The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2025, 17:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Smiejesz sie z tego do rozpuku Markus?

A moze po prostu to nie jest wina Framata, Twoja czy moja ze Sukiennicki zaliczyl zjazd i zaczely wychodzić jego najwieksze mankamenty w grze ktore tak na początku skrzętnie maskował?
Nie byłem żadnym fanboyem Sukiennickiego. Miał dobre wyjście w klub, co znajdowało odbicie w moich słowach bodajże po pierwszych meczach z Llapi. Technikę miał lepszą niż wielu innych wcześniejszych naszych wunderkindów, ale już wtedy zaznaczyłem, że aby coś z tego było musi włożyć w swą postawę mnóstwo pracy. Włożył ją i rozwinął się? Nie. Myliłem się tu? Też nie.

Zamiast intensywnej pracy nad sobą włożył pozorowanie gry defensywnej, co jako jeden z pierwszych chyba zauważył właśnie Wolfy. Chcesz się z tego śmiać do rozpuku? To śmiej. To Wolfy ma tu mocne powody do śmiania się z Framata i jeszcze paru innych osób, nie na odwrót.

Na tle jeszcze lepszych rywali szybko wyszły mankamenty Sukiennickiego również w grze ofensywnej. Nigdy też w przeciwieństwie do niektórych nie stawiałem go na równi z Carbo i nie czyniłem z niego porównywalnego do niego gracza na płaszczyźnie wartości dla drużyny. Nie pisałem bredni, czy choćby tylko sugestii, że nawet jeśli czasem jest dynamiczniejszy, to z powodzeniem może go zastępować bez straty dla jakości gry.

Z tego też możesz się pośmiać, zamiast z wizji Framata, droga wolna.

A jeśli jeszcze bardziej chcesz poprawić mi humor, spróbuj znów jak niegdyś wciskać do Wisły np. Michalaka i Feliksa Hiszpańskiego, czy pisać jak to Wisła powinna dalej uparcie i mozolnie "budować" Młyńskiego oraz paru innych pseudo talentów. Było to nawet bardziej zabawne niż to, co wyprawiał Framat w wielu sprawach.
Ostatnio edytowane przez Markus : 13.01.2025 o godz. 20:16.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.01.2025, 18:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
FraMat uczciwie zapracował na wypominanie mu tego.
Czy Markus też zapracował, czy macie może pakt o nieagresji?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.01.2025, 18:03
Markus napisał(a):Wyświetl post
Było to nawet bardziej zabawne niż to, co wyprawiał Framat w wielu sprawach.
Mam jedno pytanie: Omrani?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.01.2025, 18:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czy Markus też zapracował, czy macie może pakt o nieagresji?
Nie przypominam sobie żeby Markus zbliżył się do Twojego poziomu odklejki połączonej z agresywną obroną Sukiennickiego. Nie Ty jeden dałeś się ponieść fantazji po kilku dobrych chwilach i nie tu jest problem. Napisałem jasno co mi przeszkadzało i dlaczego Ci to wypominan.

Łatwo jest bredzić o zastępowaniu starych Hiszpanów i doszukiwać się niesamowitego talentu u kogoś kto dwa razy prosto piłkę kopnął. Tylko czy to dobre dla klubu?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.01.2025, 20:48
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie byłem żadnym fanboyem Sukiennickiego. Miał dobre wyjście w klub, co znajdowało odbicie w moich słowach bodajże po pierwszych meczach z Llapi. Technikę miał lepszą niż wielu innych wcześniejszych naszych wunderkindów, ale już wtedy zaznaczyłem, że aby coś z tego było musi włożyć w swą postawę mnóstwo pracy. Włożył ją i rozwinął się? Nie. Myliłem się tu? Też nie.

(...)

Tez Markus: Powinien być ogromnym wzmocnieniem/
Zaiste, nigdy sie nie mylisz.

Dopisz jeszcze o kim pisałeś "Wisla wtopila z Sapała 2.0"

Posmiejemy sie.
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 14.01.2025, 01:13
To jest absurd, że nadal nie ściągnięto kogoś w miejsce Marca Carbo. Pewnie jak zwykle złowią jakąś pożal się Boże okazję na koniec okresu przygotowawczego i zawodnik będzie przygotowywany do gry aż w końcu się okaże, że sezon się skończył a on nadal nie jest gotowy To, że na bokach mamy padakę da się jakoś przypudrować ale jak odpukać wypadnie Duda bądź James to środek pola woła o pomstę do nieba.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.01.2025, 08:16
Wisła nie jest w tym momencie ani pierwszym, ani drugim wyborem dla wielu piłkarzy, którymi się interesujemy.
Okazje na lepszych piłkarzy dla nas raczej zawsze będą pod koniec okienka, no chyba że chcemy transferować na siłę wkłady do koszulek.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 14.01.2025, 09:32
Tak tylko dla informacji. Z hiszpanskiego transfermarktu zniknela pogloska o odejsciu Baeny do Racingu Ferrol.

Byc moze temat upadl.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.01.2025, 09:54
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Mam jedno pytanie: Omrani?
Omrani, o którym nigdy nie pisałem, że jest zawodnikiem, który na pewno będzie dobrym transferem i sprawdzi się w Wiśle, to pikuś w porównaniu do publicznego w....ienia Królewskiego kolportowaniem fejków o powodach wyrzucenia Krzoski, sugerowania konfliktu czy kwasów między Rude a Jopem na podstawie jednego ujęcia kamery, albo traktowania jako rzetelnego źródła informacji paplaniny rumuńskich kibiców na ichniejszych mediach społecznościowych, przy jednoczesnym kwestionowaniu rzetelności wiślackich źródeł w osobie Maćka Skuchy. I tendencyjnego pomijania spośród nich tych, które były pozytywne dla Omraniego.

To pikuś także przy upartym robieniu z Sukiennickiego piłkarza, którym nie jest (sądzę, że wszyscy wiedzą, co mam na myśli) i z Carbo piłkarza, którym nie jest, poprzez próby obniżania wartości i znaczenia tego Hiszpana dla drużyny, byleby tylko dosrać wszystkim Hiszpanom i dowartościować ich krajową konkurencję - zwykle wyraźnie przegrywającą z nimi rywalizacje o miejsce w składzie.

Zaiste, nigdy sie nie mylisz.

Dopisz jeszcze o kim pisałeś "Wisla wtopila z Sapała 2.0"

Posmiejemy sie.
Nie ma ludzi nieomylnych. Ale nie jestem zaprogramowany jak Ty na uparte wciskanie do wiślackiej kadry pseudo talentów i rzekomo solidnych polskich ligowców takich jak choćby ów Michalak, z których w ostatnich kilkunastu latach w naszym klubie prawie żaden się naprawdę nie sprawdził i nie dał trwale dużej jakości, w przeciwieństwie do zagranicznego szrotu sprowadzanego z niższych hiszpańskich czy nawet francuskich lig (Moltenis).
Ostatnio edytowane przez Markus : 14.01.2025 o godz. 14:30.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2025, 20:42
Z puszczy odszedł Hajda. Taki mendowaty zawodnik, dał nam się mocno we znaki. Warto byłoby go ściągnąć. Taki walczak w sam raz na 1 ligę. Lepszy niż Gogół i Sukiennicki.
Powód: .
Ostatnio edytowane przez Szneka : 19.01.2025 o godz. 20:42.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
tempertantrum
Member

Od: 07.2021

Stary 19.01.2025, 20:44
Przecież Hajda już w Miedzi Legnica.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2025, 20:48
tempertantrum napisał(a):Wyświetl post
Przecież Hajda już w Miedzi Legnica.
Nie wiedziałem. Szkoda .
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
miles
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 19.01.2025, 21:02
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Nie wiedziałem. Szkoda .
Nie wiedziałeś bo ten wyżej gada bzdury. Jest tak w miedzi jak rodado w poznaniu
Odpowiedz cytując
tempertantrum
Member

Od: 07.2021

Stary 19.01.2025, 21:10
miles napisał(a):Wyświetl post
Nie wiedziałeś bo ten wyżej gada bzdury. Jest tak w miedzi jak rodado w poznaniu

Skoro Puszcza potwierdziła, że klauzula odstępnego została uruchomiona, a kilka źródeł potwierdza, że chodzi o Miedź to dla mnie sprawa jest jasna. Może nawet jutro go ogłoszą. Jeśli będzie inaczej to posypie głowę popiołem.

Porównywanie tego do dywagacji o Rodado w Lechu pozostawię bez komentarza.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 20.01.2025, 10:28
Ciekawe, czy my w ogóle rozważaliśmy tego zawodnika.
Pewnie nie, bo miał astronomiczną klauzulę wykupu 300 tyś zł.
Czyli jest 6 razy gorszy od Fazlagicza...

Ale wydaje się, że mógłby być niezłą alternatywą za Carbo.
Solidny i waleczny..

I kolejna rzecz, jakby tu trafił to zapewne zostałby uznany przez wielu za kolejny szrot, nieudacznika itd.
Nieprawdaż?
Dlatego z ciekawością będę obserwował jego postępy w Miedzi, w maju będzie można powiedzieć "sprawdzam"...
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 20.01.2025, 10:38
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, czy my w ogóle rozważaliśmy tego zawodnika.
Pewnie nie, bo miał astronomiczną klauzulę wykupu 300 tyś zł.
Czyli jest 6 razy gorszy od Fazlagicza...

Ale wydaje się, że mógłby być niezłą alternatywą za Carbo.
Solidny i waleczny..

I kolejna rzecz, jakby tu trafił to zapewne zostałby uznany przez wielu za kolejny szrot, nieudacznika itd.
Nieprawdaż?
Dlatego z ciekawością będę obserwował jego postępy w Miedzi, w maju będzie można powiedzieć "sprawdzam"...
Może być też tak, że nie lubimy się z Puszczą po tym jak nie chcieliśmy ich meczów przy Reymonta i mamy czerwone światło na zakupy u nich. No i jeszcze była sprawa ich bramkarza (choć to raczej sprawa osobista).
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 20.01.2025, 10:42
Wydaje mi się, że problem zaczyna się i kończy na etapie "kwota odstępnego". My raczej nie jesteśmy w stanie zapłacić żadnej kwoty odstępnego, więc grzecznie czekamy, aż inni (często za publiczne pieniądze) powyciągają lepszych grajków.

Wisła nie jest już klubem rozdającym transferowe karty. Coś mi się zdaje, że do paru osób to jeszcze nie dotarło.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.01.2025, 11:00
W skarbcu pusto, więc z ruchami transferowymi krucho.
Są jeszcze podobno miliony z pucharów ale cały czas czekam, aż Drozd wyjaśni gdzie ich szukać.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.01.2025, 13:09
Jagul napisał(a):Wyświetl post
W skarbcu pusto, więc z ruchami transferowymi krucho.
Są jeszcze podobno miliony z pucharów ale cały czas czekam, aż Drozd wyjaśni gdzie ich szukać.
W czerwcowym sprawozdaniu, co to miało być grudniowe. Roku już nie ma sensu podawać.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 20.01.2025, 13:22
mając w pamięci powiedzenie, że transfery lubią ciszę to u nas będzie w tym okienku grubo

stawiam, że przyjdzie:
- gość świeżo po złamaniu nogi
- Omrani 2
- zblądzony turysta
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 20.01.2025, 14:22
MMTS napisał(a):Wyświetl post
mając w pamięci powiedzenie, że transfery lubią ciszę to u nas będzie w tym okienku grubo

stawiam, że przyjdzie:
- gość świeżo po złamaniu nogi
- Omrani 2
- zblądzony turysta
.. albo zbłądzony naturysta

Dopóki jest jakaś nadzieja to ją miejmy bo cóż innego nam pozostało?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 20.01.2025, 14:38
Naturyście to można od razu suty powykręcać. Ma to sens.

[35/54]

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.01.2025, 16:40
Temat chyba nieaktualny w tej rundzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.01.2025 o godz. 23:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.01.2025, 17:59
Im mniej transferów tym lepiej.

Jeden-dwa jakościowe wzmocnienia wystarczą.

Nie - nie dlatego, że uważam, że mamy jakąś mega mocną kadrę. Nie.
Po prostu uważam, że za dużo mieszamy, nie wiem jak niby ta drużyna ma wypracować jakiekolwiek automatyzmy, gdy my co rundę wymieniamy tabun piłkarzy. Dobry trener jest w stanie poukładać obecną kadrę, nawet w obecnej postaci, tak by była mocna. Nie raz - gdy mają odpowiednie pokłady zaufania potrafią odpalić zawodnicy krytykowani jak choćby właśnie Sukiennicki czy z drugiej mańki Duarte. Nie raz potrzeba czasu na zgranie drużyny. My wymieniamy praktycznie cały klub od bramkarza po kierownika drużyny średnio co rundę i się dziwimy, że na boisku jest zbieranina, a nie drużyna.

Wystarczy popatrzeć na Termalikę z zeszłego sezonu i obecnego. Tu wcale nie trzeba szukać kwadratowych jaj, tylko trzeba zbudować zespół. Trzymam kciuki za trenera Jopa.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.01.2025, 20:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Temat chyba nieaktualny w tej rundzie.
Ogloszone wszem i wobec 34 dni przed zamknieciem okna transferowego.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.01.2025, 11:01
Ogloszone wszem i wobec 34 dni przed zamknieciem okna transferowego.
Przez właściciela klubu.

Ale sytuacja może się zmienić przy "odpowiednim" początku rundy
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.02.2025, 07:05
https://weszlo.com/2025/02/03/alexis...-krakow-rodez/

I po kłopocie.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.02.2025, 07:21
Zaskroniec: Chcieliśmy solidnie wzmocnić pewne pozycje, ale też zaskoczyła nas postawa młodzieży
Rzucamy ręcznik już na starcie
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 04.02.2025, 07:27
azor napisał(a):Wyświetl post
https://weszlo.com/2025/02/03/alexis...-krakow-rodez/

I po kłopocie.
Mnie śmieszy ten załączony wykres, królewski albo ktoś wysyła takie pierdoły do weszło itp. zanim ma podpisanego zawodnika?
Wyszło tragikomicznie.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 04.02.2025, 07:41
Juz jeden obiecujący francuz był u nas.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów