|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Tę dyskusję już prowadziliśmy i ja dowodziłem, że mieliśmy dużo szczęścia, bo aż do Pogoni mieliśmy względnie łatwych/w kryzysie przeciwników.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wszystko możliwe badania mówią że o zadowoleniu z miejsca pracy nie decydują na 1 miejscu finanse ale całkowicie inne czynniki. Finanse muszą się spinać, ale przebicie musiałoby być ogromne aby było decydujące.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
A nie jest to prostu tak, że człowiek któremu ma się zaraz urodzić dziecko nie chce się akurat w tym konkretnym momencie przeprowadzać za granicę i ogarniać od nowa życia? Może to był czynnik, który zdecydował o jego chwilowym pozostaniu. Kraków jest jednak w Europie, jest względnie bezpieczny i przewidywalny.
![]()
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dawno KOALIKA na forum nie było
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
Tylko to nie ma nic wspólnego z tym, że płacenie 1,5 miliona w I lidze to objaw zarządczego szaleństwa. Jak do tego dodamy, że to twarde zobowiązanie na trzy lata to słowo szaleństwo wydaje się zbyt mało ekspresyjne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko potem przychodzi rozmowa o „ofercie z innej firmy” i utrata pracownika z powodu 5% wyższej wypłaty i wyniki tych badań okazują się nic nie warte. To wie każdy kto zarządzał jakimś nawet średniej wielkości zespołem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cała reszta Twoich przemyśleń wynika z błędnego założenia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
W piłce to działa dokładnie tak samo. Piłkarze krzyczą minimum po 30-35% więcej albo siedzą tam gdzie im wygodnie. Równocześnie odchodzą do miejsc gdzie gorzej płaca jeśli mają stosowne pobudki.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.10.2024 o godz. 13:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
racje ma Karherop
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mało kto na odchodnym ma ochotę prać brudy i palić za sobą mosty mówiąc dlaczego tak naprawdę zmienia pracę. Ba, widziałem przypadki ludzi zwalniających się z toksycznego zespołu po dwóch tygodniach, nie mając na bank niczego nagranego. Uzasadnieniem jednego było że chce realizować swoje pasje i robić własny projekt Znam też przypadki ludzi zmieniających pracę z ewidentną stratą. Jest też kluczowa kwestia, mało zrozumiała dla kogokolwiek kto się z nią nie spotkał. Po przekroczeniu pewnego poziomu zarobków, o ile nie jesteś nałogowym hazardzistą - każda kolejna podwyżka ma mniejsze znaczenie praktyczne dla codziennego życia. Kiedy zaczynałem pracę - 1000 zł podwyżki to było coś wielkiego, bo realnie wpływało na moje życie. Teraz sumy rząd wielkości większe - są ważne, liczą się, ale nie są czymś za co warto tracić zdrowie, trafić do toksycznego środowiska etc. Dlatego większość najlepszych piłkarzy na świecie woli jednak najlepsze lata kariery spędzać poza Arabią Saudyjską. Innymi słowy - 5% więcej dla kogoś z ustawowym minimum i z wysokim kontraktem znaczy co innego. Wisła jest dobrym miejscem dla Rodado, a Rodado jest jej absolutnie kluczowym zawodnikiem. I naprawdę - nie wykluczałbym sprzedaży jeśli pojawi się mocna oferta. Tylko teraz to Wisła decyduje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.10.2024 o godz. 14:06.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale ta wstawka o tym że masz taką wypłate że extra 10 tysiecy nie robi wrażenia, raczej niepotrzebna
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
||
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|||||
|
Witalis napisał(a):
![]() Pokaż więc cytaty po meczach ligowych które to potwierdzą. Bo ja mogę przypomnieć takie: Markus napisał(a):
Markus napisał(a):
Markus napisał(a):
Markus napisał(a):
![]() Uważałem Rude za lepszego trenera od Sobolewskiego i wyżej ceniłem jego sposób zarządzania meczem. Nawet za dużo lepszego od niego i nadal zdania tu nie zmieniam. Chwaliłem go za mecze w Pucharze Polski, bo było za co. Nie znaczy to, że kiedykolwiek budził mój zachwyt, czy że uważałem go za doskonałego trenera. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
S1mone napisał(a):
![]() Więc posłuchaj i popatrz, co fachowcy w profesjonalnych klubach naprawdę mówią i robią. To jest naprawdę niesamowite. Znakomity trener Conte w Chelsea tworzy drużynę, w kadrze której jest nawet siedmiu zawodników z jednego kraju i jeszcze więcej obcokrajowców, zdobywa mistrzostwo, pokazuje tym S1monikowi, że opowiada głupoty, a ten dalej nawija, że wie lepiej od niego, iż to złe i zaburza równowagę, że tak się drużyny nie buduje i inteligentni ludzie tak nie postępują ![]() Komedia. ![]() Nawet Moskal mówi mu, że wszystko zależy od tego jak piłkarze prezentują się w szatni i na boisku, a ten dalej swoje o równowadze i proporcjach. W naszej lidze Lech zdobywa mistrzostwo mając w kadrze 12-stu "nie Słowian" i jeszcze więcej obcokrajowców, a on udaje, że tego nie ma i idzie bawić się z córką. Lechia awansuje do ekstraklasy mając w składzie na boisku czasem tylko dwóch- trzech Polaków, a resztę samych obcokrajowców z różnych kultur, ale i to doń nie dociera. Proporcje i równowaga tak jak my je rozumiemy zdaje się krzyczeć S1monik za Tuskiem! S1meonik cały czas żyje we własnym magicznym świecie, w którym zna się na futbolu lepiej od Conte i słyszy głosy ludzi, którzy rzekomo uważają podobnie jak on. Których konkretnie? Z jakimi sukcesami na koncie? Wymień z imienia i nazwiska tych geniuszy, którzy niby uważają, że o wynikach drużyny nie decyduje to jak piłkarze grają, jak funkcjonuje defensywa i ofensywa, jakimi ci zawodnicy są profesjonalistami, jak funkcjonują na boisku i w szatni, jakie mają cechy wolicjonalne oraz umiejętności i jakość, tylko to, czy większość z nich jest obcokrajowcami z jednego kraju - i że te wszystkie sprawy w jakikolwiek sposób warunkuje ta jedna ostatnia. Z takim poglądem można zrobić tylko to: ![]() Chciałeś przykłady klubów które odniosły sukcesy mając dużą grupę obcokrajowców z jednego kraju w kadrze? Dostałeś. Zdobycie Pucharu Polski przez Wisłę również jest sukcesem, a nie klęską. Pewne utrzymanie się przed laty w Ekstraklasie tak samo. Ale oczywiście można dalej brnąć w absurdy, że w lidze w poprzednim sezonie nie przegraliśmy przez zbyt słabą defensywę, zbyt wiele błędów popełnianych przez obrońców, brak profesjonalizmu niektórych zawodników owocujący niewłaściwym podejściem do meczów i ich olewaniem (o czym sami powiedzieli), czy nie przez pajacowanie właściciela, który uroił sobie, że politykę transferową będą robić mu algorytmy i sztuczna inteligencja, a wcześniej kurczowo trzymał miesiącami beznadziejnego trenera Sobolewskiego - tylko przez to, że w kadrze było zbyt wielu Hiszpanów. ![]() To się nazywa zaklinanie rzeczywistości. Prawie każdy normalny człowiek po takim nokaucie w wykonaniu Conte, czy nawet Moskala i Jopa, który dalej wystawia do pierwszego składu tylu samo zawodników z Hiszpanii ilu wystawiał np. w meczu z Chrobrym Rude, zbastował by na chwilę, zastanowił się nad sobą i swoimi poglądami i przyznał, że się mylił, a nie szedł dalej w zaparte. Tak powstają później wnioski i stereotypy prowadzące na manowce i sprawiające, że klub nie wyciąga prawidłowej nauki z tego, co się wydarzyło.
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.10.2024 o godz. 16:43.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Upominasz się o sprawiedliwe, jednakowe traktowanie? Nie możesz więc zrównywać ze sobą wkładu w sukcesy i porażki tych zawodników, bo ich wkład w nie i znaczenie dla drużyny był diametralnie różny w całym sezonie. Znaczenie dla drużyny nie rozkłada się proporcjonalnie do liczby zawodników z danego kraju na boisku, ani do samej statystyki bramek i asyst, bo są jeszcze statystyki odbiorów, podań, przechwytów, wygranych pojedynków, przebiegniętych kilometrów i tak dalej. Na wartość każdego piłkarza zespołu składa się mnóstwo elementów. Wkład naszych najlepszych Hiszpanów w zdobycie PP był kluczowy (nie wszystkich Hiszpanów), bo kluczowa była ich rola w drużynie w tamtych meczach. Żaden inny zawodnik, może poza naszym Szwedem i w paru przypadkach Sobczakiem nie dawał równie dużej jakości. Z kolei w lidze postawa krajowych zawodników była kluczowym wkładem w porażkę (też nie wszystkich). Nie dlatego, że ktoś ma coś przeciwko Polakom, tylko dlatego, że oni na przestrzeni całego sezonu popełnili najwięcej błędów, zawalili najwięcej bramek, najczęściej nie dowozili na boisku na swoich pozycjach i grali bez należytego zaangażowania. Nie Rodado, nie Carbo, nie Alfaro, nie Baena, ani nawet nie Colley. Oni mieli słabsze mecze, zwłaszcza w końcówce sezonu, ale w przekroju całego mieli udanych spotkań więcej niż nieudanych. Można to samo powiedzieć o Urydze, Krzyżanowskim, Jarochu, Łasickim, Sapale itd? ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ale Markus się odpalił, znowu buziek nastawiał i ścianę tekstu, Don Markus Kichot. Czy ktoś to w ogóle czyta?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Przypomnisz kluby z Turcji, Grecji, Cypru, które składały ofertę za Rodado? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jarooo1 :
No ja już nie. Tak do dwóch zdań maksymalnie. Wystarczy, że widzę jak przekręca jedno zdanie i odwołuje się wybiórczo do dyskusji, bo inaczej by przepadł, więc zaczynam przewijać hurtem. Szkoda oczu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Markus
Ja nic nie będę wklejał, bo mi szkoda czasu. Dyskusje z tobą nie mają sensu. Popsułeś to forum. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Markus popsuł forum, bo pisze dużo, na temat i się z nim nie zgadzasz? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
O kolejny, tym razem merytoryczny wolfy że swoją miłością do rodzinki z Wujasem Brzeczkasem na czele i nienawiścią np do Moskala. Oczywiście o pracy Brzeczka i Moskala zawsze wypowiada się obiektywnie i merytorycznie
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
W finale dwie bramki strzelili Hiszpanie. W decydującym o wszystkim w lidze meczu w Sosnowcu najbardziej dupy dał Polak. Serię czerwonych kartek rozpoczął Jaroch, w Katowicach czerwień wymodził nie Hiszpan tylko Uryga. O popisach Szota, Krzyżanowskiego nawet nie wspominam Więc jak słyszę że Hiszpanie to była porażka zwyczajnie uśmiecham się z politowaniem. A co do roli farta w sukcesach. Bez niego sukcesów nie ma... Więc apel o równej krytyce wypadałoby skierować do autorów stwierdzeń że "hiszpanie to była porażka"
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.10.2024 o godz. 20:52.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Merytoryczne są za to posty na 20 akapitów na temat tego, czy autor kwartał temu napisał x, czy napisał y.
Merytoryczne jest wyładowywanie frustracji i obrażanie ludzi w internecie. To musi być to życie sukcesu - pilnowanie, żeby głupcy nie pisali głupot na forum Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nikt nie każe Ci dyskutować z Markusem, ani nawet - czytać jego postów, ale skoro chcesz żeby było merytorycznie, to odnoś się do tego co pisał. @Drozd - no właśnie, dla niektórych winni są zawsze Hiszpanie, mimo że najsłabsze elementy zespołu to Polacy. Nie znaczy to że wszyscy Polacy są słabi, ani wszyscy obcokrajowcy dają radę, ale to Carbo, Alfaro, Rodado, Igbekeme, Kiss ciągną grę, a Sukiennicki, Starzyński, Krzyżanowski, Biedrzycki zawalają mecze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.10.2024 o godz. 23:32.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|