The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2025, 13:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Uważam że wieczne cytowanie bzdur Królewskiego z X czy wywiadów przestało być śmieszne, a stało się smutne. Koleś jest ewidentnie przytrzymany. Wszyscy to wiemy. Pastwienie się nad tym jest przykre.
Problem w tym, że ten gość jest kapitanem okrętu pod nazwą Wisła Kraków

Robienie gwiazdy z byle kogo po jednym udanym zagraniu to u nas norma.
Tak samo, jak normą jest robienie nieudacznika z każdego, po jednym nieudanym zagraniu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.01.2025, 18:08
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli chłopakowi który co by nie mówić zwiedził szatnie młodzieżowych drużyn takich jak Stoke, Bradford czy Manchaster odbija sodówka po kilku pochwałach od krakowskich dziennikarzy to chyba w tej Anglii nie wypuszczali go z piwnicy.
Albo - co bardziej prawdopodobne - nie chwalili, bo nie było za co. Chyba że wierzysz że w takim środowisku błyszczał techniką...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.01.2025, 20:03
Fra Mat napisał(a):
Podobnie jak Ty.

A Napoleon Bonaparte był wysoki.

Ja nigdy nie stawiałem Sukiennickiego ponad Hiszpanami takimi jak Carbo w przeciwieństwie do Ciebie, nie pisałem o jego rzekomych przewagach nad nimi. Ale jak ktoś myśli, że można do woli kłamać tak bezczelnie jak kłamią na przykład Trzaskowski czy Tusk, to już nie mój problem. Ja się tylko mogę szeroko uśmiechać zastanawiając się ilu z Was te opowiastki Fra Mata kupi.

Trzeba mieć wyjątkowy tupet, by coś takiego napisać. Albo by popełnić coś takiego:

Fra Mat o Sukiennickim napisał(a):
młody piłkarz z niewątpliwym talentem i przede wszystkim z pasją i zaangażowaniem
Takich wypowiedzi pozytywnych dla Sukiennickiego było u Fra Mata więcej. Zostawiając na boku kwestie talentu, szczególnie zabawnie brzmi dostrzeganie przez niego u Sukiennickiego rzekomej "pasji i zaangażowania" już wtedy, kiedy zaczynał on popisywać się pozorowaniem gry obronnej. Ktoś ci zlecił promowanie tu Sukienki i deprecjonowanie gry Carbo, kiedy tylko pojawiała się ku temu jakaś okazja?

Ja nigdy w przeciwieństwie do Fra Mata nie przepisywałem Sukiennickiemu cech, których nie ma i nie robiłem z niego piłkarza choćby tylko porównywalnego do Carbo i to już w okresie, w którym Sukienka zaczął grać wyjątkowo beznadziejnie.

Tą wypowiedzią Fra Mat jedynie potwierdził wszystko, co nie raz pisał na jego temat Wolfy.

Fra Mat napisał(a):
Jaki scenariusz?
Możesz pokazać?
Już nie pamiętasz jak rozwijałeś fabułę tej wypowiedzi w jednym z wpisów do mnie? Czy na przykład w tych słowach skierowanych m.in. do Wolfiego i Agresywnego Chomika?

"Odnotowałem w transmisji w II połowie ciekawy obrazek: Jop usiłujący coś przekazać Albertowi i ten kręcący głową na nie. Nie dowiemy się, o co chodziło, ale mam wrażenie, że Rude wie najlepiej. (...) Była taka sytuacja, kiedy Jop podchodzi do Rude i chce mu coś pokazać, co się dzieje na boisku, ale ten zdaje się go w tym momencie ignorować. Mowa ciała Rude brzmi: nie, nie, nie masz racji. (...) poza tym widać było jak Jop coś mu tłumaczył (w mojej opinii - co mamy grać z taką drużyną jak Arka). Jeśli Rude jeszcze nauczy się słuchać Jopa to może coś z tego będzie."

W sumie nie dziwię się, że wolisz nie pamiętać.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.01.2025, 22:49
zieeeeew....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.01.2025, 11:15
Karol Dziedzic oblał testy sportowe w Stali Stalowa Wola.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.01.2025, 13:24
Jak wiadomo swoich w potrzebie nie zostawiamy, więc będzie grał u nas.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.01.2025, 13:26
To my jesteśmy w potrzebie i bardzo dobrze, ze Dziedzic będzie wzmocnieniem składu na wiosnę Dzięki temu nie musimy szukać kogoś innego na jego pozycję
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.01.2025, 15:04
I maja mu szukac klubu w 2 lidze, podobno Resovia go chciała.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.01.2025, 16:03
Mnie ciekawi jedna rzecz:

https://wislakrakow.com/posts/karol-...ly-krakow/9205

18 letni chłopak, przychodzi z II ligi do I. W II lidze grał sporo, do tego był reprezentantem Polski U-18 i U-19. Przychodzi z kontraktem do 2026 roku z opcją przedłużenia do 2028 roku.
To wszystko ma miejsce rok temu. Od tego czasu rozgrał kilka meczów w CLJ oraz 9 meczów w pierwszym składzie gdzie zebrało mu się około 220 minut gry. Więszość z tej gry wynikała z tego, że Moskal nie miał kogo wystawiać do składu na początku tego sezonu więc nawet Dziedzica rzucał na mecze w pucharach europejskich.

I teraz najważniejsze, kto za ten transfer odpowiada, w jakim celu są takie transfery robione? Bo wydaje się, że jeśli przychodzi młody, nazwijmy to zdolny chłopak z poziomu II ligi, do ligi I, i w II lidze dawał radę, to i w I powinien grać.
Tu odnoszę wrażenie, ż transfery u nas sa robione zamiast skautingu "chodź chłopcze, damy ci kontrakt, przyjedź do Krakowa, podpisz go i będziemy ci się przyglądać czy się nadajesz. Za rok czy dwa zobaczymy co dalej"

Dziedzica ściągał jeszcze Kiko, za czasów Rudego, który nie chciał Wisły ale Wisłą chciała Rudego, później przewinął się Moskal, którego najpierw chciał a później nie chciał Zaskroniec, a teraz z konieczności jest Jop.

Mam wrażenie, że w tym klubie transfery są robione bez żadnego pomysłu, każdy powiedzmy chce dobrze i chce coś wnieść ale koniec końców we wszystkim panuje jeden wielki chaos. Zaskroniec z Moskalem i Kmiecikiem powie wincyj Polaków, najlepiej młodych, Rude z Kiko powie wincyj Hiszpanów, agent Rodado dorzuci trochę szrotu po znajomości w typie Omraniego, a Basha wniesie swoje innowacyjne pomysły, we wszystkim jeszcze uczestniczy wszechpotężne AI i alorytmy Zaskrońca.

I to wszystko dzieje się na przestrzeni roku-1,5 roku, w ciągu 2-3 okienek transferowych. Nie ma żadnego pomysłu na ten klub, już nie mówie, że dobrego pomysłu, nie ma nawet jednego, spójnego pomysłu.

W ten sposób niszczy się Wisłę Kraków i łamie kariery takim młodym chłopakom - gdzie przykładowy Dziedzic zamiast sobie grać gdzieś w II lidze, czy w normalnym klubie z I ligi, w najwazniejszym momencie kariery, przychodzi grzać ławę i trenować z Kmiecikiem oraz słuchać mądrości Zaskrońca. W ten sposób przepłacamy jakiś starszy szrot, który i tak się nie nadaje ale swoje skasuje przez 1 czy 3 lata w klubie.

Najlepsze jest to, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że Dziedzic odejdzie na wypożyczenie a w jego miejsce przyjdzie kolejny talent 18 letni wyłowiony z I czy II ligi...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.01.2025, 18:04
Karherop napisał(a):Wyświetl post
I maja mu szukac klubu w 2 lidze, podobno Resovia go chciała.
Galaktyczny talent. Kolejny.

Wiśniewski przedłużony kontrakt (tak bez kontuzji?) i wypożyczony do Wieczystej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.01.2025 o godz. 18:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2025, 21:22
Tymczasem nasz talent w Primaverze doklada drugiego gola do swoich 7 asyst i jest obecnie najlepszym asystujacym Torino w tym sezonie
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.01.2025, 08:06
Gdzieś była podana kwota odstępnego, w przypadku ewentualnej chęci wykupu przez Torino?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.01.2025, 08:24
Kolejny przykład na gangrenę toczącą ten klub i na kompletny brak pomysłu na młodych.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.01.2025, 09:04
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Kolejny przykład na gangrenę toczącą ten klub i na kompletny brak pomysłu na młodych.
Pomysł może na tych młodych jest, ale sztab szkoleniowy jest taki, a nie inny. W Primaverze trafił pod skrzydła trenerów z prawdziwego zdarzenia, to i efekty pracy są.

Żeby nie było, że to tylko problem Wisły. Nie wystarczy wybudować ośrodka szkoleniowego za kilkadziesiąt baniek i myśleć, że teraz to co roku 5 perełek będzie wychodzić z akademii. Przykład Legii pokazuje, że najlepszy ośrodek szkoleniowy w Polsce wcale nie musi się przekładać na liczbę młodych talentów promowanych z akademii.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 24.01.2025 o godz. 09:07.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.01.2025, 10:59
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Tymczasem nasz talent w Primaverze doklada drugiego gola do swoich 7 asyst i jest obecnie najlepszym asystujacym Torino w tym sezonie
Czyli pewnie do nas nie wróci, ale za to klub zarobi. Wszyscy zyskują.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.01.2025, 11:20
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Pomysł może na tych młodych jest, ale sztab szkoleniowy jest taki, a nie inny. W Primaverze trafił pod skrzydła trenerów z prawdziwego zdarzenia, to i efekty pracy są.

Żeby nie było, że to tylko problem Wisły. Nie wystarczy wybudować ośrodka szkoleniowego za kilkadziesiąt baniek i myśleć, że teraz to co roku 5 perełek będzie wychodzić z akademii. Przykład Legii pokazuje, że najlepszy ośrodek szkoleniowy w Polsce wcale nie musi się przekładać na liczbę młodych talentów promowanych z akademii.
No tak tylko Legia to klub dla którego celem rok w rok jest mistrzostwo Polski.Mimo wszystko trudniej jest wskoczyć do składu takiej drużyny niż do średniaka pierwszej ligi.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 24.01.2025, 12:03

Przykład Legii póki co niczego nie pokazuje, bo nie może - LTC zostało oddane w 2020 roku, więc żaden dzieciak nie miał możliwości przejścia całej ścieżki akademii.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 24.01.2025, 12:10
Akademia Legii nie powstała przecież w 2020 roku. Nawet kiedyś opinię kibica Legii czytałem, że szkolenie młodzieży u nich leży i kwiczy i że potencjał nowego LTC jest marnowany.

[35/54]

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 24.01.2025, 12:14
azor napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś była podana kwota odstępnego, w przypadku ewentualnej chęci wykupu przez Torino?
Nie było.
Nie wiem czy takie liczby w primaverze są aż tak dobrą wróżbą bo w Serie A nie zagrał ani minuty i nie wiadomo czy zagra. Inna sprawa, że póki co Torino ma przewagę tylko 4 pkt nad miejscem spadkowym więc to nienajlepsza sytuacja na wprowadzanie świeżaków.
Wydaje mi się, że tam może być wpisane cokolwiek (np. bańka euro albo 2), a i tak Torino może usiąść po sezonie i powiedzieć - dajemy 100 tys albo do widzenia.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 24.01.2025 o godz. 12:17.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 24.01.2025, 13:05
Akademia Legii nie powstała przecież w 2020 roku. Nawet kiedyś opinię kibica Legii czytałem, że szkolenie młodzieży u nich leży i kwiczy i że potencjał nowego LTC jest marnowany.
Odniosłeś się infrastruktury za miliony.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 24.01.2025, 13:17
Odniosłeś się infrastruktury za miliony.
Która nic na przestrzeni ostatnich lat nie zmieniła w Legii. Przez 4 lata w teorii mogli już wypuścić jakiegoś 18-19 latka, który już tam trochę potrenował.

Możesz władować w ośrodek treningowy 100 milionów złotych, ale jeśli nie zatrudnisz odpowiedniej kadry, która wyselekcjonuje i wytrenuje piłkarzy, to nic z tego nie będzie. Przykład takiego Krzyżanowskiego pokazuje, że można coś z naszych chłopaków wystrugać, tylko to musi być profesjonalny sztab, a nie ludzie, którzy się "uczą".

Zobaczymy co będzie z Kuziemki i Baniowskiego. Jakieś nadzieje dają, że w końcu nam kogoś ta nasza akademia wychowała.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.01.2025, 19:28
Trenerzy to jedno, ale istotniejsza jest atmosfera pracy i rywalizacji. Tam jak się opieprzasz to najpierw patrzą na ciebie jak na debila, a potem zamiast klepania po plecach jest ostracyzm. Po takim "powrocie" do obrony jak w Płocku wszyscy mieliby z niego bekę przez pół roku, a u nas ? Taki standard.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.01.2025, 02:05
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Nie było.
Nie wiem czy takie liczby w primaverze są aż tak dobrą wróżbą bo w Serie A nie zagrał ani minuty i nie wiadomo czy zagra. Inna sprawa, że póki co Torino ma przewagę tylko 4 pkt nad miejscem spadkowym więc to nienajlepsza sytuacja na wprowadzanie świeżaków.
Wydaje mi się, że tam może być wpisane cokolwiek (np. bańka euro albo 2), a i tak Torino może usiąść po sezonie i powiedzieć - dajemy 100 tys albo do widzenia.
W takim wypadku go nie kupią.
Nie tylko Torino widziało Krzyżanowskiego w Primaverze, nie kupią go oni to kupi go ktoś inny. O ile jest cokolwiek wart...

Albo go wykupią, albo wróci do nas jako lepszy piłkarz. Trudno żebyśmy na tym stracili.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.01.2025 o godz. 02:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 25.01.2025, 06:33
Która nic na przestrzeni ostatnich lat nie zmieniła w Legii. Przez 4 lata w teorii mogli już wypuścić jakiegoś 18-19 latka, który już tam trochę potrenował.

Możesz władować w ośrodek treningowy 100 milionów złotych, ale jeśli nie zatrudnisz odpowiedniej kadry, która wyselekcjonuje i wytrenuje piłkarzy, to nic z tego nie będzie. Przykład takiego Krzyżanowskiego pokazuje, że można coś z naszych chłopaków wystrugać, tylko to musi być profesjonalny sztab, a nie ludzie, którzy się "uczą".

Zobaczymy co będzie z Kuziemki i Baniowskiego. Jakieś nadzieje dają, że w końcu nam kogoś ta nasza akademia wychowała.
Nie zmieniła, bo nie została zbudowana po to, żeby w perspektywie pierwszych 4 lat dawać efekty, to tak nie działa. Zgadzam się natomiast, że infrastruktura to jedna ze składowych, bez odpowiedniej kadry to nie zagra, jednakże żeby zrobić to poprawnie potrzebne jest sito setek bąbli, z których sukcesywnie będzie można wyławiać prawdziwe perełki - a do tego już zaplecze jest niezbędne.

Atmosfera zapieprzania i rywalizacji to kolejny drozdowy bon mot - jak masz odpowiednią skalę i kryteria selekcji, to naturalnie zostają ci, którym zależy najbardziej.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.01.2025, 08:35
Atmosfera zapieprzania i rywalizacji to kolejny drozdowy bon mot - jak masz odpowiednią skalę i kryteria selekcji, to naturalnie zostają ci, którym zależy najbardziej.
No nie bardzo, wystarczy że szczyl z potencjałem jest leserem, ale skoro ma potencjał to pojawia się menago i zaczyna młodego urabiać, że nie w każdym meczu musisz, że trzeba uważać na cenne nóżki bo kontuzja to KONIEC KARIERY, że ja się wszystkim zajmę itd. Jaki z tego efekt? Ano młodzi którzy może i mają mniejszy talent ale pracowici znikają, a za uszy ciągnięte są utalentowane ....eczki. A gdzie i jak taką ....eczkę najłatwiej wypromować? Mieć wejścia w kadrze żeby zagrał kilka razy, wcisnąć go do jakiegoś medialnego klubu i żebrać o minuty na boisku. Czy to przez męczenie znajomego trenera, dlatego nieznajomy trener to taki dramat, czy to przez załatwianie klaki w mediach. Wyniki i dobro klubu jest tak istotne jak zeszłoroczny śnieg. Różnica między naszym bagienkiem, a zachodem jest jedna. Tam kiedy się już dostaje te minuty trzeba coś pokazać bo na tle reszty od razu widać kto jest kto. A u nas, wiadomo... ten kto biega i walczy od razu jest najlepszy, a leser ginie w tłumie innych leserów.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.01.2025, 09:32
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Nie było.
Z tego co kojarzę podawano kwote okolo 1 mln euro + wpory % od kolejnego transferu

Jak Torino sie utrzyma (a powinno) to myślę ze go wykupią.

Przed sezonem sprzedali zawodnikow za 57 mln euro, kupilo za 25. Dobrze im sie kreci interes
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 25.01.2025, 13:30
Drozd napisał(a):Wyświetl post
No nie bardzo, wystarczy że szczyl z potencjałem jest leserem, ale skoro ma potencjał to pojawia się menago i zaczyna młodego urabiać, że nie w każdym meczu musisz, że trzeba uważać na cenne nóżki bo kontuzja to KONIEC KARIERY, że ja się wszystkim zajmę itd. Jaki z tego efekt? Ano młodzi którzy może i mają mniejszy talent ale pracowici znikają, a za uszy ciągnięte są utalentowane ....eczki. A gdzie i jak taką ....eczkę najłatwiej wypromować? Mieć wejścia w kadrze żeby zagrał kilka razy, wcisnąć go do jakiegoś medialnego klubu i żebrać o minuty na boisku. Czy to przez męczenie znajomego trenera, dlatego nieznajomy trener to taki dramat, czy to przez załatwianie klaki w mediach. Wyniki i dobro klubu jest tak istotne jak zeszłoroczny śnieg. Różnica między naszym bagienkiem, a zachodem jest jedna. Tam kiedy się już dostaje te minuty trzeba coś pokazać bo na tle reszty od razu widać kto jest kto. A u nas, wiadomo... ten kto biega i walczy od razu jest najlepszy, a leser ginie w tłumie innych leserów.

Zgadzam się w pełni - tylko, że mówisz o tych, których nie nazwałbym perełkami, a talentami. Do tego jest potrzebna skala, aby mieć możliwość wyławiania perełek, a tym utalentowanym bez głowy po prostu dziękować. U nas zachwyt nad każdym młodym, który potrafi prosto biegać spowodowany jest tym, że nie mamy w czym wybierać. Nawet Hyballa jako dyrektor akademii z gówna bata nie ukręci.
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.01.2025, 09:17
Nawet Hyballa jako dyrektor akademii z gówna bata nie ukręci.
Cos tam by u(wy)krecil
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.02.2025, 17:01
Najnowsza plotka Alexis Trouillet:

https://www.transfermarkt.pl/alexis-...spieler/482769
https://www.youtube.com/watch?v=xGg0Gl6BxPo
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.02.2025, 17:59
175 cm - brzmi jak ktoś kim byśmy się interesowali
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując