The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2025, 13:04
Biorąc pod uwagę aktualną sytuację, musiałby być po prostu szalony, żeby nie chcieć takiego ruchu.
Natomiast ktoś musiał mu cynk (chybiony) na Kapkę dać. Wyzywanie osoby, blisko związanej z działalnością WK w piłce, na pewno nie przysłuży się negocjacjom.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.02.2025, 13:08
Ok, myślałem że uważasz, że on nie chce w Wiśle Kwietnia - to byłoby niespójne z tym, co przed tymi przyśpiewkami o Kapce mówił. Wyjaśnione
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.02.2025, 13:09
Bardzo bym chciał, żeby WK przejął Wisłę, ale...czy nam się trochę sufit na łeb nie spadł?

Niezależnie, czy o "swojego" właściciela dla Wieczystej walczyłbym Kapka, Peszko, kibice czy sprzątaczka, to odbieranie tego z naszej strony jako "atak" na dobro Wisły to już wyższy poziom odklejki.
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 16.02.2025, 13:11
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
To wymień proszę to środowisko kręcące się przy Królewskim i mające z tego jakieś korzyści, chętnie poznam takie persony Osobiście nie znam nikogo, kto nie trzymałby kciuków za jak najszybsze przejęcie klubu przez Wojciecha Kwietnia.
To wymień proszę z nazwiska i imienia osoby kręcące się przy WK w Wieczystej i mające z tego korzyści i namawiające go na rezygnację z planów inwestycji w Wiśle.
A co do tego kto nie trzyma kciuków za WK w Wiśle, to trzeba zapytać samego Jarka Królewskiego. Bo przypadkiem nie jest tak, że obecnie to jest główny hamulcowy, stawiając swoje wymagania co do przejęcia klubie i formy współpracy z WK?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2025, 13:32
To chyba możesz pod taką grupę podciągnąć każdego działacza i pracownika Wieczystej - przecież dla tych osób, utrata takiego sponsora przez Wieczystą, to w zasadzie koniec klubu. Zakładasz, że ja tworzę jakieś spiski, a ja jedynie nie dziwię się, że te osoby mogą namawiać WK i przekonywać go, żeby w Wisłę się nie angażował finansowo.

Nie sądzę, by JK blokował wejście WK do klubu w jakikolwiek sposób. Nie wiem też czy stawia swoje wymagania - byłbym zdziwiony, gdyby to robił. Jeśli takie warunki rzeczywiście są stawiane i to blokuje zaangażowanie się w Wisłę WK, to mógłby on (WK) swobodnie poinformować opinię publiczną o takim fakcie.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 16.02.2025, 13:53
Po pierwsze to Wieczysta będzie istnieć nadal, tylko zapewne zmieni trochę swój format np. na klub satelicki. Więc to nie jest też przecież tak, że to zostanie zaorane czy wszyscy zwolnieni.

Po drugie, i chyba najważniejsze, trzeba też pamiętać, że przecież Wieczysta i tak zbliża się do ściany. 1liga to max, nie w sensie, że Pana WK nie stać na Ekstraklasę, bo pewnie w Wieczystej jakby się uparł to też by ją zrobił. Tylko, że tu już bierzesz na siebie dużo większą odpowiedzialność, jeszcze większe wydatki, cały czas jednak funkcjonując w osiedlowym, bardzo kameralnym klubie. I to będzie nakładać na ciebie ograniczenia w przyszłości związane z infrastrukturą, stadionem, brakiem społeczności - rzeczy potrzebnych do wyników na najwyższym poziomie. Nie znam go osobiście, ale zakładam, że to mega ambitna osoba, która te wyniki chce. A tam zaraz będzie szklany sufit stworzony z rzeczy, których się już nie da kupić, a którego (tego sufitu) nie ma w Wiśle. Zatem dla mnie personalnie to całkiem logiczna chęć inwestycji tutaj.

Po trzecie, nie sądzę też żeby Królewski robił jakieś problemy. Przecież on widzi, że nie ma kasy, że nie ma jak tego spiąć, ma swoją firmę na głowie. Myślę, że wręcz bardzo chętnie by to oddał.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2025, 14:00
To czy zmieni swój format na klub satelicki, czy powróci do roli klubu osiedlowego, to jest decyzja Kwietnia - jaka ona będzie, tego nie wiesz. Reszta jest raczej wiadoma dla wszystkich.
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Stary 16.02.2025, 14:20
Piłkarze nie dostają pieniędzy od listopada, w grudniu po końcu rundy dostali tylko jeszcze jakieś groszowe przelewy, w marcu też raczej nic nie dostaną, bo kasy nie ma (o tym chyba Serek wiedziałeś?).
Królewski jest pod murem, wie że długo już nie pociągnie, dlatego to on wyszedł z propozycją do WK i zaprosił na to słynne już spotkanie przy szklaneczce czegoś mocniejszego. Kwiecień oczywiście Wisłą jest zainteresowany i to bardzo. Tylko że propozycja Jarka nie mówiła o oddaniu klubu, a jedynie o inwestycji WK, oddaniu około 40% udziałów i pozostania JK na stanowisku prezesa. Na to nie ma zgody WK, który chce przejęcia całości udziałów i władzy w klubie na swoich warunkach.
JK gra na czas, mając nadzieję że uda się dograć temat z tym tajemniczym sponsorem, co pozwoli dociągnąć do końca sezonu, jednocześnie modląc się o awans co pozwoli podpiąć się pod kroplówkę z C+. W takim wypadku WK nie będzie Królewskiemu już do niczego potrzebny.
Dodatkowo, jak dobrze wszyscy wiemy, Jarek nie zawsze myśli do końca logicznie i pragmatycznie. On doskonale wie, że formuła z nim jako właścicielem dobiega końca, bo brakuje kasy, ale nie wyobraża sobie aby odejść na tarczy jako autor najgorszego miejsca w historii klubu.
Z drugiej strony WK czeka, aż Jarek będzie tak przyparty do muru, że zrezygnuje ze swoich warunków i odejdzie z klubu całkowicie. Tym bardziej, że jemu też się jakoś nie pali i na rękę jest mu przejęcie klubu po sezonie.
Stąd w mediach te informacje, że temat jest poważny ale daleko do ostatecznych rozwiązań.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 16.02.2025, 14:28
@serek,

Oczywiście, ja wiedzy nie mam. Tu opierałem się jedynie na wypowiedziach w ostatnim Studiu Reymonta.

@piotr,

To się nie trzyma kupy, bo Królewski pisał, że to WK wyszedł z inicjatywą informowania, zrobienia szumu. I to za jego zgodą wszystko publikował. Zatem to nie brzmi jakby to Królewski był inicjatorem spotkania. Chyba gdzieś też pisał, że nie on zaproponował spotkanie. Myślisz, że kłamałby tak wprost jeszcze mając akceptacje WK na określone treści?
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 16.02.2025 o godz. 14:33.
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Stary 16.02.2025, 14:57
Masz jakieś źródło gdzie Królewski mówi, że to Kwiecień zaproponował spotkanie?

A po co Kwietniowi szum przy tej sprawie? Proste, przejrzyj sobie forum i zobacz, że najważniejszym argumentem brawoszefów jest to, że oprócz JK nikt w Wisłę inwestować nie chce. No więc przychodzi pan Kwiecień i mówi "jestem", jednocześnie dopychając JK jeszcze bardziej pod ścianę.

Pamiętajcie, że rozmowy nie dotyczą budki z obwarzankami, a wielomilionowej inwestycji. Oczywistym jest, że w takich sprawach negocjacje są długie i trudne. Nawet jak przedmiotem negocjacji jest twój ukochany klub, to nie pozwolisz się dać wydymać (to dotyczy obu zainteresowanych). Stąd pojawiają się te wszystkie gierki i przeciąganie liny.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2025, 15:04
pi0tr3k94 napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze nie dostają pieniędzy od listopada, w grudniu po końcu rundy dostali tylko jeszcze jakieś groszowe przelewy, w marcu też raczej nic nie dostaną, bo kasy nie ma (o tym chyba Serek wiedziałeś?).
Królewski jest pod murem, wie że długo już nie pociągnie, dlatego to on wyszedł z propozycją do WK i zaprosił na to słynne już spotkanie przy szklaneczce czegoś mocniejszego. Kwiecień oczywiście Wisłą jest zainteresowany i to bardzo. Tylko że propozycja Jarka nie mówiła o oddaniu klubu, a jedynie o inwestycji WK, oddaniu około 40% udziałów i pozostania JK na stanowisku prezesa. Na to nie ma zgody WK, który chce przejęcia całości udziałów i władzy w klubie na swoich warunkach.
JK gra na czas, mając nadzieję że uda się dograć temat z tym tajemniczym sponsorem, co pozwoli dociągnąć do końca sezonu, jednocześnie modląc się o awans co pozwoli podpiąć się pod kroplówkę z C+. W takim wypadku WK nie będzie Królewskiemu już do niczego potrzebny.
Dodatkowo, jak dobrze wszyscy wiemy, Jarek nie zawsze myśli do końca logicznie i pragmatycznie. On doskonale wie, że formuła z nim jako właścicielem dobiega końca, bo brakuje kasy, ale nie wyobraża sobie aby odejść na tarczy jako autor najgorszego miejsca w historii klubu.
Z drugiej strony WK czeka, aż Jarek będzie tak przyparty do muru, że zrezygnuje ze swoich warunków i odejdzie z klubu całkowicie. Tym bardziej, że jemu też się jakoś nie pali i na rękę jest mu przejęcie klubu po sezonie.
Stąd w mediach te informacje, że temat jest poważny ale daleko do ostatecznych rozwiązań.
Nie, nie wiem o takich zaległościach wobec zawodników.

Reszta to już wydaje mi się Twoja wizja lub zasłyszane plotki - chyba, że rozmawiałeś bezpośrednio z WK, choć nie wydaje mi się, byś miał okazję

Osobiście tematu nie znam a gdybać, czy komentować jakieś teorie odnośnie ofert czy strategii negocjacyjnej JK mi się po prostu nie chce.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 16.02.2025, 15:27
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
@serek,

Oczywiście, ja wiedzy nie mam. Tu opierałem się jedynie na wypowiedziach w ostatnim Studiu Reymonta.

@piotr,

To się nie trzyma kupy, bo Królewski pisał, że to WK wyszedł z inicjatywą informowania, zrobienia szumu. I to za jego zgodą wszystko publikował. Zatem to nie brzmi jakby to Królewski był inicjatorem spotkania. Chyba gdzieś też pisał, że nie on zaproponował spotkanie. Myślisz, że kłamałby tak wprost jeszcze mając akceptacje WK na określone treści?
A mnie się trzyma kupy. Te szczegóły o których wspominasz mają trzeciorzędne znaczenie, a takich sformułowań, że to Kw zwołał spotkanie i chce szumu to ja szczerze mówiąc nigdzie nie znalazłem. Kw jak dotąd nie jest znany jako człowiek, który robi szum kłapiąc dziobem więc mnie to nie pasuje.
A zmieniając temat, chyba znowu szybko zbliża się chwila gdy w głównej roli wystąpią socios i zawartość ich konta..
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Stary 16.02.2025, 15:33
Nie, nie wiem o takich zaległościach wobec zawodników.

Reszta to już wydaje mi się Twoja wizja lub zasłyszane plotki - chyba, że rozmawiałeś bezpośrednio z WK, choć nie wydaje mi się, byś miał okazję

Osobiście tematu nie znam a gdybać, czy komentować jakieś teorie odnośnie ofert czy strategii negocjacyjnej JK mi się po prostu nie chce.
Na rozmowy z panem Kwietniem jestem za krótki, info zasłyszane od różnych ludzi bezpośrednio z naszego klubu i otoczenia Kwietnia, więc jak chcesz to możesz nazywać to plotkami, nie mam z tym problemu. Sam jeszcze kilka dni temu uważałem, że temat w ogole nie istnieje, i że to typowa zagrywka JK w celu ocieplenia wizerunku, jednak musiałem zmienić swoje zdanie.

A co do gdybania to Ty sam zacząłeś snuć teorie o środowisku Kwietnia, które odradza mu inwestycje w Wisłę
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.02.2025, 15:33
Serek jak zawsze nic nie wie i udaje, że generalnie wszystko jest ok. Nic nie wie na temat żeby Zaskroniec robił problemy z przejęciem klubu i stawiał jakieś warunki, ba byłby zdziwiony gdyby tak było xd

A kto inny jak nie Zaskroniec rok temu piał, że klub to on może oddać MADA ale takie zapisy porobi, tak im rozpisze scenariusz prowadzenia klubu na lata, że podstawowa strategia czyli klub prowadzony przez kąkuter, oparty na algorytmach będzie spelniona, czy z nim, czy bez niego. Bo przecież nie będziemy gwałcić swoich ideałów.

Nie wiem jak można być tak blisko klubu, żyć nim i udawać że się nic nie wie z tej całej układanki. Nie raz Zaskrorniec mówił, że główny cel to jest klub, który będzie nowoczesny, jedyny w Polsce i na świecie, gdzie będą algorytmy rządziły, bo one są obiektywne, a człowiek tylko będzie to tylko nadzorował.

To są jebane wizję Zaskronca, o których wie każdy kto chociażby słucha czy czyta wywiady z nim. To są gadki uskuteczniane już rok temu, że jest inwestor ale Wisła nawet w rękach kogoś innego będzie szła droga marsjańskiej nowoczesności i zaskronskich technologii.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2025, 15:35
A co do gdybania to Ty sam zacząłeś snuć teorie o środowisku Kwietnia, które odradza mu inwestycje w Wisłę
To uważasz, że tam mu wszyscy doradzają wejście w Wisłę? No ok, niech będzie
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 16.02.2025, 15:36
@piotrek, doktor,

To na Socios chyba J. Królewski wrzucał. Kilka punktów, że nie z jego inicjatywy spotkanie, publikacje itp.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.02.2025, 15:37
Masz jakieś źródło gdzie Królewski mówi, że to Kwiecień zaproponował spotkanie?

A po co Kwietniowi szum przy tej sprawie? Proste, przejrzyj sobie forum i zobacz, że najważniejszym argumentem brawoszefów jest to, że oprócz JK nikt w Wisłę inwestować nie chce. No więc przychodzi pan Kwiecień i mówi "jestem", jednocześnie dopychając JK jeszcze bardziej pod ścianę.
.
To byly jego słowa.

Po co szum? Jak przy każdej podobnej sprawie - badanie nastrojów społecznych

Swoja drogą duzo wiecej dobrego zrobilaby wczoraj trybuna gdyby skandowala właśnie imie i nazwisko WK w pozytywnym aspekcie
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Stary 16.02.2025, 15:38
To uważasz, że tam mu wszyscy doradzają wejście w Wisłę? No ok, niech będzie
Każdy rozsądny doradca odradzi inwestycję nie tylko w Wisłę, ale i w każdy inny polski klub. Nie wydaje mi się jednak, żeby środowisko Wieczystej było jakoś szczególnie negatywnie nastawione do Wisły.
A o kilku osobach z Wieczystej mocno kibicującym WK w Wiśle też słyszałem.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.02.2025, 15:40
Karherop napisał(a):Wyświetl post
To byly jego słowa.

Po co szum? Jak przy każdej podobnej sprawie - badanie nastrojów społecznych

Swoja drogą duzo wiecej dobrego zrobilaby wczoraj trybuna gdyby skandowala właśnie imie i nazwisko WK w pozytywnym aspekcie
Tzw ruch kibicowski na Wiśle skonczyl sie w momencie wrześniowego spotkania z JK w McD w Mogilanach.
Na resztę spuścmy zasłonę milczenia
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2025, 15:43
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Serek jak zawsze nic nie wie i udaje, że generalnie wszystko jest ok. Nic nie wie na temat żeby Zaskroniec robił problemy z przejęciem klubu i stawiał jakieś warunki, ba byłby zdziwiony gdyby tak było xd

A kto inny jak nie Zaskroniec rok temu piał, że klub to on może oddać MADA ale takie zapisy porobi, tak im rozpisze scenariusz prowadzenia klubu na lata, że podstawowa strategia czyli klub prowadzony przez kąkuter, oparty na algorytmach będzie spelniona, czy z nim, czy bez niego. Bo przecież nie będziemy gwałcić swoich ideałów.

Nie wiem jak można być tak blisko klubu, żyć nim i udawać że się nic nie wie z tej całej układanki. Nie raz Zaskrorniec mówił, że główny cel to jest klub, który będzie nowoczesny, jedyny w Polsce i na świecie, gdzie będą algorytmy rządziły, bo one są obiektywne, a człowiek tylko będzie to tylko nadzorował.

To są jebane wizję Zaskronca, o których wie każdy kto chociażby słucha czy czyta wywiady z nim. To są gadki uskuteczniane już rok temu, że jest inwestor ale Wisła nawet w rękach kogoś innego będzie szła droga marsjańskiej nowoczesności i zaskronskich technologii.
W tej konkretnej sprawie nie mam wiedzy, nie wiem dlaczego miałbym cokolwiek udawać I tak, zdziwiłbym się, gdyby JK stawiał jakieś warunki Kwietniowi, bo wystarczy, że WK poszedłby z tym do mediów...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2025, 15:51
Każdy rozsądny doradca odradzi inwestycję nie tylko w Wisłę, ale i w każdy inny polski klub. Nie wydaje mi się jednak, żeby środowisko Wieczystej było jakoś szczególnie negatywnie nastawione do Wisły.
A o kilku osobach z Wieczystej mocno kibicującym WK w Wiśle też słyszałem.
Nigdzie nie pisałem, że ktoś jest jakoś szczególnie negatywnie nastwiony, choć pewnie i takie osoby się znajdą. Przykładowo prezes Wieczystej wydaje się osobą, która może mieć niezbyt dobre nastawienie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.02.2025, 15:52
W tej konkretnej sprawie nie mam wiedzy, nie wiem dlaczego miałbym cokolwiek udawać I tak, zdziwiłbym się, gdyby JK stawiał jakieś warunki Kwietniowi, bo wystarczy, że WK poszedłby z tym do mediów...
Będę zaskoczony jesli w przeciagu pół roku nie ukaże sie chociaż jeden duzy wywiad z Kwietniem. Ta sprawa jakkolwiek sie nie skonczy musi byc skomentowana w prawo lub w lewo.
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Stary 16.02.2025, 15:53
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
@piotrek, doktor,

To na Socios chyba J. Królewski wrzucał. Kilka punktów, że nie z jego inicjatywy spotkanie, publikacje itp.
Przejrzałem, nigdzie nie widzę żeby JK pisał, że spotkanie było z inicjatywy WK.

zdziwiłbym się, gdyby JK stawiał jakieś warunki Kwietniowi, bo wystarczy, że WK poszedłby z tym do mediów...
Serek proszę Cię, poważny biznesmen miałby lecieć do mediów na samym początku negocjacji, tylko dlatego, że druga strona próbuje stawiać jakieś warunki
Po drugie na TVPsport Miga cytował chyba jakieś osoby ze środowiska Kwietnia, które miały być całą sprawą zniesmaczone.
Po trzecie tak jak pisałem wcześniej, WK wcale się nie śpieszy i spokojnie czeka na rozwój wydarzeń, bo to że JK będzie musiał w końcu skapitulować jest pewne.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.02.2025, 15:58
Czas działa na korzyść WK. Zaraz marzec, czyli kwestia spełnienia wymagań licencyjnych, która skończy się podobnie, jak rok temu - wnioskiem do Socios o dofinansowanie na bieżącą działalność.

Sytuacja finansowa klubu będzie lewarem decydującym o rozmowach między WK i JK.

Im dalej w las, tym pozycja negocjacyjna JK będzie coraz słabsza. WK byłby po prostu głupi, gdyby nie chciał wykorzystać tego na swoją korzyść.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 16.02.2025 o godz. 16:01.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2025, 16:02
Być może jest to dla Ciebie śmieszne, ja w tym nic śmiesznego nie widzę. Jeśli postawione zostały warunki, które blokują transakcję, a mi na tej transakcji zależy, to mówię o tym w pierwszym lepszym wywiadzie (a próśb o wywiady to WK ma zapewne multum). No, ale ja poważnym biznesmenem nie jestem, to może rzeczywiście się nie znam.

Odnośnie wywiadu Migi, to nie traktuję go poważnie od czasów Stecherta, a informacje akurat z otoczenia Kwietnia czy nawet od samego Kwietnia zdecydowanie lepsze ma inny krakowski dziennikarz.

Czy się WK spieszy, czy nie, czy czeka czy może dogadał się już na jakieś warunki i ma tylko potwierdzić ofertę bądź się z niej wycofać - nie wiem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.02.2025, 16:04
Serek a dlaczego bylbys zdziwiony? Przecież klub jest Zaskrońca a sam Zaskroniec nie czuje się przegranym. Wydaje sie, że jest wręcz przeciwnie, on się czuje jak ekspert jako właściciel klubu, on umie enigmę piłki polskiej rozgryzać, on duże wie i rozumie, on ma tajna broń czyli algorytmy i AI. Brakuje jedynie trochę kasy - na transfery które AI znalazła, brakuje też ludzi, którzy sa godni opracowania w Wiśle, bo nie mają wiedzy, nie są nowocześni, problemem są też zaległe długi.
Zaskroniec ma się za zbawiciela i eksperta. Więc dlaczego miałby po prostu oddać klub i przepaść z tego medialno piłkarskiego świata?

Poza tym jemu jest bycie na świeczniku i szum potrzebne. On się żywi atencją więc nigdy nie odda klubu bez walki, aby jego wizje pozostały niespełnione i żeby stracił atencje. No chyba że już rzeczywiście dojdzie do momentu że nieoddanie Wisły będzie wiązało się z upadkiem.

Co do Kwietnia i poważnych ludzi biznesu, którym rzeczywiście dużo się w życiu udało i mają wysoki status w społeczeństwie, to myślę że jednak tacy ludzie są bardziej powściągliwi niż my, zwykle szaraki na forum czy Zaskroniec, który najpierw idzie paplać do mediów a później myśli, albo po pijaku napierdala wpisu na X. Ludzie pokroju Kwietnia pewnie nawet jak myślą o wiekszosci z nas, że jesteśmy debilami i nic nie ogarniamy w życiu, to się na ten temat nie wypowiada, ludzie pokroju Kwietnia wiedzą jak robić biznesy i że takie coś woli ciszę a nie wojenki w mediach i napierdalanki, nawet z takimi pionkami jak Królewski. Bo po co ma naciskać na niego przez wywiady? Żeby ludzie widzieli jaki jest cwany i że najpierw z kimś się chce dogadać a później leci mu dupe do mediów obsmarować? Właśnie przez takie działania się traci potencjalne współprace, bo nikt z takimi ludźmi zbyt cwanymi interesów robić nie chce. Także podejrzewam, że taki Kwiecien wie co robi i nawet jak mu zależy na Wiśle jak na niczym innym, to wie, że on i klub lepiej na tym wyjdą jak przeciągnie sprawę w czasie, niż jak będzie grał szybko ale za ostro.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 16.02.2025 o godz. 16:10.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Stary 16.02.2025, 16:17
Czy się WK spieszy, czy nie, czy czeka czy może dogadał się już na jakieś warunki i ma tylko potwierdzić ofertę bądź się z niej wycofać - nie wiem.
Czyli ogólnie nic nie wiesz, ale jednocześnie wiesz ze wersja z JK stawiającym warunki jest nieprawdziwa. Ciekawe.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2025, 16:19
Napisałem wyżej, dlaczego tak uważam.

Żeby coś przekazać nie musisz od razu rozpoczynać wojenek.

Na ten moment nikt nic nie wie, ploty chodzą przeróżne - jedyna chyba pewna rzecz jest taka, że sprawa jest dużo bardziej poważna, niż bywała przez ostatnie lata.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 16.02.2025, 16:20
Przejrzałem, nigdzie nie widzę żeby JK pisał, że spotkanie było z inicjatywy WK.

Serek proszę Cię, poważny biznesmen miałby lecieć do mediów na samym początku negocjacji, tylko dlatego, że druga strona próbuje stawiać jakieś warunki
Po drugie na TVPsport Miga cytował chyba jakieś osoby ze środowiska Kwietnia, które miały być całą sprawą zniesmaczone.
Po trzecie tak jak pisałem wcześniej, WK wcale się nie śpieszy i spokojnie czeka na rozwój wydarzeń, bo to że JK będzie musiał w końcu skapitulować jest pewne.
A po czwarte Jarosław przecież sam te warunki już publicznie opisał co najmniej dwa razy, a ostatnio wprost w wywiadzie u Knury. Tylko ja czytam internet?

https://sport.lovekrakow.pl/aktualno...nia_60341.html

W wersji dla muminków to brzmi, że wcale nie trzeba od niego odkupywać akcji, że on zostanie i pociągnie tematy poza pierwszą drużyną w których mu dobrze idzie (LOL), a pierwszą drużynę weźmie WK i na to pójdą wszystkie jego inwestycje z podniesienia kapitału po rozsądnej wycenie. WK musiałby na głowę upaść żeby w to wejść.

Jak masz minimum zdrowego rozsądku to od razu się zorientujesz, że gra jest na zostanie w klubie za wszelką cenę.*) Udawać, że tego nie widzą mogą tylko ludzie inteligentni inaczej lub mający w tym swój biznes. Czemu nie powinno nas dziwić, że wśród tych ludzi jest zarząd Socios?

*) Biorąc pod uwagę schyłkowy moment Synerise, Jarosław bez Wisły stanie się nikim w parę miesięcy. Teraz jeszcze gra tym byciem właścicielem wielkiego klubu. Jak tego braknie to chłopina zniknie w niebycie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2025, 16:22
Napisałem wyżej, dlaczego tak uważam.

Żeby coś przekazać nie musisz od razu rozpoczynać wojenek.

Na ten moment nikt nic nie wie, ploty chodzą przeróżne - jedyna chyba pewna rzecz jest taka, że sprawa jest dużo bardziej poważna, niż bywała przez ostatnie lata.
Czyli ogólnie nic nie wiesz, ale jednocześnie wiesz ze wersja z JK stawiającym warunki jest nieprawdziwa. Ciekawe.
I tak, zdziwiłbym się, gdyby JK stawiał jakieś warunki Kwietniowi, bo wystarczy, że WK poszedłby z tym do mediów...
Jest delikatna różnica pomiędzy "zdziwiłbym się", a "wiem, że wersja z JK stawiającym warunki jest nieprawdziwa".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów