The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2024, 01:38
A myślisz, że skąd wziąłem te statystyki?

Z powietrza?
Tylko ja wziąłem do analizy wszystkie mecze, a nie tylko te które popierały moje teorie.

Oczywiście, że w większości meczy ligowych graliśmy na 3 z tyłu, bo Rude to był tchórz i melepeta. Więcej mi się pisać z tobą nie chce. Wystarczy mi.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.10.2024, 18:33
W pełni się zgadzam z Markusem. Jopowi bliżej do Rude niż Moskala.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.10.2024, 13:09
Dobrze że Jop to całkowite przeciwieństwo Rude.

Tylko dlatego widzę szance na awans kiedy na ławce trenerskiej jest Jop.

Bo tfu tfu jakby wrócił ten "magik od cyrkulacji piłki" Rude - to już mozna spisywać sezon na straty.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.10.2024, 13:35
Jak już jesteśmy w temacie Jop jak Rude czy Jop jak/nie jak Moskal, to własnie póki co, Jop jawi się jako ktoś po środku tych dwóch osobników. Tzn konkretny i twardo stąpający po ziemi jak Moskal ale otwarty na nowości jak Rude ale nie nawijający takich głupot jak Rude, który podobnie jak Zaskroniec uważa, że wszystko można podstawić pod jakiś wzór czy kąkuter i to wyliczy jak grać we piłkie.

Zobaczymy co dalej bo nawet z patałachami ale seria 5 wygranych na 5 meczów i mega bilans bramkowy wrażenie robi. Jednak chyba w uniwersum Zaskrońca nic dobrze się skończyć nie może gdy ten non stop rzuca kłody pod nogi jak ostatnio z Krzoską itp i szukanie kierownika na pracuj.pl. Na dłuższą metę to anormalne by było żeby w takim cyrkowym i dziwacznym klubie jakikolwiek trener robił dobre wyniki.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 11.10.2024, 14:08
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jak już jesteśmy w temacie Jop jak Rude czy Jop jak/nie jak Moskal, to własnie póki co, Jop jawi się jako ktoś po środku tych dwóch osobników. Tzn konkretny i twardo stąpający po ziemi jak Moskal ale otwarty na nowości jak Rude ale nie nawijający takich głupot jak Rude, który podobnie jak Zaskroniec uważa, że wszystko można podstawić pod jakiś wzór czy kąkuter i to wyliczy jak grać we piłkie.

Zobaczymy co dalej bo nawet z patałachami ale seria 5 wygranych na 5 meczów i mega bilans bramkowy wrażenie robi. Jednak chyba w uniwersum Zaskrońca nic dobrze się skończyć nie może gdy ten non stop rzuca kłody pod nogi jak ostatnio z Krzoską itp i szukanie kierownika na pracuj.pl. Na dłuższą metę to anormalne by było żeby w takim cyrkowym i dziwacznym klubie jakikolwiek trener robił dobre wyniki.
swoją droga ciekawe czy tak uważa, czy po prostu wie skąd przelewy przychodzą
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.10.2024, 10:27
Widzę, że S1meonik dalej nie podał konkretnego źródła swoich statystyk. Wisła Portal nie udostępnia wszystkich danych, które raczył tu wcześniej powypisywać. Zważywszy na to jak często zdarzało mu się w przeszłości fałszować rzeczywistość i pisać nieprawdę czy całkowicie błędne opinie, mam prawo mieć wątpliwości odnośnie rzetelności tych jego danych i uważać je za zmanipulowane na potrzeby udowadniania swoich skompromitowanych tez.

Ja podałem konkretne dane z konkretnych meczów, w których Wisła walczyła z rywalami grającymi w podobny sposób wraz ze źródłami.

