The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2024, 01:43
Serio ktoś wierzył w dobry rezultat po przegranej w PP?
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 07.12.2024, 04:11
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Kto za niego? Pytam serio.
Szymon Sobczak się śmieje z tego pytania.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.12.2024, 07:20
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Bez Jamesa nie istniejemy.
To był zdecydowanie najgorszy mecz za Jopa.
Tendencja spadkowa mnie przeraża.
Wbrew wierze niektórych że Duda to ogarnie - totalnie sobie nie poradził.

A Igbekeme trafił do szpitala, bo Jop sobie wymyślił że zagra 120 minut mimo że do tej pory 60 to był maks.
Do tego zastąpienie Kutwy Biedrzyckim bo sobie coś uroił że tak będzie lepiej przy SFG - efekty widzieliśmy.

Dobrze że nie ma już Pucharu Polski.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.12.2024 o godz. 07:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.12.2024, 07:27
Wolfy naprawdę - 120 minut w PP spowodowały, że piłkarz trafił do szpitala?

To szczerze - dziękuje za takiego zawodnika.

A Ty naprawdę przestań bredzić, bo już kompletnie pogubiłeś się w swojej narracji. Nawet Markus zamilkł, widząc kolportowanie tych głupot się już nie broni.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.12.2024, 07:38
azor napisał(a):Wyświetl post
Wolfy naprawdę - 120 minut w PP spowodowały, że piłkarz trafił do szpitala?

To szczerze - dziękuje za takiego zawodnika.

A Ty naprawdę przestań bredzić, bo już kompletnie pogubiłeś się w swojej narracji. Nawet Markus zamilkł, widząc kolportowanie tych głupot się już nie broni.
W dupie mam czy Ci się Igbekeme podoba czy nie, nie ma go kim zastąpić. Duda jak miał wziąć odpowiedzialność to się znowu zesrał. Absolutnie sobie nie poradził z agresją Polonii.

Reszty Twojego bełkotu nie chce mi się komentować. Paranoicy widzący wszędzie spisek i szukający narracji - cóż, macie swój czas. Ani ten dwumecz nie przekreśla Jopa, ani też nie wystawia mu dobrego świadectwa. Zdrowo przekombinował i wyszło tragicznie w drugim meczu. Jego pomysły taktyczne z rozbiciem duetu Kutwa - Uryga czy Carbo - Igbekeke były głupie.

Ale nie ma też co ukrywać że pole manewru jest żadne. Napchanie składu pod kurek młodymi niezdolnymi typu Szot, Gogół czy Sukiennicki sprawia że jak wypadnie piłkarz który umie grać to jesteśmy w dupie. A byli debile domagający się więcej młodych piłkarzy. Nie mamy ławki rezerwowych i bredzenie kto to niby może grać na środku to tylko pudrowanie rzeczywistości. Może grać Carbo i Igbekeme, reszta to loteria.

Więc z jednej strony - Jop dał dupy, z drugiej - pole manewru miał niewielkie. Przedłużanie z bezużytecznymi leszczami typu Łasicki i Talar, ściąganie na kilogramy młodego szrotu typu Sukiennicki mimo że mamy tego badziewia na kontraktach już dość sprawia że każde wyjście poza żelazną trzynastkę to ryzyko w.......u.

Dlatego tym lepiej że odpadliśmy z pucharu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.12.2024 o godz. 07:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.12.2024, 08:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post
W dupie mam czy Ci się Igbekeme podoba czy nie, nie ma go kim zastąpić. Duda jak miał wziąć odpowiedzialność to się znowu zesrał. Absolutnie sobie nie poradził z agresją Polonii.

Reszty Twojego bełkotu nie chce mi się komentować. Paranoicy widzący wszędzie spisek i szukający narracji - cóż, macie swój czas. Ani ten dwumecz nie przekreśla Jopa, ani też nie wystawia mu dobrego świadectwa. Zdrowo przekombinował i wyszło tragicznie w drugim meczu. Jego pomysły taktyczne z rozbiciem duetu Kutwa - Uryga czy Carbo - Igbekeke były głupie.

Ale nie ma też co ukrywać że pole manewru jest żadne. Napchanie składu pod kurek młodymi niezdolnymi typu Szot, Gogół czy Sukiennicki sprawia że jak wypadnie piłkarz który umie grać to jesteśmy w dupie. A byli debile domagający się więcej młodych piłkarzy. Nie mamy ławki rezerwowych i bredzenie kto to niby może grać na środku to tylko pudrowanie rzeczywistości. Może grać Carbo i Igbekeme, reszta to loteria.

Więc z jednej strony - Jop dał dupy, z drugiej - pole manewru miał niewielkie. Przedłużanie z bezużytecznymi leszczami typu Łasicki i Talar, ściąganie na kilogramy młodego szrotu typu Sukiennicki mimo że mamy tego badziewia na kontraktach już dość sprawia że każde wyjście poza żelazną trzynastkę to ryzyko w.......u.

Dlatego tym lepiej że odpadliśmy z pucharu.

Misiu ale ja nie o tym wysnułeś tezę, że przez 120 minut które Jop zaserwował Igbe, ten trafił do szpitala - rozumiem, że jak Twoi kumple, z automatu do każdego posta dorzacasz litanie o wyższości Hiszpanów nad Polakami, ale tu się to nie klei.

BTW - czy Brzęczek to dalej najlepsze co się Wiśle mogło trafić?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.12.2024, 08:25
Misiu ale ja nie o tym wysnułeś tezę, że przez 120 minut które Jop zaserwował Igbe, ten trafił do szpitala - rozumiem, że jak Twoi kumple, z automatu do każdego posta dorzacasz litanie o wyższości Hiszpanów nad Polakami, ale tu się to nie klei.

BTW - czy Brzęczek to dalej najlepsze co się Wiśle mogło trafić?
Nie wysnułem tezy - po 120 minutach z Polonią trafił do szpitala z bólami w klatce piersiowej. Chłop nie przepracował obozu i grał po 60 minut. Nagle Jop wymyślił że zagra 120...

Pomijając że James to nie Hiszpan, nie mam tutaj żadnych kumpli a litania w każdym poście to tylko Twoje urojenia - o czym Ty za przeproszeniem .......isz? Bo widzę że ani o meczu, ani Wiśle. Próbujesz chyba być ironiczny, ale jesteś zwykłym tępakiem i kiedy trzeba wyjść poza bezsensowne formułki typu Polacy vs. Hiszpanie czy zmanipulowane cytaty to spadasz z rowerka...

Więc powtórzę - o czym Ty .......isz? I dlaczego w temacie meczowym?

Widzę że jak kilku palantów tutaj radość i energia Cię rozpierają po przegranym meczu i pewnie dlatego wyszedłeś poza strefę komfortu jednozdaniowych postów o niczym, ale dłuższe formy ewidetnie Ci nie służą. Wyszła zbitka nijak nie mająca się do tematu dyskusji. Gdybyś był botem to byłbyś wyjątkowo nieudanym z zerową możliwością interakcji, ale niestety, na bota w 2024 roku jesteś zbyt ograniczony.

Dobra, napisałeś o Hiszpanach, Brzęczku, jakimś cudem pominąłeś Rude, ale myślę że starczy. Zrób sobie przerwę. Wszyscy widzą że nie masz nic do powiedzenia w kwestii meczu. A to był chyba najgorszy mecz w tym sezonie, więc teoretycznie materiału nie powinno zabraknąć...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.12.2024 o godz. 08:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.12.2024, 08:37
Podwójny post.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.12.2024, 08:43
Nie wysnułem tezy - po 120 minutach z Polonią trafił do szpitala z bólami w klatce piersiowej. Chłop nie przepracował obozu i grał po 60 minut. Nagle Jop wymyślił że zagra 120...

Pomijając że James to nie Hiszpan, nie mam tutaj żadnych kumpli a litania w każdym poście to tylko Twoje urojenia - o czym Ty za przeproszeniem .......isz? Bo widzę że ani o meczu, ani Wiśle. Próbujesz chyba być ironiczny, ale jesteś zwykłym tępakiem i kiedy trzeba wyjść poza bezsensowne formułki typu Polacy vs. Hiszpanie czy zmanipulowane cytaty to spadasz z rowerka...

Więc powtórzę - o czym Ty .......isz? I dlaczego w temacie meczowym?
I uważasz, że to przez te 120 minut trafił do szpitala? Jest grudzień, a Ty gadasz że młody, zawodowy sportowiec wciąż odczuwa nieprzepracowany letni okres przygotowawczy? To kiedy będzie gotowy do gry? Absolutnie nie mam nic do Igbe, natomiast wrzucanie Jopowi odpowiedzialności za to, że trafił do szpitala jest idiotyczne.

Może i mam urojenia - nie mi oceniać. Nie oceniam poszczególnych spotkań z prostego powodu: jesteśmy zbieraniną przypadkowych zawodników, z przypadkowym trenerem, z właścicielem, który podejmuje przypadkowe decyzje. Jaki jest sens oceania, skoro dyspozycja zespołu jest równie przypadkowa?

I nie denerwuj się tak w sobotę rano - naprawdę musisz kogoś obrazić zamiast/do kawki?

Jeśli byłbyś łaskaw odpowiedzieć na pytanie, które z różną intensywnością zadaje Ci od 2 lat: "Czy Jerzy Brzęczek to najlepsze co Wiśle w tamtym okresie mogło się przytrafić" to byłbym wdzięczny.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.12.2024, 08:48
Do gościa powyżej.

Przestań pieprzyć farmazony bo nie masz o niczym pojęcia. James przyjechał w lecie bez treningu, ostatnio nie trenował i ma koło 30 lat, zwykle grywał połówkę, a teraz dostał prawie trzy razy tyle na mrozie i co najważniejsze nie ma w naturze opierdalać się na boisku, więc jak na nim jest to biega i walczy. Młodzi to są Duda, Gogół i Sukiennicki, którzy na luzie mogą "grać" i 240 minut bo 4 h spaceru jest zdrowe nawet dla 60 latka.

Co się stało w ostatnich meczach? To co się działo na wiosnę za Rude część grajków włączyła tryb "wywalone jaja" a reszta uznała że nie będzie za nich zapapieprzać. Jeżeli Jop nie złapie tego szybko za ryj to skończy tak jak Rude i znowu pojawi się seria czerwonych kartek.

Jagul napisał(a):Wyświetl post
Kto za niego? Pytam serio.
Zwoliński bo jest w formie, a cofnięty Duarte bo też jest w formie.

Ale najważniejszą zmianą powinno być jak najszybsze wykorzystywanie przewag, czyli jak chłop dostaje piłkę to pierwsze ma myśleć o grze do przodu, a nie do tyłu jak teraz.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.12.2024 o godz. 09:00.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Stary 07.12.2024, 08:55
Drozd napisał(a):Wyświetl post
jak chłop dostaje piłkę to pierwsze ma myśleć o grze do przodu, a nie do tyłu jak teraz.
Zgadzam się, tylko ciężko myśleć o grze do przodu jak piłka przy przyjęciu odsakuje ci na pół metra, potem musisz ją sobie dwa razy poprawić i dopiero jesteś gotowy do podania dalej. Tak to wygląda u większości naszych kopaczy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.12.2024, 08:59
I uważasz, że to przez te 120 minut trafił do szpitala? Jest grudzień, a Ty gadasz że młody, zawodowy sportowiec wciąż odczuwa nieprzepracowany letni okres przygotowawczy? To kiedy będzie gotowy do gry? Absolutnie nie mam nic do Igbe, natomiast wrzucanie Jopowi odpowiedzialności za to, że trafił do szpitala jest idiotyczne.

Może i mam urojenia - nie mi oceniać. Nie oceniam poszczególnych spotkań z prostego powodu: jesteśmy zbieraniną przypadkowych zawodników, z przypadkowym trenerem, z właścicielem, który podejmuje przypadkowe decyzje. Jaki jest sens oceania, skoro dyspozycja zespołu jest równie przypadkowa?

I nie denerwuj się tak w sobotę rano - naprawdę musisz kogoś obrazić zamiast/do kawki?

Jeśli byłbyś łaskaw odpowiedzieć na pytanie, które z różną intensywnością zadaje Ci od 2 lat: "Czy Jerzy Brzęczek to najlepsze co Wiśle w tamtym okresie mogło się przytrafić" to byłbym wdzięczny.
Cóż, doceniam potencjał komiczny że zawodowy piłkarz trafił do szpitala bo zagrał 120 minut, ale tak. Igbekeme przyszedł do nas nieprzygotowany fizycznie i pewnie jest to powód dla którego w ogóle do nas trafił.
Wina Jopa.

A nie bawi mnie to ponieważ bez niego wyglądamy tak jak napisałeś - jak zbieranina. Ci młodzi którzy wedlug niektórych mogą go z łatwością zastąpić na boisku są beznadziejni. A tak naprawdę tylko to się liczy.

Z drugiej strony - nie robi się średniej 2,3 przypadkową zbieraniną pilkarzy, więc Twoje teza że nie ma o czym dyskutować jest bez sensu. Pierwszy skład, w formie i nie zajechany dominuje tę ligę. Kiedy zaczynamy wpuszczać młodych niezdolnych - cóż, eufemistycznie pisząc - słabo to wygląda.

P.S. Nie mam zamiaru odpowiadać na pytania na które już odpowiedziałem, zwłaszcza żałosnym trollom na niszowym forum.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.12.2024 o godz. 09:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.12.2024, 09:10
pi0tr3k94 napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się, tylko ciężko myśleć o grze do przodu jak piłka przy przyjęciu odsakuje ci na pół metra, potem musisz ją sobie dwa razy poprawić i dopiero jesteś gotowy do podania dalej. Tak to wygląda u większości naszych kopaczy.
Nieprawda, często po przechwycie jest równowaga 3/3 albo 4/4 i można próbować cisnąć do przodu i coś kombinować. W takiej sytuacji nikt nawet o tym nie myśli tylko czekamy aż przeciwnik wróci, ustawi autobus, a my cierpliwie gramy to co trenujemy . Licząc na stworzenie jakiejś przewagi, co jest niemożliwe bo 6 przeciwników stoi bez przerwy w swoim polu karnym, więc zostaje wrzuta na aferę na naszych potężnych atakujących, albo strzał z daleka, który trafia w bramkę raz na 10 prób. Kabaret.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.12.2024, 09:16
Cóż, doceniam potencjał komiczny że zawodowy piłkarz trafił do szpitala bo zagrał 120 minut, ale tak. Igbekeme przyszedł do nas nieprzygotowany fizycznie i pewnie jest to powód dla którego w ogóle do nas trafił.
Wina Jopa.

A nie bawi mnie to ponieważ bez niego wyglądamy tak jak napisałeś - jak zbieranina. Ci młodzi którzy wedlug niektórych mogą go z łatwością zastąpić na boisku są beznadziejni. A tak naprawdę tylko to się liczy.

Z drugiej strony - nie robi się średniej 2,3 przypadkową zbieraniną pilkarzy, więc Twoje teza że nie ma o czym dyskutować jest bez sensu. Pierwszy skład, w formie i nie zajechany dominuje tę ligę. Kiedy zaczynamy wpuszczać młodych niezdolnych - cóż, eufemistycznie pisząc - słabo to wygląda.

P.S. Nie mam zamiaru odpowiadać na pytania na które już odpowiedziałem, zwłaszcza żałosnym trollom na niszowym forum.
Wolfy, zadaje Ci proste, zamknięte pytanie: czy Igbe trafił do szpitala przez to, że zagrał 120 minut? Tak/Nie?

Nie pytam o to w jakim stanie do nas przyszedł. W sierpniu - od tego czasu wciąż nie wrócił do kondycji fizycznej? Wybacz, ale tego nie kupuje. Chyba, że ma mentalność Omraniego. I tak też uważam, że jest dla naszej gry niezbędny i nie mamy w kadrze żadnego zawodnika, który mógłby go 1:1 zastąpić.

Chcesz mi powiedzieć, że kadra na ten sezon była zbudowana według planu, z pomysłem, według wizji trenera? Jop został trenerem tylko i wyłącznie przez objawienia z Sewilli i chwała mu za to, że potrafi się w tym odnaleźć.
A czy ja gdzieś pisałem, żeby wpuszczać młodych, zdolnych polaków? Skąd ten argument się pojawił?

PS: Dziękuje, że w końcu dostrzegłeś moje istnienie. A na pytanie nie odpowiedziałeś, co zresztą masz w zwyczaju.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.12.2024, 09:37
Szymon Sobczak się śmieje z tego pytania.
Szymon Sobczak to drewno i całe szczęście że kopie się po czole na drugim końcu Polski.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.12.2024, 09:47
Bartuś "Przepchnięty" Jaroch dostał od Karcza 2, ciekawe czy doczekam się kiedyś dla parodysty tego kalibru oceny 1 (albo 0, czyli że wyjebało skalę).

W kwestii osób, które po poprzednim, wybitnym spotkaniu Jarocha krytykowały mnie, że absolutnie nie należy przerzucać na prawą obronę Mikulca, na lewą Kiakosa, a Bartka do rezerw/na trybuny - wczorajszy mecz pokazał, że tego osobnika trzeba się pozbyć ze składu za wszelką cenę, nawet kosztem przerzucenia Mikulca na PO.

Tylko proszę, nie .......cie mi o asymetrii, o ataku pozycyjnym i że Mikulec lepiej wygląda na lewym skrzydle. Wczoraj żadna z tych rzeczy nie działała, więc jeden .... po której stronie by grał Mikulec, a z Jarochem na PO graliśmy w 10-tkę.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.12.2024, 11:14
Mam nadzieję, że po tym meczu każdy już się przekonał, jak bardzo Wisła potrzebuje jakościowych wzmocnień na prawą obronę, skrzydło i do środka pola, bo gdy wypada choć jeden zawodnik z pary Carbo-Igbekeme rozkłada się cała nasza gra. Nie ma wówczas dla kogokolwiek z nich odpowiednich zastępców, szczególnie w elemencie kreowania akcji. Nie nadaje się do tego żaden Sukiennicki czy Gogół, a robienie z Dudy piłkarza gotowego nawet do gry w pierwszej reprezentacji Polski to kiepski żart Królewskiego, świadczący o całkowitym oderwaniu od rzeczywistości. Natomiast Rodado to napastnik, a nie człowiek do rozgrywania piłki.

Niestety oba mecze z Polonią zostały koncentowo spaprane również przez Jopa. Ta wyprawa do Warszawy zdecydowanie go przerosła, w ciągu ostatniego tygodnia nie trafił niemal z niczym: ani z mikrocyklem, bo nasi zawodnicy wczoraj wyraźnie odstawali fizycznie od gospodarzy, ani z taktyką (brak jakiejkolwiek elastyczności, uparte trzymanie się jednego ustawienia i modelu gry włącznie z wyprowadzaniem piłki pod pressingiem, co zarówno wczoraj jak i we wtorek kompletnie nie wychodziło), ani z rotacją w kadrze (nic nie dała, źle dobrał piłkarzy na oba mecze do gry i do odpoczynku), ani z zarządzaniem meczem (wczoraj był jeszcze bardziej bezradny niż zespół, nie potrafił kompletnie nic zmienić, nie zdobył się nawet na tak elementarny ruch jak przesunięcie wysokiego stopera do ataku w końcówce). Cały czas klepaliśmy to samo, zmiany nie pomagały. Wszędzie popełnił błędy.

Szczególnie zdenerwował mnie wspomniany już pomysł, by na ten bardzo ważny mecz ligowy nagle rozbić parę środkowych obrońców Uryga-Kutwa. Wstawienie akurat tutaj Biedrzyckiego było wyjątkowo głupie. Tym samym w składzie znalazło się trzech słoniowatych obrońców, którzy z każdym rywalem przegrywali pojedynki biegowe i byli od nich po prostu dużo wolniejsi we wszystkim (dziś Jaroch bowiem również reaguje i biega jak emeryt). W dodatku stoperów niezgranych ze sobą. Chory pomysł.To nie miało prawa się udać i zabezpieczyć zespół przed kontrami czy stałymi fragmentami gry, w których rywale dynamicznie nabiegają na piłki.

Ściągnięcie Zwolińskiego, który ostatnio mimo wszystko był skuteczny stanowiło kolejny dziwny i błędny jak się okazało ruch Jopa. Lepiej było zmienić ustawienie drużyny, które i tak nie działało i zagrać na dwie dziewiątki w ataku. Jeśli nie chciał przesuwać tam Biedrzyckiego lub Urygi na końcówkę, tym bardziej. Niestety Jop totalnie się pogubił.

Trener, który gra tylko jedną taktyką i ustawieniem nie będąc w stanie w jakikolwiek sposób korygować go w trakcie meczu, jest bardzo łatwy do przeczytania. Polonia dwukrotnie bez problemu to zrobiła. Doskonale wiedzieli, co będziemy grać oraz jak i po prostu konsekwentnie to blokowali - Jop nie był w stanie niczym ich zaskoczyć w tym elemencie.

Oczywiście Jop ma tutaj ograniczenia wynikające z błędów Królewskiego przy tworzeniu obecnej kadry drużyny. Ściągnięcie Biedrzyckiego i to za konkretne pieniądze to kolejne horrendum naszego prezesa, równie idiotyczne jak uparte trzymanie Sobolewskiego w przeszłości, czy rozpieprzenie pieniędzy na przedłużenie kontraktów takim zawodnikom jak Broda, Łasicki, Jaroch, Talar, a teraz pewnie i Gogół. Żaden z nich na to nie zasługiwał i nie zasługuje. Jeśli On naprawdę myśli, że postępowanie w ten sposób jest dobrym pomysłem na awans, to ręce opadają. Im więcej Biedrzyckich, tym więcej kłopotów i wtop.
Ostatnio edytowane przez Markus : 07.12.2024 o godz. 11:18.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.12.2024, 11:16
Jeśli zawodnik nie ma odpowiedniej bazy tlenowej to uzyska ją pewnie dopiero po kolejnym odpowiednim mezocyklu treningowym (okres przygotowawczy poza sezonem). Meczami ciężko to zrobić bo to jest innego rodzaju wysiłek. Zasadniczo eksploatujesz się. Bodźce i adaptacje treningowe w rytmie meczowym są inne niż w typowym treningu bazowym. Owszem forma może rosnąć (motoryka, pojemność beztlenowa) ale brak odpowiednich podstaw może być odczuwalny, szczególnie jeśli chodzi o wytrzymałość i granie większej ilości minut.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Stary 07.12.2024, 14:21
Szymon Sobczak to drewno i całe szczęście że kopie się po czole na drugim końcu Polski.
Żadnym wielkim fanem sobczaka nie jestem, ale jako rezerwowy w tym sezonie przydałby się na pewno.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.12.2024, 14:29
Chcesz mi powiedzieć, że kadra na ten sezon była zbudowana według planu, z pomysłem, według wizji trenera? Jop został trenerem tylko i wyłącznie przez objawienia z Sewilli i chwała mu za to, że potrafi się w tym odnaleźć.
A czy ja gdzieś pisałem, żeby wpuszczać młodych, zdolnych polaków? Skąd ten argument się pojawił?

PS: Dziękuje, że w końcu dostrzegłeś moje istnienie. A na pytanie nie odpowiedziałeś, co zresztą masz w zwyczaju.
Ja nie twierdzę że to Twoja wina. Skąd ten pomysł? Ty na serio masz manię prześladowczą.

To jak kadra była budowana już napisałem: Basha znał odobiście Kiakosa (i dobrze) a Raków chciał się pozbyć akurat Zwolińskiego, nie Sapały. Plus powalone ściąganie pseudotalentów na kilogramy, gdzie okazuje się że grają młodzi wychowankowie (w znaczeniu UEFA).

I nie wiem o co masz pretensje? Że nie odpowiadam na głupie zaczepki i jednozdaniowe wtręty nie na temat? Odpowiedziałem bo coś tam merytorycznie było do czego można było się odnieść.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.12.2024 o godz. 16:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.12.2024, 14:32
Żadnym wielkim fanem sobczaka nie jestem, ale jako rezerwowy w tym sezonie przydałby się na pewno.
Ale Ty nie rozumiesz że o bycie rezerwowym była afera w tamtym sezonie. Szymon ma ego wywalone na orbitę...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.12.2024, 14:38

To jak kadra była budowana już napisałem: Basha znał odobiście Kiakosa (i dobrze) a Raków chciał się pozbyć akurat Zwolińskiego, nie Sapały. Plus powalone ściąganie pseudotalentów na kilogramy, gdzie okazuje się że grają młodzi wychowankowie (w znaczeniu UEFa).
Czy to nie podchodzi pod definicje "przypadkowej" kadry?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.12.2024, 15:00
Czy to nie podchodzi pod definicje "przypadkowej" kadry?
A czy ja twierdzę że jest inaczej? Po prostu tym razem trafiliśmy lepiej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Stary 07.12.2024, 15:11
Ale Ty nie rozumiesz że o bycie rezerwowym była afera w tamtym sezonie. Szymon ma ego wywalone na orbitę...
Pierwsze słyszę o jakieś aferze, z chęcią poznam więcej szczegółów. Z tego co pamiętam to Sobczak poszedł rozmawiać o przedłużeniu kontraktu ale przy okazji zaczął negatywnie wypowiadać się o kilku zawodników i Jarek postanowił go odpalić.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.12.2024, 15:38
Też tak to pamiętam.Nie słyszałem o żadnym kręceniu nosem na rolę rezerwowego.Sobczak miał chyba jakąś swoją transferową listę życzeń i był tam chyba jeszcze jakiś niestosowny żart do starego Łanoszki. Jak wiadomo cenione są tylko jakieś wysublimowane żarty bo przecież Krzoska też między innymi za swój "prostacki"humor poleciał.
Ostatnio edytowane przez krysztal : 07.12.2024 o godz. 15:41.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 07.12.2024, 16:56
Nie oglądałem, bo miałem ciekawsze rzeczy do roboty. Po tym, jak oglądałem mecz w PP i napisałem, że Polonia będzie podbudowana awansem, a my załamani, to wolfy naskoczył, że jestem hejterem czy coś. Nie, jestem realistą. Patrzy się na tę zbieraninę i nie widać w tym żadnej drużyny, niezależnie kto jest na stołku trenerskim. Zblazowani chłopcy. Im potrzeba wzięcia za mordy, a nie dobrych wujków. Im potrzeba wykręcania sutów. Im potrzeba gróźb, że jak nie wygrają, to się wyrucha ich kobiety. Także #HyballaWróć
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.12.2024, 17:51
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Nie oglądałem, bo miałem ciekawsze rzeczy do roboty. Po tym, jak oglądałem mecz w PP i napisałem, że Polonia będzie podbudowana awansem, a my załamani, to wolfy naskoczył, że jestem hejterem czy coś. Nie, jestem realistą. Patrzy się na tę zbieraninę i nie widać w tym żadnej drużyny, niezależnie kto jest na stołku trenerskim. Zblazowani chłopcy. Im potrzeba wzięcia za mordy, a nie dobrych wujków. Im potrzeba wykręcania sutów. Im potrzeba gróźb, że jak nie wygrają, to się wyrucha ich kobiety. Także #HyballaWróć
Dokładnie to samo pitolenie było przed meczem z Termaliką, Wisłą Płock czy ŁKS-em, gdzie "realiści" podniecali się w.......em jaki dostaniemy. Nawet zepsuty zegar dwa razy dziennie pokazuje dobrą godzinę.

I oczywiście panaceum na złe wyniki - "wzięcie za mordy". Dzięki niemu Duda, Gogół i Sukiennicki na pewno nauczą się grać jak Igbekeme a Rodado wróci do formy. Jakie to proste.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.12.2024, 21:00
Jesteśmy po prostu przemęczeni długą rundą (czołowi gracze) i nie mamy wartościowych zmienników.
Jednak byłoby miło zakończyć 2024 rok z przytupem.
Spora część tych piłkarzy zrobiła na tyle dużo w nowej rundzie (i za Moskala i za Jopa, choć były i słabsze momenty), że zasługuje na wsparcie i podziękowanie w tym ostatnim meczu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.12.2024, 22:52
Dokładnie to samo pitolenie było przed meczem z Termaliką, Wisłą Płock czy ŁKS-em, gdzie "realiści" podniecali się w.......em jaki dostaniemy. Nawet zepsuty zegar dwa razy dziennie pokazuje dobrą godzinę.

I oczywiście panaceum na złe wyniki - "wzięcie za mordy". Dzięki niemu Duda, Gogół i Sukiennicki na pewno nauczą się grać jak Igbekeme a Rodado wróci do formy. Jakie to proste.
To nie jest panaceum to jest konsekwencja, nie tyle wyniku co postawy na boisku. Nie chodzi o wzięcie za mordy tylko o różnicę w nastawieniu w zależności od tej właśnie postawy. Żeby się nauczyć grać trzeba się uczyć, poprawiać to co robi się źle, szukać tych słabych elementów i tym gorliwiej je szlifować. Zwłaszcza po takich kompromitacjach jak obydwa ostatnie mecze.

Czy ktoś mi wyjaśni jak obrońca przy rogu dla przeciwnika może nie patrzeć gdzie leci piłka tylko na krytego przez siebie zawodnika. Przecież przez to dostaliśmy już kilka bramek.Co to za debilny pomysł, obrońca nie interesujący się piłką przepychający się z przeciwnikiem to przecież potencjalny karny. Jeżeli uda się przepychanie, a jak się nie uda to bramka. Kuriozum.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.12.2024 o godz. 22:59.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.12.2024, 09:52
Żeby się nauczyć grać trzeba się uczyć, poprawiać to co robi się źle, szukać tych słabych elementów i tym gorliwiej je szlifować. Zwłaszcza po takich kompromitacjach jak obydwa ostatnie mecze.
Piszesz o czystej utopii. Większość piłkarzy, których tu mamy, osiągnęło już swojego maksa i nie przeskoczy prezentowanego poziomu. Problemem jest to, że nawet w hipotetycznej pierwszej jedenastce różnice pomiędzy zawodnikami grającymi na różnych pozycjach są kosmiczne. Nie mówiąc już o różnicach pomiędzy podstawowymi graczami, a zmiennikami z ławki. Bez zdrowej rywalizacji, bez obawy o miejsce w składzie, nawet przy jak najlepszych chęciach, nic z tego nie będzie.

O kompromitacji można by mówić lata temu w innej erze. W czasach, gdy 3-4 piłkarzy oddziela tę drużynę od dolnej części tabeli, to tylko efekt słabszej formy czołowych graczy (która musi się zdarzać) i braku realnej alternatywy na wielu pozycjach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów