|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Wolę gdy Rodado jest napastnikiem i nie bawi się w skrzydłowych. Więcej z tego pożytku dla drużyny. A Zwoliński... Widać było jego wady przed transferem ale wydawało się że to będzie kalka Sobczaka z lepszym skillsetem. W sumie to Sobczak też rozkręcał się w zasadzie 3/4 rundy zanim coś pokazał (pomijając ta bramkę z wolnego). Ja bym go już nie wrzucał do worka niewypały transferowe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dużo od rozwoju w Wiśle uważam, że zależy od charakteru danego piłkarza. Jeśli ktoś ma w sobie jakiś honor, zasady i poczucie wstydu gdy znajdzie się w epicentrum cyrku to nic w Wiśle nie osiągnie. Bo jak wejdzie w ten jebany cyrk to dozna szoku, będzie mu wstyd, będzie w....iony patrząc z bliska na takiego pajaca jak Zaskroniec.
Sobczak może inteligentem nie jest ale też skądś się to jego w....ienie i pajacerka wzięła. Był sfrustrowany tym syfem, a że charakter ma jaki ma to gdzieś temu dawał ujście. Inni nie dają ujścia na zewnątrz ale na pewno w środku w nich siedzi obraz zjeba szefa, który wszędzie chodzi i się mądrzy itd itd Efekt końcowy pajacerki widzimy na boisku od kilku lat. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
No i jak tam nadworni statystycy? Ile punktów potrzeba zdobyć do utrzymania?
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Chciałbym żeby to wybrzmiało - spadek jest realny.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Tak w temacie statystyk.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Przypomina się seria Brzęczka ;(
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Fajnie też w kontekście wyborów Zaskrońca wygląda tabela od 19 marca czyli od momentu jak Brosz przejął stery w TBB.
I tak Brosz mimo problemów na początku ma na ten moment 37 pkt w 19 meczach ze średnią prawie 1,95 bilans bramkowy +22 Wisła 15 pkt w 17 meczach ze średnią 0,88 i bilansem bramkowym -9 Jak ktoś twierdzi,że to nie jest przepaść to co nią jest? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Spokój je, nadrobimy. Teraz zagramy dwa zaległe mecze więc wygrywając je, automatycznie kasują się te dwie porażki wcześniejsze i w to miejsce wskakuje 6 pkt.
I proszę teraz i tabele cwaniaczki PS ja by chetnie zobaczył wyliczenia Pepe czy możliwy jest jeszcze awans w lutym czy już nastawiamy się bardziej na marzec ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Tata mówił mi, że w sezonie 1987/88 Wisła zajmowała najniższe miejsce w swojej historii, które również oznaczało spadek na 3 poziom rozgrywkowy. To również było we wrześniu, po słabym początku sezonu. Przez lata o tym okresie mówiło się "tydzień na dnie", lub "czarny tydzień Wisły". Kilka lat temu czytałem o tym artykuł, którego nie jestem teraz w stanie znaleźć. Ktoś pamięta tamten tydzień? Dodam, że sezon 1987/88 zakończył się awansem po sławetnych barażach z Górnikiem Knurów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na historia Wisły jest wszystko:
https://historiawisly.pl/wiki/index...._no%C5%BCna%29 PS. Ja nie pamiętam, urodziłem się rok po tamtych wydarzeniach ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesteśmy nadal w dupie ale jeszcze wszystko jest możliwe i mamy 3 mecze zaległe.
Kod:
Wisła Kraków razem dom wyjazd
kolejka 8 5 3
punkty 9 8 1
średnia 1,13 1,60 0,33
Procent meczów 24%
Baraże 52
Brakuje 43
średnia na mecz 1,65
awans vice 63
Brakuje 54
średnia na mecz 2,08
najwcz. w kolejce 26
awans m 68
Brakuje 59
średnia na mecz 2,27
najwcz. w kolejce 28
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
statystycznie 37
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pod koniec października czekają nas mecze z TBB u siebie i Płockiem na wyjedzie. Może to coś zmieni, albo ostatecznie załatwi temat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Tak, bo wszyscy będą gubić punkty, a my jedyny, cudowni i wyjątkowi, będziemy punktować non stop
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Dobrze, że Królewski uczy się na błędach i pogonił Moskala dość szybko. Tak jak zrobila to Odra z Sobolem. Strefa spadkowa, do widzenia. Błędem było trzymanie Sobola u nas tak długo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Królewski uczy się na błędach?
Śmiała teza. Zważywszy, że Królewski ponoć błędów nie popełnia to nie ma na czym się uczyć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Każdy je popełnia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pierwsze zwycięstwo na wyjeździe.
Średnia rośnie, szanse na awans bezpośredni nadal wysokie. Kolejni co nas nie wpuścili na wyjazd pokonani. Różnica do 2 miejsca nie zmieni się, bo Płock wygrał w Warszawie Kod:
Wisła Kraków razem dom wyjazd
kolejka 9 5 4
punkty 12 8 4
średnia 1,33 1,60 1,00
Procent meczów 26%
Baraże 52
Brakuje 40
średnia na mecz 1,60
awans vice 63
Brakuje 51
średnia na mecz 2,04
najwcz. w kolejce 26
awans m 68
Brakuje 56
średnia na mecz 2,24
najwcz. w kolejce 28
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale gdyby się jednak okazało że nie zwolnienie Moskala było błędem, a jego zatrudnienie? Poczekamy te 5 meczy i porównamy średnią obu trenerów ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywsicie, ze zatrudnienie tego marnego trenera Moskala było bledem. Dwie wygrane Jopa i skończyło się jojczenie z powodu zwolnienia Moskala
No gdzie są teraz co hejterzy tej decyzji? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wracając do statystyki, wygrajmy z BBT, wygrajmy z Łeczna, wywiezmy jakiekolwiek pkt z Płocka i będziemy mogli patrzeć wyżej w tabele. Na dzisiaj to pachnie takim zimowaniu na 6-7 miejscu. Stracone frajersko pkt ciężko nadgonic w kilka spotkań. Graliśmy na początku sezonu z rywalami z którymi absolutnie trzeba było zdobyć nie 6, ale 16 punktów...porażka z ŁKS czy remis z Arka ok, ale reszta? Fatalne błędy sztabu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Za Moskała graliśmy co 3,4 dni. Zawodnikami, którzy w większości nie przepracowali okresu przygotowawczego. Teraz drużyna ma czas na mikrocykle treningowe a piłkarze weszli na wyższy poziom wydolności i formy. Oprócz Rodado, który był w wybitnej formie w wakacje a teraz nieznacznie obniżył loty. Choć i tak to, co prezentuje wystarczy na tę ligę. W dodatku nowi piłkarze wracają po kontuzjach. I nie piszę tego dlatego żeby zdyskredytować Jopa, którego kandydaturę na trenera popierałem od chwili odejścia Sobolewskiego. Nie mamy żadnej pewności czy z Jopem Wisła przeszłaby choć Llapi. Dlatego nie upraszczajmy sprawy przez proste porównywanie średnich. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@FraMat - otóż ja porównywał będę bo takie moje zbójeckie prawo.
I szczerze mówiąc wali mnie przejście Llapi. Pewnie lepiej byłoby wtedy odpaść. Ale już późniejszy cyrk Moskala z graniem całych rewanży pierwszym składem - jego wina. Można było dać odpocząć Rodado, Carbo, Colleyowi - ale nie. Nasz strateg o takich pierdołach jak liga nie myślał. I dlatego już go tu nie ma. A o dokładniejszą analizę błędów Moskala też się pokusiłem w innych postach. "Wolny ekektron" Rodado został związany i od razu gra lepiej wygląda ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tako samo rewanż z Rapidem, już przed meczem się mówiło że Colley gra 100% minut i może warto aby odpoczął, chyba nawet Karcz typował że będzie na ławce. I doznał kontuzji która również wynikała z nadmiernej eksploatacji. Zdecydowanie za dużo szukania wymówek dla kompromitujących wyników. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|