The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2024, 19:55
Nie ja tylko matematyka. Weź kalkulator i sprawdź. Zamiast jak zwykle szukać dziury w całym.

Jak za rok znowu zagramy w pucharach to UEFA już nam nic nie zajmie . Czy to jest zysk?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.08.2024 o godz. 20:00.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.08.2024, 20:01
W tym czasie nie trzeba przecież było płacić 40 piłkarzom i agentom za transfery, więc musi wyjść na plus, nie ma bata, prawda Drozd?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.08.2024, 20:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
W tym czasie nie trzeba przecież było płacić 40 piłkarzom i agentom za transfery, więc musi wyjść na plus, nie ma bata, prawda Drozd?
A to gdyby nie puchary to byśmy piłkarzom nie płacili? Transferów by nie było? O czym Ty w ogóle mówisz
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.08.2024, 20:05
Nowy oblicze Drozda nam się objawia - Drozd finansista
Jak zwykle wszyscy kłamią - w tym główna tuba prezesa oraz człowiek związany z Wisłą
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.08.2024, 20:13
Śpiewka się powtarza nie ma argumentów to stadko płaczków zwyzywa mnie od Adama Smitha.

"Podpytali w klubie" to jest argument nie do wzruszenia. Mimo 1 000 000 euro wpływów z biletów, nieznanej kwoty od Polsatu, który nasze mecze emitował na trzech antenach i kasy od sponsorów, którzy nie mogli przecież być zainteresowani tak słabym medialnie wydarzeniem jak nasze występy w pucharach. Bez wątpienia będziemy na minusie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.08.2024, 20:16
Ja miałbym jedno pytanie, czy ta kasa dla Mandziary była ujęta w zestawieniach dotyczących zobowiązań zewnętrznych? Czy to kolejny trup, który był głęboko ukryty?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 26.08.2024, 20:18
Drozd to czemu jeszcze twój guru nie zareagował jak to jawne kłamstwa Przecież on zawsze reaguje jak go szkalują
Ostatnio edytowane przez Jagul : 26.08.2024 o godz. 20:20.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.08.2024, 20:19
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ja miałbym jedno pytanie, czy ta kasa dla Mandziary była ujęta w zestawieniach dotyczących zobowiązań zewnętrznych? Czy to kolejny trup, który był głęboko ukryty?
I to jest istotna sprawa. Bo skoro to trwa tyle lat to różnie mogło być. Możliwe, że to się pojawiło kiedy zdobyliśmy PP i było jasne że zagramy w pucharach/
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.08.2024, 20:23
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Drozd toczemu jeszcze twój guru nie zareagował jak to jawne kłamstwa Przecież on zawsze reaguje jak go szkalują
Bo podpytać w klubie to każdy sobie może, a prostowanie takich bzdur tylko by je uwiarygadniało. Założę się że Jaro na koniec zrobi podsumowanie całej pucharowej przygody. Wiesz dlaczego? Bo wyszliśmy na tym dużo lepiej niż ktokolwiek przypuszczał.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 26.08.2024, 20:25
Ciekawe informacje podali dzisiaj Ryszka z Karczem w Studio Reymonta.
Otóż podpytali w klubie na temat bilansu za przygodę w pucharach i finalnie klub może wyjść na minusie xD.
Liczymy w tym zarówno kasę od UEFA jak i wpływy biletów.
Kasa od UEFA (około 900tys euro) jest w całości zamrożona i prawie wszystko trafi na konto Mandziary (ze względu na 20letnie odsetki od długu ). Z tego mają zostać jakieś grosze, a jak wiadomo mamy jeszcze do opłacenia kary finansowe (58k euro za Llapi, 8k euro za Rapid oraz 40,5 za Trnavę - łącznie jakieś 106k euro). Do tego dochodzą czartery na mecze wyjazdowe (w zależności od miejsca od 60 do 80k euro). Łącznie za czartery wyszło około 300k euro. Do tego dochodzi jeszcze zakwaterowanie w hotelach itp.

Przypominam, że Prezes Mitoman Zaskroniec przed sezonem bredził, że kasa z pucharów pozwoli zrównoważyć dziurę wywołaną brakiem awansu. Oczywiście gość w momencie jak wygłaszał te słowa miał pełną świadomość, że UEFA kasę zamrozi ze względu na spór z Mandziarą. Tyle właśnie są warte słowa tego człowieka.

Dodatkowo mimo takiej, a nie innej sytuacji gość odgraża się, że ma odłożone pięniadze na dwa młode polskie "talenty". Wg doniesień prasowych każdy z nich może kosztować około 800k zł. To tylko pokazuje jaka odklejka panuje w klubie.

Oczywiście nie trzeba być nostradamusem, żeby wiedzieć, że po nowym roku gość przyjdzie na żebry do Socios i znowu będzie straszył kibiców tym, że jak nie dosypią to klub nie dostanie licencji

Dlatego nie ma co się śmiać z Lechii, bo u nas zaraz będzie nawet gorzej.
Z tym przyjściem do socios to bym powiedział, że nie znasz dnia ani godziny bo np. drużyna będzie grała kiepsko w lidze (tfutfutfu) i wskutek tego frekwencja spadnie do 12 czy 10 tys i po nowym roku zmieni się na przed.
Ma odłożoną kasę i nas stać (hehe) to niech kupuje tych młodych zdolnych, czekam (okienko bodajże do 6.9). W takim razie po chvj wydawał na Biedrzyckiego jak miał jeszcze kasę na kolejnych?
A co do pucharów jeśli informacje panów tzw. dziennikarzy są prawdziwe to jedyną finansową wartością dodaną jest premia za PP? Dobre.
Karcz w końcu sierpnia nadaje, że klub nic nie zarobił na pucharach, czy to jakiś sygnał? Jeszcze inna sprawa to to, że K wielokrotnie już udowodnił, że nie należy go i jego newsów brać na poważnie.
Na koniec chcę jeszcze wyrazić swoją radość i dumę, że nie jesteśmy jak jakieś reale, mc, bayerny czy inne dziady, które mają kadry 25 graczy i najpewniej zaraz nie będą mieli kim grać. My mamy dużą fajną kadrę, a będziemy mieć jeszcze fajniejszą no bo jeszcze pewnie kupimy dwóch utalentowanych , hurra.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 26.08.2024 o godz. 20:35.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 26.08.2024, 20:32
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bo podpytać w klubie to każdy sobie może, a prostowanie takich bzdur tylko by je uwiarygadniało. Założę się że Jaro na koniec zrobi podsumowanie całej pucharowej przygody. Wiesz dlaczego? Bo wyszliśmy na tym dużo lepiej niż ktokolwiek przypuszczał.

Zaskroniec to akurat zawsze tak dane dobierze, żeby wyszło na jego
Już się ośmieszył jak liczył dzien meczowy.
Przynajmniej mam jasność że jesteś jego ślepym wyznawcą i nie należy cię traktować poważnie. Jeszcze do niedawna myślałem, że jesteś delikatnie oczarowany ale szybko rozwiałeś wątpliwości

A ten raport to się ukaże przed tym dlaczego Sobolewski został czy po?
Ostatnio edytowane przez Jagul : 26.08.2024 o godz. 20:40.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.08.2024, 20:42
Ja tylko nie do końca zrozumiałem, co Karcz mówił o tym długu: że z jednej strony klub wynajął jakąś kancelarię ze Szwajcarii, która ma jeszcze o tą sprawę powalczyć, a jednocześnie na jednym wdechu dokończył, że głosy z klubu są takie, że nie ma żadnych szans na sukces i tą kasę i tak trzeba będzie ostatecznie zapłacić. No to po co tej kancelarii płacić?
(słuchałem jednym uchem, a nie chce mi się odwijać, jeśli coś pokręciłem, to proszę o poprawienie)

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, ale mam głęboką nadzieję, że była, bo sprawa jest szeroko znana od lat, a UEFA ostatecznie to rozstrzygnęła na korzyść Mandziary w 2019 i wtedy znaczną część pieniędzy już "odzyskał".
https://przegladsportowy.onet.pl/pil...sadzie/3r5ly5b
Ostatnio edytowane przez masada : 26.08.2024 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 26.08.2024, 20:47
masada napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko nie do końca zrozumiałem, co Karcz mówił o tym długu: że z jednej strony klub wynajął jakąś kancelarię ze Szwajcarii, która ma jeszcze o tą sprawę powalczyć, a jednocześnie na jednym wdechu dokończył, że głosy z klubu są takie, że nie ma żadnych szans na sukces i tą kasę i tak trzeba będzie ostatecznie zapłacić. No to po co tej kancelarii płacić?
(słuchałem jednym uchem, a nie chce mi się odwijać, jeśli coś pokręciłem, to proszę o poprawienie)
Chodzi o to, że sprawę rozpatruje sąd w Szwajcarii, więc jak rozumiem szukają kogoś kto zna specyfikę.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.08.2024, 20:50

Przynajmniej mam jasność że jesteś jego ślepym wyznawcą i nie należy cię traktować poważnie. Jeszcze do niedawna myślałem, że jesteś delikatnie oczarowany ale szybko rozwiałeś wątpliwości

Masz jasność? Chyba pomroczność jasną

Możesz wyjaśnić na co wydamy ten milion Euro z biletów, że wyjdziemy na minus? Czartery to 300 000. Zostaje 700 000 euro .

Dajesz

A jak się doliczysz to wydaj jeszcze kasę za prawa TV od Polsatu...

Widziałem słowackie reklamy na bandach obok murawy, zapłacili za nie? Czy za darmo dostali .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.08.2024 o godz. 20:52.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 26.08.2024, 21:00
Nie wiem skąd ten milion euro
A czy ty słyszałeś o organizacji dnia meczowego i kosztach z tym związanych?
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.08.2024, 21:02
Nie wiem skąd ten milion euro
A czy ty słyszałeś o organizacji dnia meczowego i kosztach z tym związanych?
Noo i masz już koszty, wydawaj tak żeby 700 000 euro było za mało.

A skąd milion euro? Z kieszeni 80 000 kibiców
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 26.08.2024, 21:07

Może to sam padalec nadaje spod tego nicka?
Jak przychodzi do konkretów to się tu robi dokładnie takie samo pieprzenie jak tamtego na TT.
Milion minus trzysta bo stadion na te mecze pewnie był za darmo, ochrona i stewardzi stali za darmo, światło też za darmo itd. itp.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 26.08.2024 o godz. 21:55.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 26.08.2024, 21:07
Kary - na ten moment 110k euro.
Hotele i cała obsługa pobytu podczas wyjazdów.
Dzien meczowy i cała jego obsługa - czynsz, ochrona, katering
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.08.2024, 21:13
Kary - na ten moment 110k euro.
Hotele i cała obsługa pobytu podczas wyjazdów.
Dzien meczowy i cała jego obsługa - czynsz, ochrona, katering
Może jakieś kwoty zaproponuj masz uzbierać 700 000 euro. To nie ja wyskoczyłem z farmazonem, że wyjdziemy na minus.

A jak uzbierasz to pogadamy o kasie z Polsatu, za reklamę i od sponsorów.

Jedziesz...

doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Może to sam padalec nadaje spod tego nicka?
Jak przychodzi do konkretów to się robi dokładnie takie samo pieprzenie jak tamtego na TT.
Milion minus trzysta, stadion na te mecze pewnie był za darmo, ochrona i stewardzi stali za darmo, światło też za darmo itd. itp.
Czekam na te konkrety. Wesprzyj kolegę
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 26.08.2024, 21:25
Droździk ale ja naprawdę nie muszę Ci nic udowadniać - to co podałem wystarczy. Resztę możesz sobie klasycznie dopowiedzieć sam jak masz to w zwyczaju.
Danych dokładnych nie znam gdyż nastąpiło zderzenie głowami.
Pomijam już że nie zrozumiałeś sensu mojego pierwszego wpisu - co czyni z ciebie głupca. Nawet jak wyjdziemy na śmieszne 100k euro na plusie to twój guru dalej mijał się z prawdą i opowiadał bajki.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 26.08.2024 o godz. 21:30.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.08.2024, 22:14
Drozd, skoro wszystko wiesz to nie pastw się nad nami, tylko sam wypisz wszystkie koszty te z wydatkami jak i przychodami.

Jedziesz!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 26.08.2024, 22:17
a może ten "minus" to była przenośnia ?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.08.2024, 22:31
Ciekawe informacje podali dzisiaj Ryszka z Karczem w Studio Reymonta.
Otóż podpytali w klubie na temat bilansu za przygodę w pucharach i finalnie klub może wyjść na minusie xD.
Liczymy w tym zarówno kasę od UEFA jak i wpływy biletów.
Kasa od UEFA (około 900tys euro) jest w całości zamrożona i prawie wszystko trafi na konto Mandziary (ze względu na 20letnie odsetki od długu ). Z tego mają zostać jakieś grosze, a jak wiadomo mamy jeszcze do opłacenia kary finansowe (58k euro za Llapi, 8k euro za Rapid oraz 40,5 za Trnavę - łącznie jakieś 106k euro). Do tego dochodzą czartery na mecze wyjazdowe (w zależności od miejsca od 60 do 80k euro). Łącznie za czartery wyszło około 300k euro. Do tego dochodzi jeszcze zakwaterowanie w hotelach itp.

Przypominam, że Prezes Mitoman Zaskroniec przed sezonem bredził, że kasa z pucharów pozwoli zrównoważyć dziurę wywołaną brakiem awansu. Oczywiście gość w momencie jak wygłaszał te słowa miał pełną świadomość, że UEFA kasę zamrozi ze względu na spór z Mandziarą. Tyle właśnie są warte słowa tego człowieka.

Dodatkowo mimo takiej, a nie innej sytuacji gość odgraża się, że ma odłożone pięniadze na dwa młode polskie "talenty". Wg doniesień prasowych każdy z nich może kosztować około 800k zł. To tylko pokazuje jaka odklejka panuje w klubie.

Oczywiście nie trzeba być nostradamusem, żeby wiedzieć, że po nowym roku gość przyjdzie na żebry do Socios i znowu będzie straszył kibiców tym, że jak nie dosypią to klub nie dostanie licencji

Dlatego nie ma co się śmiać z Lechii, bo u nas zaraz będzie nawet gorzej.
Czy ja dobrze rozumiem, że mając do dyspozycji luksusowy autokar kupowaliśmy czartery do Wiednia czy Trnavy?
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 26.08.2024, 23:58
Może będę jak zdarta płyta, ale czy ktoś w końcu naciśnie na naszego właściciela, aby wywiązał się z tego co powiedział i przedstawił dokument w którym zrzeka się swojego długu, czy jakby udajemy, że tematu nie ma?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.08.2024, 05:28
Ale spokojnie, co się tak denerwujesz? Może po kolei Szef niech podaje tematy a nie od końca. Jaka była pierwsza obiecanka?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 27.08.2024, 05:32
W sumie po takim czasie moglby ktos zrobic zestawienie zaskroncowych obietnic. Pomijam .......olo o koncu bylejakosci, a poczatku profesjonalizmu, klasy i godnosci. Chodzi bardziej o raporty ktore obiecywal, umarzania dlugow itp
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 27.08.2024 o godz. 05:38.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 27.08.2024, 05:37
My jesteśmy w tym schemacie od kupowania biletów, gadżetów i kiełbasy, a nie od wymagania czegokolwiek. Socios tego nie zrobią, a bezimienny tłum się nie liczy.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 27.08.2024, 06:13
nero napisał(a):Wyświetl post
Może będę jak zdarta płyta, ale czy ktoś w końcu naciśnie na naszego właściciela, aby wywiązał się z tego co powiedział i przedstawił dokument w którym zrzeka się swojego długu, czy jakby udajemy, że tematu nie ma?
Jakby się było czym chwalić to już dawno byłoby to nagłośnione przez prezesa atencjusza i jego tuby.

A z raportów to na pewno:

- raport dot. Wisła Alert
- raport dot. pracy sztabu medycznego
- raport tłumaczący dlaczego Sobolewski zostaje w klubie
I pewnie tuzin innych, o których już zdążyłem zapomnieć.

Od tego sezonu na pełnej miało ruszać też słynne AI (przypominam że ktoś miał na tym docelowo zarabiać - wątpie że Wisła ) i też cisza w temacie.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 27.08.2024 o godz. 06:16.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 27.08.2024, 06:20
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Czy ja dobrze rozumiem, że mając do dyspozycji luksusowy autokar kupowaliśmy czartery do Wiednia czy Trnavy?
No tak. Do Trnavy to my się musieliśmy dostać z lotniska w Bratysławie - czyli jakaś godzina drogi autokarem, który i tak pojechał za nami

Czarter był potrzebny bo trzeba było zabrać całą świtę ze sobą.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.08.2024, 07:00
Jakie piękne biadolenie .

Natomiast w temacie długów i ich umorzenia obiecanego przed pożyczką od Socios wypadało by przycisnąć Królewskiego. Tym powinien się zająć Karcz, a nie "podpytywaniem w klubie".

A co do czarteru. Też uważam, że do Wiednia i Trnawy wszyscy powinni jechać na rowerach.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów