|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Bo jest nad czym trzepać. Niedługo hard reset i nowe otwarcie
PS casus Królewskiego pokazuje obraz obecnego świata, społeczeństwa. Krętacz, bajkopisarz, amator, nieudacznik w kwestiach piłkarskich zbiera poklask u idiotów, ludzi z IQ kamienia lub jakichś plaskoziemcow typu drozda, którzy będą dorabiali teorie do wszystkiego tak aby ich wersja "historii" była jedyną prawdziwa i w 100 procentach legitna. Już dawno, dawno temu, normalny człowiek po x kłamstwach i pajacerkach Zaskrońca miał w głowie "won farmazonie", a tutaj do dziś jest jeszcze stado klakierów, które łykają jego bajki i żyją tymi wymysłami.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 06.02.2025 o godz. 02:04.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Polecam wywiad Jarka u Rymanowskiego.
Ewidentnie kiedy opowiada o czymś, na czym się zna - ma to sens. Kiedy zaczyna pouczać wszystkich o wszystkim - wraca Jarek Prezes. Smutny wniosek płynie z tego taki, że na piłce nie zna się kompletnie. BTW. Prezes napisał książkę/ksiązki?
Ostatnio edytowane przez azor : 06.02.2025 o godz. 06:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Temat Carlitosa i Pola Lloncha się już przeżarł kibicom to trzeba było coś nowego wymyślić. Redaktor Karcz, posłuszny jak zawsze, podpisze sie pod każdą bzdurą którą króliś każe opublikować.
No i cyk, plan działa, ludzie zamiast mówić o kompromitacji przy transferze tego francuza, mówią o potencjalnym inwestorze. Coraz bardziej żałosny robi się jaruś. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ciekawe słowa padły u Rymanowskiego.
Zaskroniec twierdził tam, że oni myślelii iż dług wobec Mandziary to jakieś 200k euro, a wyszło 900k co ich zszokowało. Zastanawiam się jak on robił te słynne audyty, które miały przygotować klub do sprzedaży jeśli machnął się na czymś takim - nie jest to przecież jakaś zagubiona faktura z czasów Sarapaty tylko spór, który zakończył się wyrokiem sądu, a nad wszystkich czuwała UEFA. Na deser twitt z 19 lipca: "Ten fakt był nam znany i w sumie szczegółowo omawiany ostatnio na spotkaniu Wisła Biznes ~ miesiąc temu. Nie jesteśmy zaskoczeni." Także jak zwykle wersje Zaskrońca rozjeżdżają się. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
I cyk kolejny zastępczy temat by przykryć jego nieudolność.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
JK mógłby sie wyspac dluzej niz 3h dziennie, bo to akurat widać PS. Watek forum też byl wczoraj poruszony ![]()
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.02.2025 o godz. 08:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
abstrahując od wpływu technologii na różne społeczne zjawiska (raczej przykre), mam nadzieję że prezes z tą precyzją i rozumieniem świata wokół siebie nie mówił o sobie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Aktualnie, żeby przykryć dramatyczną sytuację finansową i osłabienie drużyny wymyślił wątek rzekomego przejęcia klubu przez Kwietnia, co absolutnie nie będzie miało miejsca. Oczywiście pewien usłużny redaktor napisał też o tym artykuł i ploteczka poszła w świat a przede wszystkim do wszystkich brawoszefów. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zachowujac sens wypowiedzi: padło pytanie z yt kiedy zrobi cos z pyskaczami z pewnego forum. Na co odpowiedział: że jest faktycznie takie miejsce ktore po nim napierdala, ale o ironio sam je jakis czas temu uratowal przed zamknieciem. Raczej to byl krotki wątek w calym wywiadzie i nic nie znaczacy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uratował przed zamknięciem? Ciekawa sprawa.
Nie było przypadkiem tak, że zależało mu na domenie starej strony i uratowanie forum to była najprawdopodobniej część dealu? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Ja na jego miejscu nie przesadzałbym z tą naukowością i ścisłością, bo kiedyś ktoś powie "sprawdzam", jak tam z tą jego karierą akademicką było/jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Zdarza się.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Apteka słoneczna może być sponsorem któregokolwiek meczu i to też będzie zwiększenie zaangażowania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
zamykam oczy i już to słyszę: uniwersytety są przestarzałe, nieżyciowe, pełne ludzi którzy nie poradziliby sobie na wolnym rynku jak on, a tak poza tym to ChatGPT napisałby mu pracę doktorską w 25 minut, właśnie ważą się losy świata i tego jak przez następne tysiąclecia będzie wyglądała nauka i edukacja i proszę mu nie zawracać gitary, i tak dalej, i tak dalej ![]() najlepiej po prostu konfrontować go z własnymi wypowiedziami i obietnicami, nasz precyzyjny umysł ścisły zawsze się wtedy gotuje szybciej niż woda na gazie i bynajmniej nie stosuje racjonalnych argumentów ![]()
Ostatnio edytowane przez Watts : 06.02.2025 o godz. 11:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ciekawy wątek się rozwinął z tej baśni mchu i paproci jak zwykle wrzucony w przestrzeń medialną przez naszego prezesa kiedy zaczęła się dupka palić przez realne wydarzenia z dnia codziennego. Jak zwykle gawiedź podłapała jego model zarządzania emocjami i ma spokój na miesiąc czasu. Jak liga nie pójdzie to będzie grzany temat przejęcia, jak liga zażre to wątek umrze bo i taki jest martwy od początku a tylko usłużne redaktory się jeszcze nabierają na te jego śmieszne wizje w zamian za darmowy bilet na stadion. Dramat ludzie jak to łykacie. Już nie dziwię się skąd takie popularne stają się media społecznościowe i patologiczne osoby tam występujące, które gdyby nie wykreowane przez takie media i ogłupioną młodzież dalej pracowałaby w wulkanizacji przy zmianie opon albo przy malowaniu paznokci.
Kwiecień w Wiśle ? Tak, po marcu będzie kwiecień i to tyle z przyszłości. Nie dziękujcie. P.S. ciekawi mnie opublikowany wizerunek p. Kwietnia w jednym z artykułów. Do tej pory obsesyjnie chroniony.
Ostatnio edytowane przez adam_09 : 06.02.2025 o godz. 11:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Szkoda już strzępić ryja na te wszystki rozmowy / przejęcia i farmazony puszczane w eter przez tego dzieciaka.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nie ma potrzeby tworzenia takiego tematu, bo... większość ludzi o tym i tak nie rozmawiała.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
wrzutka JK narobiła coponiektórym nadzieję na "fuzję" i awans do eksy
g. będzie a nie fuzja, bo to typowe odwracanie uwagi i wrzucanie tematu zastępczego jedyne co będzie to bankrut z Reymonta a nie jakieś KS Wisła Kraków pod dumnym sztandarem z Wieczystej ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zadnej fuzji nie bedzie ale pogadac sobie teoretycznie mozna zeby nudny dzien w pracy szybciej zlecial.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wypowiedzi Jarosława o piłce nożnej to jest przykład rozsądku i twardego trzymania się rzeczywistości gdy je porównać do jego wypowiedzi na tematy technologii, nauki czy biznesu technologicznego. O ile w przypadku piłki często błądzi o tyle w całej reszcie halucynuje w sposób spektakularny. Począwszy od rzeczy łatwych do sprawdzenia, kończąc na niuansach technicznych, których tłumaczenie zajęłoby dobę. I o ile potrafię zrozumieć taki tekst gdy mowa o tychże technicznych niuansach (większość ludzi ich po prostu nie rozumie), o tyle jest mnóstwo rzeczy łatwych do sprawdzenia pokazujących jak zakłamana jest to jednostka. Jedyne pełne wykształcenie naszego Geniusza to poboczny na AGH kierunek socjologia. On jest magistrem wyłącznie socjologii, tymczasem z pełną powagą stwierdza, że skończył drugi kierunek jakim jest socjologia bo mu to pasowało do koncepcji zarzadzania światem. Kłopot, że nie ma innego, pierwszego kierunku. Z wykształceniem technicznym chłop ma tyle wspólnego, że na czymś co się nazywa Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości uzyskał licencjat z informatyki. Oni to u siebie na stronie nazywają studia inżynierskie, ale u inżynierów po poważnych uczelniach wywołuje to zajady ze śmiechu. Taki płatny kurs dla inteligentnych inaczej (którzy są intelektualnie za krótcy żeby się na prestiżową i bezpłatną uczelnię dostać) to jest poziom dobrego krakowskiego liceum. I co do zasady nie ma się co wyzłośliwiać nad brakiem wykształcenia i nikt by tego pewnie nie robił gdyby nasz Boss z pełną powagą z pozycji geniusza technologii nie jeździł sobie po prawnikach czy humanistach. Tymczasem ci po których jeździ są znacznie lepiej wykształceni niż on. Ale nasz Prezes idzie dalej i jak gdyby nigdy nic wplata do swoich wywodów opowieści o tym co zawsze robi na wykładach ze studentami. No wszak ma wpisane wykładowca AGH na Xie. Kłopot w tym, że on nigdy żadnych regularnych wykładów na AGH nie prowadził. Nigdy. Zdarzyło mu się może kilka przypadkowych wystąpień wiele lat temu, które się zdarzają ludziom kompletnie z uczelnią niezwiązanym. O tym jakim jest naukowcem tu już było. Jedyna podstawa do tej ściemy właśnie z początkiem roku przestała być aktywna a jego cały dorobek naukowy (polegający wyłącznie na złożeniu wniosku o rozpoczęciu przewodu doktorskiego wiele lat temu) zrobił się nieaktywny bo w obliczu braku jakichkolwiek postępów stracił ważność. A zapewniam, że wszystkie jego opowieści o sukcesach technologicznych jego firmy mają jeszcze mniejszy związek z rzeczywistością niż to powyżej. PS. Moim ulubionym momentem wywiadu jest pytanie dyletanta Rymanowskiego o to co to jest to tajemnicze GPU, gdzie Jarosław zamiast po prostu odpowiedzieć, że to procesor graficzny zaczyna płynąć z jakąś abstrakcyjną opowieścią. Myślicie, że on wie co to jest to GPU czy mu jeszcze przepłacani informatycy w Synerise nie zdążyli wytłumaczyć? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Oczywiście, że ironia. Wychodzi na to, że nasz polski Elon nawet o swojej "dziedzinie" bajdurzy.
Co do wykształcenia Jarosława - zapewne mi, głupkowi bez szkoły nie wypada się wypowiadać, ale to dość oczywiste, że AGH ze studiów humanistycznych nie słynie, a WSZiB w tamtych latach był na poziomie słynnego KSW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2020
Offline |
|
|
spotkanie JK z WK (relacja pisana, skrócona)
-Cześć Wojtek, -Cześć Jarku, -Wojtek, słuchaj, no, trochę taka głupia sprawa wyszła..., -No wal śmiało -Potrzebuje ok. 10baniek na bieżące funkcjonowanie Mojego klubu..., -Ho ho ho -To tylko do końca tego sezonu, -A jaka moja w tym rola? -Wsparł byś mnie "darowizną" -Co? -Jestem szczery, -Widzę, jak nigdy. Przemyślę sprawę, -Jak się już tak nam dobrze rozmawia o interesach to była by jeszcze jedna sprawa, -Jaka? -Licencja na grę w I lidze, -Co z nią, -Płynność płynnością a PZPN za zobowiązania względem wierzycieli gania, -To je spłacaj, -Chciałbym to zrobić i pozbyć się długu względem Twojej osoby, -Super, ale Moja darowizna nie wystarczy Ci na spłatę Mojego długu, -Ale ja go nie chcę spłacać, -To jak chcesz to zrobić?(kur.a, po co ja pytam) -Umorzył byś go, -Kur.a, Jarek, już Ty nic nie mów bo zaraz wyląduję koło "profesora". KONIEC. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Przecież Królewski to jest bajkopisarz w każdej dziedzinie. To taki nasz człowiek z forum, tu też sobie gadamy, wymądrzamy się, często po chamsku. Czym on się od nas różni? Zapewne od większości z nas ma lepsze wykształcenie, ogólnie ma jako tako łeb na karku, coś nie coś potrafi. Problem polega na tym, że ego tego chłopa i poziom jego bajek jest tak wyjebany, że przekracza to kim jest i co osiągnął.
Wszystko co ten chłop robi w sieci, zarówno jeśli chodzi o Wisłę jak i zapewne inne tematy (te wszystkie wywiady poza piłkarskie) to jest mądrzenie się, teoretyzowanie. On wszystko wie, on przecież nawet na polityce sie zna itd itd. Koniec końców wszystko sprowadza się do tego, że on wie, ogarnia, a jak przychodzi do praktyki to wszystko s.......i. Tak jak w Wiśle rozkłada klub na każdej płaszczyźnie, nawet tej związanej z relacjami ze współpracownikami (cyrk z Moskalem, cyrk z planem trzyletnim i Rude). Gościu nie ogarnia nic ale w wywiadach ogarnia wszystko... To jest nonsens, że taki chłop zyskał taką popularnosć i ktoś jest w stanie słuchać na poważnie jego .......enia. On się wiele nie różni od np. mojej twórczości na tym forum. Po prostu, gadać każdy może. A za stek kłamstw i manipulacji oraz partactwa jakim się wykazuje od kilku lat, to powinien być pogoniony zarówno z Wisły jak i mediów. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja wiem, że Królewski to bajkopisarz.
Z drugiej strony wypowiedział się konkretnie - o konkretniej osobie. Poważnym człowieku i biznesmenie jakim jest Kwiecień. Tutaj raczej nie mógłby sobie pozwolić na kłamstwo, bo wyżej zainteresowany by je od razu zdementował - i Jaruś byłby w czarnej. Także rozmowy raczej na pewno się toczą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Brzydsza wersja Natalii Janoszek.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przy czym to niestety o niczym nie świadczy. Środowisko wokół (?) WK regularnie puszcza ploty o zainteresowaniu i do tej pory zawsze to się kończyło chwilką atencji i rozmyciem. Także ja osobiście nie wiąże zgody WK na lekkie medialne podpalenie z jakąś realną decyzją. Ale nie żebym nie trzymał kciuków. Nawet gdyby to było 5% szansy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Albo Knura pracuje na bana na Chałupnika, albo to jakaś strategia wyjścia Kwietnia do mediów.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dużo szczegółów przed nami do obgadania, proces docierania będzie zapewne trwał długo i wymyślenie całej układanki będzie architektonicznie bardzo ciekawe więc będzie wymagało czasu i cierpliwości - ale mamy wiele wspólnych przemyśleń i planów na to jak zaakcelerowac rozwój klubu w kolejnych latach - w szczególności że dziś jesteśmy innym klubem niż kilka lat temu - wszystko jest na innym poziomie poukładania i możliwości rozwoju jest mnóstwo. Oczywiście to jest piłka nożna - środowisko bardzo dynamiczne i wszystko może się rozsypać WIĘC nie podpalajmy sie tylko racjonalnie podejdźmy do tematu trzymając za tę współpracę kciuki - myślę jednak że warto abyście wiedzieli iż poszukujemy dróg na najlepszy możliwy rozwój klubu. Oczywiście, znam wagę tej wiadomości / jak się coś popsuje całość hejtu spadnie na mnie / nie mniej jednak lepiej w takiej formie dać kibicom znać niż aby żyć plotkami, które zaraz znów się pojawią w dziwnych mutacjach.Gdzie powyżej ktoś widzi jakikolwiek konkret, zobowiązanie itp.? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|