The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2024, 07:10
Zgadza się. Lepszy Rude co nie umiał wygrać 2 meczów pod rząd xd Lesiu widzę znowu zmiana frontu, chwilę inaczej zawiało i już szmata w drugą stronę leci. Brawo. I brwo dla Alfaro, chyba nasz najlepszy Hiszpan
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.10.2024, 07:12
To się nazywa po prostu trollowanie.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 23.10.2024, 11:09
Ja np. uważam, że Jop ani nie jest tak dobry jak te wygrane mecze ani tak słaby jak wczorajszy. Po prostu ocena trenera na tak krótkim odstępie czasu jest całkowicie bez sensu. To jest loteria, może wypalić lub nie, praktycznie nigdzie niezweryfikowany wcześniej. Jakby mnie ktoś spytał czy powinien prowadzić Wisłę na wiosnę to powiedziałbym "nie wiem" i spytałbym kto mógłby być w zamian, na kogo Wisłę stać innego. Jeśli na kogoś kto podniesie poziom drużyny czy klubu, to jak najbardziej jeśli ma przyjść jakiś inny przedstawiciel PMS-u typu Szulczyk itd. to zmiana bez sensu.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 23.10.2024, 11:24
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze albo że nie dobrze. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w życiu najbardziej, powiedziałbym, że ludzi. Ekhm... Ludzi, którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam. I co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję życiu. Dziękuję mu, życie to śpiew, życie to taniec, życie to miłość. Wielu ludzi pyta mnie o to samo, ale jak ty to robisz?, skąd czerpiesz tę radość? A ja odpowiadam, że to proste, to umiłowanie życia, to właśnie ono sprawia, że dzisiaj na przykład buduję maszyny, a jutro... kto wie, dlaczego by nie, oddam się pracy społecznej i będę ot, choćby sadzić... znaczy... marchew.
tak mi się skojarzyło
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 23.10.2024, 12:04
Piękne...
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.10.2024, 14:08
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się. Lepszy Rude co nie umiał wygrać 2 meczów pod rząd xd Lesiu widzę znowu zmiana frontu, chwilę inaczej zawiało i już szmata w drugą stronę leci. Brawo. I brwo dla Alfaro, chyba nasz najlepszy Hiszpan
Ale ty bierzesz wszystko dosłownie. Napisałem o Rude w kontekscie, że taka może być decyzja Królewskiego.
Nie napisałem, że chciałbym tego osobiście. Czy ty zawsze musisz siać domysły i uwagi ad personam? Nie możesz bez tego istnieć tutaj? A już się zrobił spokój poza jednostkami.

Ale dobrze wam wszystkim zrobi taki zimny prysznic, bo już niektórzy byli wniebowzięci jakom trenerem jest Jop wspaniałym.
A jest ani super ani złym, tak jak ktoś wcześniej napisał. Choć i tak lepszym niż Kazek "awans" " nie wiem co zmienić" Moskal.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 23.10.2024 o godz. 14:11.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 28.10.2024, 00:32
Nieźle Jop, choć obcokrajowcy mu skórę ratują.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.10.2024, 07:16
Szczególnie Zwoliński
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.10.2024, 10:36
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie Zwoliński
urodzony w Szczecinie, czyli prawie jak obcokrajowiec
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 22.11.2024, 12:30
Meczyki lubią Mariusza Jopa:
https://www.meczyki.pl/newsy/plus/ot...spekcie/255616
Cytat:
Wisła Kraków dobiła do strefy barażowej w Betclic 1 Lidze i ma chrapkę na więcej, a głównym architektem imponującej przemiany drużyny z Reymonta jest bez wątpienia Mariusz Jop. Nowy-stary szkoleniowiec "Białej Gwiazdy" poprawił w zasadzie wszystko. Widać to nie tylko gołym okiem, ale i w statystykach.
(...)
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.11.2024, 12:46
Ale trzeba przyznać ze taka analize to chyba każdy kibic bylby w stanie napisac i mało jest tam odkrywczych rzeczy. Wiecej wygrywamy, tracimy mniej bramek, wiecej strzelamy i lepiej punktujemy

Duzo ciekawsza byłaby analiza z czego to wynika i jak zmienila sie masza gra (jak strefy atakowania, ilosc strzalow blokowanych, ilosc sprintow, skokow pressingowych itp) ale to juz nie da dane ogólnodostępne (darmowe).
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.11.2024 o godz. 12:48.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 22.11.2024, 13:29
Z drugiej strony emocję na tym forum wyzwalają negatywne informacje n/t Wisły więc doceńmy te pozytywne.
Zwłaszcza, że mecz dopiero o 20:30

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 23.11.2024, 12:35
https://x.com/jarokrolewski/status/1860116096189366452
Jarosław Królewski napisał(a):
Po ~10 meczach, warto również rozliczyć pracę duetu Jop i Siwierski. Oczywistym jest, że bazując na wynikach, etosie pracy i otwartości, że będą prowadzić ten zespół minimum do końca sezonu, wsparci przez Dyrektora Sportowego V. Basha.
Gratulacje trenerze.

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.11.2024, 12:38
Ja nieco tracę nadzieję na awans , jak my nie potrafimy wygrać takich meczów jak wczoraj. Mecz nie był łatwy ale mieliśmy taką przewagę , że o jedną bramkę więcej powinniśmy mieć . Tak może wyglądać ewentualny baraż i co wtedy ?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 23.11.2024, 12:41
Wtedy byłaby dogrywka
Do tego meczu to raczej pasuje powiedzenie, że jak w budrelu nie idzie to się zmienia panienki, a nie burdelmamę.

Widać, że kilku piłkarzy nie dojechało, a Rodado był zmęczony.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.11.2024, 10:48
Jak wiadomo Jop z nami zostaje (w teorii) do konca sezonu.
Mala dygresja patrzac w tabele i jego dokonania.

Juz wiadomo że bez względu na spotkanie z Miedzia jestesmy na miejscu barazowym po półmetku, co patrzac na fatalny start Moskala trzeba uznać za wynik co najmniej dobry, oceniajac tylko kadencje Jopa.

Nie dziwi mnie nawet w tym przypadku spokoj JK, bo Jop punktując tak dalej spokojnie nabije 35-37 pkt w kolejnej rundzie. A to juz wynik w okolicach 2-4 miejsca.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 25.11.2024, 12:26
No i teraz pytanie czy będzie z taką konsekwencją punktował i kiedy (czy w ogóle) ta maszyna się w końcu zatnie.

Sobolewski swoimi 7 wygranymi z rzędu też z początku 2023 też podbił sobie średnią dosyć mocno, bo do feralnego meczu z Puszczą i rozpoczęcia sinusoidy wykręcił średnią 2.15 i tak jak Jop przegrał tylko jedni spotkanie. Aktualnie Jop ma średnią 2.22.

Ten finisz rundy myślę, że mocno wpłynie na nasze nastroje i ocenę pracy trenera. Na ten moment ciężko jest przewidzieć ile punktów możemy zdobyć w tych 3 meczach bo drużyna ma wyraźnie 2 oblicza, pytanie ktore częściej się będzie przebijać.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.11.2024, 12:57
Jeśli nie dopuści do serii meczów bez zwycięstwa albo co gorsza serii porażek to gdzieś koło tego miejsca premiowanego bezpośrednim awansem możemy się zakręcić.Jak na razie potknięcia udaje mu się zdusić w zarodku.
Ja też trochę obawiam się takiego właśnie głębszego kryzysu ale może Jopa dotknie on dopiero po awansie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.11.2024, 13:22
Wiosna oslabic nas moga jedynie kontuzje (raczej nam nie grozi masowa wyprzedaz), ominie nas caly cyrk zwiazany z pucharami 1 ligowca (co wplynelo na wynik i formę w pierwszych 6-7 meczach). Gorszego startu niz Moskal nie mozna zaliczyc, nawet Rude zaczal lepiej swoja wiosne, dopiero później się rozjechał.

Oczywiscie "grozi" nam ponowne zaangazowanie w PP, ale wydaje mi sie ze obecna kadra jest lepiej skonstruowana niz wiosna 2024, i być może ktos nas jeszcze zasili lepszy niz Bregu czy Omrani.

Do końca roku zdobądźmy 7 pkt i myslmy ze spokojem o wiośnie. Tego nam życzę.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 25.11.2024, 14:50
Tak z pewnością 7 pkt. Skoro nie potrafią wygrać z Rzeszowem i Tychami, wygrają z ŁKS i Miedzią. A wygrana w Warszawie tez nie taka pewna. 3-5 pkt to będzie wszystko. Ja obstawiam zwycięstwo z Polonią po męczarniach, remis z ŁKS i przegrana z Miedzią.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 25.11.2024, 16:52
Z tą Polonią to bym się tak nie rozpędzał To już nie ta sama drużyna co w poprzednim sezonie. Mają jakość i są w gazie. W meczu z Ruchem niebiescy nawet nie pierdnęli.

Natomiast nie zdziwiłbym się patrząc na tą dwubiegunowość drzuyny Jopa, że zaliczymy takie 3 spotkania:

1. Przekonujące zwycięstwo z ŁKS, balon rośnie.
2. Porażka z Polonią, balon pęka.
3. Nijaki remis z Miedzią, balon załatany i mamy całą zimę na pompowanie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.11.2024, 17:36
Skad wynika 7 pkt:

Wygrana z ŁKS (podraznieni remisem ze Stala)
Porazka z Polonia w PP
Wygrana z Polonia w lidze (po podraznieniu w PP)
Remis z Miedzią
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 25.11.2024, 18:23
https://www.transfermarkt.pl/fortuna...&min=10&max=18

wszystkie bajki i legendy można sobie głosić do woli. Jedyne fakty i prawdy to ta tabela pokazująca gdzie jest Wisła od momentu kiedy trenerem jest Jop
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 25.11.2024, 18:56
Sylwus zaoral parodyste lesia i innych, ktorzy do Jopa sie dojebuja XD
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.11.2024, 20:10
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Tak z pewnością 7 pkt. Skoro nie potrafią wygrać z Rzeszowem i Tychami, wygrają z ŁKS i Miedzią. A wygrana w Warszawie tez nie taka pewna. 3-5 pkt to będzie wszystko. Ja obstawiam zwycięstwo z Polonią po męczarniach, remis z ŁKS i przegrana z Miedzią.

Lesiu ale Ty jeszcze dwie-trzy kolejki temu gratulowałeś Królewskiemu postawienia na Jopa.

Czy to z drugiego konta było?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.11.2024, 20:15
azor napisał(a):Wyświetl post
Lesiu ale Ty jeszcze dwie-trzy kolejki temu gratulowałeś Królewskiemu postawienia na Jopa.

Czy to z drugiego konta było?
Akurat tak zawiało.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 25.11.2024, 21:18
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Z tą Polonią to bym się tak nie rozpędzał To już nie ta sama drużyna co w poprzednim sezonie. Mają jakość i są w gazie. W meczu z Ruchem niebiescy nawet nie pierdnęli.

Natomiast nie zdziwiłbym się patrząc na tą dwubiegunowość drzuyny Jopa, że zaliczymy takie 3 spotkania:

Bardzo możliwe. 4 pkt
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 25.11.2024, 21:20
Stelio napisał(a):Wyświetl post

Bardzo możliwe. 4 pkt

Wierzycie w awans z Jopem, tak jak Kazek Moskal specjalista od awansów miał nas uratować. Obyście tym razem mieli rację. Ja trzymam się zdania, że nie ma szans na awans.
Nie zdziwię się jak nie będzie baraży i miejsca 8-12.

Wrócimy do tematu po tych 3 spotkaniach. Zobaczycie to mityczne 7pkt
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 25.11.2024 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.11.2024, 22:00
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Bardzo możliwe. 4 pkt

Wierzycie w awans z Jopem, tak jak Kazek Moskal specjalista od awansów miał nas uratować. Obyście tym razem mieli rację. Ja trzymam się zdania, że nie ma szans na awans.
Nie zdziwię się jak nie będzie baraży i miejsca 8-12.

Wrócimy do tematu po tych 3 spotkaniach. Zobaczycie to mityczne 7pkt
17/11/2024:

Pozostanę przy stanowisku, że Jop jest lepszym trenerem, ale i ma lepszą kadrę niż Rude. Tyle w temacie.

Wiesz Lesku czyje to słowa?
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 25.11.2024, 22:07
azor napisał(a):Wyświetl post
17/11/2024:

Pozostanę przy stanowisku, że Jop jest lepszym trenerem, ale i ma lepszą kadrę niż Rude. Tyle w temacie.

Wiesz Lesku czyje to słowa?
Bo jest lepszym trenerem niż Rude i ma lepszą kadrę, ale nie na tyle dobrym by awansować. Jedno nie wyklucza drugiego. Czego nie rozumiesz
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów