The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2024, 15:26
Odpowiedzcie sobie na pytanie: lepsza hiszpańska tiki-taka, czy moskalowa jako-taka?
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.09.2024, 15:43
Obawiam się, że sezon i tak został położony na etapie letniego okna transferowego.
Newralgiczne pozycje pozostały bez wzmocnień, nowe kontrakty dostali inwalidzi, nie zareagowano na kontuzję Colley'a.
Teraz przyjdzie tu kamikaze, który po zawaleniu jesieni ucieknie, zostawiając za sobą spaloną ziemię.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.09.2024, 15:48
Wyniki będą z pewnością lepsze. To jest niewyobrażalne, że jesteśmy w strefie spadkowej a tak wielu gładziło Moskala po główce. Nie wykorzystał szansy, bye bez zalu. Punkty nie kłamią. Jeszcze będziecie zachwalać nowego trenera, no chyba, że będzie nim obcokrajowiec, to znów woda na młyn dla głównych hejterków tego forum. Zwolenników polskiej myśli szkoleniowej.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.09.2024, 15:49
Największe szanse na ogarnięcie tego wszystkiego miał... Moskal. A nie ktoś kto przyjdzie i będzie zaczynał wszystko od nowa.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.09.2024, 15:54
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że sezon i tak został położony na etapie letniego okna transferowego.
Newralgiczne pozycje pozostały bez wzmocnień, nowe kontrakty dostali inwalidzi, nie zareagowano na kontuzję Colley'a.
Teraz przyjdzie tu kamikaze, który po zawaleniu jesieni ucieknie, zostawiając za sobą spaloną ziemię.
Przy spóźnionych transferach gości, którzy mogą odpalić bądź nie, rozgrywkach pucharowych, nie wiem kim trzeba być, żeby nie zakładać słabszych wyników. Konsekwencje gry w pucharach ponoszą w tym roku wszyscy. Każdy punktowałby lepiej bez nich. Nie rozumiem tej decyzji.

Do tej port myślałem, że Królewski jest tylko nieudacznikiem, zmieniam zdanie. To idiota.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 23.09.2024 o godz. 15:56.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 23.09.2024, 15:57
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Wyniki będą z pewnością lepsze. To jest niewyobrażalne, że jesteśmy w strefie spadkowej a tak wielu gładziło Moskala po główce. Nie wykorzystał szansy, bye bez zalu. Punkty nie kłamią. Jeszcze będziecie zachwalać nowego trenera, no chyba, że będzie nim obcokrajowiec, to znów woda na młyn dla głównych hejterków tego forum. Zwolenników polskiej myśli szkoleniowej.
Zakładając, że nic nie zostanie spieprzone w potencjale, to lepiej właściwie musi być, bo kiedy ta kadra wreszcie zostanie doprowadzona do stanu normalnej używalności gorzej grać nie będzie. Chyba
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.09.2024, 15:58
Przypominam też, że te wyniki nie wynikały ze słabej gry.

(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.09.2024, 16:03
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Zakładając, że nic nie zostanie spieprzone w potencjale, to lepiej właściwie musi być, bo kiedy ta kadra wreszcie zostanie doprowadzona do stanu normalnej używalności gorzej grać nie będzie. Chyba
Lepiej byłoby i z Moskalem. Ale sprawa bezpośredniego awansu została już przegrana i będzie mega trudno o baraże. Tylko, że nie ten winny został zwolniony...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.09.2024, 16:43
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Odpowiedzcie sobie na pytanie: lepsza hiszpańska tiki-taka, czy moskalowa jako-taka?
Przy Rude nie widziałem żadnej tiki-taki
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.09.2024, 16:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przy Rude nie widziałem żadnej tiki-taki
Byle-jaka xD

@arked xG to tylko narzędzie,
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.09.2024, 17:03
Cejrowski ma rację
https://x.com/michukolek/status/1838178829455544447

I jeszcze coś

Ostatnio edytowane przez FraMat : 23.09.2024 o godz. 17:07.

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.09.2024, 17:14
Dla mnie jasne,że Krzoska stanął za trenerem Moskalem i sam tym .......nął.I prawidłowo,kto ma choć trochę oleju w głowie ten ucieka stąd w podskokach.Teraz pora na desperata Rude.Barcelona przespała swoją szansę...
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.09.2024, 17:55
Można to podsumować w jeden sposób: Ja .......ę.

Tutaj nic do siebie nie pasuje.
Moskal popełniał błędy, ale był w trudnej sytuacji - puchary, mecz co 3 dni, brak okresu przygotowawczego.
Poza tym widać było, ze wszystko zmierza ku lepszemu.
Właściciel nie miał powodu do zwolnienia, chyba że :
- Moskal stwierdził, że się nie dogada z nim w sprawie budowania drużyny.
I ja sie z tym zgadzam. Kazdy kto pisze bzdety typu Moskal byl slabym trenerem robi sobie jaja z logiki. Wisla w analogicznym okresie w tamtym roku zdobyla na 7 meczow ligowych 9 punktow. Czyli lepiej,niz teraz. A teraz rozegrala 15 meczow,a wtedy 7 w ciagu mniej wiecej podobnego czasu... Dwa razy wiecej. Gdyby zastosowac terminarz z tamtego sezonu,to Wisla jest gdzies w okolicy listopada,moze konca pazdziernika,bo nie chce mi sie liczyc pucharow. Kiedys o tym nie tylko ja pisalem. Przy poziomie wytrenowania naszych pilkarzy,tej kadrze (zwracam uwage,ze z poczatku byla waziutka i z kontuzjami) nie bylo mowy,zeby bylo duzo lepiej. Przy tym zespol do meczu z LKSem gral dobrze, momentami bardzo dobrze,brakowalo skutecznosci,szczescia i braku indywidualnych baboli. Z LKS-em zagral slabo,ale nie ma zespolu majacego wszystkie dobre mecze w lidze,albo to zdarza sie na swiecie raz na wiele lat. Odpalenie Moskala to piramidalna glupota Krolewskiego. Zdaje sie,ze gosc woli zarzadzac z kibolami z trybun. Wstyd. Mozna bylo przymykac oczy na wiele glupot,ktore robil,ale dla mnie przekroczyl dzisiaj Rubikon.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.09.2024, 18:00
Zaskroniec potraktował Moskala jak szmatę. Widocznie był mu tylko potrzebny do załagodzenia nastrojów. Jego wypowiedzi z prezentacji Moskala w obliczu tego co się dzieje pokazują, że chłop jest totalnie odklejony.
Jeśli serio wróci tutaj ten parodysta Rude zwany też Alfonsem z Kostaryki to będzie to jedna z największych kompromitacji Zaskrońca.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 23.09.2024, 18:03
Rude też tak słabo punktował, a jakoś jareczek w nim był zakochany.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 23.09.2024, 18:08
Plus jest taki, że po powrocie Alfonsa na nowo można będzie cisnąć bekę z fikołków Markusika.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.09.2024, 18:09
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Niby wszyscy to widzieli a jednak zaskoczenie.

JK nie lubi nudy. Odważne, albo szalone posuniecie, historia go rozliczy.
Ale to był sarkazm.
No ja .......ę, nie może być w tym klubie normalnie.

P.S. Ale wyczułem z tym Rude na trybunach. To było zbyt głupie żeby było nieprawdziwe.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.09.2024 o godz. 18:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 23.09.2024, 18:12
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Zaskroniec potraktował Moskala jak szmatę. Widocznie był mu tylko potrzebny do załagodzenia nastrojów. Jego wypowiedzi z prezentacji Moskala w obliczu tego co się dzieje pokazują, że chłop jest totalnie odklejony.
Jeśli serio wróci tutaj ten parodysta Rude zwany też Alfonsem z Kostaryki to będzie to jedna z największych kompromitacji Zaskrońca.
Chyba, że nagle jakimś cudem wygra 5 meczów z rzędu od razu sie wszystkim śpiewka zmieni. Choć myślę, że i trzy by wystarczyły
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.09.2024, 18:17
jest pan idiotą panie Królewski
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 23.09.2024, 18:21
Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
Chyba, że nagle jakimś cudem wygra 5 meczów z rzędu od razu sie wszystkim śpiewka zmieni. Choć myślę, że i trzy by wystarczyły
Oczywiście, że wygra. Do tego:
Sapała stanie się liderem drugiej linii
Zwolinski zostanie królem strzelców
Zaskroniec będzie się zachowywał jak normalny prezes.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.09.2024, 18:21
Ktoś pod transmisją na YT napisał:
Cytat:
Jak się stres po przegranych zapija wódą to się nie nadajesz do pracy w tak dużym klubie, a jak robisz zakrapiane spotkanie sztabu na terenie klubu i zapomina się że są kamery z mikrofonami na ktore szef ma dostep online to jesteś głupi. Pewnie polecą wszyscy co byli na tej imprezie i tyle.
Już nie wiem, co o tym myśleć.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.09.2024, 18:42
Nie zostawiamy legend

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 23.09.2024, 18:42
Bez sensu, gdyby poszło o sprawy obyczajowe to Moskal raczej by nie obskoczył jakichś 3 wywiadów od rana.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.09.2024, 19:00
Jeśli by tak było, to nie byłoby Moskala w meczykach 2h po zwolnieniu.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 23.09.2024, 19:03
Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze to nie będzie w stanie wygrać nawet dwóch pod rząd.
Po drugie nawet jakby zdobył mistrzostwo Polski to dla mnie i tak będzie dwulicowym .....m do szczania, który osiągnął najgorsze miejsce w naszej historii.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.09.2024, 19:06
Dużo kolejnym ciężkim głowom powinna sytuacja JK - Moskal wyjaśnić i otworzyć oczy. Po raz kolejny Jaro pokazał jaki ma kurewski charakter.
Od początku widać było, że na linii Moskal - JK nie ma chemii. W Wiśle od 2 lat mocno mówił Zaskroniec o AI, budowaniu klubu przyszłości itd. Mimo to zatrudnia trenera, z którym jak widać już było na konferencji, nie mógł się nijak dogadać co do wizji prowadzenia klubu. Oczywiście każdy średnio inteligentny człowiek wiedział to od razu bo gdzie AI, klub przyszłości, Zaskroniec, a gdzie Moskal czyli bardziej stara szkoła.
Mimo to wybór pada na Moskala. I tutaj Zaskroniec mówi to co zawsze, o wspieraniu, dawaniu czasu, o trenerze na dwa lata itd.
Wyniki Wisły w lidze zwiodły ale puchary, kontuzje, źle przygotowana kadra na pewno nie pomagały. I tu o dziwo, Zaskroniec, który nikogo sam nigdy zwolnić nie chciał, zwalnia Moskala we wrześniu...

Gościu potraktował jak śmiecia innego człowieka, mało tego, Wiślaka, tylko dlatego, że ma w tym jakieś swoje pobudki osobiste. Zwalnia trenera i nawet nie informuje go z jakiego powodu...

https://www.youtube.com/watch?v=m52Zt8cLnj8

około 20 minuty wywiad z Kazkiem.

Każdy powinien zrozumieć w końcu, jak małym człowiekiem jest Królewski.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.09.2024, 20:43
Co ten Moskal pitoli. Dokladnie w 20 minucie wywiadu. Miał inny pomysł na mecz z łks a dał się przekonać do innej koncepcji. To nie był autonomiczny w decyzjach? Kto nim zatem kierował To albo takie wybielanie się po fakcie, albo dowodzi, że nie umiał postawić na swoim a był tylko marionetką, co nie swiadczy o nim dobrze jako o trenerze.
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 23.09.2024, 20:49
Tak, tak, już to przerabialiśmy przy odejściu sobczaka.
Jak zaskrońcowi ktoś nie pasuje to go wypierdala, a potem wykorzystuje zaprzyjaźnionego nocnikarza albo nołnejmów w internecie do stworzenia alternatywnej wersji rzeczywistości. Ale za taką próbę oczerniania co by nie było naszej legendy, należy się zaskrońcowi naplucie w twarz.
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 23.09.2024, 21:16
Mam nadzieję, że to co powiedział trener Moskal w wywiadzie dziś się nie spełni i to nie był ostatni jego epizod w Wiśle. Oby wrócił tu kiedyś do lepszych warunków, normalnego zarządu.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.09.2024, 21:19
viktor56 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że to co powiedział trener Moskal w wywiadzie dziś się nie spełni i to nie był ostatni jego epizod w Wiśle. Oby wrócił tu kiedyś do lepszych warunków, normalnego zarządu.
Wiesz że on ma już prawie 60 lat? Kiedy ma wrócić? Jak będzie już w wieku w emerytalnym?

Chyba że chciałby być wiecznym asystentem jak Kmiecik, ale to raczej nie ten charakter.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów