|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ma takie samo znaczenie jak te slynne "mecze założycielskie" po ktorych od razu dostawalismy mokrą szmatą.
I przypominane do obrzygu, ale warto: Maaakant przegrał wszystkie sparingi przed mistrzowska wiosna, ba Wisla nie strzelila nawet bramki: https://sport.fakt.pl/pilka-nozna/ws...-wisle/z6yyxf6 Juz wiecej sensu jest w drugim zdaniu o wskoczeniu na wyzszy poziom fizyczny, ale tutaj wydaje mi sie że mogliśmy poszukac mocniejszych sparingpartnerow. Poza Zoria zespoly z Kosova to poziom dołu 1 ligi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To że Maskant przegrał wszystkie sparingi to dowód, że lepiej sparingi przegrywać? Ja tam uważam że zawsze lepiej jest wygrać niż przegrać, ale co kto lubi...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A czasem jest to kompletnie bez znaczenia bo taki Uryga już lepszy nie będzie. Po prostu na siłę szukasz pozytywów, podczas gdy reszta traktuje sparingi jako kompletnie niemiarodajne. Gdybyśmy zagrali z lepszymi zespołami i trzy razy dostali w ryj to też by niewiele znaczyło, a mogłoby być bardziej pożyteczne. Równie dobrze możesz się podniecać tym że w wewnętrznej gierce pierwsza drużyna wysoko wygrała z rezerwami. W grze o punkty nikt nie odstawia nogi i wtedy zwykle Sukiennicki ginie, Gogół uchyla się przed piłką, Starzyński zakłada czapkę niewidkę, a Jaroch i Uryga kryjąc na radar prowokują kolejne sytuacje w polu karnym. Z drugiej strony - może lepiej cieszyć się na wyrost, skoro może nie być innych okazji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.02.2025 o godz. 01:34.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wyniki sparingów to jest nic nieznaczący element. Przecież o wiele ważniejsze od wyniku czy nawet dobrej gry jest to czy zespół przepracuje jakoś obóz, nauczy się czegoś, rozwinie i wyciągnie jakieś wnioski z tego spokojnego okresu, bo w trakcie rundy już takiego spokoju i czasu na rozmyślanie może nie być.
Jak jest ogarnięty zespół i trener, który wie co robić i po co mu te sparingi to wtedy cała idea przygotowań, obozu, sparingów jest ok. Inaczej to w dupę se można wsadzić cały ten okres miesięczny, a tym bardziej wyniki ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kacper Duda zamyka usta niedowiarkom
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Od trzech lat to robi.
Podobno odwaliliśmy niezłe jaja w obronie co Ukraińcy skwapliwie wykorzystali. To tak apropo jarania się wynikami sparingów. Lepszy zespół brutalnie wykorzystał prezenty od naszych patałachów, pionki z Kosowa - nie. Może poza tym rzutem wolnym z którego bezpośrednio nam strzelili. Ale to będzie żarło. Wincyj młodych Polaków nam trzeba. P.S. Widać że Jop planuje środek Uryga - Biedrzycki. Dwóch wolnych kloców w obronie - to nie może się nie udać ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.02.2025 o godz. 13:11.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygląda na to, że Jop powtarza błędy poprzedników.
Stawia na teoretycznie "ładną" grę co oczywiscie w sytuacji kadrowej Wisły odbije się na wynikach. No cóż, wpływ Szefa na każdy aspekt działalności klubu jest doskonale zauważalny. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
I tak pieknie szło w sparingach i się zesrało. Co to się stało
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Najważniejsze, że Jaroch cały czas jest wołany do wrzutów piłki z autu. Krążą legendy, że coś kiedyś z tego mieliśmy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z wywiadu z Jopem na stronie oficjalnej wynika, że:
1) Carbo raczej nie wróci do gry w tej rundzie 2) Nie wiadomo czy i kiedy wróci Rodado. Czyli rundę, którą Szef określał jako kluczową, zaczynamy bez dwóch podstawowych zawodników, przy braku jakichkolwiek wzmocnień ![]() Letkiewicz - Jaroch, Uryga, Biedrzycki, Mikulec - James, Duda, Freddy - Baena, Kiss/Alfaro - Zwoliński. Na ławce: Cziczkan, Szot, Kutwa, Kiakos, Dziedzic, Beniowski, Kuziemka. Historyczny wynik z zeszłego sezonu jest możliwy do przebicia. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czemu Rodado miałby nie wrócić? Przecież nie dostanie 2 miesięcy tacierzyńskiego.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Różnie może być, to jest pierwsze dziecko, na pewno wpłynie to na jego formę. Taki Łasicki rok temu przyznawał, że kilka miesięcy po urodzeniu córki nie mógł się skupić na treningach. Ja bym specjalnie na Angela nie liczył w tej rundzie. Tzn na pewno nie w takim wymiarze i jakości, do jakiej nas przyzwyczaił. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Są rzeczy ważne i ważniejsze. Tej klasy pilkarz to nawet na 80% to zrobi różnice
![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nawet jak ma sie okazać że wróci za 2 miesiące to bedzie oznaczać że ominie go... 5 wiosennych kolejek, wliczajac w to przerwe na kadre. Co dla nas jest najważniejsze, kluczowy będzie dla nas kwiecien-maj - 10 kolejek + superpuchar + ewentualne baraże. Kluczowa będzie forma i stan osobowy na ten okres. Z wywiadu z Jopem bardziej uderza że ma tylko 21 graczy z pola do gry wliczając juniorow. Rywalizacja na polowie poylzycji jest czysto teoretyczna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mała poprawka - dla nas kluczowa jest cała runda wiosenna, a nie tylko jej koniec. Żeby się potem nie okazało, że do strefy barażowej brakło nam 2 punktów.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W Wiśle? W klubie, w którym opieka medyczna i rehabilitacja to cyrk? Colley tak bardzo ceni klubową opiekę, że od miesięcy odbudowywuje się na własną rękę (i koszt klubu). Swoją drogą z wywiadu z Jopem wynika, że po raz kolejny kontuzjowany jest Gogół. Chłop, którego Królewicz bardzo ale to bardzo chciał przedłużać. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi mi o coś innego...
Królewicz nauczony historią Łasickiego chce zaoferować nowy kontrakt zawodnikowi, zmagającymi się z chronicznymi problemami z kolanami. Konsekwencja. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Przy czym przypadek Colleya nie jest niczym nowym w świecie piłki. Carbo woli sie leczyć w klubie i czego to z kolei dowodzi? Kompletnie niczego. Realnie liczę że Carbo pomoze nam w ostatnich kolejkach + barażach a pojedyncze minuty dostanie w kwietniu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No ja to rozumiem. Zauważam tylko, że w naszej sytuacji w sumie z nikim nie powinniśmy przedłużać kontraktów, bo - dziwnym trafem - każdy u nas prędzej czy później ma jakieś chroniczne problemy zdrowotne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Albo najnowszy trend - ponoć chcemy podpisać piłkarza, który już jest inwalidą, nawet przed przyjściem do Wisły. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kiedy Carbo będzie gotowy do gry. I czy pomoc w składzie James, Dudi i Freddy da Wiśle miejsce barażowe. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W sumie nie wykluczam ale sobie nie przypominam ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dobry moment na przedlużenie Starzyńskiego
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jest takie przysłowie, ale nawet nie chce mi się go tutaj przytaczać...
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
..."szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów"?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|