|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale to jest na ten moment jego główny atut, że nie boi się dryblować w 1 lidze może kilku minąć ale co dalej... Tak jak mówię niech trenuje, kopie o ścianę każdą częścią stopy, poczuje jak to działa to może coś z niego Moskal wystruga.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
W pierwszym sezonie Lewy grał w Bundeslidze średnio 48 minut na mecz niby ok ale w rundzie jesiennej po transferze to było raptem 22 minuty na mecz a przeważnie był to występy 15-20 minutowe . Zdarzało się,że wchodził na 11 minut.Król strzelców Ekstraklasy wchodził na końcówki spotkań. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Wytłumaczę więc łopatologicznie: to że jakiś klub nie poznał sie na talencie zawodnika, nie znaczy że ten zawodnik musi być totalnym beztalenciem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Średnio 48 minut na mecz to świetny wynik, większość naszych odbija się od Bundesligi jak od ściany. Niesamowity skok intensywności treningów, wymagania pod względem techniki i taktyki... Zwykle pierwsze co dostajesz to dodatkowe treningi wyrównujące, dietę - i tak bylo w przypadku Lewandowskiego. Gdyby Lewandowski był "drewniany", to by pograł 20 minut przez cały sezon. Więc tak, Lewandowski grał bardzo dużo w pierwszym sezonie. To że nie jarzysz kontekstu to już inna sprawa. @Karherop - daruj sobie żałosne wstawki.
Więc jeszcze raz, bo ewidetnie jesteś mocno ograniczony: każdy zrozumiał Twoje kretyńskie porównanie, ja Ci po prostu zasugerowałem czemu jest błędne. Lewandowski nie jest uniwersalną zasadą na której można opierać politykę transferową. Jeżeli kluby z porządnym, profesjonalnym szkoleniem (a nie była wtedy takim Legia) kogoś odpalają to zwykle mają powody. Jeżeli jesteś za głupi żeby to zrozumieć to trudno. Czy Bratford mógł się pomylić? Czy Raków.mógł go zvyt pochopnie skreślić? Jasne. Ale to że Sukiennicki w wieku 21 lat ma poważne problemy z podaniem piłki, strzałem czy dośrodkowaniem wskazuje że niekoniecznie to zrobił. Sukiennicki może się rozwinąć i przydać, ale wyciąganie Lewandowskiego jako przykładu jest - powtórzę - kretyńskie. Ani Bratford, ani Raków nie odpalili go po krótkich testach z kilkunastoma rówieśnikami, bo wtedy takie spędy urządzano. Teraz już się tego nie robi, ale wtedy Polska piłka to była większa dzicz niż teraz. Czy teraz, bałwanie, rozumiesz o czym piszę? Wypada znać przykłady na jakie się rzekomo powołujesz. Lewandowski w Legii to przykład tego jak działały wtedy wszystkie polskie kluby, a nie że z drewniaka da się wystrugać gwiazdę światowego formatu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.09.2024 o godz. 11:40.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Lewandowski na początku swojej kariery w Dortmundzie był regularnie wyszydzany przez niemiecką prasę i kibiców.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I tak, był dobrze wprowadzany, ale dlatego bo nie był "drewniakiem", musiał po prostu nadrobić fizyczne zaległości z polskiej ligi. Chyba że wg. Ciebie w pół roku poprawił technikę ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Ale... Tu na forum jest grupa tych "co wszystko wiedzą" a nawet tych "co wszystko wiedzą dwa razy". Zamiast normalnej dyskusji jest przeważnie zwykła napierdalanka podrasowana wyzywaniem. Co jest tego przyczyną? Może próba odreagowania codziennego tempa życia i nerwów, może zakompleksienie a może coś innego. ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To czy sukiennicki się rozwinie i będą z niego ludzie to wyjdzie w praniu. Ale ty potrafisz argumentować swoje przekonanie o jego niskiej wartości piłkarskiej tym, że puścili go z rakowa, co jest inwalidą wśród argumentów. Rzuciłem przykład z lewym dla zobrazowania, że niekoniecznie w największych klubach w Polsce pracują ludzie nieomylni, a sam Robert nie jest odosobnionym przykładem, takich piłkarzy którzy zostali zbyt wcześnie skreśleni lub odpalili dopiero w którymś z kolei klubie jest mnóstwo. Niestety, takiemu ograniczonemu pajacowi jak tobie nie da się niczego przetłumaczyć, bo w swojej ciasnej główce już stworzyłeś sobie obraz według którego sukiennicki to piłkarski odpad bo skreślili go w Rakowie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdyby przyjmował piłkę na dwa metry, podawał na stratę etc. to by nie grał nawet 20 minut i został wypożyczony. Tam nikt nie dostaje minut za ładne oczy. Bardzo starasz się uratować swoją kretyńską tezę o drewnianym Lewandowskim, ale nie da się. Jeżeli Cię to pocieszy, wtedy twierdziłem że Paweł Brożek jest lepszym piłkarzem. Wiem ![]() Jedyna różnica, że ja zrozumiałem swoją pomyłkę, a nie próbuję udowadniać że gdyby Brożek trafił do Borussi zamiast Lewandowskiego... @p1otr3k94 - szkoda mi na Ciebie więcej czasu. Wyjaśniłem Ci jak to było z Legią i Lewandowskim, wróć jak będziesz miał coś sensownego do napisania. Przy okazji, dla porządku - ja nie twierdzę że z Sukiennickiego nic nie będzie. Nie moja wina że jesteś za głupi żeby zrozumieć prosty tekst składający się z kilkunastu zdań. Twierdzę że nie ma przypadku w tym że odpalono Sukiennickiego, że jest bardzo ograniczony technicznie i aktualnie psuje masę akcji kiedy się pcha do przodu. Problem z rozwijaniem się piłkarzy jest taki że większość tego nie robi po osiągnięciu pewnego poziomu. Osiągają granicę swoich możliwości.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.09.2024 o godz. 14:17.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wolfy pozwolę sobie dopytać: dochodził do sytuacji dzięki wyszkoleniu technicznemu, ale marnował je przez co? Brak skuteczności nie wynika przypadkiem z braków w technice?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podejrzewam że to kwestia ciężkich treningów i zniany otoczenia. To tak jakby ktoś twierdził że to u nas Rodado nauczył się strzelać, bo przecież w pierwszym sezonie był krytykowany za nieskuteczność ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ale przecież wykończenie to tylko jedna ze składowych ogólnego wyszkolenia technicznego piłkarza. Można być przecież doskonałym dryblerem, mieć bajeczne przyjęcie piłki, a nie mieć wykończenia, albo dobrego dośrodkowania.
Lewy po prostu zakasał rękawy i wziął się do roboty, żeby poprawić swoje mankamenty. Inni wolą się wozić po galach MMA i dlatego są tam, gdzie są. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tyle że musi być "baza" w postaci odpowiednio wytrenowanej stopy... EDIT: To kończąc ten żałosny wątek: tak naprawdę "hejterzy" tacy jak ja działają w interesie Moskala. Chlopa który kilka tygodni po przyjściu musiał odpowiadać na pytania dziennikarzy: - czy Młyński wygrał rywalizację na prawym skrzydle? - dlaczego nie gra Olejarka? - o nieziemski talent Sukiennickiego - czy będzie grał Krzyżanowski? - kiedy będzie grał Wiśniewski? - czy będzie więcej Polaków w składzie? Bo to że ma być awans to jest oczywiste, ale ma być to awans z jednoczesnym ogrywaniem naszych mega talentów, z dużą ilością Polaków w składzie, grając ofensywną piłkę itp itd. No i ja mam deja vu... To jednak Moskal powiedział żeby z Sukiennickim wyluzować. W końcu to Moskal miał do gry Sukiennickiego z Kotwicą bardzo dużo uwag... Atutem Krzyżanowskiego jest dobra technika, bo to najtrudniej wytrenować po przekroczeniu pewnego wieku. Atutem Sukiennickiego jest wybieganie, pies tańcował z techniką, można ją w dowolnym momencie wytrenować. Obie rzeczy są mniej lub bardziej prawdziwe zależnie od tego jaki młody talent aktualnie u nas kaleczy. A moim zdaniem najważniejsze jest wygrywanie meczy, a Sukiennicki może grać tylko jeśli służy to temu celowi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.09.2024 o godz. 12:15.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lewy, jak napisali wyzej koledzy, byl wyszydzany i mial bardzo trudne poczatki (mentalnie), bo byl zwyczajnym drewnem. Dopiero w Dortmundzie wzial sie za prawdziwy trening i prawdziwa prace (dzieki Klopowi), ale to trzeba byc wolfym zeby wykrzywiac rzeczywistosc do wyimaginowanej przez siebie teorii.
masakra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
zastanawiam sie czym nasz high-level analityk zajmuje sie zawodowo że masz czas na takie elaboraty
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
wolfy" napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Co ta jego mistyczna technika dawała w poprzednim sezonie? Nic nie dawała. To nie jest piłkarz Wiśle potrzebny.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Duda nie ma dobrze ułożonej stopy. No ale przynajmniej jest juniorem, to ważne. Oby jak najszybciej wracał do formy.
Co do bycia jego zaciekłym krytykiem: z czasem poprawił mankamenty w defensywie, a w ofensywie - trzeba się pogodzić z tym co jest. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zaczęła się na tym forum faza "dobrze/niedobrze ułożonej stopy".
Ciekaw jestem na ile taka stopa przeszkadza w recyrkulacji piłki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro Baena ma tak dobrze "ułożoną stopę"dlaczego jego dośrodkowania zazwyczaj lecą metr nad ziemią i przejmuje je pierwszy obrońca?Albo dlaczego napierdala z 5 metrów nad bramką?
I dalej skoro Baena ma dobrze ułożoną stopę dlaczego nie strzela takich bramek jaką strzelił Sukiennicki z Ruchem? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Rozumiem, że zwrot "Baena ma dobrze ułożoną stopę" to jakaś ukryta przenośnia?
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdybyś grał na jakimkolwiek poziomie, nawet amatorskim, to byś nie zadawał takich pytań.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mistrzowie, bo widzę, że znowu wiadome stadko dowcipasków się zleciało
.Baena ma dobrze ułożoną stopę w porównaniu z Sukiennickim. Możecie sobie porównać wrzutki Baeny i Sukiennickiego . Zresztą komu ja tłumaczę, to dyskusja jak z niewidomymi o kolorach. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
I bramki Baeny z bramkami Sukiennickiego.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|