The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2024, 19:18
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego uważacie, że Kubuś i rodzina są w czymkolwiek lepsi od Królewskiego?
Ja uważam, i pisałem to wielokrotnie, że moim zdaniem nikt ze starego i nowego trio nie dawał żadnych większych nadziei na to, że byłoby zauważalnie lepiej. Oczywiście mam swój prywatny ranking tego, kto byłby ciut lepszy, a kto ciut gorszy, ale najzwyczajniej w świecie żaden ze wspomnianych (sam czy przez "swoich ludzi") nie miał wystarczająco dużo kompetencji do tego, żeby jednoosobowo poprowadzić Wisłę. Mało tego, długoterminowo - nawet razem i w pełnej zgodzie, uzupełniając się wzajemnie - byliby za słabi na to, żeby Wisłą kierować.

Dlatego nic mnie bardziej nie wkurza niż to, że każdy z nich udaje teraz, że czas wspólnego kierowania to taki moment czarnej dziury w historii klubu, w którym nikt nie odpowiada za nic konkretnie, a liczy się tylko to, co każdy miał lub czego nie miał okazji zrobić mając mityczną pełnię decyzyjności.

Nie, to nie działa tak, że odpowiedzialność ponosisz tylko za to, co zrobisz samodzielnie. Podpowiedź: spółki, jak sama nazwa wskazuje, zostały stworzone do tego, żeby ludzie coś robili "wspólnie". I to, czy byli w stanie wspólnie coś zrobić jest równie dobrym wyznacznikiem tego, jak potrafią zarządzać przedsięwzięciem co to, czy potrafią zarządzać mając pełnię władzy.

Jeśli nie umiałeś dogadać się z innymi, przekonać ich do podejmowania dobrych decyzji i akceptowałeś te złe, to co niby przemawia za tym, że jeśli dostaniesz pełnię władzy będziesz już podejmował te dobre?

Odwoływanie się do tego, że chciałem inaczej, ale żeby działać wspólnie musiałem robić źle jest dla mnie tylko tanim usprawiedliwieniem.

Cytat:
Ja tam zawsze byłem za polityką finansową (bo co do sportowej to nasze typy trenerów i zawodników były niestety w większości dość słabe), którą prowadziliśmy na początku jak nam się d.upa paliła.
Ale pamiętasz, że to były sezony, w których do ostatniej chwili broniliśmy się przed spadkiem, a to, że nie spadliśmy było w dużym stopniu spowodowane innymi czynnikami (np. reorganizacja ligi czy to, że inni wtapiali a my mieliśmy bufor punktowy z jesieni)? Tej polityki też wiecznie nie dało się kontynuować.

Oczywiście inną sprawą jest to, że - o czym wielokrotnie wtedy pisałem - ktoś mając trochę więcej kasy do dyspozycji postanowił z sezonu na sezon przeskoczyć z poziomu zarządzania biedą do poziomu bizantyjskiego rozmachu, gubiąc gdzieś po drodze element stabilizacji podstaw.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 08.11.2024, 10:48
Do pandemii miałem nadzieję, że być może idziemy w dobrym kierunku - w 2019 było widać cięcie kosztów, przy tym w 2019 drużyna się (moim zdaniem) dość spokojnie utrzymała. Potem na początku 2020 przy tej samej polityce finansowej i dobrych transferach o ile pamiętam piłkarze grali ładnie i wygrywali. Miałem wtedy nadzieję, że może sportowo zdołamy doskoczyć do spokojnej grupy środka (czyli byłby to progres), a finansowo zbilansujemy się, a nawet może uda się trochę w tamtym roku zmniejszyć zadłużenie.
No i nadeszła pandemia, przerwa w meczach, a po niej koniec większości tego dobrego co wg mnie dawało nadzieję na poprawę sportową i finansową. Po powrocie na boiska Wisła grała już słabo, później przyszedł prezes Dawid i zaczęło się po kolei dokładnie to co napisałeś pod zacytowanym moim zdaniem.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 08.11.2024 o godz. 11:27.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.11.2024, 20:28
Następca Jarka Krzostki wybrany
https://tomygorale.pl/podbeskidzie-b...inda-odchodzi/

Z tego co mozna o nim poczytać ,to wyboru JK raczej nie będzie żałował
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.11.2024, 22:02
Na stanowisko Krzoski czy Bashy ?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.11.2024, 22:32
A czemu Bashy?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.11.2024, 23:17
Z tego linku który podałeś wynika,że gość odpowiadał teraz za transfery w PBB.Chyba,że ja coś żle doczytałem...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.11.2024, 08:52
Na jego linkedinie masz wszystko. Wrzucono go na menagera ds. Sportowych pol roku temu jak juz wszystko tam sie zaczelo sypac.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.11.2024, 11:54
Dzisiaj w nocy Jaśnie Oświecony Prezes (Szef) Królewski opublikował dość długi wpis na X.

Motywem przewodnim tego wpisu jest "ekstremalna duma" z tego co od dwóch lat buduje w Wiśle Kraków.
Porusza w nim wątek wszystkich sekcji - ponieważ nie rozumiem jego wpisu prosiłbym o wytłumaczenie.

Popatrzmy po kolei:
1. Pierwsza drużyna - tutaj w pierwszej kolejności JO Prezes (Szef) jest dumny z tego, że kolejni młodzi piłkarze mają okazję wystąpić na magicznym stadionie R22. Dodaje, że nie ma znaczenia z jakiej są drużyny.
O co tutaj chodzi? Wisła istnieje po to, żeby młodzi piłkarze innych drużyn mogli grać na R22? Miejskim Stadionie, za wynajem którego Wisła płaci +/- 200 tys zł za każdy mecz? O to chodzi w tym projekcie?
Czy naprawdę spora grupa kibiców przychodzi na R22 po to, żeby oglądać występy młodych piłkarzy, bez względu na to w jakiej drużynie grają?
Czy też Prezes (Szef) miał na myśli coś innego?
W kontekście pierwszej drużyny Prezes (Szef) pisze również, że jest to grupa wspaniałych, utalentowanych ludzi, z których każdy z osobna (to ważne) może dać bardzo dużo w decydujących momentach.
W połowie sezonu można mieć co do tego pewne wątpliwości aczkolwiek oczywiście wszystko zweryfikuje wynik końcowy, do którego jeszcze daleko.
Natomiast można podkreślić, że również w poprzednich sezonach prezesowania (szefowania) Królewskiego pisał on frazesy zupełnie podobne - z jakim finalnym efektem wiadomo. Wisła trzeci sezon tkwi w pierwszej lidze i nie jest to bynajmniej efektem jakiegoś pecha a raczej wypadkową ogólnego poziomu, na jakim znajduje się klub.
Czy w tym sezonie efekt będzie inny? To się okaże, aczkowiek patrząc na pewną powtarzalność ze strony Prezesa (Szefa) mam swoje zdanie w tym temacie.
Ostatni wątek - sztab szkoleniowy. Prezes (Szef) zapowiada pozostanie aktualnego składu trenerskiego do końca sezonu - i tutaj należy ocenić to pozytywnie. Oby tylko Prezes (Szef) był w tym przypadku bardziej konsekwentny niż w przypadku Moskala, któremu obiecywał 2 lata pracy.
2. Druga drużyna, rezerwy Wisły. Prezes (Szef) jest niesamowicie dumny z tej drużyny i chłopaków, którzy w niej występują. PRzyznam, że nie śledzę dokładnie gry tego zespołu, ograniczę się więc do faktów. 5 zwycięstw w 18 meczach w rozgrywkach 3 ligi (4 poziom rozgrywek). Czy to jest dobry wynik? Trudno powiedzieć, nie znając konkretnych celów tej drużyny. Jeżeli celem jest utrzymanie - wydaje się że wynik jest ok, przewaga nad strefą spadkową wynosi 10 punktów. Jeżeli celem jest ogrywanie młodych chłopaków - na to potrzeba czasu, zbyt wcześnie oceniać.
Wydaje się jednak, że 5 zwycięstw w 18 meczach to nie jest powód do nadmiernej dumy. Zwykła "okejka" byłaby wystarczająca.
3. Wisła Women - tutaj Prezes (Szef) jest również bardzo dumny. Przyznam szczerze, że kompletnie nie rozumiem z jakiego powodu? Drużyna gra na 3 poziomie rozgrywkowym, zajmuje trzecie miejsce od końca wygrywając 3 z 11 spotkań. Wyżej w tabeli znajdują się m.in. zespoły takie jak Dąb Zabierzów Bocheński czy Respekt Myślenice.
W konfrontacji z zespołem z najwyższej klasy Panie przegrały ostatnio 0:14 (słownie: czternastu).
Przypomnę również, że klub Wisła jako całość corocznie generuje kilka (być może kilkanaście) milionów straty.

Czy w takim razie powodem do dumy może być dawanie młodych chłopakom z różnych klubów możliwości gry na R22 lub umożliwianie młodym dziewczynom amatorskiego grania w piłkę
Czy też Prezes (Szef) miał tutaj jakiś podprogowy przekaz?

4. O sekcjach Blind oraz AMP nie będę się wypowiadał - to jest odrębna kategoria sportu, w którym liczy się tak naprawdę sam udział.

O co zatem chodzi Prezesowi (Szefowi) ? Gdzie tutaj powody do tak "ekstremalnej dumy"?

Edit: zapomniałem jeszcze o jednej kwestii: Prezes (Szef) podkreśla, że w trakcie jego kadencji udało się Wiśle zdobyć PP i godnie reprezentować Polskę w pucharach. Tp prawda. Zapomniał jednak dodać, że udało się Wiśle również zająć najgorsze miejsce w blisko 120 letniej historii klubu.
A zatem? Gdzie te powody do "ekstremalnej dumy"? Czy my o czymś nie wiemy
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 23.11.2024 o godz. 12:32.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.11.2024, 12:38
Naprawdę mam wrażenie, że Królewski czyta forum, inspirując swój post ostatnimi rozmowami z https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627&page=982
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 23.11.2024, 12:50
Ja Ci powiem co sie zadzialo. Najebal sie w trupa i mial wylew empatii, ktora probuje sobie sztucznie przykleic, bo jak wiadomo Aspergerzy nie maja empatii. Ot co. Dno.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.11.2024, 13:11
Przecież to wszystko to jest korpogadka dla tłumów, żeby polechtac swoje i społeczności ego. Generalnie jest tak super że ojej, wszyscy jesteśmy wielcy. Tylko szkoda, że trzeci rok w I lidze i s większymi długami.
Królewski jara się rzeczami, które są podstawą w każdym klubie tj. drużyna rezerw, profesjonalizm, mniejszy lub większy rozwój czy to poprzez awanse, czy wystawianie młodych itp

I oczywiście kreuje sobie swoją alternatywna rzeczywistość już po faktach, tzn., np:
- gra Kutwa czy Letkiewicz ale dlatego, że nie mamy dobrego bramkarza, wczensiej nie było młodzieżowca, dlatego że kontuzje ma Colley, Lasicki też jest na pół połamany, a Biedrzycki okazał się cienki
- rezerwy mamy bo każdy ma
- gada o jakimś zaangażowaniu, nie wiem na podstawie czego... Chyba samozachwytu i slodzeniu sobie i swojemu środowisku

Ratują nas wyniki Jopa póki co. Wajha poszła trochę na plus, jest dobry moment więc trzeba popieprzyc, że to efekt super pracy i starań z ostatnich 6 a szczególnie 2 lat.
Oczywiście do tego trzeba dodać propagandę że jest ciężko bo musimy spłacać długi sprzed 10-20 lat
Kto się Wisła interesuje wie, że to jest naturalny cykl Zaskrońca. Jest dobrze to mówimy że efekt ciężkiej pracy i że wiedzieliśmy, że takie będą tej pracy efekty, nie ma wyników to walczymy dalej i na pewno nasze pomysły wypala, trzeba tylko dać czas. Jak za długo nie będzie wyników to się zrobi hard reset i zacznie paplaninę od nowa. Samokrytyki w tym wszystkim jest zero. Realnej oceny dlaczego skoro jest tak dobrze i profesjonalnie to dlaczego jest tak źle, też nie ma.
Szczęściem Królewskiego jest to, że Wisła jest wielkim klubem z dużą ilością kibiców, Wisła się dobrze klika i na Wisle chodzi dużo kibiców. Śmiem twierdzic, że praktycznie każdy inny klub, mniej znany, to już dawno z takim zarządzaniem by upadł
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 23.11.2024 o godz. 13:19.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 23.11.2024, 13:31
Strasznie dziwny ten wpis, to prawda. Wrzucone tam wszystko bez ładu i składu. Brzmi jak wołanie o akceptację i pomoc, doceńcie bo jest tak ciężko i trudno i tyle już wam dałem, nie krytykujcie.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.11.2024, 13:42
A to przypadkiem Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy się nie zbliża ?
Ja wiem, że to formalnie bez znaczenia (większość jest jak jest) ale głupio by było jakby np. połowa drobnych akcjonariuszy zagłosowała za brakiem absolutorium dla Prezesa.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 23.11.2024, 22:47
Dziś było jakieś spotkanie Socios ze złotoustym, był ktoś może? Padło coś ciekawego? Chociaż nie wiem czy jest sens pytać, bo tu się deklaracje zmieniają co kilka tygodni i tak.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 23.11.2024, 23:41
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Dziś było jakieś spotkanie Socios ze złotoustym, był ktoś może? Padło coś ciekawego? Chociaż nie wiem czy jest sens pytać, bo tu się deklaracje zmieniają co kilka tygodni i tak.
Najciekawsza to chyba była relacja ze spotkania z Kuleszą (który twierdził że nic nie może w sprawie wyjazdów) oraz prezesami klubów I ligi, którzy wprost twierdzili że są naciskani przez kiboli, a nawet otrzymują groźby od kiboli ległej. Przy czym prezesi Płocka i ŁKSu twierdzą że powinni móc nie wpuscic kogo im się podoba
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 24.11.2024, 01:02
Komedia…
A było cokolwiek o przyszłości klubu? Planie 2-3 letnim? Rozmowach inwestorskich? Planach na bazę?
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 24.11.2024, 11:27
Zobaczymy plan trzyletni jak świnia..
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.11.2024, 13:44
Komedia…
A było cokolwiek o przyszłości klubu? Planie 2-3 letnim? Rozmowach inwestorskich? Planach na bazę?
Mogłeś przyjść i pytać o co tylko chciałeś - ktoś Ci bronił panie komedia?
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 24.11.2024, 13:46
Wróć do szkoły i się naucz czytać ze zrozumieniem.
Komedia była do reakcji PZPN-u. Widzę, że w tym waszym socios jesteście już tak przewrażliwieni na swoim punkcie, że wszystko interpretujecie jako atak.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.11.2024, 13:56
Przecież Ty dłuższego czasu sobie używasz pisząc o Socios, nie rób już z siebie takiego świętoszka - tak odebrałem, bo w takim tonie napisałeś, jeśli jest inaczej to skreśl sobie słowa „panie komedia” z mojego krótkiego wpisu.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 24.11.2024, 14:01
Serek,
Co z umorzeniami pożyczek królewskiego, które wam obiecał jak zebrał o pomoc? Statut wam nie pozwala oficjalnie zapytać?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.11.2024, 14:03
Również mogłeś przyjść i zapytać, pozdro anonimku
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 24.11.2024, 14:18
Nie mogłem, nie da się być w dwóch miejscach jednocześnie, oddalonych o 450 km od siebie.

Niestety jestem wziętym managerem i 2 miesiące temu zaczalem nowy projekt, przez który jestem rzadkie w Krakowie a dużo na północy kraju i zagranicą.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 24.11.2024, 14:20
Ty na wszystkie trudne pytania odpowiadasz: mogłeś przyjść i zapytać. Ale to ty jesteś w zarządzie socios i to ty powinieneś mierny członku w imieniu kibiców pytać o sprawy istotne. Ale najłatwiej odpowiedzialność zrzucić na "mogłeś przyjść zapytac" ��.♂️
Czytaj: mi obcięli jaja, język i rece i zapytać nie mogę. Wyjątkowo gorsze takimi eunuchami yntelektualnymi.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.11.2024, 14:23
Ulala, wzięty menager - nie denerwuj się tak, bo literówek nasadziłeś strasznie dużo przez to

Ps. Więcej wyzwisk bohaterze internetowy
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 24.11.2024 o godz. 14:26.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 24.11.2024, 14:32
Wszystko zależy od tego jakie tam pytania padły, czy ktoś się pokusił o zadanie trudnych pytań Królewskiemu, skonfrontowania go z dziesiątkami sprzeczności czy zapowiedzi bez pokrycia, które regularnie wygłasza. Jeśli było klepanie po pleckach i rozmowa na wygodne tematy typu bojkot, transfery itp.,okraszone atmosferką z tej grupki na FB, to może zostać "komedia" w moim zdaniu, nawet w odniesieniu do spotkania.
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Stary 24.11.2024, 15:28
Kolejka do zdjęcia z zaskrońcem była?

Tak, wiem, mogłem przyjść i sam zobaczyć, nikt mi nie bronił.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 24.11.2024, 15:32
serek,

wersja na komorke , w przegladarce www to archaizm, ale nie zawsze mam czas odpalic kompa
Ja tam widze, tylko dwie literowki: ręcę i zamiast gardze, gorsze. Ale w sumie i to pasuje.

I co do spotkan. Jak bedzie jakies organizowane przed/po meczu o ludzkiej porze to chetnie zapisze to w kalendarzu. Ale plis, nie z tygodnia na tydzien, bo ja swojej pracy i zycia nie bede zmieniac pod pinokia, i ludzi twojego pokroju.

Do ciebie i krolewskiego nie mam szacunku i miec nie bede. Dla ludzi z mojego otoczenia jest go bardzo duzo i zawsze beda na pierwszym miejscu

No to dajesz serek. Bylo pytanie o umorzenia pozyczek?
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 26.11.2024, 09:37
Widzę, że w ostatnich dniach "walczymy/walka" jest odmieniane przez Królewskiego w każdy możliwy sposób przy każdej możliwej okazji. Coś mi się wydaje, że baardzo krucho jest finansowo w środku...
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 26.11.2024, 10:13
Widzę, że w ostatnich dniach "walczymy/walka" jest odmieniane przez Królewskiego w każdy możliwy sposób przy każdej możliwej okazji. Coś mi się wydaje, że baardzo krucho jest finansowo w środku...
żeby się nie okazało, że w zimie zamast wzmocnienia składu trzeba będzie kogoś puścić w świat ale finansowa lipa też by tłumaczyła skąd taka zmiana u prezesa z "chcę awansować na swoich warunkach nie ważne kiedy" na "awans albo śmierć"

Brak awansu w tym sezonie pewnie będzie się wiązał z ogromnym uszczupleniem kadry. A do tego jak dołoży się jeszcze Śląsk i Lechię za rok w 1 lidze które będą sowicie wspomagane przez samorządy i bogatą Wieczystą to będzie można zapomnieć o awansie jeszcze przed startem sezonu (a nie we wrześniu jak to miało miejsce w tym roku)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów