The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2024, 12:53. 16. kolejka, Stal Stalowa Wola - Wisła Kraków, 10 listopada 2024, 12:45
Nadchodząca kolejka

Aktualna tabela

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 08.11.2024, 17:31
Wynik tego meczu nie ma znaczenia, na ten moment żeby awansować to musielibyśmy wygrywać seryjnie a mamy zbyt słaby skład żeby wygrywać seryjnie co pokazały wpadki w łęcznej i z tychami. Wygramy, przegramy czy zresmisujemy? Bez znaczenia.

A skoro tak, to oznacza, że jesteśmy po prostu średniakiem ligowym który walczy o miejsca 8-12, to czy zajmiemy miejsce 8 czy 12 nie ma znaczenia, spaść pewnie nie spadniemy.

Więc możemy i naklepać stalówce 100:0, ale potem przegrać z Chrobrym i zremisować ze stalą Rzeszów. Możemy też przegrać ze Stalą, ale potem zremisować w Głogowie i wygrać z Rzeszowem. Kolejność nie ma tu większego znaczenia bo liczy się po prostu suma zdobytych punktów, a jestesmy zbyt chimeryczni żeby wygrać teraz powiedzmy 5 kolejnych spotkań z rzędu. Suma punktów i tak będzie mniej więcej taka sama.

Z wymówek dlaczego może nie pójść:
- klasyczne Stal pospinana jak na Real Madryt, zagrają z nami mecz rundy
- murawa równa niczym pole ziemniaków zaraz po zaoraniu
- kontuzje, absencje, roszady w skladzie które osłabiają jakąś formacje

Niech się dzieje wola nieba, ja się o przewidywania nie pokuszę bo żadnym wynikiem zdziwiony nie będę.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.11.2024, 17:39
Z przebiegu sinusoidy wychodzi w sumie gładkie 0:3, ale osobiście skłaniam się ku temu, co napisał Stelio. Nie zrobi się awansu bezpośredniego z wynikami z sinusoidy, bo to w long runie nigdy nie będzie ponad 2 punkty na mecz. W baraże nie wierzę, awans bezpośredni jest od nas bardzo daleko.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.11.2024, 18:22
Bezpośredni awans to zaprzepaściły puchary, które były pociecha i zastrzykiem finansowym na ten sezon. Niestety jest to błędne koło, bo ciężko z naszym wodzem oczekiwać, że ciągniemy grę w pucharach i skończymy sezon w top 2, skoro przez dwa lata bez obciążenia europejskimi pucharami na te top dwa się nie umieliśmy załapać.

Puchary daly kasę ale może się okazać że jedynie przełożyły dalszą mocna degrengoladę, która jest spodziewana w Wiśle. Szykuje się mocna walka o top 6, a później postawienie kwestii awansu na dwa mecze barazowe - czyli z naszym szczęściem i ogarnięciem to o ile do baraży się złapiemy to sprawa awansu przez nie będzie jak gra w roletke. Może się uda a może nie.
Być może gdyby nie puchary i gdyby Jop pracował od początku to by była walka o top 2. No ale teraz to można jedynie gdybać
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.11.2024, 18:30
Jestem tak wk...y, że nie bardzo chce mi się pisać.
Ale w ramach starej miłości ...

Żółte kartki:
4 - Jaroch, Mikulec, Uryga, Biedrzycki (wszyscy wracają)
3 - Kiss, Łasicki, Ikbekeme, Sukiennicki
2 - Carbo, Rodado
1 - Alfaro, Zwoliński, Starzyński, Kutwa
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.11.2024, 21:28
Mecz jak mecz, raz się przegrywa, raz się wygrywa, raz się remisuje.

Jedno jest pewne, o tej porze wleci dobry rosół i kotlecik w wielu wislackich domach
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.11.2024, 21:53
Przegrać też czasem niestety trzeba.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 09.11.2024, 03:52
Musimy wygrać i tak się stanie, mam nadzieję.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.11.2024, 10:35
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jestem tak wk...y, że nie bardzo chce mi się pisać.
Ale w ramach starej miłości ...

Żółte kartki:
4 - Jaroch, Mikulec, Uryga, Biedrzycki (wszyscy wracają)
3 - Kiss, Łasicki, Ikbekeme, Sukiennicki
2 - Carbo, Rodado
1 - Alfaro, Zwoliński, Starzyński, Kutwa
A co Cie tak wqurwiło?Remis z Tychami?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 09.11.2024, 10:57
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Bezpośredni awans to zaprzepaściły puchary, które były pociecha i zastrzykiem finansowym na ten sezon. Niestety jest to błędne koło, bo ciężko z naszym wodzem oczekiwać, że ciągniemy grę w pucharach i skończymy sezon w top 2, skoro przez dwa lata bez obciążenia europejskimi pucharami na te top dwa się nie umieliśmy załapać.

Puchary daly kasę ale może się okazać że jedynie przełożyły dalszą mocna degrengoladę, która jest spodziewana w Wiśle. Szykuje się mocna walka o top 6, a później postawienie kwestii awansu na dwa mecze barazowe - czyli z naszym szczęściem i ogarnięciem to o ile do baraży się złapiemy to sprawa awansu przez nie będzie jak gra w roletke. Może się uda a może nie.
Być może gdyby nie puchary i gdyby Jop pracował od początku to by była walka o top 2. No ale teraz to można jedynie gdybać
śmieszy mnie przekonanie że bez tych kilku meczów to byśmy od 1 meczu z Moskalem orali te lige

rozumiem że to akurat pasuje pod Twoje antyzaskrońcowe zadanie, ale tym razem sie nie zgadzam
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.11.2024, 11:43
Patrząc jak punktuje czołówka to gdyby Jop zdobywał średnio 2 punkty na mecz to moglibyśmy się zakręcić wokół awansu bezpośredniego. Ale to trzeba robić serię, a nie raz w łeb, raz wygrana bo to nic nam nie da.

Widać teraz chwilową zadyszkę, mam nadzieję, że wkrótce się przełamiemy.

Nie do końca mi się chce w to wierzyć, bo wiem co było cały czas ostatnio, ale nadzieja gdzieś tam się tli
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 09.11.2024, 22:16
3-0 dla nas i mecz do zapomnienia
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.11.2024, 22:59
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Patrząc jak punktuje czołówka to gdyby Jop zdobywał średnio 2 punkty na mecz to moglibyśmy się zakręcić wokół awansu bezpośredniego. Ale to trzeba robić serię, a nie raz w łeb, raz wygrana bo to nic nam nie da.

Widać teraz chwilową zadyszkę, mam nadzieję, że wkrótce się przełamiemy.

Nie do końca mi się chce w to wierzyć, bo wiem co było cały czas ostatnio, ale nadzieja gdzieś tam się tli
O awansie bezpośrednim nie ma seansu nawet myśleć. Przy naszej punktacji na poziomie 2.0 Termalika może zrobić 1,44, a Miedź 1,52 na mecz, czyli mają duży margines błędu. Gdyby oba kluby punktowały tak dalej, musielibyśmy mieć 2,65 na mecz.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.11.2024, 00:28
Cytat:
śmieszy mnie przekonanie że bez tych kilku meczów to byśmy od 1 meczu z Moskalem orali te lige
A czy ja coś o Moskalu tutaj wspominałem.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 10.11.2024, 08:01
No coż trzeba wygrać ten i wygrywać kolejne, na razie jeszcze nic nie przegraliśmy chociaż strata z początku sezonu ciąży mocno to średnia Jopa 2.17 na mecz jeśli się utrzyma pozwoliła by nam może zahaczyć się na bezpośredni awans, Powinniśmy dokulać wtedy do 64 punktów które w ostatnich 10 latach 5 razy starczały na bezpośredni. Wszystko w nogach i chyba przede wszystkim głowach piłkarzy, to że potrafią to wiadomo to czy będzie im się chciało już nie.. Szkoda że Moskal nie zdobył chociaż jednej wygranej więcej, każde 3 punkty są na wagę złota w tak wyrównanej walce. Liczę dziś może na jakąś bramkę Rodado bo ostatnio coś kiepsko i dzięki 3 punktom chociaż na chwile moglibyśmy wskoczyć na 8 miejsce a to już nie daleko do barażowego... walczyć mocno i wygrać
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.11.2024, 08:06
Boje sie ze pilkarze nie dojada na dzisiejszy mecz. Tychy pokazaly ze nie trzeba sie wcalr z nami bronic. Dzisiaj mysle kwestia szczescia pod bramka. Pewnie obie druzyny cos beda mialy, zobaczymy komu wpadnie. Oby nie zepsuli weekendu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.11.2024, 08:31
Kurz napisał(a):Wyświetl post
O awansie bezpośrednim nie ma seansu nawet myśleć. Przy naszej punktacji na poziomie 2.0 Termalika może zrobić 1,44, a Miedź 1,52 na mecz, czyli mają duży margines błędu. Gdyby oba kluby punktowały tak dalej, musielibyśmy mieć 2,65 na mecz.
Forma zespolow to sinusoida. Takie sytuacje nie sa anormalne, ba, wrecz w kazdym sezonie jest jedna czy nawet kilka druzyn ktore rozgrywaja runde zycia, by w kolejnej dolowac. Gdyby bylo inaczej to by nabijaly pod 75-80 pkt w sezonie a to sie praktycznie nie zdarza

Przyklady pierwszy z brzegu, Lechia 23/24
Pierwsze 16 spotkan 26 pkt sr. 1.625
Kolejne 18 spotkan 42 pkt sr 2.625

Analogicznie gieksa 16m/ 20 pkt sr 1.25
Kolejne 18 kolejek rowniez 42 pkt i sr 2.625

Pisze to oczywiscie ogolnie, bo nie wierze ze te wyniki sa do osiagniecia z obecna Wisla. Bardziej wierze w utrzymanie sredniej Jopa ok. 2 pkt/mecz i baraze.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 10.11.2024, 08:31
Jaroo,

puchary nic nie zawiniły. Zawinił prezes, który budował kadrę w czasie rozgrywek, ściągając zawodników, którzy nie byli gotowi do gry. Oczywiste, że potrzeba było czasu żeby to wszystko zazębiło się i zaczęło funkcjonować.
Gdyby w czerwcu kadra była skompletowana to mielibyśmy zupełnie inną sytuację.

I nie bronię tutaj Moskala. Stwierdzam oczywisty fakt.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.11.2024, 08:48
Dodam jeszcze do swojego wywodu chocby TBB z tego sezon:

Do 9 kolejki: 25 pkt, 2.77 pkt/m
Nastepne 7 kolejek 11 pkt , 1.57 pkt/m

Wszystko w naszych nogach, ale trzeba wygrywac, a nie kopac sie po czole z dolem tabeli
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Stary 10.11.2024, 08:59
Katowice w zeszłym roku do półmetka czyli 18 kolejki 1.33 średnia i 11 miejsce, druga runda 2.11 i awans bezpośredni z drugiego miejsca. Ogólnie 1.82 tyle wystarczyło im rok temu na awans
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 10.11.2024, 10:22
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dodam jeszcze do swojego wywodu chocby TBB z tego sezon:

Do 9 kolejki: 25 pkt, 2.77 pkt/m
Nastepne 7 kolejek 11 pkt , 1.57 pkt/m

Wszystko w naszych nogach, ale trzeba wygrywac, a nie kopac sie po czole z dolem tabeli
Powtarza się scenariusz z poprzedniego sezonu, gdzie traciliśmy punkty z dołem tabeli na potęgę.
Ja osobiście nie widzę możliwości poprawy tego stanu rzeczy, a na pewno nie w momencie, w którym mamy całkiem solidną pierwszą jedenastkę, a na ławce w przeważającej większości wypełnienia koszulek. Jedna kontuzja kluczowego gracza (Carbo) kładzie nam kompletnie grę, tak się awansu nie zrobi.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 10.11.2024, 14:07
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A czy ja coś o Moskalu tutaj wspominałem.
No ale Moskal był trenerem, tematu Jopa na początku sezonu nie było, więc skąd taka fantazja u Cb ?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 10.11.2024, 14:09
Brameczka Baeny stadiony świata

Kutwa udowadnia że DP to była dla niego krzywda, brawo dla Jopa że konsekwetnie stawia chłopaka na ŚO
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 10.11.2024, 14:42
Słabsza pierwsza połowa (mimo trzech zdobytych bramek), w drugiej Stal siadła fizycznie.

Moim zdaniem cichym bohaterem meczu jest Duda - po tak długiej przerwie wrócił i pokazał po prostu dobrą grę. Jeśli tylko podciągnie się jeszcze fizycznie, to Sukiennicki raczej już do środka boiska nie wskoczy.

[35/54]

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.11.2024, 14:44
Też uważam, że Duda dziś się świetnie pokazał.
Mam nadzieję, że to nie jest tylko jechanie na świeżości.
Kilka jego zagrań piłki, przechwytów, czy dryblingów, było na naprawdę wysokim poziomie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Adryan
Senior Member

Od: 04.2024

Stary 10.11.2024, 14:53
Odniosłem wrażenie, że Stal nie grała typowej rąbanki jak przystało na dół tabeli I ligi tylko chciała grać ofensywnie i wysokim ustawieniem przez co zabrakło im umiejętności przy powrocie, zostawiali mnóstwo luk co było wodą na młyn dla naszych zawodników.
Zupełnie inaczej ten mecz by wyglądał, gdyby siedzieli w 11 w swoim polu karnym.
Na szczęście dopisujemy 3 punkty, oby w Głogowie było tak samo.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.11.2024, 15:04
Wygrana z mega słabą Stalą. W myśl zasady, następny mecz przegramy.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Stary 10.11.2024, 15:04
Ładny wynik, Fajnie Kutwa, Letkiewicz, Duda, Baena, Mikulec, Alfaro
Zwoliński jak zwykle mieszane uczucia, jest bramka i asysta ale oprócz tego niechlujnie mocno i ślamazarnie
Reszta przeciętnie, Rodado nie służy granie cofniętego, niestety jest on za wolny na gre na tej pozycji i zepsuta setka od Dudy na początku drugiej połowy ogólnie przykro to pisać ale słabo zagrał, Jaroch i Uryga na swoim poziomie
3 punkty do baraży i lecimy dalej !
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 10.11.2024, 15:18
Tak gra pretendent do awansu - nawet jak gra bez polotu, to gra swoje i wbija parę bramek więcej niż przeciwnik.

Jop musi zostać jako trener.

Bardzo ładnie Duda, któremu niezmiennie kibicuję.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.11.2024, 15:43
Adryan napisał(a):Wyświetl post
Odniosłem wrażenie, że Stal nie grała typowej rąbanki jak przystało na dół tabeli I ligi tylko chciała grać ofensywnie i wysokim ustawieniem przez co zabrakło im umiejętności przy powrocie, zostawiali mnóstwo luk co było wodą na młyn dla naszych zawodników.
Zupełnie inaczej ten mecz by wyglądał, gdyby siedzieli w 11 w swoim polu karnym.
Na szczęście dopisujemy 3 punkty, oby w Głogowie było tak samo.
Stal pod tym trenerem zawsze gra właśnie tak
nie ma materiału ludzkiego na taką grę .... ale pan trener jest zwolennikiem ofensywnej gry (Ruch ograli u siebie prezentując taką ofensywną postawę)
to jest zespół na górę II ligi nic więcej

co do naszych szkoda tej ewidentnie zlekceważonej bramki na 1-1
no i kartek dla Kissa i Sukiennickiego
Ostatnio edytowane przez emjot : 10.11.2024 o godz. 15:46.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów