|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jesteście z Wolfym niepodrabialni.
Można napisać jeszcze ze dwadzieścia postów o tym, że Jop od momentu przejęcia drużyny do teraz przez bite dwa miesiące miał na tej prawej obronie 1 (słownie: jednego) piłkarza do dyspozycji, czyli Jarocha. Zajechanego, w słabszej formie, trudno, pomińmy to - ciągle tego samego Jarocha, którego miał do dyspozycji cały czas Rude. A wy i tak będziecie powtarzać, że Jop miał ma prawej obronie lepiej niż Rude, który miał na tej pozycji i dokładnie tego samego zawodnika, i Szota jako pełnoprawnego zmiennika. No faktycznie, gorsze zabezpieczenie. Ta dyskusja nie ma sensu. Znowu muszę się poddać, przynajmniej Czerepach się ucieszy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jednak Jaroo1 miał rację że Jop dostał samograja...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Powiem więcej. Po dotknięciu przez Alfonsa z Kostaryki cały klub płynnie zmierza do LM. Zarówno sportowo jak i strukturalnie.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Ręce, które leczą hehe
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Sklad z PP (praktycznie full sklad z 1 kontuzja - Junca) vs to co posiada Jop
Cziczkan vs Letkiewicz - porownywalny poziom Jaroch vs Jaroch (69. Satrústegui) - Kiakos - porownywalny poziom Uryga vs Uryga Colley vs Kutwa - osłabienie Szot vs Mikulec - wzmocnienie Baena vs Baena (69. Villar) Vs Kiss - porownywalny poziom Carbó vs Carbo Kacper Duda vs Igbekeme - wzmocienie (84. Gogół) Vs Gogół Rodado vs Rodado Alfaro vs Alfaro (77. Żyro) vs brak 3 napastnika/Sukiennicki - oslabienie Sobczak vs Zwolinski - wzmocnienie (77. Goku) vs Duarte - oslabienie W 16 przypadkach mamy 7 tych samych zawodnikow, 3 oslabienia, 3 wzmocnienia, 3 przypadki porownywalnego poziomu (moze przy Kiakosie mozna jedynie dyskutowac, na razie niech zapracune na miano wzmocnienia). Poza gra wtedy: Łasicki, Dziedzic, Broda, Sapała, Raton, Bregu Junca, Basha, Omrani, Olejarka, Krzyżanowski - 11 zawodników Dzis: Łasicki, Dziedzic, Broda, Sapała, Starzyński, Biedrzycki -6 zawodników Przewlekle kontuzje wtedy: Junca, Gogół, Basha Przewlekle kontuzje dzis: Duda, Szot, Colley, To ma byc ten kuriozalnie zbudowany sklad za Rude? Jesli byla tam kuriozalnosc to tylko w rozpasaniu (ilosci) zawodników. Na pewno mial na wielu pozycjach większy wybor niz Jop i wieksza mozliwosc rotacji. Podtrzymuję że oba sklady to byl porownywalny poziom. Możecie strzelać.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 27.11.2024 o godz. 09:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Rude zdobył PP. Jop narazie nie zdobył nic. Jak coś zdobędzie (puchar, awans) porównania będą bardziej miarodajne. Trzeba poczekać do końca sezonu, a nie jarać się punktowaniem na ten moment, gdzie nie wiadomo jaka będzie średnia na koniec sezonu i miejsce w tabeli.
Karherop bzdury waść opowiadasz. Letkiewicz jest wzmocnieniem w porównaniu z Chichkanem. Goku nie był lepszy niż Duarte, u nas ten sam beznadziejny poziom. Kiakos też lepszy od Eneko. A i Kutwa obecnie nie odstaje w obronie poziomem od Colleya. To już burzy Twoją teorię. Mocno ponaciągałeś pod swoje.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 27.11.2024 o godz. 11:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Lesiu, jakby teraz Jopowi doliczyć 17 porażek z rzędu to i tak ma już prawie lepszą średnią w lidze niż Twój bóg trenerki, analityk Rude xd
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jarusiu, po czynach ich poznacie. Zobaczymy czy zdobędzie PP, lub czy awansuje, ewentualnie które miejsce zajmie w lidze. Jeśli nie awansuje, a. nie zdobędzie pucharu... dopowiedz sobie sam. Porównywanie w tym momencie nie jest miarodajne i jest głupotą. Ja wiem, że masz jakieś kompleksy na punkcie Rude, ale zaczekaj jeszcze chwilkę, koniec sezonu blisko.
Zawsze jechałeś tu mega Królewskiego. Co się stało, że odpusciles
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 27.11.2024 o godz. 11:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lesiu kochany, chyba nie czytasz moich postów skoro twierdzisz, że nie "jadę" Królewskiego. Obecnie trochę mniej bo ma szczeście dzięki Jopowi i okazje żeby się zamknąć - co uczynił więc i ciśnienia nie podnosi swoim .......eniem kocopołów.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok zobaczymy jak długo prezes będzie spokojny. Pewnie dopóki będą wyniki i szansa na awans.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Widzę, że dyskusja o trenerze, ktory zajął z Wisłą najgorsze miejsce w 118 letniej historii klubu trwa nadal. Pomimo faktu, że szczęsliwie nie pracuje już od kilku miesiecy.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Kiakos i Mikulec (oceniam ich w pakiecie) na lewym skrzydle (Junca od czasu kontuzji w mwczu z Chorzowem/Puszczą? (nie pamiętam) rundzie był już tylko półinwalidą). James w środku. Przy nim należy zatrzymać się na odrobinę dłużej, bo zawodnik o podobnej charakterystyce był brakującym elementem naszej drużyny. Obaj z Carbo się świetnie uzupełniają i potrafią napędzać akcje Wisły i zapieprzać w defensywie. Myślę, że to ogólnie najważniejsza jakościowo zmiana. Zwoliński. Drugi kompetentny napastnik w składzie to skarb, a przecież stać go jeszcze na więcej. Ogólnie poprawiło się na 3 pozycjach. To ogromna zmiana. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że Jop ma mocniejszą kadrę. Kto tego nie widzi, albo nie chce, to niezły odklejeniec.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
A powiedz mi Lesiu, jak oceniałbyś Rude gdyby sędzia nie przekręcił Widzewa w PP i nasza przygoda by się zakończyła na tamtym etapie ?
Bo co do tego, że Rude miał jakikolwiek na to wpływ to mam nadzieję, że się zgadzamy, że absolutnie żaden. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kto mówił po zanknieciu okna o lepiej zbudowanej kadrze niz ta dla Rude niech pierwszy rzuci kamień |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jednak praktyka i czas pokazały co innego, że Jop ma lepszą kadrę. Ale oczywiście przestawiciele polskiej myśli szkoleniowej jak karherop i inni, będą pluć jadem na wszystkich obcokrajowców, a głaskać pokroju Moskala, Sobola.
Mam wyszukać twoje cytaty jak to Moskal miał zapewnić awans? Chcesz? Zresztą miałeś nie komentować skoro taki ostry trolling. Długo nie wytrzymałeś.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 27.11.2024 o godz. 16:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdyby sędzia NAS nie przekręcił nie gwiżdżąc dwóch karnych na Sobczaku i BORDOWEJ kartki chyba na Dudzie, to żadna dogrywka nie byłaby potrzebna. Bo zwyczajnie w przekroju całego meczu BYLIŚMY LEPSI. A byliśmy lepsi bo mieliśmy porządnego trenera i dobrą drużynę. Oczywiście jeżeli była drużyną, a nie zbieraniną leserów jak często bywało w lidze. Rude nie miał ochoty przepychać się z obibokami bo to w normalnych warunkach problem marginalny, to samo mówił Hyballa, to samo mówił Gula. W świecie normalnej profesjonalnej piłki nożnej trener nie musi namawiać piłkarzy do walki na boisku. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Czyli wystarczyło zmotywować zawodników do walki i z łatwością wygralismy PP, ale w lidze pozwoliliśmy się wyprzedzić 9 innym zespołom. To chyba jednak niezbyt porządny ten trener, ale dobrze ze przynajmniej coraz więcej osób się zgadza, że miał kadrę z którą awans to był obowiązek.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nooo
Wystarczyło zmotywować zawodników ![]() A kadrę na spadek to mieliśmy? 1/13 pamiętasz? Bagno w klubie zaczęło się od jajeczka, Rude wygrywając PP zaczął nas z bagna wydobywać. Teraz Jop miejmy nadzieję będzie to kontynuował. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ssssssssss.....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie wiem o czym piszecie ale podoba mi się forma!
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lesiu, jakie dziecko... Ty mi jak brat po naszym pojednaniu.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://przegladsportowy.onet.pl/pil...powody/v794c35
Wywiad który tylko potwierdza, że ten człowiek nie miał prawa zostać naszym trenerem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dobrze, że został trenerem dzięki temu teraz zaczynamy iść w górę...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|