The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2024, 04:21
Bartuś Jaroch niedługo zaliczy występ numer 100 w Wiśle (no chyba że zimą wreszcie sie go pozbędziemy) i zupełnie poważnie będzie to chyba najsłabszy piłkarz w historii klubu który zrobi "trzycyfrówke".
Dla mnie osobiście chlop jest symbolem tej mizerii i marazmu która dzieje się w klubie od spadku. Nie wiem co kierowało królewskim, że przedłużył z nim kontakt. Słaby w obronie, tragiczny w ataku, mentalnie dramat, do tego dochodzi deficyt inteligencji boiskowej. Absolutnie najsłabsze ogniwo naszej i tak obecnie słabej Wisły.
Jak dla mnie kandydat do obsadzania prawej strony obrony, ale tylko w jakiś plebiscytach na najsłabszą XI w historii klubu.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.12.2024, 07:33
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie oczekuje podskoków, ale po takiej bramce jaką walnął Duarte, należało by oczekiwać jakiejś formy entuzjazmu, choćby takiego jak u reszty drużyny Kiakosa, Kutwy, czy innych oni też nie podskakiwali. Natomiast wymieniona wyżej trójka jak zareagowała? Ano wszyscy spuścili głowy, jakby bramkę strzelił przeciwnik. Mowa ciała nie kłamie. Można na takie sprawy nie zwracać uwagi, ale to nie znaczy że się nie wydarzyły.
Mowa ciała nie kłamie...czyli jednak racją było, że Jop nie dogadywał się z Rude?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.12.2024, 09:43
azor napisał(a):Wyświetl post
Mowa ciała nie kłamie...czyli jednak racją było, że Jop nie dogadywał się z Rude?
A jakie to ma teraz znaczenie? Jakie znaczenie maco robi i mówi Rude? Przestań się ośmieszać
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.12.2024, 09:48
To, że to tak samo absurdalna obserwacja.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.12.2024, 09:56
To, że to tak samo absurdalna obserwacja.
Różnica jest taka jasiu, że w przypadku Rude i Jopa nie wiadomo o co chodziło.

Natomiast w przypadku na który zwracam uwagę, strzelamy piękną bramkę, a część drużyny, Duda, Gogół, Sukiennicki, jest tym faktem zasmucona/załamana/zniechęcona w każdym razie reakcja na bramkę jest odwrotna do oczekiwanej.

Łapiesz? Czy znowu wyplujesz jakieś kretyńskie pytanie, albo kulawą ironię ?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.12.2024, 10:04
Różnica jest taka jasiu, że w przypadku Rude i Jopa nie wiadomo o co chodziło.

Natomiast w przypadku na który zwracam uwagę, strzelamy piękną bramkę, a część drużyny, Duda, Gogół, Sukiennicki, jest tym faktem zasmucona/załamana/zniechęcona w każdym razie reakcja na bramkę jest odwrotna do oczekiwanej.

Łapiesz? Czy znowu wyplujesz jakieś kretyńskie pytanie, albo kulawą ironię ?
Mówisz masz:

Skąd wiesz o co między nimi chodziło? Przy pierwszej bramce Duda wzniósł ręce do góry - czy to wystarczający objaw radości? Bo jeżeli tak, to trzeba przemodelować Twoją teorię na "jedna bramka spoko, ale dwie to już ....a przesada".
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.12.2024, 10:14
Mówisz masz:

Skąd wiesz o co między nimi chodziło? Przy pierwszej bramce Duda wzniósł ręce do góry - czy to wystarczający objaw radości? Bo jeżeli tak, to trzeba przemodelować Twoją teorię na "jedna bramka spoko, ale dwie to już ....a przesada".
Ale ja nie mówię o pierwszej bramce, tylko o strąceniu pajęczyny przez Duarte z 25 metrów. Bramce, która u każdego postronnego nawet kibica wywołuje pozytywną reakcję. Natomiast u Dudy Sukiennickiego i Gogóła wywołała zwieszenie głów.

Więc nie pitol tylko wyjaśnij jaka mogła być tego przyczyna... i o czym to może świadczyć. A jak nie masz pomysłu to nie rozmywaj durnymi wrzutkami o Rude, bo nie mają żadnego dzisiaj znaczenia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.12.2024, 10:21
Jeśli chodzi o Sukiennickiego to wytłumaczenie jest proste - nie nastąpił w jego głowie przełom mentalny wywołany pracą Alfonsa z Kostaryki.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.12.2024, 10:23
Ale ja nie mówię o pierwszej bramce, tylko o strąceniu pajęczyny przez Duarte z 25 metrów. Bramce, która u każdego postronnego nawet kibica wywołuje pozytywną reakcję. Natomiast u Dudy Sukiennickiego i Gogóła wywołała zwieszenie głów.

Więc nie pitol tylko wyjaśnij jaka mogła być tego przyczyna... i o czym to może świadczyć. A jak nie masz pomysłu to nie rozmywaj durnymi wrzutkami o Rude, bo nie mają żadnego dzisiaj znaczenia.
Wspomniałem o pierwszej bramce, bo ciekawi mnie czy przeanalizowałeś reakcję wymienionej trójki. To też nie był łatwy strzał.

Nie znam przyczyny, bo sam temat jest absurdalny. Tak samo jak absurdalne było wnioskowanie po zachowaniu, że Jop nie dogaduje się z Rude.

Synergolog - dopisz sobie do CV.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.12.2024, 10:50
Radość taka jaką zaprezentował Kapustka byłaby tu chyba najbardziej adekwatną reakcją na bramkę Freda.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.12.2024, 10:56
Absurdalne i śmierdzące ignorancją są Twoje pytania i założenia

Żeby wiedzieć, że skinienie głową oznacza tak, a kręcenie głową nie, nie trzeba być synergologiem.

Ja niczego nie analizowałem, to samo rzuca się w oczy, jak inna była reakcja Kiakosa, Kutwy, Alfaro, Igbepeme, a inna wymienionej wcześniej trójki. Zwłaszcza w momencie kiedy piłka wpada w okienko, bo wtedy jest spontaniczna.

krysztal napisał(a):Wyświetl post
Radość taka jaką zaprezentował Kapustka byłaby tu chyba najbardziej adekwatną reakcją na bramkę Freda.
Ale Sukiennicki Duda i Gogół nie wyrażali radości . W tym cała zagwozdka. Mało tego, nie byli nawet obojętni. Ewidentnie zachowali się jak piłkarze Polonii.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.12.2024 o godz. 11:02.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.12.2024, 11:03
Drozd ty się na tym forum marnujesz. Tu same debile (oprócz Markusa oczywiście) a ty byś mógł jako psycholog robić albo chociażby na pudełku artykuły pisać. Ty mosz łeb nie od parady
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.12.2024, 11:06
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Drozd ty się na tym forum marnujesz. Tu same debile (oprócz Markusa oczywiście) a ty byś mógł jako psycholog robić albo chociażby na pudełku artykuły pisać. Ty mosz łeb nie od parady
W przeciwieństwie do ciebie hejterku...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 07.12.2024, 11:12
Ja może załączę link żeby wiadomo było o co chodzi https://www.youtube.com/watch?v=MLRi_To3Wmg
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.12.2024, 11:14
Hejterku? Wow. Jop ma nadal super bilans a hejterek drozd już zaczął napierdalac na wszystko i wszystkich. Piłkarzy bo źle się zachowują, bo pajacyków po bramkach nie robią, Jopa bo o cierpliwości mówi, czy naszego prezesa Pana Jarosława Królewskiego, bo wg hejterka ma teraz wszystkich opieprzyc.

Hatfu ty hejterze przebrzydly
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.12.2024, 11:23
Absurdalne i śmierdzące ignorancją są Twoje pytania i założenia

Żeby wiedzieć, że skinienie głową oznacza tak, a kręcenie głową nie, nie trzeba być synergologiem.

Ja niczego nie analizowałem, to samo rzuca się w oczy, jak inna była reakcja Kiakosa, Kutwy, Alfaro, Igbepeme, a inna wymienionej wcześniej trójki. Zwłaszcza w momencie kiedy piłka wpada w okienko, bo wtedy jest spontaniczna.

Dlaczego absurdalne i śmierdzące ignorancją? Dopytuje, gdyż mamy odmienne zdanie, a chcąc być obiektywnym staram się zrozumieć drugą stronę. Nie żebyś to jakoś specjalnie upraszczał, ale uwierz mi że się staram.

No dobrze, załóżmy że Ty interpretujesz to jako załamanie/złość/smutek. To rozwiń proszę skąd taka reakcja? Rozumiem, że ta trójka poczuła zagrożenie, że teraz Duarte wygryzie ich ze składu? Czyli w ich skali jedna bramka jeszcze nie jest zagrożeniem, ale dwie już tak? Czy analizowałeś jak w poprzednich spotkaniach ci zawodnicy reagowali na zdobyty bramki? Jak reagowali na bramki zdobyte przez konkurentów na ich pozycje, a jak na bramki Zwolińskiego czy Urygi? Czy narodowość ma znaczenie? Co więcej, czy gdyby przykładowo Sukiennicki/Gogół,/Duda strzelił bramkę, to pozostała dwójka by się cieszyła, czy była również zmartwiona?

Oświeć mnie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.12.2024, 11:38
Dlaczego absurdalne i śmierdzące ignorancją? Dopytuje, gdyż mamy odmienne zdanie, a chcąc być obiektywnym staram się zrozumieć drugą stronę. Nie żebyś to jakoś specjalnie upraszczał, ale uwierz mi że się staram.

No dobrze, załóżmy że Ty interpretujesz to jako załamanie/złość/smutek. To rozwiń proszę skąd taka reakcja? Rozumiem, że ta trójka poczuła zagrożenie, że teraz Duarte wygryzie ich ze składu? Czyli w ich skali jedna bramka jeszcze nie jest zagrożeniem, ale dwie już tak? Czy analizowałeś jak w poprzednich spotkaniach ci zawodnicy reagowali na zdobyty bramki? Jak reagowali na bramki zdobyte przez konkurentów na ich pozycje, a jak na bramki Zwolińskiego czy Urygi? Czy narodowość ma znaczenie? Co więcej, czy gdyby przykładowo Sukiennicki/Gogół,/Duda strzelił bramkę, to pozostała dwójka by się cieszyła, czy była również zmartwiona?

Oświeć mnie.
Gdybyś rozumiał to co czytasz to byś wiedział, nie będę się powtarzał.

Zwieszenie głowy w reakcji na jakąś konkretną sytuację to nie jest coś co można interpretować. Interpretacja jest znana. Poszukaj sobie. Podpowiem, że nie jest to objaw radości. A jeżeli zawodnik nie cieszy się, że jego drużyna strzela bramkę to coś jest mocno nie tak.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Hejterku? Wow. Jop ma nadal super bilans a hejterek drozd już zaczął napierdalac na wszystko i wszystkich. Piłkarzy bo źle się zachowują, bo pajacyków po bramkach nie robią, Jopa bo o cierpliwości mówi, czy naszego prezesa Pana Jarosława Królewskiego, bo wg hejterka ma teraz wszystkich opieprzyc.

Hatfu ty hejterze przebrzydly
Tylko nie pluj pod wiatr hejterku
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.12.2024, 11:41
Moja hipoteza jest taka że Polacy sprzedali mecz ale dla zachowania pozorów po pierwszej bramce udawali radość ale druga bramka już ich trochę wkurzyła i zapomnieli że mają się cieszyć.
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.12.2024, 11:42
To idź ich teraz pogłaskać bo są Polakami...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.12.2024, 11:47
Powinniśmy wszystkich Polaków wywalić i najlepiej Hiszpanów zatrudnić, bo tylko oni gwarantują jakość
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.12.2024, 12:00
Wszystkich, którzy zamiast zapieprzać to się opieprzają, a że najczęściej są to Polacy to powoli przestaje dziwić...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 07.12.2024, 12:03
ktoś przeczytał co na forum napisałeś o salcie Zwolaka i zakazał wykonywać cieszynek ot i cała tajemnica
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 07.12.2024, 12:25
Oj,oj,oj.....
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.12.2024, 12:30
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ktoś przeczytał co na forum napisałeś o salcie Zwolaka i zakazał wykonywać cieszynek ot i cała tajemnica
Ja coś pisałem o salcie Zwolaka? Raczej nie... Ale Zwolak przypomniał stare dobre czasy
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.12.2024, 12:36
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
jeden zwolnił Hyballę, drugi zakazał cieszynek, macki forum idiotów sięgają daleko
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 07.12.2024, 12:40
Stanę w obronie Drozda ale o tym salcie to chyba pan chorągiewka pisał
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.12.2024, 13:01
Gdybyś rozumiał to co czytasz to byś wiedział, nie będę się powtarzał.

Zwieszenie głowy w reakcji na jakąś konkretną sytuację to nie jest coś co można interpretować. Interpretacja jest znana. Poszukaj sobie. Podpowiem, że nie jest to objaw radości. A jeżeli zawodnik nie cieszy się, że jego drużyna strzela bramkę to coś jest mocno nie tak.

Staram się zrozumieć natomiast to co Ty czasami tworzysz jest ciężkie do ogarnięcia. Zakładam też, że możesz być wybitnym chochlikiem, który specjalnie wrzuca niektóre "teorie", żeby podburzyć atmosferę. Jeśli tak - to pokłony.

Interpretacja ma to do siebie, że każdy może mieć własną. To, że 3 Polaków, którzy nie dojeżdżają poziomem gry(tutaj zgoda) było smutnych, bo ich kolega strzelił bramkę - to już teza z dość mocnymi zarzutami.

A ja Cię wciąż pytam o jedno - dlaczego mieliby być smutni i skąd wniosek że byli, poza paroma kadrami z TV?
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 07.12.2024, 21:46
Mi się narzuciło takie przemyślenie, że ten wczorajszy mecz wyglądał toczka w toczkę jak wiele meczów za Rude, jeśli chodzi o stwarzanie sytuacji. Mnóstwo podań, bezradność, wszystko grane dwa razy za wolno, kompletnie przewidywalnie. I dziwnym trafem złożyło się to akurat z momentem, kiedy zmieniliśmy playmakera na Dudę.

Ja do niego przekonany nie byłem i nie jestem, gość moze i technikę ma, podać do nogi umie, ale jego gra jest bezproduktywna dla zespołu jako całości i ją spowalnia. Ja bym go wcisnął komuś za 300k euro i znalazł innego rozgrywającego, uważam, że on przez swoją małą technikę i balans dobrze się sprzedaje wizualnie, ale wpływ na zespół ma ujemny i kariery ponad jakąś Stal Mielec nie zrobi. Mnóstwo mieszania nogami, a koniec końców nic z tego nie wychodzi, marnowanie czasu i energii.

Ewentualnie może można zrobić z niego libero i postawić przed nim 1/2 ofensywnie usposobionych zawodników, myślę, jak nie lubię wieszać na zawodnikach indywidualnie psów, że Duda jako rozgrywający jest winien w dużej części niemocy strzeleckiej w wielu ubiegłych miesiącach.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.12.2024, 22:21
Staram się zrozumieć natomiast to co Ty czasami tworzysz jest ciężkie do ogarnięcia. Zakładam też, że możesz być wybitnym chochlikiem, który specjalnie wrzuca niektóre "teorie", żeby podburzyć atmosferę. Jeśli tak - to pokłony.

Interpretacja ma to do siebie, że każdy może mieć własną. To, że 3 Polaków, którzy nie dojeżdżają poziomem gry(tutaj zgoda) było smutnych, bo ich kolega strzelił bramkę - to już teza z dość mocnymi zarzutami.

A ja Cię wciąż pytam o jedno - dlaczego mieliby być smutni i skąd wniosek że byli, poza paroma kadrami z TV?
Atmosferę to bardzo skutecznie podburzają piłkarze swoją postawą na boisku.

Jasne, że każdy może mieć swoją interpretacje. Czerwone światło też można interpretować jako zezwolenie na wejście na przejście dla pieszych, tyle że ogólnie przyjęta jest inna. Tak samo jest z gestami, zwłaszcza spontanicznymi wykonywanymi podświadomie. Ich znaczenie jest zbadane na podstawie setek jeżeli nie tysięcy wcześniejszych doświadczeń innych ludzi. Jest dowiedzione, że na podobne sytuacje ludzie reagują podobnie.

Głowa
Kiwanie głową, potakiwanie – zgoda, uwaga, akceptacja, potwierdzenie uważnego słuchania.
Kręcenie głową – nie zgadzanie się, zaprzeczanie, zdziwienie.
Spuszczanie głowy – przygnębienie, smutek, zmęczenie.

https://www.projektgamma.pl/strefa-w...ki/mowa-ciala/

A skąd ja mam wiedzieć dlaczego nasze młode gwiazdy są smutne kiedy kolega z drużyny strzela ładną bramkę. Sam się zastanawiam. Natomiast tego faktu nie da się zagadać, bo mowa ciała nie kłamie, zwłaszcza spontaniczna, a te widły były niespodziewane i były klasycznym psychologicznym triggerem. Który wywołał reakcję, u jednych zrozumiałą u innych niezrozumiałą. Chętnie bym zobaczył reakcje wszystkich będących na boisku, czy nawet ławki. W momencie kiedy piłka wpada do siatki.

Jeżeli ktoś chce zbudować zespół, który będzie sobie pomagał wspólnie walczył to nie może nad takimi sygnałami przejść do porządku dziennego. Widać jak na dłoni, że część drużyny ma jakiś mentalny problem i trzeba go wyjaśnić i rozwiązać. Bo inaczej prędzej czy później wszystko się posypie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.12.2024 o godz. 22:33.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 07.12.2024, 22:35
Atmosferę to bardzo skutecznie podburzają piłkarze swoją postawą na boisku.

Jasne, że każdy może mieć swoją interpretacje. Czerwone światło też można interpretować jako zezwolenie na wejście na przejście dla pieszych, tyle że ogólnie przyjęta jest inna. Tak samo jest z gestami, zwłaszcza spontanicznymi wykonywanymi podświadomie. Ich znaczenie jest zbadane na podstawie setek jeżeli nie tysięcy wcześniejszych doświadczeń innych ludzi. Jest dowiedzione, że na podobne sytuacje ludzie reagują podobnie.

Głowa
Kiwanie głową, potakiwanie – zgoda, uwaga, akceptacja, potwierdzenie uważnego słuchania.
Kręcenie głową – nie zgadzanie się, zaprzeczanie, zdziwienie.
Spuszczanie głowy – przygnębienie, smutek, zmęczenie.

https://www.projektgamma.pl/strefa-w...ki/mowa-ciala/

A skąd ja mam wiedzieć dlaczego nasze młode gwiazdy są smutne kiedy kolega z drużyny strzela ładną bramkę. Sam się zastanawiam. Natomiast tego faktu nie da się zagadać, bo mowa ciała nie kłamie, zwłaszcza spontaniczna, a te widły były niespodziewane i były klasycznym psychologicznym triggerem. Który wywołał reakcję, u jednych zrozumiałą u innych niezrozumiałą.
Co do atmosfery - pełna zgoda.

Super, że znasz Gamma. Jeżeli tam jeszcze pracuje - polecam szkolenia z p. Milczarkiem.

No cóż, czyli po prostu uważasz że tak było, bo zobaczyłeś kilkusekundowe kadry, na których rzekomo się nie cieszyli ze zdobytej bramki. Rzeczywiście ma to sens.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów