6 i furę szczęścia w ewentualnych barażach.

Co do poszczególnych zawodników, to przypomnę tylko, że Uryga i Biedrzycki mają umowy do czerwca 2026 roku. Obaj nie potrafią grać w piłkę, a pomimo tego że są wysocy, to jakoś zawsze tak jakby są nieobecni, gdy piłka leci w nasze pole karne/bramkowe...

Wysoki poziom zaangażowania, niestety jak nie idzie, to na ogół nie potrafimy zmienić wyniku /jeden kozak dziś nie wystarczył/. No i brawo za Jopa w wiarę w Freda, bo w końcu się dziś przełamał.

Poletanović pewnie wypadnie na długo i znów zostajemy z dwoma niskimi środkowymi pomocnikami w środku pola, właściwie bez żadnej opcji zmiany. Carbo wrócił już do treningów na siłowni, ale nie wyglądał mi na gościa, który jest blisko powrotu do gry. Kolejnego transferu last minute raczej nie będzie, więc... trudno być optymistą.

btw. akurat jestem z tych osób, które widzą duże umiejętności piłkarskie oraz potencjał Dudy, ale widzę również, że jest pod formą - jednak dziś komentarz Feddka był totalnie oderwany od rzeczywistości, gość reagował jakby Duda był jedynym Polakiem grającym w meczu jakiejś topowej ligi i trzeba pozytywnie skomentować każde jego najzwyklejsze zagranie ^^
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.03.2025, 00:58
Gramy swoje!! Jak na średniaka ligi przystało - jest przegrana, zwycięstwo i remis na poczatek rundy

Jak ktoś nagle wpadł w euforię po jednym meczu, to raczej proponuje nie podpalać się tak szybko.

Szkoda Poletanovicia bo pewnie po rundzie i zostaniemy z naszymi dwoma galaktikos na środku.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 01.03.2025 o godz. 01:11.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.03.2025, 04:01
Niestety przegraliśmy (nie wygraliśmy) najważniejszy mecz w tym sezonie, który zamyka nam drogę do bezpośredniego awansu. Teraz baraże i wiara w to, że Rodado zagra dwa wybitne mecze w przeciągu kilku dni.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 01.03.2025, 06:51
Mecz wyglądał jak większość naszych przez ostatnie pare lat. Większe posiadanie piłki, więcej sytuacji bramkowych, ale szkoda, że przeważnie nic z tego nie wynika bo paru osobom w składzie brakuje jakości. Sobolence to wychodziło bo miał dużo lepszy skład. Teraz trzeba się trzymać blisko miejsc 3-6 i liczyć na jakiegoś farta w barażach.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 01.03.2025, 08:58
to nie był taki typowy mecz na przewage w statystykach, te podania i zagrania wczoraj miały jakiś sens a nie jak nie nie raz najebane podan a wszystkie na alibi. Byliśmy dużo lepsi niż Arka ale nie potrafie zrozumieć jak zawodowcy jacy by nie byli jebią z 5 metrów od bramki 5 metrów nad bramką, dośrodkowują płaskie piłki w kolana najbliższego rywala itp. Mimo wszystko mecz jak i Wisła bardzo mi się podobały, na remisie zaważyły naprawde małe błędy indywidualne, chociaż nie wiem czy Letkiewicz popełnił błąd czy to jednak był faul na nim.. Wiem że pewnie nam by takiego gola nie uznali, tak samo jak przeciwko nam napewno ręka taka jak gruzina plus łokieć w twarz Jarocha 2w1 to byłby karny, tak jak w 99.9999 przypadków gdyby to miał być karny dla kogoś innego to był by karny, ojebał nas raczkowski, były jeszcze inne faule o których nikt nie mówi. Faul na Poletanovicu, faul na Rodado, Faul na Duarte w stylu zapaśniczym koło 90 minuty z boku pola karnego gdzie Arka dostała wolnego zamiast nas to było równoważne złodziejstwo z tą ręką.
Brawo chłopakom za walke, Jedynie słaby dziś Zwoliński, jak dla mnie był do zmiany zaraz po przerwie mógł wejść za niego chociażby Alfaro i troche pobiegać, pewnie zaliczył by pare podań a Zwolak nie miał nic.
Z taką grą z optymizmem patrze na to że załapiemy się do baraży
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 01.03.2025, 10:12
Meczu nie widziałem, ale z relacji wynika, że straciliśmy już Poletanovica, a Jop znów odstawił Kutwę od składu. No nie wiem, może nie stracilibyśmy 2 bramek w meczu, w którym przeważaliśmy, gdybyśmy mieli mocniejszy środek obrony?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.03.2025, 10:16
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Carbo wrócił już do treningów na siłowni, ale nie wyglądał mi na gościa, który jest blisko powrotu do gry. Kolejnego transferu last minute raczej nie będzie, więc... trudno być optymistą.
(...)
btw. akurat jestem z tych osób, które widzą duże umiejętności piłkarskie oraz potencjał Dudy, ale widzę również, że jest pod formą - jednak dziś komentarz Feddka był totalnie oderwany od rzeczywistości, gość reagował jakby Duda był jedynym Polakiem grającym w meczu jakiejś topowej ligi i trzeba pozytywnie skomentować każde jego najzwyklejsze zagranie ^^
Carbo biega od 3 tygodni. Tydzien temu Jop mówił ze liczy ze wraz z Colleym będą za 4 tygodnie do gry. Czyli realnie za 3-4 spotkania (po Miedzi jest przerwa na kadrę).

A co do Dudy to partnerzy okradli go z dwoch asyst. Zanotowal duzo lepsze wejscie niz z Ruchem.

Witalis napisał(a):Wyświetl post
Meczu nie widziałem, ale z relacji wynika, że straciliśmy już Poletanovica, a Jop znów odstawił Kutwę od składu. No nie wiem, może nie stracilibyśmy 2 bramek w meczu, w którym przeważaliśmy, gdybyśmy mieli mocniejszy środek obrony?
Kutwa byl chory, mial goraczke w czwartek i w piatek wrocil do Krakowa
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 01.03.2025, 10:20
A to sorry. Wybacz, Trenerze!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.03.2025, 11:00
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Carbo biega od 3 tygodni. Tydzien temu Jop mówił ze liczy ze wraz z Colleym będą za 4 tygodnie do gry. Czyli realnie za 3-4 spotkania (po Miedzi jest przerwa na kadrę).

A co do Dudy to partnerzy okradli go z dwoch asyst. Zanotowal duzo lepsze wejscie niz z Ruchem.

Kutwa byl chory, mial goraczke w czwartek i w piatek wrocil do Krakowa
Oby Carbo szybko wrócił, ale chyba wiesz jak nasze prognozy co do powrotu do gry mają się zwykle do rzeczywistości?

Trzeba trzymać kciuki żeby kontuzja Poletanovicia nie była poważna. Sobczak to kawał bydlęcia, tak przy okazji. To wejście nie miało za zadanie odebrać piłkę.

Co do Dudy - zagrał lepiej, ale jak mu wystawili piłkę na strzał to zepsuł jak zwykle. Do tego słabo w destrukcji, masa bezsensownych fauli - nie zastąpi defensywnego pomocnika bo nie ma do tego umiejętności ani warunków.
Plus - wraz z Poletanoviciem tracimy jedynego piłkarza potrafiącego wykonywać SFG. Duda wykonywał je katastrofalnie, jak zawsze. Jak raz piłka minęła obrońców to Biedrzycki dostał ją na wysokości brody...
Tak się bramek nie zdobywa.

Filmik z ręką w polu karnym. Jak tam nie było rzutu karnego - nie wiem...
Koleś wybił łokciem poza pole karne. Brak słów...

Ten mecz był do wygrania, ale nie z parą kołków takich jak Biedrzycki i Uryga w obronie. Dali dupy przy obu bramkach. Przy drugiej stali jak cielęta zamiast się przepychać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.03.2025 o godz. 11:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.03.2025, 11:56
Meczyki o tym jak okradziono nas z karnego:

https://x.com/Meczykipl/status/1895772815493570700
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.03.2025, 12:00
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Meczyki o tym jak okradziono nas z karnego:

https://x.com/Meczykipl/status/1895772815493570700
Dobrze chociaż że jest szum wokół złodziejskich decyzji przeciw Wiśle.
Ta była skandaliczna.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 01.03.2025, 12:19
Punkty straciliśmy po raz kolejny po dramatycznych błędach indywidualnych w kryciu przy stałych fragmentach gry, na co wpływ ma głównie fatalna jakość i zwrotność naszych obrońców.

Tyle lat już to obserwujemy i Królewski wraz z trenerami w żaden sposób nie są w stanie nic z tym zrobić. Może zamiast ściągać kolejnych klocków wskazanych przez algorytmy i nie sprofilowanych pod nasze potrzeby oraz styl gry, warto w końcu znów zatrudnić jakiegoś dyrektora sportowego, który umie myśleć i ma jakąś orientację w jakimkolwiek rynku? Dać mu środki na ściągnięcie takich piłkarzy, zamiast napalać się na kolejnych Biedrzyckich?

To oczywiście pytanie retoryczne.

Obok straty punktów najbardziej szkoda utraty Poletanovica: bez niego nasza druga linia ma dużo mniejsze możliwości. Duda pokazał, że dziś nie jest w stanie go właściwie zastąpić, mimo iż zaślepieni komentatorzy cały mecz wychodzili z siebie, by zrobić z niego niesamowitą gwiazdę na miarę reprezentacji Polski niczym Królewski. Bardzo dobrze grający w Gdyni Igbekeme musi mieć w środku pola jakościowe wsparcie, gdyż sam nie podoła.

Znów też za słabo funkcjonowały nasze skrzydła i zawiódł Zwoliński. Mecz obok Jamesa unieśli oczywiście genialny Rodado oraz raz wtóry ciężko pracujący na boisku Mikulec.

Pracy sędziego nie będę komentować, wszyscy doskonale widzieliśmy jak drukował. Typowy Raczkowski.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.03.2025 o godz. 15:01.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów