|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zgadza się. Lepszy Rude co nie umiał wygrać 2 meczów pod rząd xd Lesiu widzę znowu zmiana frontu, chwilę inaczej zawiało i już szmata w drugą stronę leci. Brawo. I brwo dla Alfaro, chyba nasz najlepszy Hiszpan
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
To się nazywa po prostu trollowanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Ja np. uważam, że Jop ani nie jest tak dobry jak te wygrane mecze ani tak słaby jak wczorajszy. Po prostu ocena trenera na tak krótkim odstępie czasu jest całkowicie bez sensu. To jest loteria, może wypalić lub nie, praktycznie nigdzie niezweryfikowany wcześniej. Jakby mnie ktoś spytał czy powinien prowadzić Wisłę na wiosnę to powiedziałbym "nie wiem" i spytałbym kto mógłby być w zamian, na kogo Wisłę stać innego. Jeśli na kogoś kto podniesie poziom drużyny czy klubu, to jak najbardziej jeśli ma przyjść jakiś inny przedstawiciel PMS-u typu Szulczyk itd. to zmiana bez sensu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Piękne...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Nie napisałem, że chciałbym tego osobiście. Czy ty zawsze musisz siać domysły i uwagi ad personam? Nie możesz bez tego istnieć tutaj? A już się zrobił spokój poza jednostkami. Ale dobrze wam wszystkim zrobi taki zimny prysznic, bo już niektórzy byli wniebowzięci jakom trenerem jest Jop wspaniałym. A jest ani super ani złym, tak jak ktoś wcześniej napisał. Choć i tak lepszym niż Kazek "awans" " nie wiem co zmienić" Moskal.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 23.10.2024 o godz. 14:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nieźle Jop, choć obcokrajowcy mu skórę ratują.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Szczególnie Zwoliński
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Meczyki lubią Mariusza Jopa:
https://www.meczyki.pl/newsy/plus/ot...spekcie/255616 Cytat:
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Ale trzeba przyznać ze taka analize to chyba każdy kibic bylby w stanie napisac i mało jest tam odkrywczych rzeczy. Wiecej wygrywamy, tracimy mniej bramek, wiecej strzelamy i lepiej punktujemy
![]() Duzo ciekawsza byłaby analiza z czego to wynika i jak zmienila sie masza gra (jak strefy atakowania, ilosc strzalow blokowanych, ilosc sprintow, skokow pressingowych itp) ale to juz nie da dane ogólnodostępne (darmowe).
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.11.2024 o godz. 12:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z drugiej strony emocję na tym forum wyzwalają negatywne informacje n/t Wisły więc doceńmy te pozytywne.
Zwłaszcza, że mecz dopiero o 20:30 ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://x.com/jarokrolewski/status/1860116096189366452
Jarosław Królewski napisał(a):
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja nieco tracę nadzieję na awans , jak my nie potrafimy wygrać takich meczów jak wczoraj. Mecz nie był łatwy ale mieliśmy taką przewagę , że o jedną bramkę więcej powinniśmy mieć . Tak może wyglądać ewentualny baraż i co wtedy ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wtedy byłaby dogrywka
![]() Do tego meczu to raczej pasuje powiedzenie, że jak w budrelu nie idzie to się zmienia panienki, a nie burdelmamę. Widać, że kilku piłkarzy nie dojechało, a Rodado był zmęczony. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Jak wiadomo Jop z nami zostaje (w teorii) do konca sezonu.
Mala dygresja patrzac w tabele i jego dokonania. Juz wiadomo że bez względu na spotkanie z Miedzia jestesmy na miejscu barazowym po półmetku, co patrzac na fatalny start Moskala trzeba uznać za wynik co najmniej dobry, oceniajac tylko kadencje Jopa. Nie dziwi mnie nawet w tym przypadku spokoj JK, bo Jop punktując tak dalej spokojnie nabije 35-37 pkt w kolejnej rundzie. A to juz wynik w okolicach 2-4 miejsca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
No i teraz pytanie czy będzie z taką konsekwencją punktował i kiedy (czy w ogóle) ta maszyna się w końcu zatnie.
Sobolewski swoimi 7 wygranymi z rzędu też z początku 2023 też podbił sobie średnią dosyć mocno, bo do feralnego meczu z Puszczą i rozpoczęcia sinusoidy wykręcił średnią 2.15 i tak jak Jop przegrał tylko jedni spotkanie. Aktualnie Jop ma średnią 2.22. Ten finisz rundy myślę, że mocno wpłynie na nasze nastroje i ocenę pracy trenera. Na ten moment ciężko jest przewidzieć ile punktów możemy zdobyć w tych 3 meczach bo drużyna ma wyraźnie 2 oblicza, pytanie ktore częściej się będzie przebijać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jeśli nie dopuści do serii meczów bez zwycięstwa albo co gorsza serii porażek to gdzieś koło tego miejsca premiowanego bezpośrednim awansem możemy się zakręcić.Jak na razie potknięcia udaje mu się zdusić w zarodku.
Ja też trochę obawiam się takiego właśnie głębszego kryzysu ale może Jopa dotknie on dopiero po awansie ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Wiosna oslabic nas moga jedynie kontuzje (raczej nam nie grozi masowa wyprzedaz), ominie nas caly cyrk zwiazany z pucharami 1 ligowca (co wplynelo na wynik i formę w pierwszych 6-7 meczach). Gorszego startu niz Moskal nie mozna zaliczyc, nawet Rude zaczal lepiej swoja wiosne, dopiero później się rozjechał.
Oczywiscie "grozi" nam ponowne zaangazowanie w PP, ale wydaje mi sie ze obecna kadra jest lepiej skonstruowana niz wiosna 2024, i być może ktos nas jeszcze zasili lepszy niz Bregu czy Omrani. Do końca roku zdobądźmy 7 pkt i myslmy ze spokojem o wiośnie. Tego nam życzę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak z pewnością 7 pkt. Skoro nie potrafią wygrać z Rzeszowem i Tychami, wygrają z ŁKS i Miedzią. A wygrana w Warszawie tez nie taka pewna. 3-5 pkt to będzie wszystko. Ja obstawiam zwycięstwo z Polonią po męczarniach, remis z ŁKS i przegrana z Miedzią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Z tą Polonią to bym się tak nie rozpędzał
To już nie ta sama drużyna co w poprzednim sezonie. Mają jakość i są w gazie. W meczu z Ruchem niebiescy nawet nie pierdnęli.Natomiast nie zdziwiłbym się patrząc na tą dwubiegunowość drzuyny Jopa, że zaliczymy takie 3 spotkania: 1. Przekonujące zwycięstwo z ŁKS, balon rośnie. 2. Porażka z Polonią, balon pęka. 3. Nijaki remis z Miedzią, balon załatany i mamy całą zimę na pompowanie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Skad wynika 7 pkt:
Wygrana z ŁKS (podraznieni remisem ze Stala) Porazka z Polonia w PP Wygrana z Polonia w lidze (po podraznieniu w PP) Remis z Miedzią |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
https://www.transfermarkt.pl/fortuna...&min=10&max=18
wszystkie bajki i legendy można sobie głosić do woli. Jedyne fakty i prawdy to ta tabela pokazująca gdzie jest Wisła od momentu kiedy trenerem jest Jop |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Sylwus zaoral parodyste lesia i innych, ktorzy do Jopa sie dojebuja XD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Lesiu ale Ty jeszcze dwie-trzy kolejki temu gratulowałeś Królewskiemu postawienia na Jopa. Czy to z drugiego konta było? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wierzycie w awans z Jopem, tak jak Kazek Moskal specjalista od awansów miał nas uratować. Obyście tym razem mieli rację. Ja trzymam się zdania, że nie ma szans na awans. Nie zdziwię się jak nie będzie baraży i miejsca 8-12. Wrócimy do tematu po tych 3 spotkaniach. Zobaczycie to mityczne 7pkt
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 25.11.2024 o godz. 21:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Pozostanę przy stanowisku, że Jop jest lepszym trenerem, ale i ma lepszą kadrę niż Rude. Tyle w temacie. Wiesz Lesku czyje to słowa? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|
||||||