The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2024, 10:07
Jeśli Jop nie będzie wyciągać wniosków ze swoich błędnych decyzji kadrowych, to na wiosnę na ławce będziemy mieć nowego trenera. Czasu i marginesu błędu w zasadzie już nie ma.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.11.2024, 10:28
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Jop nie będzie wyciągać wniosków ze swoich błędnych decyzji kadrowych, to na wiosnę na ławce będziemy mieć nowego trenera. Czasu i marginesu błędu w zasadzie już nie ma.
Dokładnie. Jak się uprze przy błędnych decyzjach to skończy jak Moskal.
Wydaje mi się że sam najlepiej wie jak to wyglądało.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.11.2024, 10:31
To dość ciekawe że padają takie słowa o trenerze który przejął zespół w trakcie rundy, miał marginalny wpływ na transfery, sztab i przygotowania i póki co legitymuje się średnia w lidze 2.16 pkt/mecz (a całościowo w Wiśle 2.5 pkt/mecz).

Myślę że w klubie mają mocno dość tej karuzeli trenerskiej, która finalnie doprowadziła nas do punktu wyjścia.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.11.2024, 10:39
Może i mają dość karuzeli, ale jak się w lutym okaże, że do strefy barażowej brakuje nam 10 punktów, to Jop (z całą moją sympatią do niego) może szybko skończyć na zielonej trawce.

Wprowadzanie na boisko tragicznego Duarte idzie na konto Jopa. Ma na ławce inne opcje.

[35/54]

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2024, 10:52
Może i mają dość karuzeli, ale jak się w lutym okaże, że do strefy barażowej brakuje nam 10 punktów, to Jop (z całą moją sympatią do niego) może szybko skończyć na zielonej trawce.

Wprowadzanie na boisko tragicznego Duarte idzie na konto Jopa. Ma na ławce inne opcje.
a jakież to ma na ławce inne opcje na skrzydło?
konkrety poproszę
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.11.2024, 10:57
Biorąc pod uwagę formę Duarte, to na skrzydło mogli wpuścić Kmiecika, wielkiej różnicy by nie było.

Wpuszczenie np. Kuziemki byłoby o tyle dobre, że mogłoby dać odpowiedź czy młody się będzie nadawać do czegokolwiek.

[35/54]

Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 06.11.2024, 11:01
Czyli co? Sugerujecie wiślacki klasyk?

Trener-ratownik, obejmujący drużynę w trakcie rundy (Jop) wylatuje, bo raz i drugi powinęła mu się noga albo popełnił błąd w ustawieniu czy doborze kadry na mecz. Tymczasem nowy trener dostanie odpowiedni czas na przygotowanie zespołu, w tym zgrupowanie zagraniczne, do tego zasób w postaci nowych piłkarzy - zgodnie ze swoją wizją i oczywiście czas. To najważniejsze: nowy trener musi dostać czas! Wobec czego rozliczać go będzie można najszybciej po kilku miesiącach pracy.

Nie żebym był fanem kunsztu trenerskiego Jopa, bo żadnego trofeum z nami nawet realnie nie wygrał (prawdę mówiąc, nie miał ku temu żadnej możliwości). Ale zastanawiam się, jak to działa, że gościa, który sumarycznie osiąga póki co wymiernie lepsze wyniki od poprzedników, tak łatwo przychodzi co poniektórym już dzisiaj zwalniać?

I to zwalniać tylko po to, aby znowu przerabiać ten sam, zgrany od lat przy Reymonta, schemat. Nowy trener - nowi piłkarze - nowe (złudne) nadzieje. A ten trener to będzie tradycyjnie oferma, którą zafascynowani nowym rozdaniem w Wiśle, zaraz będą chcieli wywozić na taczkach.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.11.2024, 11:07
Biorąc pod uwagę formę Duarte, to na skrzydło mogli wpuścić Kmiecika, wielkiej różnicy by nie było.

Wpuszczenie np. Kuziemki byłoby o tyle dobre, że mogłoby dać odpowiedź czy młody się będzie nadawać do czegokolwiek.
tak jak sądziłem
nie napiszesz nic co nadawałoby się do dyskusji. Pominę milczeniem żałosny tekst o Kmieciku
co do Kuziemki
chłopak nadaje się na ławkę, a nie na grę w I lidze
no ewentualnie może sobie w III lidze pokopać - to, że go Jop (znając go z rezerw przecież) nie wpuścił na boisko przy takiej nędzy skrzydłowej w tym meczu jest jednoznaczne
Ostatnio edytowane przez emjot : 06.11.2024 o godz. 11:11.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.11.2024, 11:11
Żeby było jasne - ja osobiście nie chcę zwolnienia Jopa.
Jestem przeciwnikiem popularnego w Polsce sposobu myślenia, że zmiana trenera jest remedium na problemy trawiące zespół.

[35/54]

Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 06.11.2024, 11:12
emjot napisał(a):Wyświetl post
tak jak sądziłem
nie napiszesz nic co nadawałoby się do dyskusji. Pominę milczeniem żałosny tekst o Kmieciku
co do Kuziemki
no ewentualnie może w III lidze może pokopać - to, że go Jop (znając go z rezerw przecież) nie wpuścił na boisko przy takiej nędzy skrzydłowej w tym meczu jest jednoznaczne
Jeszcze parę miesięcy temu Letkiewicz był 3 w hierarchii bramkarzy, a o Kutwie na ŚO nikt poważnie nie myślał. Nie twierdzę, że Kuziemka ma zostać naszym Zbawicielem, ale też nie twierdzę że na boisku byłby dużo słabszy od naszych etatowych skrzydłowych.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.11.2024, 11:13
emjot napisał(a):Wyświetl post
co do Kuziemki
Skoro Kuziemka nadaje się na ławkę, to gdzie z obecną formą powinien grać Duarte?
Konkrety poproszę

[35/54]

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.11.2024, 11:45
Skoro Kuziemka nadaje się na ławkę, to gdzie z obecną formą powinien grać Duarte?
Konkrety poproszę
to ja prosiłem o konkrety a dostałem żenujący tekst o Panu Kmieciku
i chwalipost o nowym zbawicielu, który póki co wygrzewa ławę ale jak wejdzie to ho ho

tak że tak
z obracania kota ogonem masz bdb
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.11.2024, 11:49
Dałem Ci konkret - Kuziemkę siedzącego na ławce. Jest to jak najbardziej opcja, skoro go Jop zabrał z rezerw. Natomiast Ty wydałeś werdykt, że chłop nadaje się jedynie na ławkę, kiedy on nawet nie miał szans pokazania swoich umiejętności na boisku I ligi.

Ponawiam zatem pytanie - gdzie z obecną formę powinien grać Duarte? W Dalinie Myślenice? Czy niżej?

[35/54]

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.11.2024, 11:49
pi0tr3k94 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze parę miesięcy temu Letkiewicz był 3 w hierarchii bramkarzy, a o Kutwie na ŚO nikt poważnie nie myślał. Nie twierdzę, że Kuziemka ma zostać naszym Zbawicielem, ale też nie twierdzę że na boisku byłby dużo słabszy od naszych etatowych skrzydłowych.
widziałem Letkiewicza kilkanaście razy: w rezerwach i w Wieczystej
między nim a Kuziemką (ja wiem to nie jest ta sama pozycja itp. itd)
jest różnica dwóch lub nawet trzech klas obecnie

Kuziemka to nie jest mega ultra talent, ja tego nie widzę w nim
może wypali, ale może nie
wystawianie go na pałę w meczu bo.... nie ma kto grać jest pozbawione sensu

granie w grę pt. wystawmy młodego na pewno będzie lepszy niż....
a potem ten młody się pali, gra padakę i się nie podnosi, albo co więcej zawala mecz (co by było jakby przez Kuziemkę padła bramka dla GKS? no przecież wszyscy zjebali by Jopa na funty za głupotę wiarę w młodego itp. itd - nikt tego nie bierze pod uwagę, że trener też musi rozważyć za i przeciw wystawienia takiego grajka w meczu, to nie jest football manager)
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.11.2024, 11:54
Dałem Ci konkret - Kuziemkę siedzącego na ławce. Jest to jak najbardziej opcja, skoro go Jop zabrał z rezerw. Natomiast Ty wydałeś werdykt, że chłop nadaje się jedynie na ławkę, kiedy on nawet nie miał szans pokazania swoich umiejętności na boisku I ligi.

Ponawiam zatem pytanie - gdzie z obecną formę powinien grać Duarte? W Dalinie Myślenice? Czy niżej?
jasne
Kuziemka nie nadaje się na grę w I lidze
to jest konkret
Duarte? cóż też nie, tyle że jest na tyle doświadczony, że nie zrobi babola takiego po którym może GKS wygralby mecz

jak już tak lecisz po formie
gdzie powinien grać Jaroch przy obecnej formie wszak jest w rezerwach Wiśniewski, który go zastąpi
gdzie powinen grać Sukiennicki, wszak w rezerwach jest Szywacz czy inny Chromych
gdzie powinien grać Biedrzycki, wszak w rezerwach jest Skrobański
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.11.2024, 12:07
Ale tu jest prosta sprawa - czy Wiśniewski albo Szywacz byli na ławce na meczu z GKSem? Nie.

Był Skrobański, ale on akurat rywalizuje o miejsce na boisku z graczami w formie i szans na grę po prostu nie ma.

Co wynikło z doświadczenia wpuszczonego na boisko Duarte? Że pokazał wszystkim jak wyjechać na aut biegnąc z piłką? Że wykonał kilka podań do nikogo?
Jeśli chłop prezentuje żenująco słabą formę, to naprawdę nie widzę przyczyny dla której w jego miejsce nie miałby grać Kuziemka, nawet zakładając, że wejście Kuziemki na boisko oznaczałoby grę w dziesięciu. Wejście na boisko Duarte oznaczało dokładnie to - grę w dziesięciu.

[35/54]

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.11.2024, 12:18
Ale tu jest prosta sprawa - czy Wiśniewski albo Szywacz byli na ławce na meczu z GKSem? Nie.

Był Skrobański, ale on akurat rywalizuje o miejsce na boisku z graczami w formie i szans na grę po prostu nie ma.

Co wynikło z doświadczenia wpuszczonego na boisko Duarte? Że pokazał wszystkim jak wyjechać na aut biegnąc z piłką? Że wykonał kilka podań do nikogo?
Jeśli chłop prezentuje żenująco słabą formę, to naprawdę nie widzę przyczyny dla której w jego miejsce nie miałby grać Kuziemka, nawet zakładając, że wejście Kuziemki na boisko oznaczałoby grę w dziesięciu. Wejście na boisko Duarte oznaczało dokładnie to - grę w dziesięciu.
lol
Kuziemka to sobie może wejść na boisko przy stanie 3-0 i luzie, że nagle nie stanie się tadammm i wynik zrobi się zasadniczo inny

to co piszesz to takie typowe kibicowskie zróbmy coś już teraz natychmiast a kto wie może to zadziała
emocje kibicowskie nic do realizmu boiska nie mają

Kuziemka mógłby wejść jakby miał talent i umiejętności Yamala
nie ma?
no to siedzi na lawie

dla mnie to koniec tematu
bo szkoda mi czasu na przekonywanie kogoś że białe jest naprawdę białe
a Kuziemka na taki mecz się po prostu nie nadaje na boisko
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.11.2024, 12:29
Dla mnie też koniec tematu. Dalej wpuszczajmy na boisko zawodników w dramtycznie słabej formie i oczekujmy, że odmienią obraz meczu.

lol

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.11.2024, 12:55

Miał na ławce nie inne opcje, tylko jedną opcję: Kuziemka. Czyli żadne. Innych ofensywnych opcji nul, zero, nobody.

Rozpatrujemy juniora który nie zagrał jeszcze minuty ponad 4 poziom rozgrywkowej w Polsce, który miałby pociągnąć nasza gre vs piłkarza który jeszcze pół roku temu ładowal piękna bramke przeciwko Olympiakosowi w lidze greckiej mając 100 wystepow w tej lidze.

Duarte albo fatalnie przechodzi aklimatyzację, albo nie może zrozumieć systemu gry albo jest rzucany po pozycjach, ale to wziąż piłkarz o umiejętnościach których nie ma nikt w naszych rezerwach.

I nie powiem, sam z chęcią zobaczyłbym Kuziemke na boisku, ale litości, nie rozpatrujemy jego nie wpuszczenia jako błąd trenera bo 99% kibiców tak by zrobiło. To co odwalił po wejściu to już temat na inną rozmowę. Tak dramatycznej zmiany jeszcze nie miał.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.11.2024 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.11.2024, 13:03
Ja błąd trenera widzę bardziej we wpuszczeniu na boisko katastrofalnie słabego Duarte, niż nie wpuszczenie Kuziemki.
Trudno mi uwierzyć, że Fred na treningach robi coś takiego, że Jop nawet bierze go pod uwagę przy ustalaniu pierwszej jedenastki. Rozjazd między jego formą z treningów i formą meczową musi być po prostu gigantyczny.

[35/54]

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.11.2024, 13:10
Z przymrużeniem oka.Obraz meczu na tyle nie przypadł do gustu kierownikowi drużyny,że ten postanowił zrobić zmiany na własną rękę.Na szczęście na ławce w ostatniej chwili połapali się co ten "wysokiej"klasy fachowiec chce zrobić i udało się to odkręcić.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 06.11.2024, 14:13
Cymes ma wiele racji wskazując na liczne błędy Jopa z Tychami. Tym razem jego posunięcia i decyzje zdestabilizowały grę zespołu. Nie wszędzie miał jednak opcje aby tego uniknąć. Przykładowo na absencję Carbo nie mógł nic poradzić, a to był kluczowy problem drużyny w tym meczu.

Podobnie kwestia obsady prawej obrony: w obecnej sytuacji grać tam mógł tylko Mikulec. Szot po kontuzji nie jest na razie żadną sensowną alternatywną na grę przez 90 minut, a Wiśniewski jest za słaby. Więc za tą roszadę Jopa nie potępiałbym.

Inaczej wygląda kwestia środka pola. Tu można było inaczej wybrać, by zminimalizować straty spowodowane nieobecnością Carbo. Mógł zostać tam przesunięty na przykład Alf, dużo bardziej ogarniający kwestie taktyczne niż Sukiennicki (były piłkarz Stali miał w tym meczu zupełnie inną rolę i zadania niż pełnił w tamtym klubie). Alf jest doświadczony i myśli na boisku w przeciwieństwie do Sukienki, więc w jakiejkolwiek bardziej defensywnej roli wymagającej konsekwencji i odpowiedzialności taktycznej mógłby się prędzej odnaleźć niż Oliver.

Inną możliwością było na przykład przesunięcie Kutwy do drugiej linii czy sięgnięcie po Dziedzica (ten ostatni lepiej operuje piłką niż Oliver), co umożliwiałoby pozostawienie Igbekeme w roli ósemki. Jop nie zdecydował się na żaden z tych wariantów, co okazało się najgorszym z możliwych rozwiązań.

Kolejna sprawa: Wpuszczenie Duarte tak dysponowanego jak widzieliśmy, było niestety dużą kompromitacją.

W sporze Patryko kontra Emjot uważam, że rację ma Patryko. Kuziemka może dać drużynie znacznie więcej niż Fred w takiej dyspozycji.

Ten młodzik ma konkretne cechy i zalety: jest szybki, potrafi dobrze panować nad piłką, wchodzić w pojedynki jeden na jeden i je wygrywać (wyszkolenie obrońców Tychów nie jest dużo lepsze niż obrońców na niższych poziomach rozrywkowych, wszyscy są jednakowo siermiężni i surowi technicznie, podatni na zwody i taką grę). Kuziemka umie strzelić i dokładnie podać oraz zacentrować. Nie trafił do pierwszego zespołu na piękne oczy, czy bo Jop miał taki kaprys, tylko dzięki poczynionym w ostatnich miesiącach postępom, wyrażanym zdobywanymi bramkami i asystami.

Zapracował sobie i zasłużył na to.

Jak najbardziej jest więc opcją do gry na pierwszoligowych boiskach. Szczególnie że jego konkurentem jest dzisiaj zawodnik, który ostatnio nie miał ani jednego udanego zagrania, niemal wszystkie spartolone podania, nie dający kompletnie nic ani w ofensywie ani w defensywie. Nie wiem dlaczego Duarte gra, nic tego nie broni, kompletnie nic dobrego z tego nie wynika. Tutaj znów można mówić o błędzie Jopa.
Ostatnio edytowane przez Markus : 06.11.2024 o godz. 14:23.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.11.2024, 18:59
Chyba jednak balonik jaki to Jop wspaniały, pęknie z hukiem. Jak miało to miejsce z Moskalem.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.11.2024, 20:15
różne odloty tu czytałem ale
to jest jeden z największych
Ostatnio edytowane przez emjot : 06.11.2024 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.11.2024, 20:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Miał na ławce nie inne opcje, tylko jedną opcję: Kuziemka. Czyli żadne. Innych ofensywnych opcji nul, zero, nobody.

Rozpatrujemy juniora który nie zagrał jeszcze minuty ponad 4 poziom rozgrywkowej w Polsce, który miałby pociągnąć nasza gre vs piłkarza który jeszcze pół roku temu ładowal piękna bramke przeciwko Olympiakosowi w lidze greckiej mając 100 wystepow w tej lidze.

Duarte albo fatalnie przechodzi aklimatyzację, albo nie może zrozumieć systemu gry albo jest rzucany po pozycjach, ale to wziąż piłkarz o umiejętnościach których nie ma nikt w naszych rezerwach.

I nie powiem, sam z chęcią zobaczyłbym Kuziemke na boisku, ale litości, nie rozpatrujemy jego nie wpuszczenia jako błąd trenera bo 99% kibiców tak by zrobiło. To co odwalił po wejściu to już temat na inną rozmowę. Tak dramatycznej zmiany jeszcze nie miał.
+1

trudno nawet rozpatrywać Kuziemkę jako opcję do czegokolwiek w tym momencie
rozum to podpowiada nie emocje
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 06.11.2024, 21:12
musimy zatrudnić jakiegoś trenera który zdobędzie przynajmniej 3,5 pkt na mecz inaczej to szkoda se dupy zawracać jakimiś parodystami. Też nie wiem czemu Jop nie wpuścił na boisko Meliksona czy Zieńczuka, no ewidentnie robi nam pod górke.
A tak poważnie myśleliście że Jop nigdy punktu nie straci? ze składem kolejny raz osłabionym w okienku transferowanym w dodatku z kontuzjami kluczowych graczy? o co ten płacz to nie wiem
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 06.11.2024, 21:32
Mam wrażenie, że sporo osób patrzy na Jopa przez pryzmat miejsca w tabeli, a nie jego średniej punktowej.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 07.11.2024, 11:09
Na razie jest jeszcze zdecydowanie zbyt wcześnie, żeby wyciągać jakiekolwiek długoterminowe wnioski na temat Jopa, aczkolwiek aktualnie po 6 spotkaniach ma średnią 2.17, Alfons z kostaryki po 6 spotkaniach miał średnią 1.67, co zresztą i tak było mocno podbite przez mecz ze Stalą Rzeszów w którym mieliśmy po prostu ultranieziemskiego farta, a w ktorym wyglądaliśmy gównianie. Zresztą, za Rude wyglądaliśmy gównianie w każdym meczu poza pucharowymi. Jedyny wyjątek to mecz z Legnicą gdzie udało się wygrać 2:0 nie pozostawiając specjalnie złudzeń przeciwnikowi, reszta spotkań to były dramaty.

Jop na razie zaliczył ledwie 2 wpadki, niepokojące może być jedynie to, że w obu tych meczach wyglądaliśmy w ofensywie chyba jeszcze gorzej niż za najgorszych spotkań pod wodzą Alberta. Miejmy nadzieję, że to była kwestia źle dobranych personaliów, a nie początek jakiejś tendencji.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.11.2024, 15:04
Kutwie pozwólmy grać na środku obrony, bo przesuwanie go do pomocy tylko zniszczy tego zawodnika. Casus Tachiego. Mógł Alfaro zagrać na środku to oczywiście musiał grać nasz wunderkind Sukiennicki.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.11.2024, 16:05
Vuko napisał(a):Wyświetl post
Kutwie pozwólmy grać na środku obrony, bo przesuwanie go do pomocy tylko zniszczy tego zawodnika. Casus Tachiego. Mógł Alfaro zagrać na środku to oczywiście musiał grać nasz wunderkind Sukiennicki.
To nie jest do końca.
Jak zauważył Cymes, to Igbekeme do tej pory grał na 8 a teraz musiał zagrać na 6, co dało jako skutek słabe odnalezienie się na tej pozycji.
Igbekeme powinien był być nadal na 8 a z tyłu powinien asekurować go tradycyjny DP.
Ani Sukiennicki, ani Alfaro nie są takim zawodnikiem.
Dodatkow Alfaro choć i tak zagrał słabo, był bardziej potrzebny na skrzydle.
Problemem jest, że nie mamy klasycznego DP w miejsce Carbo.
Mógłby być Duda, ale jak wróci do pełni sił.
Dlatego Kutwa by się tam nadał.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów