The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2024, 22:15
Arked napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Jop jest w stanie prowadzić Wisła na stałe i oddać się temu w 100%, to pozostanie trenerem na dłużej. Dla mnie to jest oczywiste.
No jest jeszcze kwestia jego zdrowia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 18.10.2024, 22:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No jest jeszcze kwestia jego zdrowia.
I tego co wymyśli prezes.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 18.10.2024, 22:29
Tak, myślę, że tam w gabinecie są dwa wilki.
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 18.10.2024, 22:31
Stolarem też się jaralismy
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.10.2024, 11:45
Tu nie chodzi o jaranie się tylko postawienie na konkretnego trenera i wytrzymanie ciśnienia, kiedy przyjdą gorsze okresy, bo na pewno przyjdą.

Jop jest trenerem "wychowanym" w klubie. Jego warsztat jest bardzo dobrze znany i on sam doskonale zna specyfikę klubu. Stawianie na takich trenerów często przynosi bardzo dobre skutki.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.10.2024, 12:15
Jak mnie ktoś zapyta, kto zrobił postęp u Moskala, to mam duży, duży problem, żeby wskazać jakieś nazwisko. Gdy ktoś zapyta o postęp przy Jopie, to w ciemno powiem: Mikulec. Wieszano tu kilka tygodni temu psy na tym zawodniku, a za nami kolejny mecz, gdzie gość biega sprintem przez pełne 90 minut i napędza nasze akcje raz po raz lewym skrzydłem. Dosłownie: inny zawodnik. Zresztą, w ogóle cała linia obrony wygląda zdecydowanie lepiej i dojrzalej. Również, gdy stoperzy wchodzą na stałe fragmenty gry, to nie dla zasady, ale z konkretnymi pomysłami taktycznymi.

To że piłkarze czują się lepiej i ufają swoim umiejętnościom to widać też po tym, że taki Baena przy swojej pierwszej asyście złamał wczoraj akcję do środka, czym - przyznaję - zupełnie mnie zaskoczył, bo zawsze krytykowałem go, że ma jeden i tam sam zwód z odejściem w stronę linii końcowej, na który łapią się już tylko jakieś totalne lebiegi. A że większą część meczu grał jego kosztem Alfaro, to też ewidentnie kwestia taktyczna, bo Jesus dużo więcej i agresywniej pracuje w defensywie i sensownym pressingu, zamykając przestrzenie do rozegrania. Baena mając zatem więcej miejsca w późniejszej fazie meczu jest w stanie zupełnie zamęczyć w ostatnich minutach przeciwnika swoimi rajdami z piłką przy nodze, nawet gdy bywają często bezowocne.

Jasne, ktoś powie, że to tylko jeden mecz. Ale nie pierwszy, w którym Mariusz Jop pokazał, co to znaczy zrozumienie specyfiki konkretnych jednostek i wyeksponowanie atutów piłkarzy. Piłkarze szczerze mówią, że czują się pewnie i wiedzą, co mają robić. I wiecie co? Tyle warci są w praktyce trenerzy typu jakiś no-name z Kostaryki czy inne wynalazki razem z ich specjalistami-asystentami, którym też klub później płacić musi. Dziękuję, dobranoc.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.10.2024, 13:35
Enzo, Moskal to jedyny trener, którego nie powinno się oceniać bo nie dostał szansy aby się sprawdzić.

Wuja - kompromitacja w ekstraklasie i po dobrym starcie w I lidze znowu niemoc i padaka
Sobol - sprawdzony w każdych okolicznościach
Rude - sukces ponad miarę w pucharze, klapa totalna w lidze i ucieczka jak szczur bo nie wiem, bał się, że nie ogarnie ze słabsza kadrą czy wiedział, że po wynikach w lidze, że się nie nadaje i wolał już uciec?
Moskal - klapa w lidze a w pucharach wyniki na miarę sukcesu Wisły Rudego w PP. Ale dalej to niedokończona historia. Chłop dostał wąską kadrę, plagę kontuzji, mecze co 3-4 dni, a jak już wypadł z pucharów i miało nastąpić "sprawdzam" w lidze, to Zaskroniec się go po świńsku pozbył
Jop - chłop jest rewelacyjny. Co prawda dużo meczów było ze słabymi rywalami i u siebie ale wygrywać wszystko to już trzeba co nie co potrafić. Widać pomysł, widać tę iskrę, która robi różnicę, a bez której nie będzie niczego. Często Wisła była zbieraniną piłkarzy czy byle kopaczy, za Jopa jest to zespół, kolektyw i tutaj póki co - oby na stałe - słabszy piłkarz może wejśc na wyższy poziom i stać się ważnym punktem drużyny.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 19.10.2024, 14:47
Mikulec zaczął zwyżkować już w ostatnich meczach Moskala. Ze 2 przyzwoite mecze za Moskala miał Starzyński i było to więcej niż przez poprzednie 2 lata. Poza tym za Moskala zupełnie zgaszony był Zwoliński, który odpalił przy Jopie. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów