|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Jop do końca rundy. Grubo tam się musiało odjebać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Online |
|
|
Panie Czerepach, dorzuć Pan ankietę "Czy Jop dotrwa do końca roku"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ahe te algorytymy i sztuczne inteligencje JOP twoja mać!
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Pierwsza połowa meczu i można trochę zobaczyć pomysłu Jopa. W skrócie - to samo co rok temu w grudniu
W fazie ataku gramy 3-4-3 Jaroch Uryga Łasicki Kiss Carbo Igbekeme Mikulec Rodado Zwoliński Alfaro I próbujemy poprzez zmiany stron długimi podaniami i wahadła jakoś dostarczyć piłkę w pole karne Po stracie zamiast odbudować pozycję to mocno doskakujemy kontrpressingiem i chcemy szybko odzyskać. Minusem jest to, że jeżeli ktoś wyjdzie spod tego dwoma podaniami to rywal praktycznie idzie z przewagą liczebną naprzeciwko Jarochowi czy Urydze. Plusem jest to, że w tej lidze mało kto wyjdzie spod tego pressingu, a po naszym odbiorze to my jesteśmy w bardzo dobrej sytuacji. Rok temu z Łęczną strzelaliśmy tak bramki. I faza obrony, tutaj gramy 4-1-3-2 Jaroch Uryga Łasicki Mikulec Carbo Kiss Igbekeme Alfaro Rodado Zwoliński Tutaj też dokładnie tak samo jak rok temu, ten sam schemat Czyli gramy dokładnie to samo co w grudniu rok temu, tylko mamy słabszych wykonawców, którzy mają praktycznie zerową pewność siebie, więc niestety wygląda to słabiutko. Do tego ta Odra wygląda na lepszą drużynę niż w tamtym grudniu Stal Rzeszów czy Łęczna i mamy efekty⌠|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Bo to jest tylko 1 liga. Tu nie trzeba szukać kwadratowych jaj. Nie raz i nie dwa drużyny przejmowali asystenci z ZEROWYM doświadczeniem i robili wyniki. Patrz Stolarski z Motorem, czy teraz trener Arki.
Jop przy nich to już doświadczony trener i już wcale nie taki młody (46 lat). Życzę mu z całego serca powodzenia. Komu jak komu, ale Jopowi za czasy jego kariery należy się jakiś sukces trenerski, który wymarze plamę z życiorysu która powstała na Suchych Stawach.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jak będą wyniki Mario ma zostać i tyle, do 1ligi nie trzeba żadnego magika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
niby historia kariery trenerskiej podobna do sobolowej, a jednak mam przeczucie że na dłuższą mete ich porównanie bedzie niczym wynik wczorajszego meczu
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wiem, że tak nie powinno się oceniać trenerów, bo wychodziłoby że Rude jest lepszy od Guardioli, ale jak się słucha konferencji Mariusza Jopa, to mam wrażenie, że zjada Sobola i Moskala razem wziętych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Moskal nie umial w konferencje. Slychac bylo ze to jest chlop starej daty i nie uzywal nowoczesnych slowek branzowych. Zreszta sam o tym mowil w wywiadzie jakims / na jakiejs konferencji
Chcac niechcac to jest naturalne ze dzisiaj nlodych trenerow inaczej sie szkoli niz tych kiedys |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Bo obaj są byłymi piłkarzami i byli asystentami? To jedyne zbieznosci Jop zaczął od trenowania młodzieży, przez U17, U19 do rezerw, dwa razy był ich trenerem, później również zaliczył asystenturę w Młodzieżowce Polski czy pomaganie Stolarczykowi w Jagiellonii. Sobol praktycznie został od razu wrzucany na wysokiego konia, najpierw w Płocku, później w Wiśle, nie miał nigdy możliwości swobodnego przetestowania swoich pomysłów w niższych ligach Sobol nigdy nie zszedł do podstaw, Jop obrał dużo lepsza drogą by być lepiej przygotowany na prawdziwą szansę w Wiśle |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
do tego jeszcze podobnie zadebiutowali ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja nie wiem jaki kto ma pomysł po prostu widze analogie
zasłużeni piłkarze Wisły, którzy po karierze pracowali w klubie jako asystenci , i weszli w zespół jako tymczasowi , z sukcesem co konie końców zaowocowało pracą jako pierwszy co bedzie dalej to już widzimy że zdecydowanie pojdzie w inne strony ze Jop ma tak znacznie lepszy background to nawet nie wiedziałem , dzieki za info widać tez że jest zwyczajnie inteligentbniejszy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja bym zaczął od tego że RS nigdy się nie interesowal specjalnie piłka nożna. Traktował to wyłacznie jako swój zawód. Jeśli do tego dodać niechęć do public relation to wychodzi nam wszystko, tylko nie materiał na trenera.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po odejściu Sobolewskiego trzeba było dać szansę Jopowi a nie zatrudniać Alfonsa z Kostaryki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Jopowi odpłaca szczęście po samobóju z Żydami w 2010 roku, kto był na tym meczu wie, że to niesamowity pech był wówczas. Szkoda, że Juszczyk nie potrafił tego wyciągnąć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Może Juszczyk powinien być trenerem bramkarzy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Co by nie mówić i zwalać na klasę przeciwników z którymi drużyna prowadzona przez Jopa grała to Jop jako trener Wisły ma bilans fenomenalny.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A kto był w 2010 w Hucie i siedział w sektorze gości, ma traumę do końca życia. Jak po Atenach.
Ostatnio edytowane przez TS FANATIC : 05.10.2024 o godz. 22:30.
![]()
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Myślę że traumy w sezonie spadkowym czy choćby w końcówce sezonu 22/23 powinny być nieporównywalnie większe. A Jop ma okazję zmazać ta plamę. Patrząc na skale hejtu sprzed tych n-lat oraz jego problemów zdrowotnych to los oddałby mu bardzo dużo jeśli na koniec sezonu mógłby triumfować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To już mój trzeci spadek w życiu.
![]()
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jestem ciekaw jak kolejne mecze pod wodzą Jopa. Wiadomo, że w końcu porażka musi przyjść ale póki co ta seria jest imponująca. Nawet jeśli przyjdą porażki to tez jestem ciekaw na którym miejscu Wisła z Jopem wyląduje finalnie
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zresztą, jeśli nasza kadra jest zdrowa to potencjalnie spokojnie do wygrania jest 80% spotkań w tej lidze tak jak to robi obecnie TBB i Płock. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Naprawdę brawo, brawo! Pierwsze od dawna takie przekonywujące zwycięstwo w lidze w meczu o naprawdę dużym kalibrze, zero z tyłu i praktycznie żadnych szans dla rywali. Widać pomysł, cierpliwość, Mariusz, jak tyś mi zaimponował dzisiaj!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
3,0 - dziękujemy
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
No to co, jeszcze parę takich wpadek i witamy Rude wiosną?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|