|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
To był dobry mecz. Nie było bicia głową w mur jak za Sobolewskiego. W tym meczu powinniśmy strzelić 3-4 bramki (xG 3.75). Byliśmy kuriozalnie nieskuteczni.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Nie rozumiem gadania, że gdyby nie bramkarz/obrona/nasza indolencja strzelecka to byłoby 4:1 albo więcej z przedziału od 4:1 do 10:1, nawet jakbyśmy prowadzili 2:1 do przerwy to taki zostałby wynik, bo naszym orłom by już więcej się strzelać nie chciało, a jeśli trzeba gonić wynik to sytuacje są.
Skończyłoby się na prowadzeniu 2:1, przyciśnięciu nas przez Kotwicę i farfoclu w obronie któregoś asa i wyrównaniu na 2:2. Status quo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ponieważ tak się nie stało, jego dzisiejsze błędy w postaci doboru zawodników na prawą stronę, niezbyt trafnego do podstawowego składu (Duarte i Kiss marny mecz), nietrafionych zmian (szczególnie Zwolaka), przewartościowanie dzisiejszych możliwości Sukiernickiego itd. miały swoje konsekwencje. Wszystko to odbierało nam opcje i obniżało jakość gry ofensywnej. Warto zauważyć, że niewydolna prawa strona marnowała nasz potencjał w tej ofensywie i też odbierała potencjalne bramkowe szanse. Ciekawe, ile łącznie dośrodkowań zepsuł dzisiaj Jaroch i Starzyński, możliwe, że ani razu nie dograli dobrze piłki ze skrzydła. O zmarnowanej doskonałej sytuacji sam na sam naszego młodzieżowca już nie wspominam. Trudno, by komuś mogło się podobać, że Zwoliński dzisiaj jest wystawiany chyba tylko za nazwisko i wysoki kontrakt, bo na pewno nie za jakość swojej gry. A to też jest decyzja Moskala. Nie chcę jednak tylko go krytykować, parę rzeczy zrobił też dobrze: widać że chce wrócić do stosowania wysokiego pressingu, by drużyna szybko odbierała futbolówkę, reorganizowała się w defensywie, zamykała przestrzenie, potrafiła kreować coś i w ataku pozycyjnym, grała urozmaiconą piłkę - jest jakiś pomysł na grę. Bardzo dobrze, że nie bał się od razu wstawić do składu Igbekeme, który zagrał poprawnie, nie popełnił większych błędów, wyraźnie podniósł tempo operowania piłką i jakość rozegrania oraz asekuracji w drugiej linii. To dużo wyższy pułap niż ten na który może wznieść się taki Kutwa. Duet Carbo-Igbekeme może być naszą największą siłą obok Rodado w całym obecnym sezonie. Moskal zdaje się też tak uważać. Generalnie można być optymistą przed kolejnymi meczami, o ile Moskal będzie wyciągać wnioski i nie zacznie powielać niektórych błędów. Dopiero teraz będzie miał okazję dłużej popracować z obecną drużyną nad konkretnymi schematami gry. Liczę na dobre efekty.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.09.2024 o godz. 19:55.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Gramy dalej, teraz niech ładuja akumulatory i jedziemy z tą liga. Po przerwie na kadrę nie będzie już żadnych wymówek. Trzeba włączyć tryb punktowania 2 pkt/mecz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Statystyki meczu:
Kod:
Kotwica - Wisła Bramki: 1-1 (1-0) Strzały: 4-24 Strzały celne: 1-10 Pos. piłki %: 52-48 Spalone: 4-4 Rzuty rożne: 2-17 Faule: 13-19 Podania: 406-614 Celność podań %:53-63 Żółte kartki: 2-3 Czerwone kartki: 0-0 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Widać rękę trenera. Zabrakło skuteczności. Teraz skupią się na lidze, może zaskoczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
@wyar - dobra, widzę że jesteś klaunem. Sukiennicki nie dał złej zmiany, acha.
Mam deja vu z meczu Olejarki z Odrą. Tamten też podobno według niektórych dał dobrą zmianę i od tego czasu już w pierwszej drużynie nie zagrał. Jawna niesprawiedliwość. Zobaczymy co będzie z Sukiennickim. Na razie pokazuje że jest kawałkiem drewna bez podania, strzału czy dośrodkowania, czyli rzeczy do których się w każdym meczu pcha. Jedno co nie zawodzi, to kretyńskie szukanie młodych talentów w pierwszym lepszym kopaczu poniżej 25-go roku życia. To jest jakaś chora obsesja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.09.2024 o godz. 00:11.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wstrzymał bys się z tym zgruzowaniem zawodników do drugiego etapu sezonu.
Ktoś powiedział że Olajarka wszedł dobrze z Odrą? Znajdź JEDEN taki komentarz, albo przestań zakrzywiac rzeczywistość pod swoje tezy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Karcz: Olejarka potrzebuje czasu żeby przyswoić niuanse taktyczne.
Cytat sprzed roku, a wiecznie żywy ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Gramy dobrze, niebo lepiej niż za analityka Rudego i za mistrza taktyki Sobola. Ale zaskrońska dola jest z nami cały czas. Mimo pomysłu, dobrej gry, nie umiemy trafić, wygrać, raz wygramy 1:4 z Cercle, a raz jest 180 stopnie inaczej i przegrywamy z nimi 6:1.
I tak samo wygląda liga. Raz nie umiemy wygrać a raz jest normalny mecz gdzie bramki wpadają dla nas. Ciekawe jak to będzie wyglądać teraz, gdy odpoczną i zostanie już sama liga. Aczkolwiek jeszcze 2-3 wtopy w najbliższym czasie i możemy już tylko pomachać TBB i np Wiśle Płock oraz odłożyć marzenia o bezpośrednim awansie, już w październiku. Brawo Zaskroniec, widać taktyka oceniania każdego meczu oddzielnie przyniosła skutki, co nie drozd? xd ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
To co w tym meczu zagrał ten parodysta Zwoliński, to kryminał.
.......enie o jakiś systemach scautingowych, AI, .... wie co, a ściągamy takie piłkarskie zero. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zwoliński to jeszcze z 2-3 mecze takie, jak z Kotwicą i się może nie podnieść z ławki do wiosny. Nawet Moskal ma swój limit cierpliwości.
Ten mecz to dla Zwolińskiego była wtopa kalibru niestrzelonego karnego z Zagłębiem w wykonaniu Sobczaka, czyli kompletny blamaż.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 02.09.2024 o godz. 09:58.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No niestety, miałem obawy co do Zwolińskiego, Simone miał jeszcze większe i na razie okazuje się, że słusznie. Zwoliński, jak się na niego patrzy w tv, wydaje się spokojny i pewny siebie. Może jeszcze zaskoczy. Jestem ciekaw, jak skonstruowany jest jego kontrakt.
Bardzo przydaliby się Duda i Colley. Albo transfer środkowego obrońcy, skoro przyszedł Igbekeme. Niepokoiło mnie to, że zawodnicy dublowali pozycje na skrzydłach, nie słabsza zmiana Sukiennickiego. Dajcie mu czas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Jakoś trzeba chłopa postawić na nogi - może wysłać na jakieś specjalne ćwiczenia żeby poprawił szybkość i koordynację i będzie lepiej oczywiście o ile mu się chce i o ile w klubie znają kogoś od takich treningów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co nam po napastniku, który potrafi zepsuć w meczu dwie 200% sytuacje?
Mamy bogate doświadczenie w paleniu pieniędzmi w piecu, ciężko wystawiać kogoś w meczu tylko dlatego, że dużo zarabia. Na Sapałę spuszczamy w kiblu 40k miesięcznie, na Fazlagicia pewnie z 70+, Zwoliński to tylko kolejna komórka w excelu na czerwono. Osobiście miałem duże nadzieje związane z tym transferem i oczywiście mam nadzieję, że się odblokuje i zacznie ładować bramki seryjnie, ale póki co wygląda mi to na niewypał pokroju Klimenta. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
@Karherop - Karcz mu dał 5 za mecz z Odrą, a Ty w temacie meczowym udowadniałeś że nie wolno go mocno krytykować, bo jeszcze będzie nam potrzebny. Nie wiem po co, rezerwy awansowałyby i bez niego... @Patryko - ja bym poczekał ze Zwolińskim, z Cercle miał poprzeczkę i gola. Obawiam się też że za nisko cenisz Fazlagicia. W sensie zarobków, oczywiście ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.09.2024 o godz. 17:32.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ciekawe jakie oceny dostawali od Gazety Krakowskiej, nie chce mi się sprawdzać.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwykle nie schodzili poniżej 5-ciu jak grali katastrofalnie, wyżej jeśli po prostu słabo. Wielokrotnie zastanawiałem się czy ten sam mecz oglądaliśmy.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A ta 5 Karcza to wg mnie ocena wyjściowa, tak średnia jak 3 w skali szkolnej. Czy to jest dobra ocena? No raczej nie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sukiennickiego nie ma co skreślać, chłopak zagrał pewnie najintensywniejszy miesiąc w życiu. Był mocno eksploatowany i trochę przysiadł, co nie powinno dziwić. Jak popracuje, to będą z niego ludzie, jak nie, to będzie kolejny Młyński.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale nikt Sukiennickiego nie skreśla, jest dynamiczny i odważny czyli taki ewenement na tle naszych młodych. Niestety coraz bardziej widać, że ma sztywną drewnianą stopę, taką hokejkę. Z której odpowiednim ustawieniem podczas podania czy strzału ma ewidentny problem. Chcąc zmienić kierunek podania, musi się odwrócić całym ciałem, nie potrafi tego zrobić samym ustawieniem stopy. To jest do wytrenowania ale przez ten tydzień powinien tłuc o ścianę kilkaset razy dziennie... Zamiast leżeć.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak długo będzie grał tak żeby wykorzystać realne atuty (szybkość, wytrzymałość i wzrost) może być bardzo przydatny. Kiedy bierze się za zagrania ofensywne - nie jest za dobrze. I to nie jest kwestia tego jednego meczu. Przy czym - gramy o awans, mają grać najlepsi w danym momencie, argument o rzekomym (i bardzo wątpliwym) potencjale jest bez sensu. Więc albo Sukiennicki będzie rozgrywał dobre mecze i będzie pożyteczny dla drużyny, albo - cóż, rezerwy mogą potrzebować pomocy w utrzymaniu. Tyle. Głodne kawałki o kolejnym mega talencie przestały być śmieszne rok temu, teraz są wręcz żałosne i żenujące. Kiedy Krzyżanowski zawalał nam mecze byli geniusze piszący że "Mbappe też od razu nie wymiatał" i że to "inwestycja". Nie stać nas na takie inwestycje. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Cicho, zaraz przyjdzie Pepe i będzie wyciągał noty z Gazety Krakowskiej. Albo może nawet z Tempa. Albo ze swojego zeszytu A5 w kratkę, który skrupulatnie prowadzi.
Sukiennicki dostał 7/10 za mecz z Chorzowem, topka. Czego nie rozumiecie? ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ale pierdoły o Sukkienickim
Oczywiście Sukiennicki dał słabszą zmianę, zagrał słabiej niż do tego przyzwyczaił. Jednakże to jest młody chłopak, który ma prawo mieć wahania formy. Z wiekiem będzie pod tym względem tylko lepszy (jak się będzie prowadził jak należy). On by się nadal łapał na status młodzieżowca w ekstraklasie, fakt o którym część osób tu zapomina. To że potrafił być wyróżniającą się postacią w części meczów Wisły świadczy o jego potencjale. Także nie szykanować mi tu chłopaka, bo po prostu nie ma o co. Co do meczu - bardzo byłbym szczęśliwy jeślibyśmy stwarzali sobie co kolejkę tyle sytuacji. Oznaczałoby to pewny awans z 1 miejsca. Niestety pewnie będzie ciężko taką intensywność kreowania sytuacji utrzymać. Co do braku skuteczności to się nie martwię, z Cercle wpadało praktycznie wszystko, jakby nie było kopnięte, teraz nie chciało wpaść za cholerę. Całe piękno piłki w pigułce. Dla mnie ważne, że drużyna ma swój styl i powtarzalność jeśli chodzi o grę do przodu. Myślę, że z czasem sobie grę w tyłach również ułożymy. Możemy teraz się skupić na lidze i wierzę w to, że Moskal to poukłada jak należy. PS. Żeby nie było, że hołubię Polaków to dodam, że nie mogę patrzeć na Zwolińskiego. Niczego wielkiego się po nim nie spodziewałem, a i tak jestem rozczarowany. Nawet jak bramkę strzelił to spieprzył tylko mu pomógł rykoszet.... Totalny brak jakości wykończenia.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.09.2024 o godz. 22:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wysrywy na forum może robić każdy, z czego jak widać korzystasz. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pepe jest gościem, który tu prowadzi statystyki i chce merytorycznie rozmawiać. Jak ktoś ma ochotę uprawiać bezmyślny hejt na piłkarzy własnej drużyny, to bez pretensji do Pepe, że w tym nie uczestniczy. A najlepiej poza forum.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|