Moskal już wyleciał m.in. za wiarę, że zwiększenie liczby Polaków w kadrze i postawienie na takich Biedrzyckich (przy którym się upierał) będzie dobrym ruchem i poprawi efektywność gry Wisły (przypomnę, że promował również na przykład Janczukowicza). Tego typu bajdurzenia zostały już zweryfikowane negatywnie, Moskal kompletnie nie poradził sobie w lidze w Wiśle. Pogrążyła go nie liczba Hiszpanów, tylko przede wszystkim liczba zbyt słabych zawodników w defensywie, a także błędów, które popełnił w swoich założeniach i taktyce.
Ostatnio edytowane przez Markus : 14.10.2024 o godz. 18:56.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 14.10.2024, 10:36
Oczywiście, że wszystkie dane są z portalu Wisla Portal.

Ciekaw jestem o jakich ty danych mówisz, których Wisla Portal nie udostępnia.

Chyba, że chodzi ci o strzały ogólem - to wyobraź sobie, że jeśli takiej danej nie było to sumowałem strzały celne i niecelne / zablokowane jeśli takie były podane. W przypadku paru meczy nie było tej jednej danej tylko musiałem sumować części składowe. Cała reszta była podana wprost. Nie udostępnię ci mojej pracy, bo by ci by było za łatwo. Chcesz mi spróbować coś udowodnić to musisz sam wykonać ciężką pracę, do roboty leniu

Dopiero jak mi coś wynajdziesz, a nie będziesz bajdurzyć, to wkleje moje i sobie porównamy.

A jak ci się nie chce to się stul, bo jak na razie wypisałeś z 20 linijek tekstu niepoparte żadną pracą
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.10.2024 o godz. 10:39.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.10.2024, 10:38
Moskala przede wszystkim pogrążył terminarz, kontuzje wielu piłkarzy, brak kadry w okresie przygotowywania do sezonu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.10.2024, 12:18
Moskala nie pogrążył terminarz, ale źle rozłożone sly poszczególnych zawodników. I tu jest w 100% jego wina. Ani kontuzje ani kartki nie są wymówka patrząc z kim graliśmy.

No nie gadajmy że z terminarza Warta, Polonia W, Arka, Ruch (dom) i Kotwica, ŁKS, Znicz (wyjazd) robi się tylko 6 pkt, bo to nawet ja czy Ty bez żadnego trenerskiego fachu byśmy osiągnęli.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 14.10.2024 o godz. 12:21.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.10.2024, 13:11
A to, że nie zagraliśmy z ŁKS w pierwszym meczu - 20 lipca, tylko po zakończeniu przygody w eliminacjach do pucharów?
Większość na tym forum żałowała, bo wtedy ŁKS był obijany przez wszystkich. Arkę, Miedź, Kotwicę... Czy nie byłaby szansa na 3 punkty więcej?

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.10.2024, 13:59
Przypuszczam że przełożenie tego meczu to też była decyzja sztabu, na, jestem tego pewien.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.10.2024, 16:33
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Moskala nie pogrążył terminarz, ale źle rozłożone sly poszczególnych zawodników. I tu jest w 100% jego wina. Ani kontuzje ani kartki nie są wymówka patrząc z kim graliśmy.

No nie gadajmy że z terminarza Warta, Polonia W, Arka, Ruch (dom) i Kotwica, ŁKS, Znicz (wyjazd) robi się tylko 6 pkt, bo to nawet ja czy Ty bez żadnego trenerskiego fachu byśmy osiągnęli.
Czekaj,czekaj czy ty nie pisałeś czegoś takiego ? https://forumwisly.pl/showpost.php?p...0&postcount=40

Z wami to niejednokrotnie nie ma sensu wchodzić w dyskusje tylko wklejać to co pisaliście 3-4 miesiące temu.Sami siebie najlepiej wyjaśniacie.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.10.2024, 19:13
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że wszystkie dane są z portalu Wisla Portal.

Ciekaw jestem o jakich ty danych mówisz, których Wisla Portal nie udostępnia.

Chyba, że chodzi ci o strzały ogólem - to wyobraź sobie, że jeśli takiej danej nie było to sumowałem strzały celne i niecelne / zablokowane jeśli takie były podane. W przypadku paru meczy nie było tej jednej danej tylko musiałem sumować części składowe.
Dziękuję za przyznanie się do fałszowania statystyk.

Bo Wisła Portal nie z każdego meczu Wisły dawała statystyki strzałów celnych, niecelnych i zablokowanych. Więc skoro jak twierdzisz "musiałeś sumować części składowe", by obliczyć strzały ogółem, a wcześniej zadeklarowałeś, że "wziąłem do analizy wszystkie mecze" to albo w niektórych sytuacjach - jeśli rzeczywiście tak obrabiałeś te statystyki (w co znając cię wątpię) - musiałeś pomijać rzeczywistą liczbę oddawanych strzałów pomniejszając ją, albo sobie "wyantycypować" ile ich niby było w tej brakującej każdej z tych trzech części składowych składającą się na ich sumę.

W każdym z tych przypadków mamy do czynienia z fałszowaniem ogólnych statystyk i rzeczywistości.

Dziękuję, raz wtóry spisałeś się na medal w swoim "magicznym świecie".
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.10.2024, 19:16
To poważne oskarżenie.
Powinieneś pokazać na liczbach, gdzie nastąpiło fałszerstwo.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.10.2024, 19:22
Wystarczy jeden mecz z którego Wisła Portal nie dała statystyk.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.10.2024, 19:24
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To poważne oskarżenie.
Powinieneś pokazać na liczbach, gdzie nastąpiło fałszerstwo.
Wykazałem na czym polega ta manipulacja i dlaczego liczby podane przez S1meonika są skażone błędem czy też liczbami wziętymi z księżyca na potrzeby dyskusji na forum.

Wisła Portal nie publikował z każdego meczu pełnych statystyk strzałów celnych, niecelnych i zablokowanych. Nie w każdym przypadku było więc możliwe prawidłowe ich zsumowanie bazując tylko na tym źródle. Czego jeszcze nie rozumiesz?
(...)
"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.10.2024, 19:24
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wykazałem na czym polega ta manipulacja i dlaczego liczby podane przez S1meonika są skażone błędem czy też liczbami wziętymi z księżyca na potrzeby dyskusji na forum.

Wisła Portal nie publikował z każdego meczu pełnych statystyk strzałów celnych, niecelnych i zablokowanych. Nie w każdym przypadku było więc możliwe prawidłowe ich zsumowanie. Czego jeszcze nie rozumiesz?
A z którego nie dała? Tak gwoli ścisłości.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.10.2024, 20:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A z którego nie dała? Tak gwoli ścisłości.
Przykładowo statystyki "strzałów zablokowanych" zostały pominięte i nie opublikowane przez Wisła Portal w meczach ze Zniczem, Kotwicą i Pogonią Siedlce. Nie mogły więc one zostać uwzględnione przez S1meonika i dodane do ogólnego bilansu strzałów na takiej samej zasadzie, jak były one dodawane do statystyk w wielu innych wcześniejszych spotkaniach.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.10.2024, 21:08
s1mone napisał(a):Wyświetl post
[...]

Dopiero jak mi coś wynajdziesz, a nie będziesz bajdurzyć, to wkleje moje i sobie porównamy.

A jak ci się nie chce to się stul, bo jak na razie wypisałeś z 20 linijek tekstu niepoparte żadną pracą
W tym temacie dzisiaj kolejny punkcik dla s1mone za mało eleganckie sformułowanie ad personam
  • markus 4
  • s1mone 4
  • leszekpw 1
  • Jaroo1 3
  • wolfy 2
  • Levis88 1

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.10.2024, 09:12
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Czekaj,czekaj czy ty nie pisałeś czegoś takiego ? https://forumwisly.pl/showpost.php?p...0&postcount=40

Z wami to niejednokrotnie nie ma sensu wchodzić w dyskusje tylko wklejać to co pisaliście 3-4 miesiące temu.Sami siebie najlepiej wyjaśniacie.
I niczego się nie wypieram. Ale jakbyś mnie zapytał czy 6 pkt w 7 meczach to będzie luxus to bym na pewno się pod tym nie podpisał nawet w czerwcu.

I do momentu meczu z Wartą Moskal miał (myślę nie tylko u mnie) wiele do wygrania. Później przyszedł ŁKS i całkowita kompromitacja.

Do tego wyszły kwiatki: napalanie się na awans po porażce 1-6, zajeżdżanie podstawowych piłkarzy, przestrzelone pomysły z młodzieżowcami i jednowymiarosc, która mimo wszystko była niespodzianka po tym jak dobre opinie miał po ostatniej kadencji w ŁKSie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 15.10.2024, 11:29
I niczego się nie wypieram. Ale jakbyś mnie zapytał czy 6 pkt w 7 meczach to będzie luxus to bym na pewno się pod tym nie podpisał nawet w czerwcu.

I do momentu meczu z Wartą Moskal miał (myślę nie tylko u mnie) wiele do wygrania. Później przyszedł ŁKS i całkowita kompromitacja.

Do tego wyszły kwiatki: napalanie się na awans po porażce 1-6, zajeżdżanie podstawowych piłkarzy, przestrzelone pomysły z młodzieżowcami i jednowymiarosc, która mimo wszystko była niespodzianka po tym jak dobre opinie miał po ostatniej kadencji w ŁKSie.
No to oddajmy głos Karheropowi https://forumwisly.pl/showpost.php?p...8&postcount=43

Próg który postawiłeś jako moment tragedii i wypisania się z walki o awans nie został przez Moskala przekroczony.

Tak zapytam bo może sam to potwierdzisz, nie mam 100% pewności że to ty ale czy czasem nie pisałeś,że Moskalowi trzeba dać czas bo jego drużyny przeciętnie wchodzą w sezon by potem się rozkręcić?
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.10.2024, 12:13

Nie było ani kompromitacji, ani kwiatków. To wszystko były konsekwencje decyzji i podjętych przez nas działań. Po zdobyciu PP można było niemal ze 100% pewnością postawić tezę, że każdy trener, który przyjdzie do Wisły, w tej fazie sezonu pożegna się z klubem. Niewiadomą były tylko transfery, one mogły zmienić trochę obraz sytuacji. Gdyby były wcześniej, gdybyśmy sprowadzili trochę lepszych piłkarzy lub przynajmniej nie tak zapuszczonych jak Zwoliński, Kiss czy Duarte. I tyle. Klub nie stanął jak zwykle na wysokości zadania. I zapłacił za to jak zwykle trener. Oczywiście, nawet w tej sytuacji było lepsze rozwiązanie. Można było całkowicie odpuścić puchary i grać zawodnikami rezerw, tylko nie wiem czy Moskalowi nie zaszkodziłoby to bardziej niż mierny dorobek punktowy w pierwszej lidze. Ogólnie sytuacja bez dobrego wyjścia, w której Moskal był od początku był skazany na pożarcie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.10.2024, 12:56
Kurz napisał(a):Wyświetl post
. Można było całkowicie odpuścić puchary i grać zawodnikami rezerw, tylko nie wiem czy Moskalowi nie zaszkodziłoby to bardziej niż mierny dorobek punktowy w pierwszej lidze. Ogólnie sytuacja bez dobrego wyjścia, w której Moskal był od początku był skazany na pożarcie.
Od razu same rezerwy wystawić. To demagogia.

Pretensje można mieć o dwa mecze. Wyjazd do Wiednia i wyjazd do Bruggi. Zaraz po nich graliśmy w Pruszkowie i Kołobrzegu. Straciliśmy 5 pkt ( i tak, Kiss dostał głupia czerwona ale mimo tego powinniśmy dowieźć 3 pkt). Można było mocniej zamieszać składami? Można było. Sam to Moskal powiedział, przyznając się do błędu więc po co go wybielamy? Wystarczyło oszczędzić 2-3 piłkarzy i już może w kluczowych momentach popełniali by mniej błędów. Choćby Jaroch czy Rodado byli już kompletnie zajechani przed przerwą na kadrę.

I tak, klub nie dowiózł transferów na czas, ale w jakiej formie była Polonia W początkiem sezonu? Z Wartą nie było kim grać? Z ŁKSem graliśmy rezerwami?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 15.10.2024, 14:35
No to albo ich zajechał i nie było kim grać albo było w kim wybierać bo miał wielu w formie.
Jaroch zagrał 45 minut w Wiedniu pomogło mu to w Pruszkowie?
Szukasz trenera który nie będzie popełniał błędów?Urodził się w ogóle taki?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.10.2024, 15:08
krysztal napisał(a):Wyświetl post
No to albo ich zajechał i nie było kim grać albo było w kim wybierać bo miał wielu w formie.
Jaroch zagrał 45 minut w Wiedniu pomogło mu to w Pruszkowie?
Szukasz trenera który nie będzie popełniał błędów?Urodził się w ogóle taki?
No to tylko przykład że Jaroch nie powinien w ogóle w Wiedniu zagrać.

Trener ma do realizacji określone zdania i albo się one dokonują, albo nie, i wtedy szuka się powodów czemu się coś nie udało. Tak było jest i będzie.

Myślę że są w 1 lidze trenerzy którzy potrafią z tej ligi awansować z zespołami o mniejszym budżecie na place niż Wisła.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 15.10.2024, 15:28
Jaroch to nie powinien w ogóle grać we Wiśle.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 15.10.2024, 15:43

Trener ma do realizacji określone zdania i albo się one dokonują, albo nie, i wtedy szuka się powodów czemu się coś nie udało. Tak było jest i będzie.

Myślę że są w 1 lidze trenerzy którzy potrafią z tej ligi awansować z zespołami o mniejszym budżecie na place niż Wisła.
Tak trenerem który potrafił awansować z zespołem z budżetem na płace dużo mniejszym niż w Wiśle jest Moskal.
Jakie to zadania miał Moskal których nie zrealizował? Przecież na pierwszej konferencji z trenerem prezes ogłosił że awans nie jest celem samym w sobie. Ty nawet co przytoczyłem wyżej miałeś jakieś określone progi które nie zostały przekroczone. 8 porażek pamiętasz?
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 15.10.2024, 17:55
Niestety okazało się jakim to słabym trenerem, z archaicznym podejściem jest Moskal.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 15.10.2024, 17:59
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Niestety okazało się jakim to słabym trenerem, z archaicznym podejściem jest Moskal.
Ładnie zbudowane zdanie.
A mógłbyś podać jakieś uzasadnienie? Nie chodzi o liczbę punktów, a o uzasadnienie słabości i archaiczności jego warsztatu.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 15.10.2024, 19:22
Markusik nawet patrząc na 3 mecze potrafi się pomylić.
Z meczu z Kotwicą podano dwie statystyki : strzały celne i strzały ogółem. Czyli obydwie przytaczane przeze mnie.

W meczach ze Zniczem i Pogonią podano tylko strzały celne i niecelne..... co dla naszej statystyki oznacza (patrząc że więcej strzelaliśmy w tych meczach na bramkę rywali), że statystyki strzałów ogółem są delikatnie zaniżone dla trenera Mariusza Jopa. Nie zmienia to nic dla trenera Rude, gdzie podawane statystyki były kompletne.

Generalnie uznalem ten drobiazg za nic nieznaczący, gdybym miał ekstrapolować strzały zablokowane wtedy bym coś mógł fałszować, a tak uznałem, że strzały celne+niecelne=strzały ogółem. Dotyczyło to naszych ostatnich meczy, a więc zaniżałem średnie trenera, którego najbardziej wspieram. Uznałem, że gdybym zrobił inaczej mógłbym zostać oskarżony o manipulację celem forowania Jopa, a tak po prostu przedstawiłem te dane, które były do dyspozycji. A, że pewnie z lekką niekorzyścią dla mojego faworyta? Trudno.

Także Markusiku przestań podszczekiwać i podgryzać kostki!
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.10.2024 o godz. 19:42.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów