The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2024, 14:49
Idze, idze, bajoku...
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.09.2024, 14:56
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przecież ten przepis w kształcie który obiecał Kulesza klubom miał być zniesiony dla esa, a dla klubów 1 ligi powiększony do 2 graczy w meczu! Cieszcie się że to nie przeszło.
Żartujesz chyba? Kutwa i Starzyński w pierwszej jedenastce? Halina! Mam zawał.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.09.2024, 16:50
No ktoś siada na ławce, z tym że na tej pozycji to nie mamy gracza tej klasy więc to upgrade 1 składu.

Ja jedynie nigdy nie zrozumiałem retoryki "po co ściągają kolejnego pomocnika, jeśli nie mamy obrońców". Jedno drugiego nie wyklucza.
Raczej Moskal nie powiedział: ściągamy Igbekeme, nie chce ŚO.

Budżet na ŚO bardziej niż liczebność kadry ogółem, ogranicza wysokość pensji, u nas nie chcą robić kominów płacowych.
Igbekeme z plaży dał masę jakości. Chłop dał więcej CELNYCH podań otwierających w tym meczu niż Sukiennicki, Kutwa, Gogół, Dziedzic i Sapała razem wzięci przez cały sezon. Jak zszedł gra ofensywna zaliczyła zdecydowany zjazd.

W kilku sytuacjach kiedy dostawał piłkę rywale kończyli pressing a zaczynali kryć na radar (nie wiem czy to był strach przed ośmieszeniem 1 na 1 czy taktyka, żeby nie łapać kartek i nie dawać rzutów wolnych).

@Jaroo1 - serio nie rozumiem Twojej logiki. Skoro Igbekeme niepotrzebny bo jest Kutwa ( ) to równie dobrze po co nam stoper jak jest Skrobański?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.09.2024, 18:38
Logika jest taka, że młodzieżowiec i tak musi grać więc Igbekeme wyeliminował Kutwę ale Starzyński wchodzi i tym wyeliminował Baenę/Alfaro. Czyli nadal mamy słabego młodzieżowca. Niejako gra Igbekeme ale nie gra Baena/Alfaro. Bilans wzmocnień= 0.
I nadal mamy cienką obronę. Gdyby odpuścić temat Igbekeme to np mógłby przyjść ktoś mocny na obronę. I wtedy zamiast 5 obrońców było by 6. Obecnie mamy większe pole manewru w linii pomocy, na ławce mogą siedzieć Baena i Alfaro. Ale mamy praktycznie zerowe pole manewru w i tak cienkiej obronie.

Ja to piszę pod logikę Zaskrońca - że skoro mówi, że już transferów nie będzie, to może jednak lepiej by było nie brać Igbekeme ale wziąć kogoś na obronę.
Ta logika Zaskrońca oczywiście nie ma sensu.
Potrzebny mocny obrońca = Zasrkoniec mówi, że możemy ściagnać dwóchcieniasów na obronę xd
Potrzebny mocny obrońca - to po co ściągać dwóch cienkich, może lepiej tę kasę na kontrakt włozyć w jednego mocniejszego?
Potrzebny obrońca - Zasrkoniec mówi, że jeśli oferty wystawione przez Wisłę nie zostaną przyjęte to transferów już nie będzie xd Jeśli są środki skromne itd to może jeśli obecne oferty zostaną odrzucone to wtedy szukać jednego stopera za te kase?

Zaskroniec znowu zjada swój ogon w sieci kłamstw, intryg, manipulacji oraz swoich wężych kombinacji.
Tekst w stylu "jeśli oferty nie zostaną zaakceptowane to..." podejrzewam, że miał być przepotężnym straszakiem dla klubów/zawodników, którzy te oferty dostali, bo albo je przyjmują, albo lepszych już nie dostaną.
Mogła być też to zagrywka dla kibiców, pokazanie, że pieniądze to niby są w klubie, a tak na prawdę już wszystko zostało przejebane i nawet w obecnej sytuacji grosza nie ma na nikogo i na nic - o skoro jsst kasa na 2 obrońców i to nie wypali, to dlaczego nie ściągnie w to miejsce, za tę kasę, jednego, lepszego?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 02.09.2024, 19:12
Ja naprawdę spróbowałbym z tym Wiśniewskim na prawej obronie. Jaroch kopie się po czole od kilku spotkań, więc tutaj akurat wymiana może nie spowoduje dramatycznego spadku jakości.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.09.2024, 20:44
@Jaroo1 idziesz w zaparte. Nie wiem co ma Wisła osiagnac z Kutwa na 8, ale na pewno nie awans. Przecież to 3x bardziej wymagająca pozycja nie skrzydłowy. I co jak co ale Starzyński z racji doświadczenia po prostu daje tam więcej niż Kutwa na środkum

Baena na wiosnę 0goli/0 asyst przez blisko 1000 minut i mamy specjalnie dla niego szukać miejsca na boisku? Wolne żarty.

Starzyński pokazuje że da sumarycznie tyle samo co Baena który na jednej kiwce jedzie cały rok. W pucharach go nie znają to się nabierali na ten jeden zwód.

A Alfaro najczęściej grywał na ŚPO i zapewne tam będzie wchodził do rywalizacji z Duarte lub Kissem na LP. Niech rywalizują.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 02.09.2024, 21:11
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Logika jest taka, że młodzieżowiec i tak musi grać więc Igbekeme wyeliminował Kutwę ale Starzyński wchodzi i tym wyeliminował Baenę/Alfaro. Czyli nadal mamy słabego młodzieżowca. Niejako gra Igbekeme ale nie gra Baena/Alfaro. Bilans wzmocnień= 0.
I nadal mamy cienką obronę. Gdyby odpuścić temat Igbekeme to np mógłby przyjść ktoś mocny na obronę. I wtedy zamiast 5 obrońców było by 6. Obecnie mamy większe pole manewru w linii pomocy, na ławce mogą siedzieć Baena i Alfaro. Ale mamy praktycznie zerowe pole manewru w i tak cienkiej obronie.

Ja to piszę pod logikę Zaskrońca - że skoro mówi, że już transferów nie będzie, to może jednak lepiej by było nie brać Igbekeme ale wziąć kogoś na obronę.
Ta logika Zaskrońca oczywiście nie ma sensu.
Potrzebny mocny obrońca = Zasrkoniec mówi, że możemy ściagnać dwóchcieniasów na obronę xd
Potrzebny mocny obrońca - to po co ściągać dwóch cienkich, może lepiej tę kasę na kontrakt włozyć w jednego mocniejszego?
Potrzebny obrońca - Zasrkoniec mówi, że jeśli oferty wystawione przez Wisłę nie zostaną przyjęte to transferów już nie będzie xd Jeśli są środki skromne itd to może jeśli obecne oferty zostaną odrzucone to wtedy szukać jednego stopera za te kase?

Zaskroniec znowu zjada swój ogon w sieci kłamstw, intryg, manipulacji oraz swoich wężych kombinacji.
Tekst w stylu "jeśli oferty nie zostaną zaakceptowane to..." podejrzewam, że miał być przepotężnym straszakiem dla klubów/zawodników, którzy te oferty dostali, bo albo je przyjmują, albo lepszych już nie dostaną.
Mogła być też to zagrywka dla kibiców, pokazanie, że pieniądze to niby są w klubie, a tak na prawdę już wszystko zostało przejebane i nawet w obecnej sytuacji grosza nie ma na nikogo i na nic - o skoro jsst kasa na 2 obrońców i to nie wypali, to dlaczego nie ściągnie w to miejsce, za tę kasę, jednego, lepszego?
Kupić jednego lepszego grajka zamiast dwóch gorszych - na to każdy głupi by potrafił wpaść, ale tu cel jest znacznie ambitniejszy tzn. kupić dwóch i mieć bezapelacyjnie rekordową kadrę 40 grajków.
A więc albo będzie dwóch czyli w sumie 40 albo nikt bo mamy bardzo mocną i kompletną kadrę.
P.S. Czy komuś z Was spodobał się wczoraj Polak? Dla mnie to niewidoczny gracz, który pokazał się tylko w momencie gdy zarobił żółtą kartkę. Niech Jaga czy kto tam chce rozwija ten niewątpliwy talent.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 02.09.2024 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.09.2024, 21:46
Cytat:
@Jaroo1 idziesz w zaparte. Nie wiem co ma Wisła osiagnac z Kutwa na 8, ale na pewno nie awans. Przecież to 3x bardziej wymagająca pozycja nie skrzydłowy. I co jak co ale Starzyński z racji doświadczenia po prostu daje tam więcej niż Kutwa na środkum
Powtarzam, jeśli w grę wchodziło jedno wzmocnienie, to nie wiem czy nie lepiej by było wzmocnić obronę żeby mieć więcej niż 5 obrońców i może ściągnać 1 dobrego obrońcę, a nie parodystę. Tyle.

Tak czy inaczej jesteśmy w dupie. Scenariusz powtarzany z roku na rok:
- szeroka kadra
- przebudowa kadry
- szeroka kadra
- kontuzje, dużo kontuzji
- poszerzanie kadry, bardzo szeroka kadra
- mimo tego nadal braki

I w tym wszystkim jedynie Moskal ratuje sytuację, że nie jest ani debilem, ani analitykiem i coś z tego cyrku stara się zrobić. Podejrzewam, że gdyby trenerem teraz był Rude albo Sobolewski to w lidze było by mniej pkt a pucharów wiele szybciej byśmy odpadli.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.09.2024, 22:00

Baena na wiosnę 0goli/0 asyst przez blisko 1000 minut i mamy specjalnie dla niego szukać miejsca na boisku? Wolne żarty.

Starzyński pokazuje że da sumarycznie tyle samo co Baena który na jednej kiwce jedzie cały rok. W pucharach go nie znają to się nabierali na ten jeden zwód.

A Alfaro najczęściej grywał na ŚPO i zapewne tam będzie wchodził do rywalizacji z Duarte lub Kissem na LP. Niech rywalizują.
Ja .......ę, jaki Ty jesteś żenujący w tych swoich manipulacjach...
Baena ma asysty w TYM sezonie, Starzyński w lidze nie bardzo. Jest jedną ze złych opcji młodzieżowca w składzie, Baena jest zdecydowanie lepszym piłkarzem i udawanie że jest inaczej jest kretyńskie.

Może się okazać że z uwagi na głupotę Biedrzyckiego idącego na razie na absolutny rekord kartkowy i to że Łasicki po półtorej meczu już czuje ból w kolanie - Moskal będzie musiał przeprosić się ze Skrobaczem, ew. grać Wiśniewskim na prawej i Jarochem na stoperze. Znowu - Starzyński usiądzie wtedy na dupie, bo jest aktualnie cienki i nie robi prawie nic przez cały mecz. Młyński za analogiczną postawę dostał wędkę i trafił do rezerw.

Więc odepnij się od Baeny, ciesz się że jest przepis o młodzieżowcu i jakiś drewniak musi grać, ale bez przesady. Którykolwiek wejdzie - raczej będziemy tego żałować. Decyzja w stylu czy odstrzelić sobie dłoń czy stopę...

Nie mamy szkolenia i ściągamy młody szrot. Większość z naszych obecnych młodzieżowców po 21-wszym roku życia wyląduje między drugą a czwartą ligą. Taki jest ich rzeczywisty poziom.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.09.2024 o godz. 22:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2024, 10:04
I nawet tego świetnego piłkarza Moskal postanowił posadzić na lawie z Trnava kosztem daremnego Starzynskiego? Czy ten Moskal jest powazny? A może różnica między tym co dają drużynie jest mniejsza niż się wydaje?

Nigdzie nie napisałem że Starzyński jest lepszym piłkarzem, ale ze liczby które może wygenerować będą porównywalne lub niewiele słabsze niż Baena. Na pewno to mniejsze osłabienie niż wystawienie nieogranego juniora w środku pola.

Cały tamten sezon Starzyński 3 gole/ 1 asysta 1300 minut, Baena 3 gole /1 asysta 1800 minut i to głównie dlatego że Baenie chciało się gra w PP, a w lidze już niekoniecznie.

Nie róbmy już z Baeny gościa który zjada ta ligę, bo on nie zagrał w niej dobrego meczu od 9 miesięcy. A takie asysty jak ta jedna w tym sezonie z Kotwica to nie powinny być w ogóle mu zaliczone. Co to za asysta jak później Rodado pokonuje 30m z piłką dryblując 3 zawodników?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.09.2024, 10:45
I nawet tego świetnego piłkarza Moskal postanowił posadzić na lawie z Trnava kosztem daremnego Starzynskiego? Czy ten Moskal jest powazny? A może różnica między tym co dają drużynie jest mniejsza niż się wydaje?

Nigdzie nie napisałem że Starzyński jest lepszym piłkarzem, ale ze liczby które może wygenerować będą porównywalne lub niewiele słabsze niż Baena. Na pewno to mniejsze osłabienie niż wystawienie nieogranego juniora w środku pola.

Cały tamten sezon Starzyński 3 gole/ 1 asysta 1300 minut, Baena 3 gole /1 asysta 1800 minut i to głównie dlatego że Baenie chciało się gra w PP, a w lidze już niekoniecznie.

Nie róbmy już z Baeny gościa który zjada ta ligę, bo on nie zagrał w niej dobrego meczu od 9 miesięcy. A takie asysty jak ta jedna w tym sezonie z Kotwica to nie powinny być w ogóle mu zaliczone. Co to za asysta jak później Rodado pokonuje 30m z piłką dryblując 3 zawodników?
Na razie liczby Baeny i Starzyńskiego w lidze nie są porównywalne i nie oszukujmy się - nie będą.
Kpisz z jednego zwodu Baeny, a to jest jeden więcej niż ma Starzyński. Praktycznie w każdym elemencie, włącznie z szybkością Hiszpan go zjada.

Oczywiście, jak Baena błyszczy w meczu pucharowym to szydera, tylko dziwnym trafem Starzyński JEDYNY dobry mecz też zagrał w pucharach Dlaczego wtedy grał? Pewnie dlatego bo Moskal musiał zacząć rotować, a dwumecz wydawał się już rozstrzygnięty. Coś jak Dziedzic z Cercle.

Także oszczędź żałosnej demagogii, gdyby Baena nie dograł wtedy piłki w tempo to pewnie wyjeżdżalibyśmy z Kołobrzegu bez punktów. A to że Ty byś asysty nie nie zaliczył - żadne zaskoczenie. Jesteś odklejony i od lat bredzisz o naszych rzekomych talentach. Jeszcze ani razu się nie sprawdziło, ale absolutnie Cię to nie powstrzymuje. Nie jesteś obiektywny.

Jakiś młody kołek będzie grał, bo takie są przepisy. Ale czy to będzie Starzyński, czy Kutwa, czy Wiśniewski, Dziedzic, Skrobański - to już będzie zależeć od sytuacji kadrowej wśród prawdziwych piłkarzy, taktyki na mecz, fazy meczu etc. Ich umiejętności są żenujące, nadają się maks na trzecią ligę. Może, bo grając w rezerwach raczej dupy nie urywają...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.09.2024 o godz. 10:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.09.2024, 11:06
To tylko moje zdanie:
Baena powinien być szczęśliwy, że może grać na poziomie I ligi.
Oprócz szybkości i jednego zwodu niczego więcej nie ma.
Dlatego teraz na skrzydle, jeśli ominą na kontuzje będzie zmiennikiem dla Alfaro, Kissa czy Freda.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.09.2024, 11:51
Polak w Jadze. 180-300 K euro. W zespole, który lubi się z Hiszpanami
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 03.09.2024, 11:53
Czyli nie mieliśmy startu.

Może to i lepiej, w tym momencie nie mamy kasy na palenie jej na projekty typu "młody zdolny, może coś z niego będzie".

[35/54]

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 03.09.2024, 12:09
Patryko napisał(a):Wyświetl post

Może to i lepiej, w tym momencie nie mamy kasy na palenie jej na projekty typu "młody zdolny, może coś z niego będzie".
Nie widziałem w niedzielę żeby ten Polak był lepszy od Mikulca, więc po co nam on.
Zobaczymy kogo Jaga z niego ulepi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.09.2024, 12:09
Patryko napisał(a):Wyświetl post

Też tak uważam. Wypali czy nie - nie stać nas na takie ryzyko.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 03.09.2024, 12:23
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To tylko moje zdanie:
Baena powinien być szczęśliwy, że może grać na poziomie I ligi.
Oprócz szybkości i jednego zwodu niczego więcej nie ma.
Dlatego teraz na skrzydle, jeśli ominą na kontuzje będzie zmiennikiem dla Alfaro, Kissa czy Freda.
Szybkość i zwód oraz wygrywanie pojedynków jeden na jeden to jedne z najważniejszych parametrów skrzydłowego. Baena gwarantuje to w każdym meczu, a nasi pozostali skrzydłowi raczej tego nie potrafią (może Kiss jeszcze objawi tą umiejętność). Dlatego Baena jest w tym momencie naszym NAJLEPSZYM skrzydłowym. Miewa oczywiście słabsze mecze, ale wg mnie to on powinien być pierwszym wyborem na skrzydle.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 03.09.2024, 12:53
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Nie widziałem w niedzielę żeby ten Polak był lepszy od Mikulca, więc po co nam on.
Zobaczymy kogo Jaga z niego ulepi.
Jagę stać w tym momencie na podjęcie ryzyka, gość ma dopiero 21 lat i jeszcze ma szansę pójść w górę. Mikulec raczej osiągnął już swój sufit i o grze w Jadze może pomarzyć, bo jest na nią po prostu za cienki.

Jeżeli w tym sezonie awansujemy, to absolutnie CAŁA linia obrony jest do wymiany, żeby w ogóle myśleć o utrzymaniu się w Ekstraklasie.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.09.2024, 14:39
Arked napisał(a):Wyświetl post
Szybkość i zwód oraz wygrywanie pojedynków jeden na jeden to jedne z najważniejszych parametrów skrzydłowego. Baena gwarantuje to w każdym meczu, a nasi pozostali skrzydłowi raczej tego nie potrafią (może Kiss jeszcze objawi tą umiejętność). Dlatego Baena jest w tym momencie naszym NAJLEPSZYM skrzydłowym. Miewa oczywiście słabsze mecze, ale wg mnie to on powinien być pierwszym wyborem na skrzydle.
Dokładnie tak, pełna zgoda. W tym elemencie jedynie jeszcze Alfaro potrafi wygrać pojedynek indywidualny na skrzydle i dobrze stamtąd podać. To są obecnie nasi najlepsi skrzydłowi.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 03.09.2024, 14:48
azor napisał(a):Wyświetl post
Polak w Jadze. 180-300 K euro. W zespole, który lubi się z Hiszpanami
historia mnie osądzi, ale nie żałuję - nie piłkarz na takie pieniądze
zresztą, czy my nie chcieliśmy go od razu wypożyczyć z powrotem do Kotwicy?
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 03.09.2024, 16:07
Gryszkiewicz wolnym zawodnikiem.
Rozważa termalike.
Braaaccccc
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 03.09.2024, 16:21
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Gryszkiewicz wolnym zawodnikiem.
Rozważa termalike.
Braaaccccc
odgruzował się już po kontuzji?

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 03.09.2024, 18:21
Tak, ale nie dojeżdża poziomem, Rakow nie ma czasu go odbudować, więc go puścili wolno.
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.09.2024, 19:46
Watts napisał(a):Wyświetl post
historia mnie osądzi, ale nie żałuję - nie piłkarz na takie pieniądze
zresztą, czy my nie chcieliśmy go od razu wypożyczyć z powrotem do Kotwicy?
A jesteś w ogóle pewien, że rzeczywiście chcieliśmy go kupić, bo ja niekoniecznie, więc aż tak nie przejmowałbym się osądzaniem.

Od podpisania Mikulca, a później Kiakosa czyli już na początku lipca ten ruch wyglądał po prostu dziwnie, a mimo to epopeja trwała. Wyglądał dziwnie również ze względu na fakt, że wypchliśmy na wypożyczenie innego młodzieżowca na tej pozycji wcześniej przedłużając z nim kontrakt. Ludzie dziwili się dlaczego chcemy kupić takiego Polaka za 200k euro zamiast wydać te pieniądze na inne wydawałoby się istotniejsze wzmocnienia. Może najprostsza jest odpowiedź, że tych pieniędzy nie ma, a ten transfer w naszym wykonaniu nigdy nie miał dojść do skutku? Wreszcie na koniec tekst weszło o promowaniu młodych talentów w social mediach. No to ja się pytam. Czy jest lepszy sposób na wypromowanie młodego chłopaka, niż zrobienie ponad dwumiesięcznej transferowej epopei do jednego z top3 pod względem medialności klubów w Polsce. Czy ktoś wyłożyłby faktycznie za chłopaka te 200-300k gdyby w kontekście potencjalnego przejścia do Wisły nie trąbiono o nim w mediach przez te ponad 2 miesiące.

Powiedzmy, że mam wątpliwości tak 50/50 czy chcieliśmy go kupić, czy tylko pomagaliśmy go sprzedać Kotwicy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2024, 19:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Na razie liczby Baeny i Starzyńskiego w lidze nie są porównywalne i nie oszukujmy się - nie będą..
Tak, nie są porównywalne.

Liczby w lidze sezon 23/24:

Starzyński - 3 gole/1 asysta - 1304
Baena - 2 gole/2 asysty - 1369 min

Liczby w lidze w tym sezonie:
Starzyński 0 asysty 194min
Baena 1 asysta 268 min

PRZEPAŚĆ

Nie chce mi się już z tobą gadac. Szczyty manipulacji i demagogii.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.09.2024, 20:21
Trudno walczyć o awans jak się widzi statystyki naszych zawodników ofensywnych wyłączając Rodado. Pozbyliśmy się Goku lekką ręką a tak na prawdę nie ma ani ofensywnego pomocnika w kadrze na podobnym poziomie ani napastnika o porównywalnym poziomie.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 03.09.2024, 20:25
Cymes napisał(a):Wyświetl post
A jesteś w ogóle pewien, że rzeczywiście chcieliśmy go kupić, bo ja niekoniecznie, więc aż tak nie przejmowałbym się osądzaniem.
zawsze trzeba być sceptycznym, ale jak w przypadku wielu innych plotek twardego Jarkowego "nie" nie było (chociaż w sumie to w jego interesie nie zaprzeczać, że mamy więcej pieniędzy niż mamy)
chronologia była taka, że najpierw były wyliczenia ile to nie zarobimy z pucharów, a dopiero potem okazało się że gramy tam dla wielkiej orkiestry Adama Mandziary, czy w międzyczasie była jakaś lista życzeń, na niej Polak, albo nawet doszło do jakichś negocjacji? to możliwe
z tego co wiem to w sierpniu temat już zdechł i agenci próbowali go mocno reanimować, w międzyczasie pojawił się problem zdrowotny (był na badaniach w Poznaniu i dostał okejkę do gry, ale co będzie potem?) co by się nawet sklejało z Twoją tezą - bardziej miałem na myśli to, że to nie jest zawodnik wart takich pieniędzy
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.09.2024, 20:30
Tymczasem Prezes oświadczył, że już żadnego transferu do klubu nie będzie.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2024, 20:44
15 lub 16 spotkań do końca tej rundy. Za nami 13.

Kadra jest opasła, ale na kluczowych pozycjach jest potworna bieda, czyli na każdej pozycji w obronie.

Jak to się obroni to będzie ogromną zasługa Moskala, bo na pewno nie pionu sportowego/komitetu transferowego.

Oby tylko jeszcze były jakieś transfery out o których marzy klubowa księgowa.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 03.09.2024, 21:01
Pozostało nam teraz trzymać kciuki, żeby naszym obrońców dopisywało końskie zdrowie do przerwy zimowej. Oby nam się nie odbiła czkawką gra na 3 stoperów, bo prędzej czy później przyjdą wykluczenia za kartki i trzeba będzie się ratować jakimiś doraźnymi wynalazkami.

[35/54]

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów