|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mlynski podobno juz na testach medycznych w Polonii Warszawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Decyzja o zakupie albo odesłaniu do domu będzie pewnie dopiero w czerwcu.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 04.01.2025 o godz. 06:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Tym bardziej, że brat trenera Guli wziąl tego zawodnika do siebie na Słowację na pół roku. Było to bardzo dziwne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Potraktowali Gule jak obszczymurka, to im pokazał kto jest frajerem.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
A Fazlagić nie został kupiony przypadkiem przez zewnętrznego inwestora? Jeśli dobrze pamiętam, to ktoś wyłożył na niego kasę, gwarantując sobie duży procent od następnego transferu.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
śmieszna sprawa, dzisiaj mi sie śniło że Wisła grała w KOSZYKÓWKE , składem :
Fazlagic, Duda, Carbo, Alfaro, Letkiewicz Fazlagić był najlepszy na parkiecie także ten ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jego historia raczej na to nie wskazuje, chyba że Fazlagic odpala inwestorowi 80% wypłaty. Wtedy dojenie klubu do ostatniego zassania jest całkowicie wytłumaczalne.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Był podnoszony często temat poziomu pionu medycznego u nas. Niedawno okazało się co było z Dudą. "miałem dziurę z nerce i wylewał się przez nią mocz", chłopu założyli dren a miał wrócić za 6-8 tygodni. Kiedy pisałem, że to farmazon stadko płaczków miało używanie i kto miał rację mówiąc że albo dwa tygodnie albo dużo dłużej?
Teraz okazuje się jaki był problem Szota. https://sport.lovekrakow.pl/aktualno...z-i_59804.html Z tego co opowiada wyskakując z przysiadu dostał dyskopatii, bo nie sądze, że kręgozmyku, choć tak by wynikało ż tego co opowiada. Młody facet, sportowiec nagle łapie przypadłość właściwą dla zasiedzianych urzędasów. Coś tu nie gra. Czego się dowiadujemy dalej. Dzięki kontuzji â choć wiadomo, że wolałbym jej nie mieć â nauczyłem się nowych ćwiczeń, których wcześniej nie robiłem. Od tego czasu je wykonuję i wszystko jest w porządku. Może jest tak, że w zestawie wykonywanych przez drużynę ćwiczeń brakuje tych zapobiegających podobnym wypadkom. Może za chwilę kolejny rozwali sobie L-S przy wyskoku do główki, fikołku skręcie tułowia. Jeżeli jest mowa o rozwoju klubu to właśnie takie zmiany są najistotniejsze w najgłębszych podstawach funkcjonowania. Skoro Bisztyga którego już nie ma potrafił wyciągnąć chłopa z problemu bez krojenia to dlaczego wcześniej nie zwrócił uwagi, że jest zaniedbywany fundamentalny element treningu. Może zwracał ale nikt go nie słucha. W każdym razie dobrze by było wyciągnąć z tego jakieś wnioski. Tym bardziej że Szot nie był jedyny, bo Broda miał chyba podobny problem. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
To jest właśnie sedno problemów trawiących Wisłę.
Przepłacamy kontrakty piłkarzy, prowadzimy zespół rezerw, z którego przebił się ostatnio w zasadzie tylko Kuziemka, czyli de facto prowadzimy go, żeby ~20 piłkarzy bez żadnej przyszłości miało gdzie sobie pokopać, prowadzimy zespół kobiet, amp futbolu, które spoko, że są, ale ich przełożenie na pierwszą drużynę, a co za tym idzie sytuację klubu jest zerowe. Wydajemy pieniądze wszędzie tam, gdzie nas na to w obecnej sytuacji nie stać, a nie inwestujemy w podstawy, czyli np. właśnie profesjonalny sztab medyczny. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może by Socios w kolejnym celu półrocznym pomyślało o zwróceniu uwago na ten problem. Fakt, że pojawił się nowy człowiek mający odpowiadać za motorykę, niezależnie od przygotowania fizycznego, daje nadzieję że może oczy zaczynają się otwierać. Moim zdaniem potrzebny jest ktoś z wiedzą fizjoterapeuty w sztabie szkoleniowym. Przetestować wszystkich z zakresów ruchów w stawach i kontroli posturalnej, a potem pracować nad elastycznością i stabilizacją. To jest fundament motoryki i profilaktyki kontuzji.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do inwestowania w sztab medyczny i szkoleniowy. Za pensje Młyńskiego spokojnie można zatrudnić 4 nowe osoby, problem jest inny. Nie bardzo jest wiadome co takie osoby miałyby robić żeby było lepiej . Trzeba by podpatrzyć jak to wygląda w bogatych zachodnich klubach. Są dwie opcje, jechać tam i się uczyć, albo zatrudnić kogoś kto tam pracował i patrzeć co robi.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Temat nie jest nowy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.01.2025 o godz. 21:54.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
upadł i rozwalił sobie bark. Z tamtego meczu pamiętam jeszcze przerzuty Kazka Moskala ![]() ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba tak, bo o kontuzję barku chodziło.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.01.2025 o godz. 12:29.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Dziwiłem się, że stłukł sobie nerkę bo to niecodzienna kontuzja i tyle. Natomiast nie da się tak stłuc nerki żeby pauzować 6-8 tygodni jak informował klub. Bo albo wraca się po tygodniu czy dwóch, albo "w nerce jest dziura i wycieka z niej mocz" a wtedy przerwa jest dużo dłuższa. Dla płaczków było to nie do pojęcia. Duda i tak szybko wrócił. Natomiast opinie i uniesienia stadka płaczków niezmiennie mnie bawią. Walcz kolego dzielnie, przysrywając się do prezesa czy zasługuje czy nie. Bo inaczej przejmę forum, a do tego nie możecie dopuścić ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A rokowania co do czasu leczenia które podawałem nie są szamańskie tylko EBMowskie. Jak się okazało rzeczywistość je potwierdziła. Więc jedyni wydurniający się to płaczki nie potrafiące zrozumieć pisanego tekstu. Jak zwykle ...![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Droździe, kwestionowałeś informacje prasowe i bagatelizowałeś tę konkretną kontuzję.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie bagatelizowałem tylko dziwiłem się, że chłop na treningu stłukł sobie nerkę. Nie przypominam sobie takiego przypadku w Wiśle odkąd pamiętam czyli 30 lat na pewno. Druga sprawa to informacja, że stłuczenie nerki będzie leczył 6-8 tygodni. Tutaj twierdziłem, że albo tydzień dwa, albo dużo dłużej i miałem rację. Bo jak się ostatecznie okazało nerka była pęknięta anie stłuczona.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kuba Wiśniewski na testach w Polonii Bytom.
Edit: Szywacz wypożyczony do Skry Częstochowa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.01.2025 o godz. 09:26.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Baniowski przedłużony do czerwca 2026 + 1
Spory sukces klubu, ale chyba w szczegolnosci Jopa i Bąka ktorzy na pewno przekonywali mlodego ze warto u nas zostac. Podobno interesowalo sie nim sporo klubow, co szczególnie nie dziwi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziedzic prawdopodobnie wypożyczenie do Stali Stalowa Wola. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dla Dziedzica chyba idealne rozwiązanie jak chodzi o klub a ichniejszy trener próbuje odważnie grać. Dopóki go nie zwolnią Dziedzic powinien grać w podstawie i wszyscy się przekonają czy jest jeszcze cokolwiek wart.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Aj szkoda bo zarówno ja jak i prezes liczyliśmy na Dziedzica w kwestii kontuzji Carbo czy Igbekeme
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najbardziej tragicznie aktualnie wyglądają środek pomocy i stoper. Para Uryga-Biedrzycki to koszmar, w środku jeden Igbekeme na którego można liczyć.
Co do wypożyczeń - wygląda na to że Jop określił poziom przydatności kilku piłkarzy dla drużyny. Na liście tych których chcemy się pozbyć (poza talenciorem Fazlagiciem, gdzie nie ma na to szans) jest na pewno Starzyński. Królewski wspominał też coś o Talarze, tyle że przed kontuzją to on miał co najwyżej przeciętne występy plus jeszcze nie jest gotowy do gry. Z tych kontraktów które już zwolniliśmy to styknie na jedno-dwa WZMOCNIENIA (bez kwoty odstępnego). Tak się kończy zapychanie składu młodym szrotem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.01.2025 o godz. 12:00.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|