The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2024, 20:15
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Sapała musiał mieć coś nagrane gdzie indziej, że zgodził się na rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron.

Młyński i Fazlagić najpewniej wypełnią w całości kontrakty, czy tego chcemy, czy nie. Wystarczy sobie wyobrazić gdzie obaj skończą po wygaśnięciu umów i mamy odpowiedź dlaczego dalej tutaj są.
O ile Fazlagic i owszem, ale Młyński w zimie spokojnie odejdzie innego do klubu 1 ligi. Skoro Olejarke wziął Znicz to tym bardziej Młyńskiego weźmie klub tego pokroju. Na wyrobnika 1 ligowego materiały idealny.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.11.2024, 07:29
Idealny timing dla Sapały: długi weekend, na spokojnie można we Franticu dzisiaj posiedzieć, nie trzeba się w niedziele zbierać z rana do Stalowej, pewnie z 2-3 wypłaty wpłynęły z góry - bajka.

A w Krakowie zostanie, tyle że nie będzie musiał tarabanić się na treningi do Myślenic, tylko na Chałupnika.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.11.2024, 07:38
Podobno właśnie to przesądziło o rozwiązaniu kontraktu że mecz w niedzielę o 13, na wyjeździe więc wolal rozwiązać kontrakt niż stracić melanż weekendowy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.11.2024, 10:26
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Ale jak to?. Ktoś tu pisał, że Sukiennicki jest lepszy od Carbo. To ja nie wiem czemu nie udało się wygrać z Tychami.
Oczywiście byli tacy, co tu ochoczo podobne nonsensy sugerowali. Albo że i Sapała nie jest gorszy i może zagrać nawet lepiej (szczególnie wiosną). Było bardzo wiele wpisów dopieprzających się do Carbo i próbujących umniejszać jego rolę dla drużyny oraz wartość piłkarską. Niektórzy nawet pogardliwie zaczęli nazywać go "Kudłatym", chcąc by zwolnił miejsce w składzie dla tych naszych polskich rzekomych "wielkich talentów" i super zdolnych wunderkindów... To przecież na nich powinno się stawiać, czy na ogranych polskich ligowców, a nie na jakiś trzecioligowców z zagranicy!

Oczywiście w myśleniu tych ludzi nigdy nic się nie zmieni. Wystarczy jakiś kolejny jeden słabszy mecz Carbo, czy jeszcze kilka gorszych Rodado i ta sekta znów wróci do swoich zaklęć jacy to beznadziejni zawodnicy i że należy stawiać na młodych zdolnych Polaków, solidnych krajowców, a nie na znacznie od nich lepszych obcokrajowców z niższych lig Hiszpanii, Anglii, Francji czy Niemiec.

I tak w kółko, bezrefleksyjnie, bez wyciągania jakichkolwiek wniosków, ciągłe życie w sferze własnych rojeń i stereotypów.
Ostatnio edytowane przez Markus : 09.11.2024 o godz. 16:08.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.11.2024, 10:35
Pomijając opinie (słuszne lub mniej) o Carbo, to trzeba wysoko odlecieć żeby porównywać go do Rodado.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 09.11.2024, 11:27
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Pomijając opinie (słuszne lub mniej) o Carbo, to trzeba wysoko odlecieć żeby porównywać go do Rodado.
Trzeba "wysoko odlecieć", by negować, że obaj, jeden jak i drugi, mają ogromne i fundamentalne znaczenie dla jakości gry tego zespołu. Bez Carbo druga linia de facto nie istnieje, co widzieliśmy na przestrzeni ostatnich miesięcy wielokrotnie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.11.2024, 13:27
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Właśnie nie. Po prostu większość kibiców jest za głupia żeby docenić piłkarzy defensywnych. Wolą tlenionego Sukiennickiego bez patrzenia jak negatywnie odbija się jego obecność na boisku na zespole.
O tym jak ważny dla zespołu jest Carbo pokazują mecze bez niego, albo kiedy ma słabszy dzień

Obaj są równie ważni dla zespołu i ich brak ma tragiczne dla nas skutki. I o ile ściągnięcie drugiego Rodado to mrzonki to naprawdę potrzebujemy choćby przyzwoitego defensywnego pomocnika na ławkę. Tylko nie kolejny tleniony pseudotalent - kogoś do gry.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 09.11.2024, 13:31
Właściwie to czas leci a Sukiennicki jak był chujowy tak nadal jest. Mówiłem od samego początku że to jest klasyczny kasztan. Chłop nic nie gra, nic nie wnosi, jest bardzo słaby. Argument, że jest przemęczony już nie przejdzie.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.11.2024, 16:18
azor napisał(a):Wyświetl post
Idealny timing dla Sapały: długi weekend, na spokojnie można we Franticu dzisiaj posiedzieć, nie trzeba się w niedziele zbierać z rana do Stalowej, pewnie z 2-3 wypłaty wpłynęły z góry - bajka.

A w Krakowie zostanie, tyle że nie będzie musiał tarabanić się na treningi do Myślenic, tylko na Chałupnika.
On zobaczy kontrakt w Wieczystej jak świnia gwiazdy.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.11.2024, 00:23
Główną siłą Carbo w Wiśle to polega na tym że za konkurentow o miejsce czy ogólnie ludzi ze środka pomocy ma Sukiennickiego, miał Sapale, miał x czasu temu żółtodzioba Dudę itp itd Wisła nie potrafi ściągnąć 2-3 konkretnych pomocników czy to defensywnych czy ofensywnych więc niedzielne że Carbo na tym tle błyszczy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.11.2024, 00:26
Markusik, trzeba budować klub na Hiszpanach bo oni gwarantują 10 miejsce w lidze
Do tego trenera z Hiszpanii i można myśleć o seryjnym wgrywaniu w lidze po jednym meczu.
Jak taka prawdę czytasz to masz incydent kałowy?
drozd:
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 10.11.2024, 00:34

Czy Kwiecień jest kompletnie ślepy i nie zobaczył, że S to śmierdzący leniwiec, który chce łykać dobrą kasę za to, że kiedyś pograł trochę czasu u Papszuna?
Jeśliby tak było tzn. że na extraklase sobie poczeka dużo dłużej niż się wielu wydaje.
Ale stawiam. że odpuści sobie S..
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 10.11.2024, 11:58
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Markusik, trzeba budować klub na Hiszpanach bo oni gwarantują 10 miejsce w lidze
Do tego trenera z Hiszpanii i można myśleć o seryjnym wgrywaniu w lidze po jednym meczu.

To jest prawda jedynie w twoim umyśle ignorującym zdobycie przez zespół oparty o Hiszpanów Pucharu Polski czy spokojne utrzymanie się Wisły w Ekstraklasie przed laty. Stawianie na tą drogę, czy generalnie ma zawodników z niższych lig Francji, Hiszpanii, Włoch, Niemiec i Anglii daje w polskich realiach gwarancję sprowadzania przynajmniej kilku piłkarzy lepszych od większości krajowych ligowców takich jak Carbo, Rodado, Moltenis, Mula, Villar czy Igbekeme, a dawniej Carlitos, Imaz, Lionch, Yeboah i tak dalej. W ostatnich latach dawało niemal gwarancję posiadania króla strzelców sprowadzonego z Hiszpanii w Ekstraklasie. A hiszpański trener taki jak Carrilo takiego Moskala czy innego Ojrzyńskiego zjada warsztatem na śniadanie.

To jest pełen wymiar i pełnia możliwości tej drogi, nie żadne dziesiąte miejsce w pierwszej lidze.
Ostatnio edytowane przez Markus : 10.11.2024 o godz. 13:40.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.11.2024, 14:05

Skąd wogle pomysł że w Wieczystej ktoś nawet sie tym zawodnikiem zainteresował ?

to już druga liga, a nie okręgówka i Kwiecień dobrze o tym wie
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 10.11.2024, 14:06
odnalazł się Kamil "BarberBMW" Wojtkowski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.11.2024, 14:14
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
+1
  • Markus 2
  • s1mone 2
  • Jaroo1 1
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 10.11.2024, 14:35
prosze anulować ten punkt dla Jaroo, to określenie jest kulturalne i z klasą
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 10.11.2024, 14:43
W kulturalny sposób też można obrażać, (to znaczy: nie można ) czy atakować bardzo nieczysto.

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 10.11.2024, 15:01
no ale to jest jednak element retoryki, nie karałbym za to

zwalczaj chamstwo
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 10.11.2024, 15:19
A to punkty się wyzerowały?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 10.11.2024, 15:23
punkty są teraz od listopada.
Za październik było podsumowanie.

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.11.2024, 17:48
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Właściwie to czas leci a Sukiennicki jak był chujowy tak nadal jest. Mówiłem od samego początku że to jest klasyczny kasztan. Chłop nic nie gra, nic nie wnosi, jest bardzo słaby. Argument, że jest przemęczony już nie przejdzie.
Dziś udowodnił, że znów nie masz racji.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.11.2024, 17:52
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Doprawdy? Ze słabą Stalą ile miał strat?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 10.11.2024, 17:53
Masz gdzieś statystyki to zaprezentuj.
Gola dziś strzelił. I to był gol, który de facto dobił Stal.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.11.2024, 18:15
Masz gdzieś statystyki to zaprezentuj.
Gola dziś strzelił. I to był gol, który de facto dobił Stal.

Gola strzelił w meczu z beniaminkiem i to był świetny mecz.

To co pisałem powyżej, widać jak blisko byłem prawdy. Z drugiej strony, o co się tu kłócić, skoro wg. Ciebie Sapała wygrał rywalizację z Carbo...

Ciekawe jak by to wyglądało z takim Chrobrym przy takim poziomie chaosu ze strony Sukiennickiego? Może lepiej że się nie dowiemy...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 10.11.2024, 19:25
Chętnie też bym powalczył o zwycięstwo w Twoim rankingu, ale nie ma kompletnie żadnych nagród więc mnie to nie interesuje.
A tak serio - wstawiłem ignoruj trzem czy czterem muszkieterom - omija mnie większość ich złotych myśli (chyba że ktoś inny je zacytuje) i dobrze im z tym.
A już całkiem świetnie mi wtedy kiedy Wisła odrabia straty do interesujących miejsc w tabeli i jak tak dalej pójdzie to może za jakiś czas je będzie zajmować.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 10.11.2024, 23:41
Gdybym ja miał dzisiaj możliwość zagrania w tym meczu i oddania takiego strzału, też prawdopodobnie padłaby bramka. Zostałbym być może ogłoszony odkryciem Jopa.

Ja zdania nie zmieniam i jedna przypadkowa bramka po rykoszecie nie zmienia obrazu. Sukiennicki jest słabym piłkarzem.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.11.2024, 14:38
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Gdybym ja miał dzisiaj możliwość zagrania w tym meczu i oddania takiego strzału, też prawdopodobnie padłaby bramka. Zostałbym być może ogłoszony odkryciem Jopa.

Ja zdania nie zmieniam i jedna przypadkowa bramka po rykoszecie nie zmienia obrazu. Sukiennicki jest słabym piłkarzem.
Słabym obecnie (coś się stało w Jego formą/głową), szczególnie w defensywie, ale myślę, że jak wróci do tego co prezentował w pierwszych meczach, to będziemy mieć z Niego pociechę.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 12.11.2024, 18:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Gola strzelił w meczu z beniaminkiem i to był świetny mecz.
Tydzień wcześniej nikt nie strzelił z czerwoną latarnią 1 ligii i to był fatalny mecz

wolfy napisał(a):Wyświetl post
To co pisałem powyżej, widać jak blisko byłem prawdy. Z drugiej strony, o co się tu kłócić, skoro wg. Ciebie Sapała wygrał rywalizację z Carbo...
Nie wydaje mi się bym to napisał ale zawsze możesz zalinkować ...

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.11.2024, 16:46
Tydzień wcześniej nikt nie strzelił z czerwoną latarnią 1 ligii i to był fatalny mecz

Nie wydaje mi się bym to napisał ale zawsze możesz zalinkować ...
Serio nie pamiętasz histerii po tym jak Carbo zagrał słabszy mecz (ale i tak strzelił gola)?

Tychy to nie do końca czerwona latarnia, a problemem NIE była skuteczność. Myśmy sobie może ze dwie sensowne sytuacje stworzyli.

Była dyskusja dlaczego i spora część problemu to zastąpienie Carbo Sukiennickim.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów