|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Znając nasze zezowate szczęście to słabszy bramkarz okaże się kłopotem dla obrońców, wkradnie się niepewność w całą obronę itd i na tym się przejedziemy.
Nie wiem co jest nie tak, ze nie umiemy strzelać bramek seryjnie mając po 20 okazji na mecz. Szukamy rozwiązań, cudów a tak na prawdę nie umiemy nic zrobić w tej swojej nieporadności. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ok, walcząc o zachowanie twarzy (już nawet nie o miejsce barażowe) w meczu/meczach będzie grał bramkarz rezerw. Nie najlepszy bramkarz (Cziczkan), po prostu bramkarz rezerw.
Chyba tylko dlatego bo jest młodym Polakiem, dla zasady. Innego powodu nie widzę. Już nawet nie Broda, który podobno świetnie spisywał się na treningach i grał nie decyzją Moskala a Załuski w pucharach, choć teraz kontuzjowany. ....a jaja. Ważne, że Katherop zadowolony.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 16.09.2024 o godz. 14:58.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ale chyba rozumiesz, że chodzi o spełnienie wymogu młodzieżowca tak, żeby w polu nie grać na ile się da "młodymi Polakami"?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rzeczywiście przy takim monolicie jakim jest linia obrony granie bramkarzem z rezerw jest racjonalnym posunięciem. Już lepiej byłoby wystawić na skrzydle jakiegoś dzieciaka co szybko biega, może nawet coś uda mu się asystować.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Skoro dzieciak nie sprawdza się na skrzydle, to może sprawdźmy dzieciaka na bramce i zagrajmy choć raz niewybrakowanym składem w polu.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
To ma sens, Letkiewicz na bramkę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo słaba szpilka, musisz spróbować ponownie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że dla Królewskiego ważniejsze były puchary niż walka o awans. Gdyby klub postawił jasny cel Moskalowi to myślę, że już po meczu z LLapi byśmy myśleli o lidze. Teraz mamy to co mamy, przypomnę, że nasi mają w nogach o 8 meczów więcej, niż reszta stawki 1 ligi... Widać, że dominujemy w meczu, mamy więcej jakości, ale przemęczenie daje o sobie znać mimo wszystko. Brak skuteczności jest chyba tego najlepszym przykładem. Wygląda na to, że w rundzie wiosennej znowu będziemy gonić resztę stawki, ale wg mnie przepaść punktowa jest tym razem za duża do odrobienia.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj tam za duża przepaść. Przecież cudotwórca od awansów da radę. 99 procent forum się cieszyło z jego zatrudnienia. Zobaczymy efekty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Dla wszystkich, którzy piszą tutaj o przepaści punktowej - może zacznijcie ogłaszać straty wówczas, gdy będziemy mieć tyle samo meczów rozegranych co reszta stawki. Wskazywanie jakichkolwiek efektów, gdzie drużyny mają 3 mecze więcej od nas, czyli czasami o 9 punktów przewagi "za darmo" nad nami nie jest w żadnym stopniu jakimkolwiek odzwierciedleniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
5 punktów w najbliższych 3 meczach bym osobiście wziął bez targowania, ale od Opola Wisła już musi iść w górę. Nawet to, że gra wygląda dobrze, że są sytuacje, nie ma żadnego znaczenia. Piłka musi po prostu wpadać do siatki, jak najwięcej razy co najmniej o jeden raz więcej od przeciwnika w każdym meczu.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 17.09.2024 o godz. 10:08.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie. Zapunktujemy marnie w zaległych, co juz się zaczęło z Wartą i d...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja proponuje skupić się na opisywaniu rzeczywistości taką jaka jest. Na dzisiaj strata jest ogromna. Gadki o jej zmniejszeniu to na ten moment gdybanie - udo się albo się nie udo.
Zresztą my już w ostatnich sezonach pokazaliśmy jak nam idzie odrabianie strat. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Tir napisał(a):
Nie oglądam ekstraklasy, odkąd spadła Wisła, ale z meczów Wisły pamiętam, że nasi przeciwnicy często grali młodzieżowcem-bramkarzem, żeby móc w pełni wykorzystać skład w polu. Tak że pomysł sam z siebie nie jest absurdalny. Niemniej możesz mieć rację, że przy naszej obronie to zły pomysł. Ja bym zaryzykował, skoro naszym problemem w meczu z Wartą było strzelanie bramek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Po piątkowym występie dość mocno zaczęło iskrzyć na linii Moskal-Królewski, ewidentnie widać różnicę w wizji tego jak nasza Wisła powinna wyglądać. Na ten moment bardzo możliwe wydaje się, że jeśli dziś zaliczymy kolejną porażkę z ŁKSem, to trener na poważnie będzie myślał o rezygnacji ze stanowiska.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Dla logiczności wywodu: w przypadku 3 zaległych spotkań jeśli coś "wirtualnie doliczać" to co najwyżej punkty zgodne ze średnią zdobywana per mecz. W naszym przypadku to byłyby w tym sezonie 3 punkty, czyli dające sumarycznie 9 i 12 miejsce w tabeli. Z racji tego że to 2 spotkania na wyjeździe i jedno u siebie to optymistycznie założyłbym 4 punkty, czyli 11 miejsce w tabeli i wirtualne 10 punktów. Wisła z czasem wskoczy na wyższe miejsce (okołobarażowe), ale żeby to było akurat za sprawą bardzo trudnych spotkań z ŁKSem, Łeczna i Miedzią (czyli drużynami 4,5 i 7 w tabeli) to bym polemizował.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.09.2024 o godz. 13:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Wisła w I lidze, statystyki wygranych, remisów, porażek: Brzęczek: sezon 22/23 R-Z-Z-Z-Z-P-Z-P-P-P-R-P Sobol: R-R-R-Z-P-R-Z-Z-Z-Z-Z-Z-Z-P-Z-P-Z-P-Z-Z-P-Z-P. Sezon 23/24: R-Z-R-P-P-Z-R-R-Z-R-Z-Z-P-R-R-Z-P Jop: Z-Z Rude: Z-P-Z-R-Z-P-P-R-Z-R-Z-R-P-P-P Moskal: sezon 24/25 R-P-Z-R-R-P To tak odnośnie wygrywania seriami czy nawet jeśli już rozbijamy te 3 mecze na całą rundę, bo nie będa odrabiane pod rząd, to w kwestii wygrywania, ciągłego wygrywania i mocnego punktowania to ludzie kochani... My ani pod rząd wygrywać nie umiemy ani ogólnie nie punktujemy dobrze w żałosnej I lidze. Myślę, że szczytem naszych możliwości i cudem, byłoby punktowanie do końca sezonu 2pkt/mecz, co daje 62 pkt na koniec, czyli wynik w granicach 2-3 miejsca w lidze. Statystyki mają sens jak się ich dobrze używa. Tu na forum jest wielu co by chciało swoimi pseudo statystykami zakrzywiać rzeczywistość - tak jak np z Rude, który sobie w żadnej pracy nie poradził ale u nas miał wejść i w najmocniejszej lidze w jakiej mu przyszło pracować samodzielnie punktować najlepiej w swojej krótkiej karierze.... Tak samo teraz, Zmarnowaliśmy już spory kawałek sezonu i jak widać po takim normalnym używaniu statystyki, jaki staram się założyć, to praktycznie patrząc w przeszłość cięzko mówić, że zaczniemy nagle dużo wygrywać, a nawet jak zaczniemy to już spory margines błędu nam wyparował żeby na te miejsca 2-3 się zbliżyć (a minęło 9 kolejek ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kazio dzisiaj będzie 6 pkt po 7 meczach. Masakra.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal miej honor i podaj sie do dymisji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A co Moskal ?
Te drużynę budował kretyn albo to jest jakaś wersja eksperymentu socjologicznego Obrońców nie ma, młodzieżowca nie ma Są za to strzały w trybuny z dystansu ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Co Moskal? Bardzo, naprawdę bardzo łatwo "co Moskal" zauważyć, jeżeli dokładnie prześledzi się jego karierę trenerską. Przede wszystkim kurczowe trzymanie się jednej taktyki i tego samego ustawienia, brak "planu B" na mecz (przywołałem wcześniej liczby - Kaziu w całej karierze NIE wygrał 92% spotkań, kiedy jego drużyny pierwsze traciły bramkę. Pech? Przypadek? Nieskuteczność?)
Facet albo ma drużynę, która dobrze wchodzi mecz i wygrywa, albo zapomnij, że będzie jakiekolwiek odrabianie strat, bo on NIE POTRAFI poprawiać gry w trakcie meczu. I nieważne czy siedział w drużynie dwa miesiące czy rok - schemat u niego był ten sam. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To po prostu mega slaby trener
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja nie jestem jego fanem, żeby nie było
Były możliwości i czas na wyciągnięcie Myśliwca, Szulczka czy Brosza No ale Atencjusz postanowił pokazać, że widzi więcej W tym momencie już jest po sezonie, trzeba zacząć budować drużynę na awans w kolejnym Z ogrywaniem młodzieżowca rocznik 2005 lub mlodszy włącznie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal jak nie zlozy dymisji po dzisiejszym meczu, bedzie bez honoru
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Genialny pomysł z Rodado w pomocy. Moskal to prawdziwy wizjoner.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Jesteśmy tak do bólu przewidywalni z "taktyką", że każdy w lidze wie, jak Moskala wyjaśnić. Wystarczy zorganizowany, wysoki pressing (czego u nas nie ma), okazjonalna zmiana tempa akcji (czego też u nas nie ma), dobre krycie Rodado, podania bez przyjęcia piłki i nas NIE MA. Ewentualnie autobus i patrzenie, jak rozgrywamy 40 podań na 25 metrze, z których i tak wynikają albo straty, albo strzały w trybuny. Moskal mówi, że potrzebuje trzech pomocników z przodu, żeby kontrolować tamte strefy - poważnie?! My chyba już nawet nie kontrolujemy zwieraczy od pierwszego gwizdka.
Jeżeli Moskal nie wystawi w niedzielę Letkiewicza (a pewnie nie wystawi, bo założę się, że wyjdzie Dziedzic), to stracę jakąkolwiek nadzieje na to, że on w ogóle cokolwiek ogarnia.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 17.09.2024 o godz. 20:25.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|