The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2024, 13:40
MaLk napisał(a):Wyświetl post
(...)

Ale czy ktoś słyszał o tym, żeby Królewski prowadził jakąkolwiek działalność, która wykraczałaby poza to, że "ludzie wiedzą", że Wisła jest (teoretycznie) do sprzedania? Bo ja nie.
Według JK, jeśli tylko istnieje jakiś podmiot, który chce złożyc ofertę, to otrzyma całą jego atencje.
Nie wiem tylko czy to dobrze, czy źle.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.12.2024, 13:43
pchelas napisał(a):Wyświetl post
Według JK, jeśli tylko istnieje jakiś podmiot, który chce złożyc ofertę, to otrzyma całą jego atencje.
Nie wiem tylko czy to dobrze, czy źle.
Też nie wiem, ale na tę chwilę interesuje mnie tylko to, czy w poszukiwaniach takiego podmiotu jesteśmy w ogóle w aktywni. Tzn. czy jakąkolwiek część atencji JK przeznacza tu i teraz na to, żeby taki podmiot znaleźć samemu, a nie czekać, aż ktoś się sam zgłosi.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 12.12.2024, 15:25
Tak kontynuując nawias - w ostatnim czasie w mediach mamy informacje o Śląsku Wrocław i negocjacjach z Westminsterem, przywołanym ŁKS-ie, w który wchodzi lokalny przedsiębiorca, Cracovii szykowanej do sprzedaży przez fundusz, Pogoni (Mroczek) negocjującej z Haditaghim czy Koronie (miasto) prowadzącej "zaawansowane rozmowy" z bliżej nieokreślonymi dwoma zainteresowanymi inwestycją podmiotami.
... Ale czy ktoś słyszał o tym, żeby Królewski prowadził jakąkolwiek działalność, która wykraczałaby poza to, że "ludzie wiedzą", że Wisła jest (teoretycznie) do sprzedania? Bo ja nie.
Myślę, że jest to efektem naszej pozycji na rynku.
Na pewno w takim Sląsku czy Koronie, w momencie realnej oferty, samorządy dokonają odpowiednich "operacji finansowych" aby ulzyć inwestorowi.
Idąc dalej, popatrzmy na cracovię, tu po zapowiedzianym dokapitalizowaniu potencjalny kupujący dostanie klub bez żadnych (nomen omen) garbów.
Pewnie inwestor będzie musiał wydać na zakup dobre kilkadziesiąt milionów ale w zamian otrzyma klub "na plus", nieruchomości (m.in Rączna) i potencjał ekstraklasy.

A my? Nawet jakby udało się komuś kupić za złotówkę to na wejściu ma do spłacenia długów na pewnie 50 mln. Owszem, jakby właściciele/pożyczkodawcy umorzyli swoje należności to byłoby łatwiej, ale, mam poczucie, że na to się nie zanosi
Więc kto ma się do nas zgłosić?
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 12.12.2024, 15:39
Też nie wiem, ale na tę chwilę interesuje mnie tylko to, czy w poszukiwaniach takiego podmiotu jesteśmy w ogóle w aktywni. Tzn. czy jakąkolwiek część atencji JK przeznacza tu i teraz na to, żeby taki podmiot znaleźć samemu, a nie czekać, aż ktoś się sam zgłosi.
Zapewne tylko najbardziej insiderscy insiderzy mogą mieć taką wiedzę.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.12.2024, 15:47
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że jest to efektem naszej pozycji na rynku.
Na pewno w takim Sląsku czy Koronie, w momencie realnej oferty, samorządy dokonają odpowiednich "operacji finansowych" aby ulzyć inwestorowi.
Idąc dalej, popatrzmy na cracovię, tu po zapowiedzianym dokapitalizowaniu potencjalny kupujący dostanie klub bez żadnych (nomen omen) garbów.
Pewnie inwestor będzie musiał wydać na zakup dobre kilkadziesiąt milionów ale w zamian otrzyma klub "na plus", nieruchomości (m.in Rączna) i potencjał ekstraklasy.

A my? Nawet jakby udało się komuś kupić za złotówkę to na wejściu ma do spłacenia długów na pewnie 50 mln. Owszem, jakby właściciele/pożyczkodawcy umorzyli swoje należności to byłoby łatwiej, ale, mam poczucie, że na to się nie zanosi
Więc kto ma się do nas zgłosić?
Efektem naszej pozycji na rynku jest właśnie to, że nie mamy siedzieć na tyłku i czekać, aż się zgłosi rycerz na białym koniu z furmanką pieniędzy, tylko samemu aktywnie szukać potencjalnych inwestorów, poszukiwać różnych możliwych formuł inwestycji, wychodzić z ofertami do innych.

Właśnie dlatego, że jesteśmy w tak złej sytuacji, że w kolejce przed nami jest wiele innych klubów, do których ktoś się zgłosi wcześniej, o ile sami nie spróbujemy przeskoczyć tych klubów w kolejce.

Jeśli ktoś wierzy, że wystarczy, że na rynku istnieje mniej lub bardziej klarowna świadomość, że Wisła jest na sprzedaż (i to taka mocno hipotetyczna), a poważny inwestor sam się prędzej czy później zgłosi, to chyba nie rozumie jak to wszystko działa...

Zadam pytanie: czy nawet tutaj, na tym forum istnieje przekonanie, że JK w ogóle chce sprzedać ten klub? A jeżeli nie - to czy może w takiej sytuacji być takie przekonanie wśród potencjalnych inwestorów?
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 12.12.2024, 16:20
Efektem naszej pozycji na rynku jest właśnie to, że nie mamy siedzieć na tyłku i czekać, aż się zgłosi rycerz na białym koniu z furmanką pieniędzy, tylko samemu aktywnie szukać potencjalnych inwestorów, poszukiwać różnych możliwych formuł inwestycji, wychodzić z ofertami do innych.
Ależ oczywiście. I jest to zgodne z tym co nasz Prezesek głosi od początku . Bo przecież już od przejęcia mówił, że jeździ po całym świecie i już za chwilkę, za momencik będzie Inwestor...
A mówiąc poważnie to taką pracę akwizycyjną można wykonać co najwyżej za granicą. Bo w Polsce to potencjalnych kupujących, może być, kilku, góra kilkunastu. I jeśli dojdą do wniosku, że chcą ponegocjować to się zgłoszą. Choć można próbować...

Zadam pytanie: czy nawet tutaj, na tym forum istnieje przekonanie, że JK w ogóle chce sprzedać ten klub? A jeżeli nie - to czy może w takiej sytuacji być takie przekonanie wśród potencjalnych inwestorów?
Moim zdaniem, do tej pory, mimo różnych deklaracji, realnie nie chciał. Ale teraz (daj Boże) może wreszcie dostrzegł, że stoi nad przepaścią i po prostu nie ma innego wyjścia.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 13.12.2024, 00:37
Ja jestem zdania, że on wcale nie chce Wisły sprzedać. Dobrze mu w tej roli, gdzie będzie miał taką atencję jak tutaj?
Ktoś kiedyś słyszał żeby on mówił otwarcie o sprzedaży i szukał jak inne kluby?

Ja się obawiam, że on pociągnie Wisłę na dno ze sobą, a nie odejdzie, żeby nie przyznać się do porażki.

Cytat:
Niesamowite były dziś trybuny na #r22.

Po prostu kosmos ��⚪️��

Wynik nie jest oczywiście czymś co nas satysfakcjonuje. Podsumowanie roku przed nami.

Wiosna będzie nasza. Odpoczynek. Solidne wzmocnienia i jedziemy dalej.

Pokornie do przodu. Awans będzie nasz ��
Hahaha.. mamy bingo, podlizanie się kibicom, pierdy z chata gpt, te same od paru tygodni.. co za typ
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 13.12.2024 o godz. 00:45.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.12.2024, 01:20
Zaskroniec jest zajaramy bo przed nami jego ulubiona część sezonu. Dwa miesiące bez meczów więc można .......ić ile się zrobi, co się robi a co się zrobi za chwilę, wszystko bez weryfikacji na boisku.
Runda już zamknięta, można śmiało mówic o tym że czeka nas podsumowanie roku, w przyszłym walka o awans.
A jak się nie uda to co z tego, X wszystko przyjmie, wtedy się napisze że walczymy dalej, nie poddajemy się bo tylko frajerzy się poddają, i w przyszłym sezonie awans będzie.

Gościu się marnuje nie idąc w politykę. Tyle co on by mógł tam bajek na wymyślać, naobiecywać ludziom to by był wilk syty i owca cała. Ludzie by mieli nowego idola, a on atencję. Tam jeszcze Rudego by wciągnął, bo bajki by razem wymyślali, a zero presji jako politycy by mieli
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 13.12.2024, 01:32
Grudzień? U nas bez zmian... jest ciężko:

https://www.youtube.com/watch?v=9v6oLvsAGJk

Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 13.12.2024, 08:30
A czy to nie jest tak, że JK będzie w Wiśle, dopóki tolerują go chuligani? Czyli de facto ponoszą oni współodpowiedzialność za jego rządy?
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.12.2024, 09:38
Witalis napisał(a):Wyświetl post
A czy to nie jest tak, że JK będzie w Wiśle, dopóki tolerują go chuligani? Czyli de facto ponoszą oni współodpowiedzialność za jego rządy?
https://streamable.com/uznxlq
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 13.12.2024, 10:53
Ja bym poszedl dalej tym tokiem rozumowania i zastanowił się czy to nie jest tak, że go tolerują bo mają z tego wymierne korzyści finansowe? Wychodziłoby więc na to, że historia zatoczyła koło.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.12.2024, 12:04
Wy serio nie rozumiecie dekle że jedyni zainteresowani Wisłą to tacy Meresińscy czy Urferzy?
Żal mi Was, tak na serio Wam współczuję.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 13.12.2024, 12:49
A czy można być tego pewnym, tym bardziej jeśli osoba, która to mówi już tyle razy składała różne deklaracje bez pokrycia?
Odpowiedz cytując
ital
Member

Od: 05.2013

Stary 13.12.2024, 13:33
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
A czy można być tego pewnym, tym bardziej jeśli osoba, która to mówi już tyle razy składała różne deklaracje bez pokrycia?
a masz jakieś przesłanki że jest inaczej? jeżeli tak proszę o konkrety
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.12.2024, 14:03
Jest tak jak napisał MaLk.Jeśli w klubie podchodzą do tego na zasadzie,że ktoś się w końcu sam trafi to możemy tak czekać do usranej śmierci-naszej albo klubu.Natomiast gdyby ktoś tego inwestora czy kupca aktywnie szukał i się o takiego starał to na pewno przez te 6 lat już by znalazł.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 13.12.2024, 14:50
Wolfy, głupcze, jesteś umysłem tak prostym, że nie potrafisz zrozumieć, że to że na Wisłę nie ma (poważnych) chętnych, jak i to, że Królewski musi w pewnym sensie zabiegać o przychylność trybun nie wyklucza się? Cieszę się, bo gdybyś zrozumiał, jak prostym umysłem jesteś, przy tej dawce agresji popadłbyś w autoagresję.
Ostatnio edytowane przez Witalis : 13.12.2024 o godz. 14:56.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.12.2024, 15:00
Wolfy, głupcze, jesteś umysłem tak prostym, że nie potrafisz zrozumieć, że to że na Wisłę nie ma (poważnych) chętnych, jak i to, że Królewski musi w pewnym sensie zabiegać o przychylność trybun nie wyklucza się? Cieszę się, bo gdybyś zrozumiał, jak prostym umysłem jesteś, przy tej dawce agresji popadłbyś w autoagresję.
Nawet tak prosty umysł jak mój zauważył że poza trio wszyscy chętni na zakup Wisły okazali się w najlepszym wypadku szemranymi personami z niejasnymi powiązaniami (Urfer), a w większości - jawnymi oszustami.

O przychylność trybun zabiegają w większości klubów w Polsce. Czym w tym względzie różni się Królewski?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.12.2024, 15:28
Do skasowania. Sorry. Wklejenie zdjęcia mnie przerosło.
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg IMG_20241212_214748.jpg (157 Bajtów, 27 wyświetleń)
Powód: Nie umiem wkleić zdjęcia
Ostatnio edytowane przez Pulpet : 13.12.2024 o godz. 15:34.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 13.12.2024, 16:06
O widzisz, potrafisz grzeczniej.

Ja nie napisałem, że się różni. Napisałem, że jest tolerowany, bo gdyby nie był, to pewnie by się zmył przy pierwszej możliwej okazji.

Urfer, jeśli dobrze pamiętam, został odpalony nie dlatego, że był dla Królewskiego podejrzany, tylko dlatego, że się nie dogadali, a wątpliwości co do Urfera stały się głównym powodem upadku transakcji jakiś czas po upadku.

Myślę, że gdyby Królewski nie chciał być w Wiśle, to by nie był. Prometeizmu bym mu nie przypisywał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.12.2024, 18:40
Królewski w "Po Gwizdku"
https://youtu.be/Unt2p3nTGQ8?si=MWXeRUmyThU8nuaD
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 13.12.2024, 19:01
Pierwsze pytanie i już jebaniutki kłamie. Reszty nawet mi się nie chce słuchać. Absolutnie odpychająca postać.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.12.2024, 19:29
Uuuuuu polecam jednak posłuchać 25 minut Jarosława w pigułce

"wcześniej nie miałem decyzyjności" "odkąd jestem, to mamy puchar" "due diligence" "jeżdze po świecie i szukam inwestorów" i truskawka na torcie "jeśli nie wpuszczą naszych kibiców na superpuchar, to nie pojedziemy, przyjmiemy każdą karę"
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.12.2024, 19:41
pytanie --> "Kiedy prezes zamierza umorzyć swoje pożyczki - mówił o tym dwa lata temu."

--> "nie dwa lata temu, tylko wcześniej to zadeklarowałem. ostatni raz kiedy to zrobiliśmy to było przy pomocy Socios- zobowiązałem sie, że do takiej kwoty umorzę jaką uzyskałem od Socios, no i zamierzam to zrobić, być może jeszcze w tym roku. kwestia pojemności podatkowej czy nam się to opłaca. nie chodzi o to żeby komuś - że tak powiem - odowodnić coś na siłe, natomiast nam zależy przede wszystkim na tym żeby umarzać pożyczki TSu w momencie kiedy nasz bilans jest ujemny, bo wtedy jest to umorzenie bezpodatkowe. Musimy się zastanowić co ma być pierwsze, co ma być drugie. A inna sprawa jest taka, że jak ktoś ma taką wizje, że to jest istotne, to cały czas tyczy się mnie, więc to jest bez różnicy dla klubu, czy to jest w formie takiej czy takiej. To są bardziej takie populistyczne hasła, które ktoś po prostu sobie wymyśla bo się kompletnie nie zna na prowadzeniu i zarządzaniu czymkolwiek. No bo nie bez powodu też w Cracovii, Legii czy innych klubach jest to robione w takiej, a nie innej formie.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 13.12.2024, 19:57
pytanie --> "Kiedy prezes zamierza umorzyć swoje pożyczki - mówił o tym dwa lata temu."

--> "nie dwa lata temu, tylko wcześniej to zadeklarowałem. ostatni raz kiedy to zrobiliśmy to było przy pomocy Socios- zobowiązałem sie, że do takiej kwoty umorzę jaką uzyskałem od Socios, no i zamierzam to zrobić, być może jeszcze w tym roku. kwestia pojemności podatkowej czy nam się to opłaca. nie chodzi o to żeby komuś - że tak powiem - odowodnić coś na siłe, natomiast nam zależy przede wszystkim na tym żeby umarzać pożyczki TSu w momencie kiedy nasz bilans jest ujemny, bo wtedy jest to umorzenie bezpodatkowe. Musimy się zastanowić co ma być pierwsze, co ma być drugie. A inna sprawa jest taka, że jak ktoś ma taką wizje, że to jest istotne, to cały czas tyczy się mnie, więc to jest bez różnicy dla klubu, czy to jest w formie takiej czy takiej. To są bardziej takie populistyczne hasła, które ktoś po prostu sobie wymyśla bo się kompletnie nie zna na prowadzeniu i zarządzaniu czymkolwiek. No bo nie bez powodu też w Cracovii, Legii czy innych klubach jest to robione w takiej, a nie innej formie.
Dziękuję Ci, upewniłeś mnie, że poświęcenie 10 sekund na słuchanie pajaca to za wiele, a co dopiero iluś tam minut.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.12.2024, 20:06
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Dziękuję Ci, upewniłeś mnie, że poświęcenie 10 sekund na słuchanie pajaca to za wiele, a co dopiero iluś tam minut.
Zaufaj - warto
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.12.2024, 20:34
Cytat:
Uuuuuu polecam jednak posłuchać 25 minut Jarosława w pigułce

"wcześniej nie miałem decyzyjności" "odkąd jestem, to mamy puchar" "due diligence" "jeżdze po świecie i szukam inwestorów" i truskawka na torcie "jeśli nie wpuszczą naszych kibiców na superpuchar, to nie pojedziemy, przyjmiemy każdą karę"
Dziwi mnie, że jeszcze nikt o tym nie powiedział, że gdzieś około 4 minuty wywiadu Zaskroniec mówi, że wzmocnienia będą jeśli uda się zoptymalizować budżet czyli rozwiązać kontrakty, pożegnać niektórych zawodników to tak, jeśli nie, to nie.

Tymczasem Zaskroniec wczoraj w euforii po meczu czy może po kielichu:
Cytat:
Wiosna będzie nasza. Odpoczynek. Solidne wzmocnienia i jedziemy dalej.
Gościu jest mocno .......nięty. Tak jak pisałem, rasowy polityk by był z niego.

A co do sprzedaży klubu to Wisłą interesują się sami oszuści bo w takich rękach jest Wisła, że ci oszuści mają tutaj co szukać. Burdel w klubie to może się nawinie makaron na uszy idiocie i coś na Wiśle zarobi. Z kolei nikt poważny nie chce wejść w bajzel gdzie cały proces przejęcia miałby z takim oszustem i krętaczem przebiegać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 13.12.2024, 20:39
azor napisał(a):Wyświetl post
Zaufaj - warto
Ale już zasygnalizowałeś co tam jest, w.....iają mnie te brednie i budzą szereg złych emocji i po co mi to?
Obejrzałem kiedyś tam jeden czy półtora Q&a krętacza (ten z odczytaniem oświadczenia nowego-przyszłego inwestora) i wystarczy. Pier.. trzy po trzy i zdobywać głupców niestety potrafi, muszę ze smutkiem mu to przyznać, ale ja jestem za stary na słuchanie kilka razy tej samej bzdury.
Moim zdaniem jak nam się nie zdarzy drugi cud typu Cupiał to mamy przej.bane, całkiem możliwe, że już w czerwcu.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 14.12.2024, 23:05
nie dwa lata temu, tylko wcześniej to zadeklarowałem. ostatni raz kiedy to zrobiliśmy to było przy pomocy Socios- zobowiązałem sie, że do takiej kwoty umorzę jaką uzyskałem od Socios, no i zamierzam to zrobić, być może jeszcze w tym roku. kwestia pojemności podatkowej czy nam się to opłaca.
Cóż za epicki flip pojęciowy. Okazuje się, że to chodziło o umorzenie do kwoty jaką Prezes uzyskał od Socios. A my maluczcy myśleliśmy, że to chodzi całość.

No i ta nieszczęsna wyporność podatkowa. Wszak umarzanie długu historycznego tą wyporność likwiduje i mimo szczerych chęci nie ma tego jak zrobić. Jak ta wstrętna rzeczywistość rzuca pełnemu dobrych chęci Jarosławowi kłody pod nogi.
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 15.12.2024, 12:38
Pamiętam jak Wisłę chciał kupić poważny biznesmen. To był Kita. Za czasów Cupiała.

Został potraktowany wiadomo jak.

Od tamtego czasu Wisłę przejmowali ludzie bez pieniędzy na taką inwestycję. Jeden (od Marka Citki) miał gwarancje Alior Banku. To przekonało ludzi Cupiała. Kim byli ci ludzie, że dali się nabrać na tego Meresia ze spółką wartą 4 tysiące, gdzie było sumienie Citki, kiedy się z nim bratał.

A tak na koniec chciałym połączyć się z bliskimi Vanny Ly, który w 2018 zachorował w samolocie.

Teraz leżę przeziębiony w łóżku. Kto się ze mną połączy?
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów