The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2024, 15:20
Witalis napisał(a):Wyświetl post
O widzisz, potrafisz grzeczniej.

Ja nie napisałem, że się różni. Napisałem, że jest tolerowany, bo gdyby nie był, to pewnie by się zmył przy pierwszej możliwej okazji.

Urfer, jeśli dobrze pamiętam, został odpalony nie dlatego, że był dla Królewskiego podejrzany, tylko dlatego, że się nie dogadali, a wątpliwości co do Urfera stały się głównym powodem upadku transakcji jakiś czas po upadku.

Myślę, że gdyby Królewski nie chciał być w Wiśle, to by nie był. Prometeizmu bym mu nie przypisywał.
Co innego oficjalne wypowiedzi, co innego realne powody. Nie jesteś zbyt bystry, więc uwierz mi na słowo - na pewnym poziomie nikt nie rzuca publicznie oskarżeń za które można mieć proces bez ważnego powodu. Jak w Kielcach pogonili Meresińskiego to też wprost nie pisali że to oszust...

To wyście sobie usrali że Królewski miotłą gromady chętnych przegania, a fakty co do oficjalnie zainteresowanych do tej pory temu przeczą...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.12.2024 o godz. 17:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.12.2024, 15:33
Inwestorów nie ma bo
a) nikomu się nie spieszy w taki syf wchodzić, który miał być jakoś ogarnięty a przez sześć lat nie został
b) żaden poważny człowiek nie będzie rozmawiał na poważne tematy z takim gówniarzem i przyglupem jak Królewski
c) wystarczy że ktoś zrobi wstępny research co ten człowiek .......i w mediach np o tym że on klub chętnie sprzeda ale tak pozabezpieczac chce wszystko żeby wizja rozwoju klubu nadal była ta, która on wymyślił obecnie, a najlepiej to żeby on był prezesem - patrz punkt b, nikt z takim przyglupem nie będzie prowadził poważnych rozmów

Stąd, że w Wiśle rządziła bandyterka a teraz człowiek niezrównoważony psychicznie, to jedyni zainteresowani Wisła w ostatnich latach byli jacyś oszuści i pajace.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 15.12.2024, 17:55
Wolfy, prosty człowieku, ja nigdzie nie napisałem, że jest wielu chętnych na Wisłę. Bohatersko polemizujesz z tezami, które sam stawiasz. Potrzebujesz akceptacji, więc przyznam - w dyskusjach z samym sobą jesteś naprawdę dobry.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 15.12.2024, 21:32
I przede wszystkim d) Królewski nigdy nie chciał i nie chce się pozbyć zabawki.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 15.12.2024, 21:43
Przede wszystkim to czy są zainteresowani czy nie jest całkowicie nie do zweryfikowania, bo osoba, która mówi, że ich nie ma jest średnio wiarygodna, a znów dziennikarzom z Krakowa ciężko ufać, bo oni nigdy nie napiszą nic wbrew prezesowi, bo chcą być w dobrych relacjach.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.12.2024, 08:38
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Wolfy, prosty człowieku, ja nigdzie nie napisałem, że jest wielu chętnych na Wisłę. Bohatersko polemizujesz z tezami, które sam stawiasz. Potrzebujesz akceptacji, więc przyznam - w dyskusjach z samym sobą jesteś naprawdę dobry.
Dlatego chlopa dodalem do ignorowanych bo gosc cos przeczyta, sam sobie dopowiada co mu pasuje, potem po swojemu interpretuje, wpiera ci sens i slowa, ktorych nie powiedziales i domaga sie zebys z tym dyskutowal

Prze gosc.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.12.2024, 10:36
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim to czy są zainteresowani czy nie jest całkowicie nie do zweryfikowania, bo osoba, która mówi, że ich nie ma jest średnio wiarygodna, a znów dziennikarzom z Krakowa ciężko ufać, bo oni nigdy nie napiszą nic wbrew prezesowi, bo chcą być w dobrych relacjach.
Masz cala mase klubow PL na sprzedaz w lepszej kondycji finansowej lub na wyzszym szczeblu niz Wisla i nikt sie do nich nie pcha drzwiami i oknami.

Nie wzial nas swego czasu Kwiecien, ktory jak widac po Wieczystej ma gen szaleństwa, to tym bardziej poważne podmioty mocno analizujace ryzyko sie nie pchaja.

Wlascicielem Wisly byl Cupial, przez ostatnie 2 lata bylo wiadomo ze Wisła jest na sprzedaz, bo TF miala swoje problemy. Nie bylo chętnych, wiec wiadomo jak skończyliśmy.

Ja stracilem nadzieję na jakiekolwiek zmiany właścicielskie. Nic ich nie zapowiada w nadchodzacym roku.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 16.12.2024 o godz. 10:45.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 16.12.2024, 11:04
Wisła opublikowała ogłoszenie o WZA. Ma się odbyć 30 grudnia 2024 (czyli dokładnie tak jak tu przewidywałem w ostatnim możliwym terminie). Walne ma być on-line i z transmisją. Poza standardowymi punktami są zgody na pożyczki od członków rady nadzorczej i zarządu oraz punkt umożliwiający powołanie nowych członków rady nadzorczej.

https://www.imsig.pl/pozycja/2024/23...5%81KA_AKCYJNA

I tu mam dwa pytania:

Czy tylko ja pamiętam wielokrotne zapowiedzi, że na Walnym zostanie zaprezentowanych wiele zestawień i analiz (choćby koszt dnia meczowego) i odbędzie się ono przed świętami? Padała nawet data 18 grudnia?

Czy ktoś dostał maila w sprawie zasad uczestnictwa? Bo do terminu WZA zostały dwa tygodnie a na witrynie klubu informacji brak. Zastnawiam się czy tylko do mnie nie dotarły informacje czy to powszechne?
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 16.12.2024, 12:24
Hipotetycznie, czyli możliwe jest, że np. Królewski znalazł jakiegoś współwłaściciela np. na 5-10% udziałów, wpuszcza go do RN, a ten dokapitalizowuje spółkę w ramach pożyczki? I stąd np. jego zmiana narracji, że transferów nie będzie na transfery będą? Czy to jakieś bardziej formalne sprawy, a zgoda na pożyczki jest po prostu wynikiem konieczności pokrycia strat czy zachowania płynności klubu.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.12.2024, 13:05
W RN masz Łanoszke i Błaszczykowskiego.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 16.12.2024, 13:11
Czyli kolejne pożyczki od współwłaścicieli..
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 16.12.2024, 13:23
Ale to jest qrwidołek.Nie dziwię się Jażdżyńskiemu,że się z tego wymiksował.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 16.12.2024, 13:39
To jest droga do nikąd, kolejne pożyczki, zadłużanie się.. A będzie tego coraz więcej, bo sportowo jest coraz gorzej, awans też bardzo mocno wątpliwy. Tak się nie da przecież funkcjonować, dalsza zabawa w pomysły z kąkutera. Dziwię się przyzwoleniu na takie przepalanie hajsu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.12.2024, 14:01
Halo, halo, przeciez cala era TF byla wysłana pożyczkami od Cupiala,

Rozni to teraz tylko zamożność portfela i rozbudowany akcjonariat.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 16.12.2024, 14:04
No właśnie i to "tylko" robi w takim modelu największą różnicę. Cupiał miał głęboki portfel, jak chciał to przez lata zasypywał. Panom w końcu się skończy jeśli już się nie skończyło, do tego nie dając w zamian żadnych wyników sportowych. Zabawa się kończy, a Wisła zostanie zgruzowana.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 16.12.2024, 15:07
Niestety ale zgruzowanie Wisły staje się coraz mocniej prawdopodobne.
Rok do roku mamy stratę operacyjną, którą trzeba zasypywać pożyczkami i zadłużenie się powiększa.
Pytanie zasadnicze- kto ma niby udzielić tych pożyczek?
Wprawdzie piszą, że mają to zrobić członkowie RN oraz sam Prezesek.
Ale...
Ja sobie nie wyobrażam, że członkowie RN dadzą, ot tak, na piękne oczy, pożyczki Prezeskowi ( które niewiadomojak miałyby być spłacane) aby ten dalej mógł się bawić w zarzadzanie i przepalać bezkarnie kolejną porcję forsy.
No , nie wierzę..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.12.2024, 15:25
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
(...)
Ja sobie nie wyobrażam, że członkowie RN dadzą, ot tak, na piękne oczy, pożyczki Prezeskowi ( które niewiadomojak miałyby być spłacane) aby ten dalej mógł się bawić w zarzadzanie i przepalać bezkarnie kolejną porcję forsy.
No , nie wierzę..
Jak właściciele nie chca proporcjonalnie zasilac kasy klubu to proporcje udziałów sie zmieniaja.

Raczej po 3 latach w 1 lidze dla nikogo nie jest zaskoczeniem ze bedzie brakowac od 7 do 10 mln w kasie. O tym sie mówi glosno od lipca 2022 roku.

@wiernosc83
Nie twierdzę że jest inaczej, po prostu pożyczki to nie jest droga do nikad tylko coś co po prostu było jest i bedzie. Mozna też ich nie udzielac i to rowniez bedzie droga do nikad. Wszyscy w tym klubie zyja w nadziei ze przyjedzie kiedyś awans i "magicznie" problemy same sie rozwiążą
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.12.2024, 15:28
Członkowie RN w części to również współwłaściciele. Same pożyczki to nic nadzwyczajnego w polskim futbolu, "dokłada" w taki sposób większość właścicieli klubów. Tak najprościej.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 16.12.2024, 15:34
To wiadomo, rzecz w tym, że dokłada się od paru lat i nic z tego kompletnie nie ma, rosną tylko długi. Natomiast rozumiem, że klub doszedł to momentu, w którym nie ma innego wyjścia, aby zachować podstawową płynność. Z drugiej strony to może wk.. jesteś współwłaścicielem i musisz dokładać, bo ten główny od paru lat ma takie pomysły, że cały hajs jest przepalany. Czasem się dziwię temu, że tak różne rzeczy łatwo przechodzą.
Pytanie też ogólne na ile ich jeszcze stać aby dosypywać, podejrzewam, że awans lub jego brak wiele zweryfikuje.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 16.12.2024 o godz. 15:37.
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Stary 16.12.2024, 16:22
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ale to jest qrwidołek.Nie dziwię się Jażdżyńskiemu,że się z tego wymiksował.
Jazdzynski to akurat jest wart Królewskiego, jego rządy w TSie są równie nieudolne co Zaskrońca.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 16.12.2024, 16:29
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Członkowie RN w części to również współwłaściciele. Same pożyczki to nic nadzwyczajnego w polskim futbolu, "dokłada" w taki sposób większość właścicieli klubów. Tak najprościej.
Ale są tu dwa warunki.
Po pierwsze, dany właściciel lub współwłaściciel musi mieć takie środki pieniężne. I te środki musi mieć w tym momencie do dyspozycji.
Po drugie, liczy się z tym, że takie pożyczki idą na "wieczne nieoddanie".
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 16.12.2024, 16:36
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jak właściciele nie chca proporcjonalnie zasilac kasy klubu to proporcje udziałów sie zmieniaja.
Nie masz racji. Pożyczki to nie jest wpłata na kapitał spółki i nie ma tu zasady proporcjonalności. Tak mogło by być jakby dokonano konwersji tych pożyczek na kapitał zakładowy poprzez ich umorzenie.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 16.12.2024, 17:49
Piknik1906 napisał(a):Wyświetl post
Wisła opublikowała ogłoszenie o WZA. Ma się odbyć 30 grudnia 2024 (czyli dokładnie tak jak tu przewidywałem w ostatnim możliwym terminie). Walne ma być on-line i z transmisją. Poza standardowymi punktami są zgody na pożyczki od członków rady nadzorczej i zarządu oraz punkt umożliwiający powołanie nowych członków rady nadzorczej.

https://www.imsig.pl/pozycja/2024/23...5%81KA_AKCYJNA

I tu mam dwa pytania:

Czy tylko ja pamiętam wielokrotne zapowiedzi, że na Walnym zostanie zaprezentowanych wiele zestawień i analiz (choćby koszt dnia meczowego) i odbędzie się ono przed świętami? Padała nawet data 18 grudnia?

Czy ktoś dostał maila w sprawie zasad uczestnictwa? Bo do terminu WZA zostały dwa tygodnie a na witrynie klubu informacji brak. Zastnawiam się czy tylko do mnie nie dotarły informacje czy to powszechne?
Po tylu latach Ty jeszcze bierzesz na poważnie zapowiedzi, obietnice itp. królewskiego? Kibice są od kibicowania tzn. kupowania biletów, karnetów, suwenirów i kiełbasy, a nie od interesowania się i zadawania pytań o kulisy.
Jak Ci się nie podoba to kup karnet, koszulkę itp. i nie przychodź na mecze
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 16.12.2024 o godz. 18:39.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.12.2024, 20:20
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Nie masz racji. Pożyczki to nie jest wpłata na kapitał spółki i nie ma tu zasady proporcjonalności. Tak mogło by być jakby dokonano konwersji tych pożyczek na kapitał zakładowy poprzez ich umorzenie.
Oczywiscie ze masz rację i chodzilo mi jedynie o wywieranie presji na pozostalych współudziałowcach

To wiadomo, rzecz w tym, że dokłada się od paru lat i nic z tego kompletnie nie ma, rosną tylko długi. .
Kompletnie nie zamierzam Cie przekonywac ze jest inaczej i bronic nieudolność, ale poki co trwamy i akurat za ten mijajacy rok mozna włożyć cos do gabloty i zapisac w kartach europejskich pucharow
Ostatnio edytowane przez Karherop : 16.12.2024 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.12.2024, 00:55
Dzięki Rude. Bo Jop położył lagę na puchar i nie będzie ani pucharu ani awansu.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 17.12.2024, 09:15
Wczoraj znowu było moralizowanie na twitterze o budowie klubu, bo Grzegorz Wojtowicz śmiał mieć uwagi co do Rude. Dobrze tam Królewskiemu ktoś odpowiedział, że jaką on ma pozycję do pouczania kogokolwiek jak od 3 lat się babra w 1 lidze i jest coraz gorzej, a najpewniej kolejny sezon za rogiem.

Co do pucharu - to owszem, fajna rzecz do gabloty, ale jednak efekt giga farta, a nie jakiejś zamierzonej strategii czy potencjału klubu. Stąd to nie wyglądało tak, że panowie pożyczali kasę z myślą o jakimś planie, który im przedstawiono i ten plan się dzięki temu zrealizował więc dla mnie trochę bez znaczenia.

Czasem się dziwię, że nikt tego nie przerwie, nie powie baw się sam tylko dawane są kolejne pożyczki ze strony współwłaścicieli. Może takie twarde stanowisko otrzeźwiłoby sytuację i skończyłyby się eksperymenty.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.12.2024, 10:11
Nikt nic nie powie bo wszyscy są więźniami przeszłości, teraźniejszości i przyszłości. JK jest lepszy niż WSH bo chociaż utrzymuje tego trupa przy życiu, za WSH dług był mniejszy ale było wiaodmo że oni tego od strony formalnej nie ogarną i zaraz klub padnie. Jesteśmy więźniami 2019 roku, bo jak wtedy nie było upadku to teraz do tego dążyć? Jesteśmy więźniami tamtych decyzji i fanaberii Królewskiego, bo teoretycznie/praktycznie na horyzoncie nie ma nikogo lepszego niż on. Jesteśmy więźniami tego że jak się pozbędziemy JK to po 6 latach walki o klub znajdziemy się w IV lidze, bez potencjału i kasy, które były od 2019 roku do dzisiaj. To już jest błędne koło, które się samo nie zatrzyma.
Królewski ma swój świat i swoje zabawki, gra w swoją grę w której se zapętlił i tak samo wszyscy inni zapętlił się w swojej grze gdzie po takiej akcji ratunkowej i walce, szkoda teraz powiedzieć pas i po 6 latach się poddać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 17.12.2024, 10:59
Wczoraj znowu było moralizowanie na twitterze o budowie klubu, bo Grzegorz Wojtowicz śmiał mieć uwagi co do Rude. Dobrze tam Królewskiemu ktoś odpowiedział, że jaką on ma pozycję do pouczania kogokolwiek jak od 3 lat się babra w 1 lidze i jest coraz gorzej, a najpewniej kolejny sezon za rogiem.
Grzesiu Wójtowicz od kilku lat bezbłędnie wytyka błędy i problemy Wisły, mądry prezes to by z tych rad skorzystał, ale nie zaskroniec. Ten woli wojować ze wszystkimi dookoła.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 17.12.2024, 12:30
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
To już jest błędne koło, które się samo nie zatrzyma.
Królewski ma swój świat i swoje zabawki, gra w swoją grę w której se zapętlił i tak samo wszyscy inni zapętlił się w swojej grze gdzie po takiej akcji ratunkowej i walce, szkoda teraz powiedzieć pas i po 6 latach się poddać.
To koło zatrzyma się, niestety, bardzo szybko.
Zatrzymanie będzie efektem totalnego braku kasy.
Bardziej ciekawi mnie jak on się z tego wymiksuje?
Kolejna Wanna?

No dobrze...
Dajmy mu szansę.
Bo przecież po walnym pojawi się mnóstwo pożyczkodawców, którzy sypną groszem i będzie git.

Wierzymy w to?
Bo ja uważam, że większość udziałowców powie tak jak prezes Pogoni (cytat za Weszło):
"Włożyliśmy w klub łącznie około trzydziestu milionów złotych. Rezygnowaliśmy z dywidend. Kupowaliśmy akcje klubu. Podnosiliśmy jego kapitał. Dawaliśmy pożyczki, a wszystkie później przekonwertowaliśmy na akcje. Nie chcemy już wykładać pieniędzy na Pogoń. Nie dlatego, że ich nie mamy. Po prostu włożyliśmy już ich naprawdę dużo. Może są w Polsce ludzie, dla których nie byłyby to znaczące sumy, ale na nas robią one wrażenie. (…) Musimy zostawić sobie środki na spokojne życie."
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 17.12.2024, 13:00
A gdzie miejsce na romantyzm...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów