|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ps.Nie pisałem nic o górnikach tylko o takich kretach jak ty.Na szczęście wszyscy już twoją krecią robotę wyłapali.Idż ryj przy Kałuży... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Podsumujmy zatem Twoje ustalenia. Co najmniej miesiąc grania na zwiększonej intensywności ma 3 podstawowych obrońców i dwóch środkowych pomocników. Czyli 50% podstawowych graczy z pola. Jednocześnie właściwie cała formacja odpowiedzialna za bronienie.
Dziwny trafem naszą największą bolączką jest bronienie. Prawdopodobnie masz rację, nie ma tu żadnych zależności. Po prostu im się nie chce, choć jako zawodowcy powinni to ogarnąć. Do tego skład uzupełniamy obecnie Łasickim (rekonwalescent bez normalnych przygotowań do sezonu), Duarte (przyszedł po okresie przygotowawczym, do odbudowania, dopiero zaczyna wchodzić do gry na dłużej), Alfaro (rekonwalescent bez normalnych przygotowań do sezonu), Kissem (przyszedł po okresie przygotowawczym, do odbudowania, w międzyczasie zaliczył jeszcze kontuzję), Zwolińskim (przyszedł po okresie przygotowawczym, do odbudowania) czy Igbekeme (po okresie przygotowawczym, do odbudowania, do gry wchodzi praktycznie prosto z samolotu). W międzyczasie mniejsze lub większe problemy zaliczyło też paru innych ludzi. W takich warunkach grania nie ma ani krzty normalności, normalnego treningu, zgrywania, ćwiczenia, porównywalnej intensywności. Zupełnie inna kadra uczestniczyła w przygotowaniach, inna kadra gra dzisiaj. Jedni przemęczeni, inni nieprzygotowani, kolejni kontuzjowani bądź wracający po kontuzji. Właściwie nie da się stworzyć programu dla całego zespołu, w praktyce prawie każdy jest na innym etapie i powinien mieć "indywidualny tok" trenowania. No ale zdaniem niektórych w 11 dni dało się to wszystko naprawić. Cytat:
Tobie się wydaje że z tego wyciąga się jakąś średnią i średnio wychodzi OK? Z jednego gracza, który grał wszystko i jednego gracza, który nie grał wychodzi gracz, który grał przeciętnie dużo i jest przeciętnie zmęczony? To tak nie działa, mamy grupę graczy, która grała aż za dużo (jak na ich możliwości) i grupkę tych, którzy grali i trenowali za mało, żeby być już w jako takiej formie. Do tego pozostałych graczy, którzy może i nie zaliczyli żadnej z tych grup, ale są za słabi, żeby stanowić sensowne wzmocnienie. Plus Rodado, gość z innej bajki, który w normalnych okolicznościach w ogóle nie powinien się tutaj znaleźć i pewnie by się nie znalazł, gdybyśmy próbowali go zakontraktować od zera w tym momencie. I z całego tego konglomeratu wychodzi taki badziew, jak na boisku. Co obiektywnie jest całkiem oczywiste. Cytat:
Całokształt daje taki a nie inny skutek. |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Za to sam się bardzo często, a praktycznie nieustannie, na nie wybierasz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Niestety sciągamy w większości piłkarzy do odbudowania i to na ostatnią chwilę, to co się później dziwić, że w ciągu rundy bez formy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Cytat:
Zmęczony może być Rodado i Carbo. Obroncy i bramkarz to jest trochę inna para kaloszy. Ok, załóżmy, że nawet 5 graczy grało dużo. Oczywiście w teorii musi to mieć wpływ na jakość gry i zespołu. W praktyce, powiedz mi, czym różni się obecna Wisła od tej z 2 poprzednich sezonów I ligi? Niczym. Te mecze są identyczne. Czy byli zmęczenie czy nie, czy mieliśmy PP rok temu, czy puchary teraz czy nic 2 lata temu. Jest mocny mecz jak np z Wartą i babol. Porażka. Później jest słaby mecz i 3:1 np z ŁKSem. Może jutro będzie wygrana po dobrym meczu albo z 0:2 wyciągnięcie na 3:2 jak ze Zniczem. Także ja nie wiem po co tu się doszukiwać jakiegoś zmęczenia skoro Wisła idzie swoją normalną drogą. Większość tej kadry wcale tak dużo nie grała a już chwilę temu mieli 11 dni na regenerację. Ja nie rozumiem takiego podejścia jak Twoje, to są sportowcy czy kaleki? Oni mają grać w piłkę czy płakać i szukać wymówek? Po finale PP byli tak zmęczeni, że wykręcili najgorszą serię w mikrocyklu, bilans 0-1-3, gole 6-13 Po jajeczku za Hyballi też byli zmęczeni. Ludzie, przestańmy ich wiecznie usprawieliiwiać i dawać wymówki, bo to jest część chorego uniwersum Wisły Kraków. Tak, rozumiem, że coś takiego jak zmęczenie wystąpiło w Wiśle ale tak jak napisałem po pierwsze jak się temu przyjrzeć to wcale większość kadry być taka przemęczona nie moze mieć prawa a po drugie w całym tym przemęczeniu największa wina jest po stronie Zaskrońca - źle skompletowana kadra, a oprócz tego to mental, czyli to samo co po jajeczku czy finale PP. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Większość sporów na forum dotyczy kwestii wiary. Wiary w ukryty potencjał Wisły, który jest większy niż mogłyby na to wskazywać wyniki. Wiary w to, że jedyną rzeczą, która stoi na przeszkodzie, żeby osiągnąć upragniony cel jest albo kolejny trener/nieudacznik albo zgnilizna przeżerająca wszystko. Jeśli, jednak odsuniemy kwestie wiary na bok, nie ma racjonalnych przesłanek, żeby Wisła w tym sezonie, na tym etapie rozgrywek miała się prezentować lepiej niż w poprzednich 2 sezonach. Powiem nawet więcej, w mierzalny sposób prezentuje się zdecydowanie gorzej. Tylko, że nie dysponujemy żadnymi materialnymi dowodami, nie ma punktów odniesienia, identycznych sytuacji, żebyśmy mogli z całkowitą pewnością stwierdzić, co jest przyczyną tego stanu rzeczy. MaLk dobrze punktuje w wielu kwestiach. Duża część naszych piłkarzy jest nadmiernie wyeksploatowana (potwierdził to zresztą między wierszami na ostatniej konferencji Moskal), wielu nie pokazuje jeszcze tego, czego oczekujemy (zresztą nigdy nie ma gwarancji, ze się tu sprawdzą), zespół właściwie jeszcze nie zmienił się w monolit. Na tym etapie, przy tylu zmiennych, możemy ewentualnie rozważać czy osiągalibyśmy lepsze wyniki, gdyby kilku kluczowych piłkarzy nie wracało do gry po kontuzjach, kilku trafiło do klubu na początku przygotowań (i przede wszystkim przepracowało porządnie czas przed transferem) i nie przytrafiłyby się nam europejskie puchary, ale też nigdy nie będziemy mieli 100% pewności co by było, gdyby. W kwestii pucharów mamy jednak jakieś punkty odniesienia. Wiemy, że na większość klubów wpływały w destrukcyjny sposób i problemy często nie kończyły się od razu po zakończeniu eliminacji. Nie ma żadnych powodów, żeby z Wisłą miało być inaczej, więc byłbym bardzo ostrożny z formułowaniem daleko idących wniosków już teraz, szukaniem czarownic itd.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 21.09.2024 o godz. 11:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Co jeśli Moskal to MaLk?
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Cytat:
Także akurat tutaj różnicy nie widzę w tym kto jest trenerem albo czy jesteśmy przed czy po pucharach jakichkolwiek. A co do potencjału Wisły to uważam, że każdy trener i każda zbieranina piłkarzy, która tu się przewinęła przez ostatnie sezony miała większy potencjał niż osięgnięte wyniki. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cholera, wydało się... jak tylko się dowiem kim Ty jesteś, załatwię Ci zakaz stadionowy!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to się porobiło
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 23.09.2024 o godz. 12:40.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
...kurde, no i poleciałem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Gambit Jarosława
Wisła rozjebana |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Głowy lecą dalej...
Wygląda na to, że Jarosław zwariował... ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak Ty żeś Królewski mi teraz zaimponował.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Królewski krul
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 23.09.2024 o godz. 13:52.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Oni pochlali w drodze powrotnej z Głogowa/zamiast wyjazdu do Głogowa czy co?
Przecież tu jakies drugie dno musi być, Krzoska, Bisztyga , Kolaczyk WTF ? ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
O ja .......e.....w tej sytuacji jedyną rozsądną decyzją - o ile o takiej można mówić - jest postawienie na Jopa.
Jeżeli wróci Rude, to naprawdę Królewski jest zakompleksionym szczeniakiem, który poczuł się silny, bo "fajne chłopaki" w końcu z nim rozmawiają. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Piotr Koźmiński: w tamtym tygodniu otrzymałem info, że Albert Rude jest już dogadany
jebne jak to się zmaterializuje ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby się sprawdziło z Rude, ale będzie tu beka z hejterków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jarek pokazal jaja. Wyjebal pol sztabu. Jeszcze kilku i koniec z legendami. W koncu bedzie furtka dla profesjonalistow, albo tych co chca byc profesjonalistami i sie rozwijac.
Jesli odmawiali nam trenerzy bo nie mogli sprowadzic swoich ludzj to teraz niech przyjda ze swoim sztabem, nawet Rude niech sobie wezmie swoich ananasow. Brawo Jarek. Odwazna decyzja. Akurat chcialem zeby Moskal dostal szanse bo to chlop od awansow alee przynajmniej dzieje sieee |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz jeszcze tylko powrót Omraniego i LM nasza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zobaczymy na co teraz zostanie przestawiona wajcha, bo zwolnienie Moskala i jeszcze do tego Dyrektora Akademii może być tego zwiastunem.
Na pewno doszczętnie upadły mity podsycane ochoczo przez część kibiców, którzy skompromitowali się propagowaniem koncepcji, że poprawę sytuacji zapewni "zatrudnienie trenera ze znajomością ligi, który robił z niej awanse", czy że zrobi to zwiększenie liczby Polaków w kadrze i zmniejszenie Hiszpanów. Oczywiście takie myślenie okazało się bzdurą. Dla warsztatu trenera i tego czy sobie poradzi w Wiśle nie ma żadnego znaczenia czy wcześniej pracował w pierwszej lidze, a dla jakości gry zespołu nie ma żadnego znaczenia, ilu w nim jest obcokrajowców z jednego kraju, bo znaczenie tu ma ilu piłkarzy w drużynie potrafi dobrze grać w piłkę i zachowuje się profesjonalnie. Nie ma znaczenia czy na boisku jest 11-stu Polaków czy 10-ciu Hiszpanów lub 10-ciu przedstawicieli jakiegokolwiek innego kraju (jeden Polak zawsze musi być ze względu na przepis o młodzieżowcu), znaczenie ma to, co potrafią i jakimi są piłkarzami. Może do Królewskiego dotarło jak bardzo skompromitował się latem przestawiając wajchę w stronę hołdowania tym mitom. Tylko ktoś cierpiący na pomroczność jasną mógł zdecydować się na wydanie dużych pieniędzy na takiego Biedrzyckiego, Zwolińskiego czy Mikulca oraz na przedłużenie kontraktu takim zawodnikom jak Broda czy Talar.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.09.2024 o godz. 14:26.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Jebany zaskroniec wziął na trenera legendę klubu, tylko po to żeby potraktować go kompletnie bez szacunku. Niesamowite. Chłop zniszczy ten klub doszczętnie, tylko po to żeby udowadniać jakieś swoje chore wizję. Błagam, pozbądźmy się tego błazna z klubu jak najszybciej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obawiam się, że ta pomroczność się pogłębia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Zasłyszane, nie moje!
"Trenerze, albo wygrywamy z Głogowem albo wylatujesz"! No i nie wygraliśmy .... |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Hard reset, a teraz marzy mi się gegenpressing po hiszpańsku! Pani Rude prowadź nas do sukcesów!
Cytat:
Nie widzę w tym wszystkim 100% swobody decyzji Zaskrońca. Ten klub jest chory i tutaj wiele decyzji ma podwójne dno. Zaskroniec, który wiecznie daje czas, błaga o czas dla zespołu, nagle się budzi i wszystkich zwalnia, no niesamowite. Tak czy inaczej, z tym zjebem Wisła Kraków jest skończona. Wszystko idealnie układa się pod spadek w tym lub następnym sezonie. Memiczność klubu to już nie memicznosć, to jakieś s....ienie totalne. Także ładnie pasuje aby jeszcze torchę się stoczyć i już z tej ligi spadać albo za rok zlecieć. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
|

|
||||||