The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2025, 16:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jop szukał centymetrów nie tam gdzie trzeba.
Podobnie jak Framat swoich inspiracji do żartów i przemyśleń
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.02.2025, 16:05
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Litości,litości, wpuszczanie zawodników prosto z samolotu nie jest krytykowane tylko podawane jako przykład mizernej jakości treningów w klubie.
Jaka może być jakość treningów, skoro są zawodnicy którym w meczu przy 50 000 kibiców nie chce się biegać tylko spacerują, a mimo to są tłumaczeni na wszystkie sposoby. Poletanowic nie wyszedł ze Zniczem bo Duda już całkiem by się obraził teraz jest obrażony bo szykuje się runda na ławie... a menago już go namawia żeby sabotował grę to łatwiej i taniej go puszczą.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.02.2025, 16:20
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Niezle oceniles tą minute z doliczonego czasu gry na jaką zagrał w debiucie z Odra Opole 24.02.2023

Ach te Twoje manipulacje niezweryfikowanymi faktami, mozna sie jednak przyzwyczaić
Od razu wszyscy skomentowali że widać jakość. Przeciwieństwo Dudy, który gra bardzo dużo i nic dobrego dla Wisły z tego nie wynika. Jak ktoś umie grać w piłkę a nie człapie bez sensu to zmiejsca wnosi ożywienie i poprawia grę. Igbekeme wtedy kilka razy ładnie pograł z klepki, dał kilka podań, zrobił wrażenie.

BTW. Wojtowicz przyznaje mi rację (w sensie - mówi to samo) w kwestii Poletanovicia ze Zniczem Karcz też nie protestuje. Wytłumaczenie Jopa było idiotyczne. Lepiej mieć Poletanovicia który umie dośrodkować niż bezużytecznego Sukiennickiego.

W pierwszej lidze, w meczu z tak grającymi jak Znicz rywalami umiejętność dośrodkowania w punkt jest warta więcej niż jakieś "plany taktyczne" Jopa. Sukiennicki absolutnie nic konkretnego nie wniósł do gry i wnieść nie mógł.

To był błąd Jopa i strata punktów których nam jeszcze może zabraknąć...

P.S. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać to Jop powinien się zastanowić czy nie lepiej inwestować bardziej w Kuziemkę albo Baniowskiego niż Dudę. Jeśli ktoś nie tyle nie robi postępu co się wręcz cofa, to w pewnym momencie trzeba się zastanowić czy to ma sens. Jeszcze może nie teraz, ale ten czas nadchodzi. W przyszłym sezonie Duda nie będzie już młodzieżowcem w pierwszej lidze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.02.2025 o godz. 17:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.02.2025, 18:32
Od razu wszyscy skomentowali że widać jakość. Przeciwieństwo Dudy, który gra bardzo dużo i nic dobrego dla Wisły z tego nie wynika. Jak ktoś umie grać w piłkę a nie człapie bez sensu to zmiejsca wnosi ożywienie i poprawia grę. Igbekeme wtedy kilka razy ładnie pograł z klepki, dał kilka podań, zrobił wrażenie
Oczywiscie. Wszedl w 93:38,, koniec meczu 94:45, z czego w trakcie wykonywalismy rzut wolny wolfy, on piłki nie dotknal

Nie mowimy tu o przydatności ale o wrzucaniu z samolotu do skladu meczowego. Kolejny raz sie wyglupiles majac ewidentne braki w pamięci.

Po przegranym meczu żadna decyzja sie nie obroni. I każdy wie ze mozna bylo zrobic coś więcej. Tyle.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.02.2025, 19:24
Markus napisał(a):Wyświetl post
Podobnie jak Framat swoich inspiracji do żartów i przemyśleń
Zdecydowanie lepiej ci wychodzi kiedy piszesz o piłce nożnej.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.02.2025, 19:58
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie. Wszedl w 93:38,, koniec meczu 94:45, z czego w trakcie wykonywalismy rzut wolny wolfy, on piłki nie dotknal

Nie mowimy tu o przydatności ale o wrzucaniu z samolotu do skladu meczowego. Kolejny raz sie wyglupiles majac ewidentne braki w pamięci.

Po przegranym meczu żadna decyzja sie nie obroni. I każdy wie ze mozna bylo zrobic coś więcej. Tyle.
Oglądałem ten mecz i pamiętam że piłkę dotknął, nawet więcej niż raz

Decyzje Jopa się nie bronią bo były głupie. Każdy wie co trzeba było zmienić, to nie jest fizyka kwantowa. Jeśli trzymasz jedynego gościa z dośrodkowaniem na ławce w takim meczu to lepiej żebyś miał naprawdę dobry powód. Można opowiadać kocopoły o tym jaką to taktykę nie opracowałeś, ale jeśli potem mecz polega na wrzutkach na pałę przez piłkarzy nie umiejących dośrodkować... No nie broni się to za bardzo.

Oglądał tych piłkarzy na każdym treningu i tam gdzie był jakiś wybór - w większości wypadków wybrał źle. Aktualnie takiego Alfaro i Duarte dzieli przepaść, Kutwa po świetnej rundzie ląduje na ławce, słaby Szot dostaje pierwszy skład i robi w sumie to samo co w sparingach itd.

Ilość zmian w meczu z Ruchem mówi sama za siebie.

Podobnie - Baniowski może wejść kiedy przegrywamy, ale jak jest 0:5 i Ruch czeka na ostatni gwizdek to już nie, bo jest hierarchia. Brzmi sensownie?

Nie chcę się powtarzać, ale widzę u Jopa identyczne zagrywki jak u Sobolewskiego. To nie jest komplement. Lepiej dla niego żeby nie próbował pokazać jakim to jest taktycznym wizjonerem i nie robił niczego na siłę. I pierwsza liga, i nasza kadra mają swoje ograniczenia. W dziewięciu na dziesięć przypadków mocne dośrodkowanie w punkt bije zgranie, taktyczne niuanse, wymienność pozycji itp.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.02.2025 o godz. 20:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.02.2025, 21:34

Decyzje Jopa się nie bronią bo były głupie. Każdy wie co trzeba było zmienić, to nie jest fizyka kwantowa. Jeśli trzymasz jedynego gościa z dośrodkowaniem na ławce w takim meczu to lepiej żebyś miał naprawdę dobry powód. Można opowiadać kocopoły o tym jaką to taktykę nie opracowałeś, ale jeśli potem mecz polega na wrzutkach na pałę przez piłkarzy nie umiejących dośrodkować... No nie broni się to za bardzo.

Oglądał tych piłkarzy na każdym treningu i tam gdzie był jakiś wybór - w większości wypadków wybrał źle. Aktualnie takiego Alfaro i Duarte dzieli przepaść, Kutwa po świetnej rundzie ląduje na ławce, słaby Szot dostaje pierwszy skład i robi w sumie to samo co w sparingach itd.

Podobnie - Baniowski może wejść kiedy przegrywamy, ale jak jest 0:5 i Ruch czeka na ostatni gwizdek to już nie, bo jest hierarchia. Brzmi sensownie?

Nie chcę się powtarzać, ale widzę u Jopa identyczne zagrywki jak u Sobolewskiego. To nie jest komplement. Lepiej dla niego żeby nie próbował pokazać jakim to jest taktycznym wizjonerem i nie robił niczego na siłę. I pierwsza liga, i nasza kadra mają swoje ograniczenia. W dziewięciu na dziesięć przypadków mocne dośrodkowanie w punkt bije zgranie, taktyczne niuanse, wymienność pozycji itp.
Niestety kolejny trener skażony Wislacką przeszłością
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.02.2025, 21:52
Zobaczymy co wyczaruje w piątek.

Osobiście w składzie nie zmieniłbym absolutnie nic, może poza rzutem monetą odnośnie pozycji PO.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 25.02.2025, 08:40

oczywiście, że brzmi sensownie
w PL najważniejsza jest hierarchia i porządek dziobania (ot taki relikt feudalizmu)
wszędzie

co tam kopana, to detal
w polityce (no kto podskoczy w PO czy PiS takiemu Tusku albo Kaczyńskiemu? no kto? hierarchia wszystko ustawia i pilnuje)
podobnie na uczelniach (taki rektor to bóg choćby miał pomysły od czapy i totalnie nie czaił ocb. Nikt mu nie podskoczy bo hierarchia jest najważniejsza)
hierarchia rządzi i tyle

a Jopina to mondry chłop jest i wie że wyżej wała wróóóóóóóć hierarchii nie podskoczy to i gada co gada
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.03.2025, 19:50
7 punktów w 5 meczach
"Ścigamy" czołówkę, nie ma co
Jakie wnioski wyciąga Jop? Jakimi zmianami pomaga drużynie?
Zwoliński kopie się po czole w kolejnym meczu i nadal wychodzi w pierwszym składzie
Bezproduktywny w całym sezonie Alfaro jest pierwszy do wejscia a Kiss praktycznie nie gra wcale
Nie ma asekuracji środka całą pierwszą połowę więc w drugiej tracimy bramkę po strzale z 18 metrów od niepilnowanego typa
Jak dobrze wejdziemy w mecz to wygramy, jak nie to nie wygramy
Ot cały udział Jopa w trakcie meczu
Ale najważniejsze że podziela wizję Królewskiego ...
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 14.03.2025, 19:52
Jop to ewidentnie Sobolenka 2.0.
Czy on w jakikolwiek sposób pomaga drużynie?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.03.2025, 19:53
Metamorfoza Jopa w Sobolenkę oficjalnie zakończona. Zero, ale to ZERO pomysłu na drużynę. Dobranoc.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.03.2025, 19:56
Najważniejsze, że tabelki w Excelu świeca się na zielono.
Prawda Jarosławie?
Na tabelkach do ekstraklasy. Ja .......ę....

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 14.03.2025, 20:00
No niestety Jop równa do swoich wielkich poprzedników, szkoda.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 14.03.2025, 20:03
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Metamorfoza Jopa w Sobolenkę oficjalnie zakończona. Zero, ale to ZERO pomysłu na drużynę. Dobranoc.
To nie metamorfoza to ciepłe kluchy. Padalec tylko takimi się otacza w Wiśle za czasów trio była tylko jedna mocna osobowość -pewien Niemiec. Nie będę go oceniał . Reszta uległa jak .....i w burdelu
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 14.03.2025 o godz. 20:06.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 14.03.2025, 20:08
skoro temat treneera wrócił to ja mam taki wątek i pytanie, czy skład ustala Uryga? gdzie jest Kutwa który gra jak 3 naszych obrońców razem wziętych? JEBAĆ W DUPE PODANIA OD BRAMKARZA W TE I NAZAT
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.03.2025, 20:21
Nie wiem czy Jop jest ślepy, głupi czy Królewski każe mu promować "talent". Inaczej tego że Duda wykonuje SFG nie umiem wyjaśnić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 14.03.2025, 20:29
Nie wiem czy Jop jest ślepy, głupi czy Królewski każe mu promować "talent". Inaczej tego że Duda wykonuje SFG nie umiem wyjaśnić.
Jop, podobnie jak Sobolenka tanczy tak, jak mu zagrają. Dlatego Królewicz bardzo go ceni.

Ale uwaga: teraz mikrocykl, maszyna Jopa i Siewierskiego odpali że ho ho.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.03.2025, 20:38
Widzę, że znowu jedynym winnym porażki jest Duda.
Dałbyś spokój.
Kto niby ma te SFG wykonywać?
Czekam na rozsądną propozycję?
Znowu Rodado?

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.03.2025, 20:57
Przecież widać że Jop został przemielony przez maszynkę Zaskrońca. Zamiast czutki, spontanu czasami i swojego zmysłu, którego nie da się opisać excelem zaczęły rządzić tabelki i duperelki. I pewnie dlatego Duda wykonuje sfg, Alfaro wchodzi z ławki itp bo w jakichś tabelkach, przypadkowo wyszli lepiej na zielono, bo podczas zwycięskiego remisu z Anglią w latach 80-tych zagrali wzorowy mecz.
Myślę, że cała taktyka u nas jest przeintelektualizowana. Zrobię tak, bo w książce dla trenerów było tak napisane więc gdybym poszedł na żywioł to by było niezgodne ze sztuką. Później gra taki Uryga czy inny Alfaro zamiast coś zmienić, spróbować inaczej, zamieszać, dać impuls. A w dłuższej perspektywie to wiaodmo, że takie ruchu prowadzą tylko do kwasów bo jeśli Uryga czy Alfaro chuja gra, a nie dostanie szansy Kiss czy ....a to cała drużyna widzi że .... z taką rywalizacja
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.03.2025, 21:08
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że znowu jedynym winnym porażki jest Duda.
Dałbyś spokój.
Kto niby ma te SFG wykonywać?
Czekam na rozsądną propozycję?
Znowu Rodado?
Nie jedynym winnym, ale głównym winowajcą.
Spowalnia akcje, holuje bez sensu piłkę, tragicznie dośrodkowuje i strzela, jest kurduplem który nie powalczy fizycznie ani o górną piłkę.

Miedź zdominowała przez to środek pola.

Ja wiem że to nie wina Dudy, ale on się po prostu nie nadaje do gry z Igbekeme, a jest od niego zdecydowanie słabszy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.03.2025, 21:16
Nie jedynym winnym, ale głównym winowajcą.
Spowalnia akcje, holuje bez sensu piłkę, tragicznie dośrodkowuje i strzela, jest kurduplem który nie powalczy fizycznie ani o górną piłkę.

Miedź zdominowała przez to środek pola.

Ja wiem że to nie wina Dudy, ale on się po prostu nie nadaje do gry z Igbekeme, a jest od niego zdecydowanie słabszy.
Ok, nie wchodzę już w dyskusję o Dudzie. Szkoda czasu i klawiatura się zużywa niepotrzebnie.

Oczywiście, że mamy kiepski środek pola.
Mamy też kiepskie skrzydła.
Mamy kiepskiego (nie w formie) napastnika.
Mamy też kiepską obronę.

Mamy za to genialnego właściciela-prezesa.
Przychody w 2023/2024:
Miedź - 25,5 mln
Wisła - 45,8

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.03.2025, 21:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ok, nie wchodzę już w dyskusję o Dudzie. Szkoda czasu i klawiatura się zużywa niepotrzebnie.

Oczywiście, że mamy kiepski środek pola.
Mamy też kiepskie skrzydła.
Mamy kiepskiego (nie w formie) napastnika.
Mamy też kiepską obronę.

Mamy za to genialnego właściciela-prezesa.
Przychody w 2023/2024:
Miedź - 25,5 mln
Wisła - 45,8
Ale to my jesteśmy zadłużeni
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.03.2025, 21:56
3 sezon jesteśmy klubem z najwyższym budżetem w lidze
Drużyna piłkarsko od 3 lat gra to samo tzn albo się uda albo się nie uda
Nie ma żadnego rozwoju, żadnego pomysłu, żadnych transferów wychodzących na których można zarobić
Czy rozwijają się jacys zawodnicy ? Czy jest plan na kolejny sezon ?
Czy wymieniany najsłabsze ogniwa ? Czy sztab trenerski wyciąga wnioski?
Trafił się Rodado, który w końcu uzna że 4 rok gry w pierwszej lidze to marnotrawstwo najlepszych lat kariery, jest Carbo, jest Igbekeme ( chociaż pewnie mu się kontrakt kończy i na przedłużenie nie będzie nas stać
Pozostaje kliku zawodników po 30 lub zbliżających się do niej którzy latem będą do wymiany, po czym po raz kolejny będziemy robić to samo oczekując tym razem innych rezultatów
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.03.2025, 22:09
My i tak mamy dar od Boga w postaci Kutwy i Letkiewicza bo gdyby nie oni to byśmy byli skazani na Brodę czy Cziczkana, a na środek obrony nie byłoby alternatywy na już (wystarczy tylko przestać na siłę wypuszczać Uryge czy Biedrzyckiego). Bez nich to jeszcze biedniej by to wyglądało, a tak to chociaż jest dwóch chłopa do gry czy na ławkę.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 14.03.2025, 22:53
Dzisiaj w trakcie meczu, komentator mówił, że rozmawiał z trenerem Jop'em i ten powiedział, że problemem w Wiśle na pewno nie jest ambicja piłkarzy. To ja pytam gdzie dzisiaj było widać tą ambicję Broda celebruje wznowienia, Jaroch auty wybija jak zółw, wysoki presing to jakaś parodia. To jest ta ambicja
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 14.03.2025, 23:01
z trenerem Jopem nie ugramy nic. Ten człowiek nie ma kompletnie żadnego planu i pomysłu jak zmienić gę, jak zmieniać zawodników. Nie wspominając o zmianie taktyki czy ustawienia w czasie meczu. Kolejny zmarnowany czas pod Jego ręką. Nie zmienię zdania nawet w razie awansu.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.03.2025, 23:12
Z cyklu "Co on bredzi":
Mariusz Jop napisał(a):
- Bolesna porażka z zespołem, o którym wiedzieliśmy, że ma swoje atuty w atakowaniu. Dwa bardzo ładne uderzenia z dystansu zadecydowały o tym, że straciliśmy dwie bramki - powiedział, po porażce 1-2 w Legnicy z Miedzią, trener Mariusz Jop.

- Pierwsza połowa słaba w naszym wykonaniu, myślę, że Miedź miała tutaj swoje sytuacje. W drugiej te role się odwróciły, dominowaliśmy. Mieliśmy my z kolei swoje szanse, ale nie potrafiliśmy ich zamienić na bramki. Niestety musimy przełknąć gorycz porażki - dodał Jop.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.03.2025, 23:13
Szneka napisał(a):Wyświetl post
z trenerem Jopem nie ugramy nic. Ten człowiek nie ma kompletnie żadnego planu i pomysłu jak zmienić gę, jak zmieniać zawodników. Nie wspominając o zmianie taktyki czy ustawienia w czasie meczu. Kolejny zmarnowany czas pod Jego ręką. Nie zmienię zdania nawet w razie awansu.
No dobra, ale jak będzie (jakimś cudem) awans, to chyba czas nie będzie zmarnowany (?)

A że Jop to pogubiony dyletant to inna sprawa. Mecz z Ruchem to była po prostu anomalia, która zaciemniła prawdziwy obraz nędzy tej drużyny. Jedyny sens oglądana tego żałosnego zlepku piłkarzy jest taki, żeby zobaczyć ostatnie mecze Rodado w tym klubie - przez lata możemy nie zobaczyć tak jakościowego, lojalnego piłkarza, z takim sercem. Szkoda tylko, że taki Sobol, Rude, Moskal i Jop (na czele z autystycznym prezesem-debilem, który ich zatrudniał) musieli mu spie*dolić najlepsze lata kariery i dozgonny szacunek dla Angela, ze to tolerował.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 14.03.2025 o godz. 23:22.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.03.2025, 23:26
W szerszej perspektywie nie ma co się czepiać trenerów. Wychodzi na to, że żaden trener w ostatnich latach nie miał pomysłu na Wisłę, a szczególnie na to jak przełamywać się gdy nadejdą gorsze mecze czy ogólnie beka wygranych pod rząd.

I chociaż wirtuozi trenerki u nas nie pracowali to widać, że problemy leżą gdzie indziej niż w warsztacie pojedynczego człowieka (trenera).
Ja obstawiam niezmiennie, że problemem jest mental i ogólna zgnilizna w klubie. Istny chaos i cyrk. Nawet jak idzie jak przy zdobyciu PP, czy po serii Sobola, czy dobrym starcie Jopa, czy fajnym pokazaniu się w pucharach to nie ma ciągłości w tym, jest zaraz jakieś załamanie i zamiast iść na fali to my już tylko idziemy równia pochyla w dół.
I to jest problem, a nie trener. Niby już jest fajnie, niby maszyna rusza ale się okazuje że to był jakiś chwilowy entuzjazm i na nim zrobiony wynik, a za chwilę jest załamka i właściwie już powolne zblizanie się do wymiany trenera.
drozd:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów