|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jakbyś ktoś z was nie dostał pensji od 2 miesięcy, to by zap...? Bo ja nie. Ot, do czego doprowadził ten klub Królewski. Za starych, dobrych czasów, już dawno wyjechałby na taczkach, a piłkarze przy takiej grze, mieliby odwiedziny kibiców na treningu.
No, ale teraz czas kibiców lanserów, rurkowców. A socios się cieszą, że mają pezedstawiciela w RN
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 20.02.2025 o godz. 10:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Tutaj rodzi się pytanie do Jopa - po co wstawia na boisko tragicznego Alfaro, który gra słaby kolejny mecz, zamiast chociaż spróbować na skrzydle takiego Kiakosa?
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Albo Jop zwariował albo Kiakos wygląda jeszcze gorzej niż Siwy. Niestety - obie równie prawdopodobne. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dla mnie kloci sie najbardziej taktyka w ktorej w fazie ataku najważniejsze jest wygrywanie pojedynkow 1:1 na skrzydle do wystawiania zawodnika ktory kompletnie już zatracił tą umiejętność.
Tu nawet z występu Baniowskiego byłoby wiecej pożytku. Nie wiem czy po takim występie Alfaro znowu wyjdzie w 1 składzie. Oby nie. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Raczej wszyscy są zgodni, że jeśli z Ruchem zobaczymy skrzydła Alfaro + Baena, to będzie oznaczać, że Jop utracił kontakt z bazą.
Ja bym mimo wszystko zestawił taką obronę: Kiakos - Kutwa - Biedrzycki - Mikulec. Osoby, które będą twierdzić, że nie można zabierać Mikulca z lewej, bo tam funkcjonuje dobrze, polecam zobaczyć jeszcze raz mecz ze Zniczem. Nie możemy sobie pozwolić na granie w 10 od początku spotkania, a tak to właśnie wygląda z Szotem/Jarochem na PO. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A ponieważ Jop wyraźnie go naśladuje to nie zdziwi mnie absolutnie nic jeżeli chodzi o skład. Nawet Szot na skrzydle albo Alfaro w obronie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jop jednak najwięcej czerpał od Alfonsa z Kostaryki, którego był uczniem (przynajmniej niektórzy forsowali taką narracje póki wyniki się zgadzały), więc jednak spodziewam się stagnacji w składzie.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Szywacz wszedl awaryjnie po zmianie za Mule. Raczej z przymusu niz z wyboru Jop chyba jednak bardziej nasladuje Rude, ale co ja tam sie znam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do zmiany - wymuszona ale w meczu poprzedzającym Mula zszedł z urazem, więc Sobolewski musiał przynajmniej przewidywać taki wariant. Więc to nie był impuls chwili. Co do tego kogo Jop naśladuje - znam się na tym na pewno jeszcze mniej. Natomiast czytając jego wypowiedzi bardzo przypomina mi Sobolewskiego. Tamtem podawał "niebezpieczne ataki" a Jop "sytuacje bramkowe" ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o wypowiedzi to treneiro Mariusz czerpie zarówno z Sir Radosława jak i Alfonsa:
Mariusz Jop: Rywal bronił się nisko, bronił się szczęśliwie. Czasami są takie spotkania, że przeciwnik oddaje jeden celny strzał na bramkę i ją zdobywa, a my według statystyk mieliśmy chyba 29 stworzonych sytuacji bramkowych, z czego żadna nie zakończyła się golem. Alfons z Kostaryki: Rywalizowaliśmy fantastycznie od pierwszej do ostatniej minuty. Nasz przeciwnik miały tylko jeden strzał na bramkę. Jeden. Skończyło się to golem, przez co przegrywaliśmy. Radosław Sobolewski:Tak naprawdę zabrakło jednego, ale najważniejszego - żeby umieścić piłkę w bramce rywala. Stworzyliśmy niesamowicie dużo sytuacji do zdobycia bramki. 94 niebezpieczne ataki, to naprawdę jest bardzo dużo, natomiast tej skuteczności brakuje. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W zasadzie nie jest tu najistotniejsze kto od kogo czerpie, ale jakie są założenia klubu i slynny "model gry" ktory tak forsuje Krolewski.
Model ktory nie ma prawa wypalic w 1 lidze z tą jakością piłkarzy. Najlepiej chyba to ostatnio skwitowal Wójtowicz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O tym, że jesteśmy w trakcie ostatniego półrocza rządów Królewskiego. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Duet Moskal-Jop jest potwierdzeniem tego, że Zaskroniec miesza trenerom w głowach i niszczy klub. Moskal się nie chciał podporządkować więc wyleciał. Jop, Sobol i Rude wkręcili się w wizje Zaskrońca i zaczęli pleść jego językiem. Nie liczą się wyniki, tylko statystyki. Właściwie wszystko w Wiśle się kręci wokół tabelek, wykresików, algorytmów zamiast wokół wyników, awansu, zmniejszania długu, treningowi i rozwojowi. Jak w tabelkach jest dobrze, to jest dobrze, każdy się świeci na zielono. A, że można porobić różne tabelki i statystyki, i kazdego nimi obronić to uj, że można porobić niewłaściwe statystyki i tabelki, które nie wpłyną na poprawę wyników, to też nieważne. Liczy się, ze orkiestra gra, cyrk jeździ, a Zaskroniec jest w swoim żywiole.
PS Rozgrzeszam wszystkich trenerów Wisły, że pieprzą trzy po trzy, bo robią tak dlatego, że się od nich tego wymaga. Jak im szef ciągle .......i, ze się liczą tabelki, to prędzej czy później mówią tylko o tabelkach. Wyniki to sprawa drugorzędna. A jak się do tego jeszcze dołoży .......enie, że dla awansu nie będziemy gwałcić swoich ideałów, że chcemy zrobić awans grając dobrze, a nie byle jak, to już w ogóle tam w głowach muszą mieć niezły kocioł.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 20.02.2025 o godz. 16:37.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Trzeba przyznać, że jednak nieuczciwe było twierdzenie że Jop nic nowego nie wnosi.
Tłumaczenie trzeciej kolejnej porażki z rzędu grypą jelitową to jednak nowość Zwłaszcza jeśli mecze dzieli przerwa zimowa i obóz...![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie wiem czy rozróżniają grypę jelitową od pospolitej sraczki wywołanej stresem.Według mnie naszą drużynę trapi ten drugi przypadek.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, oficjalnie - poziomem bełkotu na konferencji Jop przebił Sobolewskiego:
Mariusz Jop napisał(a):
- wrzutki to jedyne wyjście na nisko ustawionego przeciwnika - nasi wrzucają dobrze, to wina statystyk że liczą tylko te które dochodzą do naszych piłkarzy jako udane (sic!) - nie ma u nas kto o te górne piłki walczyć - ale wrzutki to jedyna opcja na nisko ustawionego przeciwnika. Czy leci z nami pilot? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kutwa to wyrzut sumienia Jopa. Rozgrywa świetną rundę na stoperze, młody, dynamiczny, pewny w defensywie i... Siada na ławce, bo Jop musi realizować swoje fantazje o dwóch wolnych klocach w obronie. W czym są lepsi Uryga czy Biedrzycki - nie wiadomo.
Gnom Duda mu nie przeszkadza, bo lepiej zna taktykę od Poletanovicia. Przegrana ze Zniczem pokazuje jak bardzo Jop nie trafił ze składem. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Kutwa usiadł na ławce, "bo musi być hierarchia w drużynie" i trzeba "szanować starszyznę".
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ciekawe czy w ogóle szukają prawego obrońcy do pierwszego składu. Nasza pięta achillesowa, gra obronna wyglądałaby zupełnie inaczej, gdyby na PO grał ktoś na poziomie Mikulca.
Jaroch kilka razy dziś krył w swoim stylu na radar i oczywiście dał się ograć.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 22.02.2025 o godz. 18:05.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nic o tym nie wiadomo żeby szukali prawego obrońcy. A my mamy dwóch parodystów na tej pozycji, obaj kryją na radar.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kutwa usiadł na ławce, bo jak powiedział Jop, drużyna potrzebuje centymetrów...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I dlatego wpuścił Dudę kosztem Poletanovicia.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Biedrzycki ma już 7 żółtych kartek, więc Kutwa będzie łapać minuty, aczkolwiek po dzisiejszym meczu mam nadzieję, że młody będzie mieć miejsce w wyjściowej 11-tce.
Wydaje mi się, że środek pola jest nie do ruszenia. Jakość, jaką są w stanie dać Poletanović z Igbekeme, jest ekstraklasowa. Nie mamy już miejsca na błędy, więc Duda będzie sobie musiał parę spraw przemyśleć z poziomu ławki. Ciekawy mecz rozegrał Duarte, szkoda, że nie zdobył bramki w 95% sytuacji. Przy takiej dyspozycji Duarte, miejsce Alfaro jest na ławce. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Ciekawe tutaj rzeczy snujecie o Dudzie, chyba 3/4 ludzi z tego forum zapomniała jakie pochwalne komentarze wygłaszała po jego powrocie po kontuzji i meczu chociażby ze Stalową Wolą bądź ŁKS-em.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo Poletanovic nie znał.schematów ataku czy coś takiego...
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie ma to jednak sensu w parze z Igbekeme. Na dzis jest od niego gorszym zawodnikiem i niech po prostu czeka na swoje szanse. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Zgadzam się z przedmówcą
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak jak napisał Karherop - coś tam pewnie pogra, ale od Igbekeme dzieli go przepaść, a Poletanović to inna pozycja. Gra bez defensywnego pomocnika u nas wygląda tragicznie. Dlatego transfer na tę pozycję to była konieczność. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok ale miejsce na boisku nie tłumaczy olewackiej postawy. Wczoraj wszedł na 15 min, gdyby na 15 minut wszedł Mikulec to by biegał przez te 15 minut sprintem bez przerwy. Duda potrafił człapanie zamieniać na spacer w sytuacji kiedy przeciwnik miał piłkę na naszej połowie. Tu nie chodzi o to czy Duda potrafi tutaj problemem jest to że z jakichś powodów mu się nie chce. Nie wiem, bo to trudno wytłumaczyć, może sodówa, może się obraził w każdym razie ktoś powinien go kopnąć w dupę i tyle. Zresztą nie tylko jego ...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
O Kutwa, co za mecz... Jak człowiek wpada w deprechę i ma ochotę wyrzucić szalik razem z koszulką to im się nagle chce przypomnieć że to jest jednak Wisła Kraków. To nie jest klub dla ludzi o słabym sercu.
Tak na gorąco: Kutwa i Duarte muszą grać, podobnie jak Poletanović. Nawet Jaroch wczoraj to był poziom wyżej od Szota - Jaroch umie jednak dość przytomnie podawać do przodu, więc nie sabotuje choć jednej fazy gry. Wczoraj dużo było gry do przodu, jego braki nie były tak widoczne, a korzystaliśmy z tych nielicznych zalet. Nie wiem czy graczem meczu nie powinien być Kutwa. Świetnym strzałem otworzył wynik przez co Ruch nie mógł murować. Był bardzo zdecydowany w interwencjach, skoczny, z niezłym doskokiem, czytał grę, asekurował. Był wszędzie gdzie powinien być. Dlaczego Jop go nie wystawił w pierwszym meczu, przecież między nim a Urygą jest przepaść? Duarte jest dużo, dużo lepszy niż Alfaro w obecnej formie. Ponownie - co Alfaro robił w tej dyspozycji tydzień temu na boisku? Owszem, wejście Poletanovicia bardzo dużo zmieniło, ale Jop kompletnie nie trafił że składem ze Zniczem. Dużo więcej bierności w obronie i zastoju w ataku nie wynikało z braku Poletanovicia. To nie tylko Poletanović sprawił, że Wisła nagle przypomniała sobie co to jest pressing i szybkie wyprowadzanie piłki. I do cholery - czemu szansy w końcówce takiego meczu nie dostaje Kuziemka
Ostatnio edytowane przez Tantal : 23.02.2025 o godz. 08:31.
![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|