|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Nadchodząca kolejka
![]() Aktualna tabela ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Remis jak nic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że teraz czas na ZZ.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Trzeba ten mecz wygrac i ze spokojem umacniac sie w top6. ŁKS byl w ostatnim meczu gnieciony przez Znicz oby w sobotę nie bylo inaczej.
Fajnie tabela formy czolowki pokazuje jak niestabilny jest jej poziom. Termalika gdyby wyciac poczatek sezonu punkuje jak ekipy z miejsc 3-6. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Na pewno to słabszy ŁKS niż ten sprzed dwóch sezonów, za Moskala. Jak nie wygramy, to tylko na własne życzenie.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Była wpadka ze Stalą to teraz rozniesiemy ŁKS (prawo sinusoidy
)Pytanie co z Rodado i Igbekeme. Ostatnio obaj niedojechali.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 27.11.2024 o godz. 12:30.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Żółte kartki takie jak poprzednio:
5 - Uryga 4 - (wrócili) Kiss, Sukiennicki, Jaroch, Mikulec, Biedrzycki 3 - Łasicki, Ikbekeme 2 - Zwoliński, Carbo, Rodado 1 - Alfaro, Starzyński, Kutwa ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli Wisła chce poważnie myśleć o zajęciu miejsc 3-6 to mecz z ŁKS powinna wygrać i to co najmniej różnica 2 bramek.
Gołym okiem widać jednak spadek formy piłkarskiej kluczowych graczy (Rodado, Carbo, Igbekeme) dlatego będzie a taki wynik niezwykle ciężko. Moim zdaniem remis, czyli ulubiony wynik Wisły na R22 w tym sezonie. Po meczu tradycyjne gadki o rozczarowaniu i dalszej walce. I już tylko dwa tygodnie do wyjazdów na zimowe wakacje. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Można w tym meczu upiec dwie pieczenie na jednym ogniu - rehabilitacja za stratę punktów ze Stalą i porażkę 3-1 w Łodzi.
Ja bym chyba wyszedł Kiakosem na LO i Mikulcem na PO. Jarochowi naprawdę przydałby się odpoczynek. Czas w końcu przerwać tą mocno średnią serię meczów na R22 i w końcu wygrać. Stawiam na 2-1, Rodado Zwoliński
Ostatnio edytowane przez Patryko : 27.11.2024 o godz. 09:37.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W naszym systemie to PO Mikulca byloby calkowitym marnotractwem. Szkoda jego walorow ofensywnych zeby ustawiac go w fazie ataku na stoperze.
Jakbysmy mieli zdrowego Colleya to ustawienie Colley- Uryga- Kutwa weszloby jak złoto. Obaj skrajni stoperzy byliby wiecej niz solidni w rozegraniu i lepsi od Jarocha w bronieniu. Mógłby dzisiaj wejsc Szot za Jarocha, ale chyba po kontuzji jest w katastrofalnej formie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla niego chyba nawet lepiej, bo jako gracz prawonożny może dośrodkowywać w pełnym biegu, bez łamania do środka. Chyba że chodzi Ci o to, że Kiakos nie nadaje się do gry na stoperze - to samo można powiedzieć o Jarochu w jego obecnej formie.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 27.11.2024 o godz. 11:12.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Najlepiej to poprzestawiajmy wszystko bo przecież jakoś z tego kryzysu trzeba wyjść.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jop przyznal że gramy na dwie 10 i w zasadzie w takiej kategorii rozparuje tylko Alfaro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Do tego dochodzi przestawienie pary Uryga-Kutwa bardziej do prawej strony boisko i dorzucenie im innego partnera na LŚO, co jest totalnie bez sensu ,zwlasza patrząc na to, że dopiero niedawno nasza obrona znalazła jakiś wspólne język (co nie zmienia faktu, że jaroch od kilkunastu spotkań to totalny nieogar i oczy bolą od patrzenia na jego grę). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Od momentu przejęcia lejcy przez Jopa drużyna straciła najmniej bramek w lidze.Komuś się chyba nudzi skoro na 3 mecze przed końcem rundy chce na siłę w tym elemencie gry majstrować.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już wszystko rozumiem.
Z wypiekami na twarzy czekam na występ Jarocha. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Gramy swoje!!!! 4:4
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
O ile więc można np. sensownie rozważać przestawienie jakiegoś zawodnika z jednej pozycji na drugą żeby tę pozycję wzmocnić nie osłabiając pozycji pierwszej (np. Szot jako rezerwowy PO spokojnie mógł wchodzić na lewą obronę bo był lepszy od Krzyżanowskiego i Junki bez formy, a przy tym na PO mógł grać lepszy, względnie dla niektórych przynajmniej porównywalny Jaroch), o tyle robienie fikołków z gatunku zabieranie najlepszego obecnie lewego z lewej strony żeby zastąpić najlepszego obecnie (co wcale nie oznacza, że dobrego - po prostu nie ma żadnej alternatywy) prawego z prawej strony jest strzelaniem sobie w stopę. Oczywiście, w praktyce wszystko może się udać, tzn. nie przynieść żadnych negatywnych efektów dla wyniku, ale po co utrudniać sobie życie? Mikulec na lewej stronie jest naszym atutem. Po co się go pozbawiać? A o koncepcji, że wszędzie trawa jest taka sam, nawet nie chce mi się dyskutować. Taka sama jest też pod polem karnym przeciwnika, a jakimś cudem obrońców jednak nie daje się na obronie, uznając, że lepiej kiedy obrońca gra na obronie, a napastnik w ataku, chociaż trawę zwykle ścina się tak samo na całym boisku. Z jakiegoś powodu od przynajmniej wieku trenerzy jednak uznają coś takiego, jak pozycja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Mam do przekazania bilet na E24 bo ktoś zachorował .Wiem że póżno ale może komuś przypasuje .Mail [email protected]
![]()
Gdzie twa korona amiko z Poznania , gdzie twoje mistrzostwo , pyro zaje..........ana
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Miedź przegrała, a więc tym bardziej Orły do boju!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Stabilizacja składu i automatyzmy to rzecz bardzo nam potrzebna.Mieszanie pozycjami wprowadza chaos i zamieszanie.Mikulec na lewej stronie jest najlepszy na tej pozycji w 1 lidze i niech tu gra. Dziś remis nie do zaakceptowania . Ta drużyna może na wiosnę nadgonić 6-9 punktów ale nie 15 .
![]()
Gdzie twa korona amiko z Poznania , gdzie twoje mistrzostwo , pyro zaje..........ana
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
3 wygrane w 3 meczach i zimujemy w ścisłej czołówce (plz, plz, plz).
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesteśmy k.... cierpliwi.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że to odszczekam, ale ten klub jest przeklęty. Bo generalnie można być pewnym, że jak można spier.olić nadarzającą się okazję (wszyscy grają dla nas), to Wisła na pewną ja spier.oli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Brawo za grę do końca. Do końca sezonu się nie wypowiadam. Liczę na awans. Powodzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Brawo Duda, w którego zawsze wierzyłem i brawo Zwoliński, w którego już nie wierzyłem. A przede wszystkim brawo drużyna.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od następnego spotkania Duda in, James ławka.
Co ten chłop ma wizję gry, to głowa mała. Asysta przy drugiej bramce ciasteczko. ŁKS został ukarany za zejście do obrony po strzelonej bramce. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Asysta fajna ale to trzeba strzelić i Zwolak już nie raz takie woleje tyłem do bramki pokazywał. Dobrze, że to weszło bo moim zdaniem znowu gramy zbyt zachowawczo, nie podejmujemy ryzyka mając przewagę tylko pozwalamy się ustawić przeciwnikowi. To jest zdecydowanie do poprawy.
Gra Jarocha a zwłaszcza jego strzały to jest tragikomedia. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wreszcie przepchnęliśmy mecz ,w którym mieliśmy przygniatającą przewagę. 71 do 29 !!!! Mimo wygranej wielu zawodników dziś zagrało bardzo słabo. Kiss i Jego wrzutki do nikogo, Jaroch strzelający Panu Bogu w okna, Rodado, który dziś nie istniał i Igbekeme, który grał bardzo niechlujnie. Do tego jeździec bez głowy Baena. Wejście Dudy- jak dla mnie MVP meczu a później Kiakosa i Duarte uspokoiło grę i spowodowało więcej dokładności w grze. Czemu kolejny raz nie gra Sukiennicki?
Bardzo bardzo bardzo się cieszę z tych 3 punktów . Liczę że pozostałe 3 mecze również wygramy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|