The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2025, 12:13
ja tylko chcialem zauważyć że Szot i Kiakos sie cieszyli po golu Kutwy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.02.2025, 12:55
Jop ze Zniczem pomylił się chyba we wszystkich możliwych miejscach. Od nie grania Poletanoviciem po Alfaro zamiast Duarte.
Szczęśliwie z Ruchem nie próbował niczego udowadniać tylko wystawił najlepszy w tym momencie skład. Oby w następnym meczu nie kombinował i zrobił to samo.

Że Dudzie się nie chce, albo nie może? Po to jest Poletanović żeby nie musiał. Uryga też nie musi grać, Kutwa i Biedrzycki bardzo dobrze sobie radzili w duecie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.02.2025, 14:55
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ja tylko chcialem zauważyć że Szot i Kiakos sie cieszyli po golu Kutwy
A Duda i Sukiennicki?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 23.02.2025, 15:06
Bo też widać jak posiadanie silniejszego partnera w każdej formacji wpływa na grających tuż obok. Biedrzycki inaczej zupełnie wygląda jeżeli obok niego jest agresywny, wymiatający przestrzeń przed sobą Kutwa. Wtedy nie musi mieć oczu dookoła d...py i asekurować jednocześnie Urygi i Szota, po swoich obu stronach.

Igbekeme znakomicie się wymykał pressingowi zmieniając balansem ciała strony rozegrania akcji - ale mógł podejmować ryzyko i więcej grać do przodu bo czarną robotę w destrukcji odwalał obok niego Poletanović a nie zblazowany Duda. Rodado czy Baena mieli sytuację i gole też w dużej mierze z tego, że Duarte był o wiele bardziej dynamiczny i konkretny w zagraniach niż Alfaro tydzień temu.

Do każdej formacji wszedł gracz, który nie tylko sam coś pokazał (w tym Kutwa kluczową, otwierającą bramkę) ale bardzo ułatwiał grę sąsiadom.

Podstawowe pytanie w kontekście trenera - czemu ich nie było na boisku od pierwszej minuty że Zniczem? Jeszcze można zrozumieć, że nie wrzucił z marszu Poletanovicia po raptem kilku treningach z drużyną, ale Kutwę i Freda widzi na co dzień. Poletanovicia zresztą też mógł wpuścić choć na 30 minut widząc że ze Znicz nas wyblokował fizycznie i trzeba kogoś kto z nimi się trochę poprzestawiał na boisku. Liczył na to, że Sukiennicki będzie się przepychał w polu karnym, czy jak? Kuziemkę dołączył do pierwszego zespołu i teraz chłopak nie powącha boiska nawet przy stanie 5:0?

Trochę więcej odwagi by tu się przydało zwłaszcza w sytuacjach kiedy albo bardzo nie idzie (i trzeba spróbować czegoś inaczej) albo jest na tyle bezpiecznie, że można sobie pozwolić na eksperymenty.

Żeby nie było - i tak Jop jest chyba najlepszym trenerem którego mieliśmy od wielu lat, a przynajmniej wygląda na najbardziej i inteligentnego i wszechstronnego od niepamiętnych czasów. Mimo wszystko niektóre wybory trudno zrozumieć. Może na treningach to wygląda inaczej ale nie chce mi się wierzyć że Duda i Sukiennicki mogli być tajną bronią na Znicza
Ostatnio edytowane przez Tantal : 23.02.2025 o godz. 15:59.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
turbo_cola
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 23.02.2025, 15:06
Duda był w....iony i rzucił bidonem. A Sukiennicki zagryzł wargi odwrócił głowę.
Ostatnio edytowane przez turbo_cola : 23.02.2025 o godz. 15:08.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 23.02.2025, 15:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Oby w następnym meczu nie kombinował i zrobił to samo.

(...)
Uryga też nie musi grać, Kutwa i Biedrzycki bardzo dobrze sobie radzili w duecie.
Nie chce mi się.wierzyć, że Jop odstawi kapitana-legendę. Ok, Kutwa zostanie w składzie po takim meczu ale obstawiam Urygę w miejsce Biedrzyckiego.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.02.2025, 15:12
turbo_cola napisał(a):Wyświetl post
Duda był w....iony i rzucił bidonem. A Sukiennicki zagryzł wargi odwrócił głowę.
Czyli zachowanie jak na Konwiktorskiej ? Zupełnie mnie to nie dziwi...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.02.2025, 15:18
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Czyli zachowanie jak na Konwiktorskiej ? Zupełnie mnie to nie dziwi...
A widziałeś jaki smutny był Jop po czwartej bramce?
O czym to świadczy?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.02.2025, 15:22
Widziałem, że Duda wszedł na15 minut i spacerował po boisku. O czym to świadczy?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 23.02.2025, 16:13
Jak dobry jest Jop to się okaże, czy w końcu rozgryzie, jak grać przeciw drużynom ustawionym głęboko, czy do końca sezonu będziemy takie mecze remisować/przegrywać. Czy naprawdę trzeba robić milion wrzutek, gdy w polu karnym jest 10 zawodników drużyny przeciwnej? Czy za każdym razem piłka musi iść od obrońców, żeby tamci mieli czas się ustawić? Na te i inne pytania sztab Wisły musi znaleźć odpowiedź przynajmniej do czasu meczu z Łęczną.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.02.2025, 16:24
FraMat napisał(a):Wyświetl post
O czym to świadczy?
Ty nam powiedz
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.02.2025, 08:40
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Nie chce mi się.wierzyć, że Jop odstawi kapitana-legendę. Ok, Kutwa zostanie w składzie po takim meczu ale obstawiam Urygę w miejsce Biedrzyckiego.
Chyba lepszej okazji to zasłonięcia sie sloganem "zwycięskiego składu się nie zmienia" nie będzie już miał.

Biedrzycki widac że dobrze przepracował okres przygotowawczy. Ja bym mu dal pograć kilka spotkan z rzedu. Choc zaraz dostanien8 żółtka kartke i tyle z tego było

A Kutwa musi grac. Jesli ktory stoper ma sie scigac z szybkimi skrzydlowymi Arki to tylko on.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.02.2025, 09:21
O czym to świadczy?
Jop nie po każdej bramce przybijał też piątkę z Siewierskim na wizji.

Czy zatem Jop nie słucha Siewierskiego? Czas by się w tej sprawie wypowiedział niekwestionowany ekspert - dawno już nie pisałeś, kto kogo w sztabie słucha lub nie słucha na podstawie jednego ujęcia kamery, zaczyna brakować trochę tego "folkloru"...
Ostatnio edytowane przez Markus : 24.02.2025 o godz. 09:24.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 24.02.2025, 09:28
Markus napisał(a):Wyświetl post
Jop nie po każdej bramce przybijał też piątkę z Siewierskim na wizji.

Czy zatem Jop nie słucha Siewierskiego? Czas by się w tej sprawie wypowiedział niekwestionowany ekspert - dawno już nie pisałeś, kto kogo w sztabie słucha lub nie słucha na podstawie jednego ujęcia kamery, zaczyna brakować trochę tego "folkloru"...
Ja .......ę... niektórzy nie wyłapują żartów na drugim poziomie abstrakcji. Co będzie, kiedy przyjdzie trochę wyższy poziom?
To forum schodzi na psy. Głównie wskutek niskiego poziomu intelektualnego niektórych jego użytkowników.

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 24.02.2025, 10:27
Kutwa musi grac, bo to nasz najlepszy obronca.
Najlepiej gra noga, jest najszybszy, dobrze kryje, dobrze gra glowa, nie gubi linii spalonego, daje pewnosc i spokoj.
Kompletnie nie rozumiem czemu nie gral ze Zniczem.

Tym bardziej, ze to nasza jedyna opcja z mlodych zawodnikow na sprzedaz i dobry zarobek. Bedzie gral, beda oferty za niego.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.02.2025, 10:34
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Kutwa musi grac, bo to nasz najlepszy obronca.
Najlepiej gra noga, jest najszybszy, dobrze kryje, dobrze gra glowa, nie gubi linii spalonego, daje pewnosc i spokoj.
Kompletnie nie rozumiem czemu nie gral ze Zniczem.

Tym bardziej, ze to nasza jedyna opcja z mlodych zawodnikow na sprzedaz i dobry zarobek. Bedzie gral, beda oferty za niego.
Jop ma swój fetysz z dwoma wysokimi kołkami w obronie i co jakiś czas próbuje do tego wracać. Tutaj tylko psychiatra może pomóc (ew. seksuolog). Podobnie "zamieszał" w dwumeczu z Polonią, oba mecze w ryj i Igbekeme do szpitala.

Czemu foruje się cienkich jak sik pająka Dudę i Sukiennickiego a Kutwa ląduje na ławce bez powodu? Pytałem o to już w poprzedniej rundzie. Może dlatego bo Ci pierwsi mają lepszych menedżerów i łatkę "talentów"?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.02.2025, 10:38
Zakładam, że posadzenie "legendy" na ławce nie wchodzi w grę, więc prędzej ze składu wypadnie Biedrzycki (który z Ruchem zagrał najlepszy swój mecz w Wiśle).

Tak na marginesie - opaska kapitańska powinna zostać na ręce Rodado.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.02.2025, 10:39
Ja .......ę... niektórzy nie wyłapują żartów na drugim poziomie abstrakcji. Co będzie, kiedy przyjdzie trochę wyższy poziom?
To forum schodzi na psy. Głównie wskutek niskiego poziomu intelektualnego niektórych jego użytkowników.
Zawsze chciałem Cię o coś zapytać:

Pracowałeś może w Pudelku albo Kozaczku?

Bo taki jest poziom tych Twoich niby żartów i wymyślnych historyjek, iż ktoś kogoś nie słucha, tworzonych w oparciu o jakieś jedno przypadkowe ujęcie kamery. Drozd Ci tu do pięt nawet nie sięga.
Ostatnio edytowane przez Markus : 24.02.2025 o godz. 10:44.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2025, 10:42
Czemu foruje się cienkich jak sik pająka Dudę i Sukiennickiego a Kutwa ląduje na ławce bez powodu? Pytałem o to już w poprzedniej rundzie. Może dlatego bo Ci pierwsi mają lepszych menedżerów i łatkę "talentów"?
Moze dlatego ze poza nimi na ławce zostal juz tylko Dziedzic i Szot Możesz mi powiedzieć co ma Kutwa do Sukiennickiego?

Posadzenie Kutwy na ławce mialo swoje uzasadnienie, po Warszawie mial wirusa, a ze Zniczem Jop chcial podwyższyć skład (czy do kogos to trafia to juz inna sprawa, ja bym ze Zniczem postawil na Kutwe).
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Stary 24.02.2025, 10:44
Jakby Duda przylutował nie do obrony jak Kutwa z Ruchem to byłby skarbem którego poniżej 3mln euro nie puścimy.

Żeby nie było - Duda ma spory talent, ale jeżeli jest tak mało zaangażowany w mecz to ciężko wierzyć w jego rozwój. On powinien gryźć trawę żeby pokazać, że byle odpał z Serbii go łatwo ze składu nie wygryzie, a w obu meczach spaceruje.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.02.2025, 10:52
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Moze dlatego ze poza nimi na ławce zostal juz tylko Dziedzic i Szot Możesz mi powiedzieć co ma Kutwa do Sukiennickiego?

Posadzenie Kutwy na ławce mialo swoje uzasadnienie, po Warszawie mial wirusa, a ze Zniczem Jop chcial podwyższyć skład (czy do kogos to trafia to juz inna sprawa, ja bym ze Zniczem postawil na Kutwe).
Dlatego piszę że Jop ma fetysz dwóch wolnych kołków w obronie i to nie jest racjonalne. Zwlaszcza jak się wychodzi na Znicz cienkim i niskim Dudą zamiast Poletanovicia.

Chyba że ktoś wierzy w bzdury o "wariantach w ataku" których Serb rzekomo nauczył się w tydzień...

Na Kutwę Jop postawił z konieczności, a na Poletanovicia - bo mu się po kompromitacji ze Zniczem pod dupą paliło, a Sukiennicki wchodzi za Rodado bo jest rzekomo "ofensywny". Teraz Jop obrósł znowu w piórka, zobaczymy co wymyśli na Arkę.
Oby nic.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.02.2025 o godz. 11:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Stary 24.02.2025, 11:20
Czy ofensywny to w tym znaczeniu że nie umie bronić?
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 24.02.2025, 11:30
Ja mysle, ze biega bezsensu. W tym sensie ofensywny.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 24.02.2025, 11:45
Markus napisał(a):Wyświetl post
Zawsze chciałem Cię o coś zapytać:

Pracowałeś może w Pudelku albo Kozaczku?

Bo taki jest poziom tych Twoich niby żartów i wymyślnych historyjek, iż ktoś kogoś nie słucha, tworzonych w oparciu o jakieś jedno przypadkowe ujęcie kamery. Drozd Ci tu do pięt nawet nie sięga.
Odpowiem ci tak: żarty czasami trzeba wyjaśniać niektórym blondynkom.
I to jeśli ci na nich zależy.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.02.2025, 12:10
Tantal napisał(a):Wyświetl post
Czy ofensywny to w tym znaczeniu że nie umie bronić?
Myślę że może chodzić o "ofensywny" jako "obraźliwy" - taki brzydki anglicyzm. Gra Sukiennickiego obraża np. zmysł estetyczny i zdrowy rozsądek.

Inaczej nie umiem tego wytłumaczyć, jak ktoś kto nie umie podać, strzelić i dośrodkować może być bardziej przydatny w ataku pozycyjnym od kogoś kto to potrafi. To by już musiał sam Jop wytłumaczyć.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.02.2025 o godz. 12:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2025, 13:25
Dlatego piszę że Jop ma fetysz dwóch wolnych kołków w obronie i to nie jest racjonalne. Zwlaszcza jak się wychodzi na Znicz cienkim i niskim Dudą zamiast Poletanovicia.
Poletanovic byl po 3 wspolnych treningach z druzyna, z czego jednym na silowni, litości.

Tyle sie mówi o tym ze wrzuca sie zawodnikow bez zgrnia z druzynom prosto z 1 samolotu do skladu i powszechnie jest to krytykowane (zreszta słusznie).

Potrenowal troche, byl gotow to zagral. Nie szukamy wszedzie dziury w całym.

A co do tych wolnych kołków - rozumiem szukanie centymetrów na boisku, Wisla przegrywa SFG i tyle my kibice o tym alarmujemy że koniec koncow nie dziwie sie Jopowi. Znicz oddal w Krakowie 1 celny strzal ktory zawalil glownie Szot, a nie pan kołek.

Finalnie ten fetyszysta dwoch kolkow w obronie wystawil w 8 z 13 spotkań Kutwe od początku - to calkiem nieźle jak na zawodnika z menagerem bez ukladow z Jopem/ na fetysz kolow w obronie trenera*

*Niepotrzebne skreślić, pogubilem się wtych zarzutach do Jopa ws Kutwy, bo wymyslasz je ewidentnie na poczekaniu
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.02.2025, 13:31
Poletanovic byl po 3 wspolnych treningach z druzyna, z czego jednym na silowni, litości.
Przecież to jest na plus dla Poletanovicia
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.02.2025, 14:58

Tyle sie mówi o tym ze wrzuca sie zawodnikow bez zgrnia z druzynom prosto z 1 samolotu do skladu i powszechnie jest to krytykowane (zreszta słusznie).

A co do tych wolnych kołków - rozumiem szukanie centymetrów na boisku, Wisla przegrywa SFG i tyle my kibice o tym alarmujemy że koniec koncow nie dziwie sie Jopowi. Znicz oddal w Krakowie 1 celny strzal ktory zawalil glownie Szot, a nie pan kołek.

Finalnie ten fetyszysta dwoch kolkow w obronie wystawil w 8 z 13 spotkań Kutwe od początku - to calkiem nieźle jak na zawodnika z menagerem bez ukladow z Jopem/ na fetysz kolow w obronie trenera*

*Niepotrzebne skreślić, pogubilem się wtych zarzutach do Jopa ws Kutwy, bo wymyslasz je ewidentnie na poczekaniu
Igbekeme wszedł z samolotu na zmianę za Sobolewskiego i zagrał świetnie.
Poletanović był w rytmie meczowym i bije Dudę na głowę. Nie róbmy sobie jaj że Jop im jakieś perły taktyczne na obozie przekazał.
Skład na Znicza był źle dobrany. Jop szukał centymetrów nie tam gdzie trzeba.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.02.2025 o godz. 15:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.02.2025, 15:23

Litości,litości, wpuszczanie zawodników prosto z samolotu nie jest krytykowane tylko podawane jako przykład mizernej jakości treningów w klubie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2025, 15:59
Igbekeme wszedł z samolotu na zmianę za Sobolewskiego i zagrał świetnie.
Niezle oceniles tą minute z doliczonego czasu gry na jaką zagrał w debiucie z Odra Opole 24.02.2023

Ach te Twoje manipulacje niezweryfikowanymi faktami, mozna sie jednak przyzwyczaić
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów