|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Brawo drużyna,brawo trener.Jak zwykle na gorąco po meczu nie chcę nikogo oceniać,mogę tylko raz jeszcze uderzyć się w pierś w kwestii Zwolaka.Resztę ananasów ocenię na chłodno.Jeszcze raz brawo!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
I tego nam brakowało w poprzednim sezonie - przepychania takich meczów! Walka do końca została nagrodzona!
Wyraźnie słabsza forma (zmęczenie?) kilku kluczowych graczy a i tak 3 punkty! Ktoś nie dawno pytał czy są tutaj jeszcze jacyś idioci wierzący w awans - w zaistniałych okolicznościach przyrody: przynajmniej jeden już jest ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Łks wyglądał świetnie w pierwszych 30 minutach. 2 połowa to nasza dominacja.
Cieszy gol że SFG. Brawo Zwoliński (tak tak Sobczak to ten sam poziom...) i Duda który juz w drugim meczu z rzędu gra świetnie, jak ma siłę na więcej niż 45 minut niech gra od początku. Super że przepchaliśmy ten mecz, jeszcze 2 wygrane i wiosna będzie baaaaardzoooo emocjonująca. P.s.Sukiennicki nie gra bo jest słabszy od innych wchodzących z ławki. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
umacniamy się na 6 miejscu, patrzymy w górę, do czwartego miejsca 2 punkty. Wazelina i wio
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Fajnie, że napastnicy się uzupełniają. Jak Rodado ma słabszy dzień to można liczyć na Zwolińskiego.
Ważne 3 punkty, ale ostatnie mecze u siebie pokazują, że mamy gigantyczne problemy z głęboko broniącymi rywalami. A przecież niemal cała liga tak będzie z nami grała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bo takich trzeba załatwiać kiedy nie są ustawieni, na tym powinniśmy się skupiać, a my wstrzymujemy grę i pozwalamy im się cofnąć w 11 na pole karne. Dzisiaj wynik się zgadza ale z Rzeszowem szczęścia brakło i dupa. No i takie okazje jak Duda z Baeną to muszą kończyć z zamkniętymi oczami.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie sądziłem, że Duda po długich miesiącach poza grą będzie miał taki luz. Chłop gra lepiej niż przed kontuzją, co zdecydowanie często się nie zdarza. Oczywiście dalej w składzie mamy takiego Jarocha, który jak dla mnie nie powinien siedzieć nawet na ławce. Rezerwy to jego poziom. Po pierwszych 15 minutach sądziłem, że ŁKS wywiezie tutaj jedno z łatwiejszych zwycięstw. Ich problem, że cofnęli się zbyt głęboko, a my z każdą minutą graliśmy lepiej. Nie zmienia to faktu, że przed naszą wyrównującą bramką mieli okazje na zamknięcie meczu i nasze humory byłyby z goła inne. Oby Jop podtrzymał średnią punktową jak najdłużej. Prawy obrońca konieczny na wczoraj, jak Jaro i Basha nikogo lepszego od Jarocha nie sprowadzą, to brak awansu będą mieć na własne życzenie. Jakieś 90% zespól w tej lidze ma na tej pozycji kogoś lepszego, więc bez marudzenia, że się nie da. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Każdy ma problemy z głęboko broniącymi się rywalami. My i tak radzimy sobie z tym wyjątkowo dobrze. Mimo to oczywiście wpływa to negatywnie na nasze wyniki w porównaniu do rywali, którzy statystycznie mają po prostu zazwyczaj łatwiejsze zadanie. Mielibyśmy pewnie sporo punktów więcej gdybyśmy nie nazywali się Wisła i grali na jakimś kurniku. Cieszę się, że ten mecz ostatecznie nie skończył się podobnie jak inne mecze, gdzie rywal wpycha nam coś przy pierwszej lepszej sytuacji, a potem bijemy głową w mur do końca meczu.
![]()
Ostatnio edytowane przez Arked : 30.11.2024 o godz. 22:26.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dzięki Kacper za świetną zmianę - przyjemnie jest patrzeć na Twoją grę i dzisiaj dałeś w końcu swoim forumowym krytykom jakieś konkrety. Może jak sprawdzą to na flashscorze to w końcu docenią Twoją grę ^^.
Też muszę się przyznać, że nie doceniałem potencjału Zwolińskiego - warto było czekać na lepszą grę. Fajnie byłoby teraz dać odpocząć któremuś z napastników i zagrać w PP z 3jką środkowych pomocników. Obu naszym napastnikom przyda się trochę oddechu przed ważnymj ligowymi meczami. Z minusów to, poza zaskakującyn zjazdem Igbekeme, klasycznie - słabe skrzydła i prawa obrona. Te dwie pozycje (nie wierzę, że kupimy znowu dwóch nowych skrzydłowych) to konieczność, jeśli chcemy powalczyć o Top2. Kiss i Baena to fajne, szybkie chłopaki, ale skoro przez całą karierę nie byli regularni w swojej grze, to i u nas trudno przypuszczać by taką regularność złapali. A na przynajmniej na to się nie zanosi. Alfaro gwarantuje pewien (niestety coraz niższy) poziom, który jednak nie ma bezpośredniego przełożenia na zagrożenie bramki rywali. A tego wymaga się od naszych skrzydeł (nawet jeśli jest to schodzący do środka lewoskrzydłowy). Chwaliłem Kutwę po poprzednich meczach to dziś kamyczek do jego ogródka - napastnik rywali (wyższy i silniejszy) ustawiał go sobie jak juniora. Natomiast poza tym Mariusz zaliczył sporo dobrych interwencji i dziś nie był aktywny w rozegraniu - może jakieś uwagi od trenera po jego odważnej grze ze Stalą? Słabe pół godziny gry (jakby się wróciło do czasów Rude i nieefektywnego rozgrywania od tyłu), a później już spora przewaga, choć sytuacji bramkowych malutko. Miło jest wygrać ważny mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Zwoliński to albo był całkowicie marnowany w Rakowie jako defensywny napastnik albo przerasta 1 Ligę poziomem sportowym. W to drugie szczerze mówiąc wątpię. Różnica między Ekstraklasą i 1 Ligą oczywiście jest, ale nie aż taka.
Duda po raz kolejny bardzo dobry. Dobrze mu zrobiła ta przerwa. Trzeba paru innym chyba obić nerki. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ale że posiadanie piłki było po równo to nie wydaje mnie się
![]() Przy bramce to nie Kutwe sobie chłop ustawił tylko Carbo, natomiast Kutwa zostawił strzelca którego chyba łapali na spalonego. Spalonego nie było bo Rodado wbiegł na linię bramkową. Rodado jeden ze słabszych na boisku.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.11.2024 o godz. 22:42.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
No właśnie...te dane jakieś takie mało ekskluzywne
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Rodado jest zmęczony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Czy ja dobrze widzę, że wygraliśmy z mocnym rywalem z 7 Polakami składzie i PMSem na ławce trenerskiej? Takich rzeczy to chyba najstarsi Hiszpanie nie pamiętają
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie tylko on. Sam Rodado rozegrał juz 150% minut na rundę ktore normalnie rozgrywał.
Widac u niego dołek fizyczny z ktorego juz raczej do konca roku nie wyjdzie. Na szczęście sa w naszej druzynie goście mniej zajechani szczegolnie Duda, Zwolinski, Kiss, Kiakos, Kutwa.. trzeba bedzie na ostatnie 3 mecze przemeblować sklad, ale wierzę ze Jop wie co robi. Mega ważne 3 pkt w kontekscie innych wyników. Wygrywajac z Polonia i Miedzią zimujemy na 4 miejscu dość mocno osadzeni w top6 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dudzie z powodu tej kontuzji to chyba najlepiej zrobiło to, że presja mu z głowy zeszła, bo raczej nikt nie wymaga od chłopa co wraca po kilkunastu tygodniach bez gry, że będzie robił różnice. Presja wyłączona to i gra lepsza.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Nazywajmy rzeczy po imieniu.Zwoliński jest w bardzo dobrej formie i obecnie ciągnie naszą grę. Natomiast jak tu przyszedł to powiedzieć "kopał się po czole"to jak nic nie powiedzieć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
niektorsy chwala tutaj Dude , hmmm , jak to siem dla kilku .... z SB ktorzy wiecznie po nim lecą i napie,,,alaj...ą
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 01.12.2024 o godz. 01:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Teraz Rodado kopie się po czole i co z tego, czy można powiedzieć że jest słabym piłkarzem i przedłużenie kontraktu to przepalanie kasy? Można ale może to zrobić tylko kretyn bez pojęcia.No już się nie unoś, głównym winnym jest Carbo bo zamiast kontrolować piłkę skupił się tylko na przeciwniku i dał się przepchnąć. Tak jak Jaroch w Pruszkowie. Co nie zmienia faktu że Rodado złamał linię spalonego i gdyby nie poleciał do bramki najprawdopodobniej byłby spalony.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.12.2024 o godz. 10:02.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
James zalicza totalny zjazd. Mnie najbardziej cieszy forma Zwolaka i Kutwy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Oczywiście, że Zwoliński ma dużo wyższy sufit i umiejętności niż Sobczak - jeżeli ktoś tu pił do mnie, to niepotrzebnie, bo dla mnie to też oczywiste. U Zwolaka jedynym problemem jest głowa. Jak się zatnie to nie ma rzeczy niemożliwych. 5, 10, 15, 20 spotkań bez gola? Nie ma sprawy! U nas na szczęście wynik zatrzymał się bodajże na 11. Teraz Zwoliński jest w świetnej formie. Oby ją utrzymał jak najdłużej, to i kłopoty z mentalem nie przyjdą.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.12.2024 o godz. 10:10.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Rodado powinien odpoczac w PP, wejsc z ławki, moze tak samo w lidze, potrzebujemy go w gazie z Miedzią Legnica. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Czy sobaczak zrobi salto ?!?!
No włąśnie !!! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cieszynka taka niepotrzebna, ktoś powinien go nieźle zrugać za to. W dobie naszej wąskiej kadry jeśli chodzi o napastników.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Zwolak-Sobczak 8:7 - Arka gra w poniedziałek
Konferencja prasowa: https://www.youtube.com/live/2xH1A5o...5sSc6rg35AmGC8 James ma ten sam problem co Angel - za dużo rozegranych meczów. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że w PP wrzucamy kompletny 2 sklad, na tym etapie sezonu już widac zmęczenie a kolejne 2 ligowe mecze są baaaaaardzo ważne. Jak dla mnie mogliby we wtorek wystawić nawet rezerwy. Dać szansę Kuziemce i Dziedzicowi. Wygrają to wygrają, jak nie to wstydu też nie będzie bo to już Polonia a nie jakiś 3 ligowiec.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Skrót meczu (TVP):
https://youtu.be/04tGCIY96a8?si=4pI4m0DwS0TmgVgh ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|