The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2024, 09:14
Słaba obrona na I ligę to problem, ale wylewanie tu frustracji po porażce w pucharach i wypisywanie kąśliwych uwag do losowych zawodników w losowych tematach to nie jest rozmowa o tym problemie tylko toksyczny rynsztok.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.08.2024, 10:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale co tam, wincyj Polaków!
Długo można z tak zdarta płyta?
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.08.2024, 10:50
Czy Ty nie rozumiesz że problemem jest właśnie to że mamy słabą obronę na pierwszą ligę?! Mimo kupieniu dwóch obrońców za kasę jest gorzej niż rok temu, nie daje Ci to do myślenia?!
Nie zauważyłem, żeby było gorzej. Po 4 meczach mieliśmy 5 punktów jak teraz i tyleż samo straconych bramek. Przy czym w tym roku zaliczyliśmy 7 meczów więcej, co musi mieć znaczenie przy tylu kontuzjach. Bo chyba nie oceniasz na podstawie meczów z Austriakami czy Belgami, którzy są z innej półki niż my?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.08.2024, 11:19
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie zauważyłem, żeby było gorzej. Po 4 meczach mieliśmy 5 punktów jak teraz i tyleż samo straconych bramek. Przy czym w tym roku zaliczyliśmy 7 meczów więcej, co musi mieć znaczenie przy tylu kontuzjach. Bo chyba nie oceniasz na podstawie meczów z Austriakami czy Belgami, którzy są z innej półki niż my?
Zepsułeś zabawę....
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.08.2024, 11:23
Przypominam ligowa Wisła Alfonsa traciła 1,8666 gola na mecz. Wolfy jak zwykle bredzi.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.08.2024, 12:56
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jak zwolennicy polskiej sztuki pilkarskiej przez rok wylewali zale i frustracje yo nie bylo zdartej plyty ? Rozumiem
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.08.2024, 12:58
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Jak zwolennicy polskiej sztuki pilkarskiej przez rok wylewali zale i frustracje yo nie bylo zdartej plyty ? Rozumiem
Wskaż proszę tych zwolenników. Chętnie się przyłącze do jebania ich.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.08.2024, 13:06
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Wskaż proszę tych zwolenników. Chętnie się przyłącze do jebania ich.
+1
...........
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.08.2024, 14:12
Ja nie bylem zwolennikiem zatrudnienia Kazia, ale teraz sam jestem ciekawy jak bedziemy wygladac w lidze po odpadnieciu z LK
W koncu bedzie mogl trenowac pelny tydzien i przygotowywac zespol na 1 lige.
Ogolnie patrze z optymizmem jesli chodzi o gre, ale boje sie ze znowu odjebia czerwona kartke juz nie w kazdym a w co drugim meczu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.08.2024, 14:15
Do skutku, aż dotrze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.08.2024, 14:31
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Ja nie bylem zwolennikiem zatrudnienia Kazia, ale teraz sam jestem ciekawy jak bedziemy wygladac w lidze po odpadnieciu z LK
W koncu bedzie mogl trenowac pelny tydzien i przygotowywac zespol na 1 lige.
Ogolnie patrze z optymizmem jesli chodzi o gre, ale boje sie ze znowu odjebia czerwona kartke juz nie w kazdym a w co drugim meczu.
Mamy 4 mecze zaległe (czwarty to superpuchar) i puchar Polski do wygrania.
Więc z tymi treningami "pełny tydzień" to bym nie przesadzał.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.08.2024, 20:21
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
żadne jego typy się nie sprawdziły. (...)

Teraz jak w lidze są wyniki takie jak za Rudego, w LK jak na potencjał wynik zrobilsimy świetny to już nie jest ok. Teraz jest słabo. Wtedy 10 miejsce było fajne.

Nie ma to jak widok miotającego się i gadającego od rzeczy hejterka, który nie potrafi pogodzić się z tym, że jego wielomiesięczne tyrady w postaci gadania, że "Rodado to zwykły ogór", a Hiszpanie beznadziejni i gorsi od takich Biedrzyckich okazują się gównowartym paroksyzmem i bzdurą.

Podobnie jak jego najnowsze słowa, że "Broda radzi sobie normalnie" . Muszę je zapamiętać, zwłaszcza, gdy będą lecieć powtórki jego popisów z meczu z Belgami, szczególnie przy drugim straconym golu.

Ale tak to jest jak daje się hejterom możliwość popisywania się swoim poczuciem rzeczywistości.

Hejterek nie może znieść, że nic mu się nie sprawdziło, a ja miałem rację w wielu sprawach: począwszy od znaczenia dla Wisły Carbo i Rodado, sprawdzania się większości Hiszpanów w polskich warunkach, a na słabości krajowych piłkarzy skończywszy (zwłaszcza w defensywie), którą tak jaskrawo obnażyły puchary.

Nie może znieść, że Wisła w poprzednim sezonie zdobyła Puchar Polski i pokazała, że w lidze wcale nie musiało być tak źle, gdyby połowa połowa zespołu nie olewała sobie tam meczów.

Więc szuka, miota, pluje, nie wie czego się chwycić, to chwyta się nawet dupy Omraniego, snuje wizje, że 10 miejsce w lidze było dla kogoś fajne, kłamie niemal w każdym słowie: że Hiszpanów już nie ma, hiszpański projekt się skończył (mimo iż właśnie ponownie ściągnięto Igbekeme), a Hiszpanie nadal stanowią najważniejszych piłkarzy zespołu, na których stawia i chce wciąż stawiać Moskal. Hejterek wszystko wypiera i tworzy sobie swój własny świat, w totalnym oderwaniu od sensu i rzeczywistości.

Skoro okazał się totalnym przegrywem, rzuca się i próbuję wmawiać sobie i innym jak Koaliczek, że to nieprawda, on miał rację, a mylili się inni, zwłaszcza ci, którzy nie widzą w Rodado zwykłego ogóra, w Brodzie wartościowego bramkarza, a w polskich ligowcach takich jak Biedrzycki czy Mikulec porządnych zawodników wartych wyłożonych na nich dużych pieniędzy

No cóż…
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.08.2024, 20:45
Wolfy napisał(a):
tak to jest jak się sprowadza piłkarzy z najgorszych defensyw pierwszej ligi, byle tylko byli Polakami
Dokładnie, dostaje się wtedy takich Biedrzyckich, Mikulców, Jarochów, Łasickich, Wachowiaków, a zamyka się choćby tylko na takich Moltenisów.

Chora idea od A do Z, przynosząca tylko szkody Wiśle, jedynie coraz bardziej rozwalająca nam obronę i owocująca przepłacaniem za krajowy piłkarski szrot.

No ale polscy menadżerzy muszą z czegoś żyć i za coś zgarniać prowizje, a Koaliczki, Jaguliki i Jaroowie zacierać ręce i ostrzyć hejt. Nie ma się co dziwić, że Karherop czy Simeonik tak mocno od zawsze orędują za stawianiem na takich zawodników, "budowaniem ich", wyszukując tysiące uzasadnień mających tłumaczyć potrzebę wsadzania ich do składu, tak jak Pan Kakałko robił z Brodą.

Przecież przykładowy Broda nie znalazłoby roboty w żadnym porządnym klubie, może ją mieć jedynie w takim, który musi stawiać na jak największe ilości Polaków, bo wtedy ma szansę się załapać, nie broni go wszak jakość czy umiejętności.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.08.2024 o godz. 21:20.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2024, 20:50
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Mamy 4 mecze zaległe (czwarty to superpuchar) i puchar Polski do wygrania.
Więc z tymi treningami "pełny tydzień" to bym nie przesadzał.
Realnie mamy 3 tygodnie w przeciągu 3 miesięcy zaplanowane na zaległe spotkania. Superpuchar zapewne zagramy wtedy gdy będzie kolejka PP w której my i Jaga pauzujemy
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.08.2024, 20:54
Markus napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, dostaje się wtedy takich Biedrzyckich, Mikulców, Jarochów, Łasickich, Wachowiaków, a zamyka się choćby tylko na takich Moltenisów.

Chora idea od A do Z, przynosząca tylko szkody Wiśle, jedynie coraz bardziej rozwalająca nam obronę i owocująca przepłacaniem za krajowy piłkarski szrot.

No ale polscy menadżerzy muszą z czegoś żyć i za coś zgarniać prowizje, a Koaliczki, Jaguliki i Jaroowie zacierać ręce i ostrzyć hejt. Nie ma się co dziwić, że Karherop czy Simeonik tak mocno od zawsze orędują za stawianiem na takich zawodników, "budowaniem ich", wyszukując tysiące uzasadnień mających tłumaczyć potrzebę wsadzania ich do składu, tak jak Pan Kakałko robił z Brodą.

Przecież przykładowy Broda nie znalazłoby roboty w żadnym porządnym klubie, może ją mieć jedynie w takim, który musi stawiać na jak największe ilości Polaków, bo wtedy ma szansę się załapać, nie broni go przecież jakość czy umiejętności.
Jacy dobrzy obrońcy przyszli do nas z Hiszpanii za dyrektora Kiko?Tacy bez luzów w kolanach (przenośnia)?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.08.2024, 20:58
Wszystko się zgadza, ale jednak jest zasadnicza różnica miedzy Mikulcem, a Jarochem czy Mlyńskim. Zaznaczam że nie mówię o umiejętnościach.

Kluczem jest charakter i głowa, doskok można wytrenować tylko trzeba chcieć. Ostatnio się staczaliśmy nie przez umiejętności piłkarzy, tylko przez to, że olewali swoje obowiązki. Dlatego lepszy nawet słabszy piłkarz który będzie walczył na 100% niż lepszy ale leser który na 100% zagra dwa razy w roku.

Możliwe, że Biedrzycki i Mikulec właśnie dlatego przyszli, że w poprzednich klubach byli walczakami. Teraz puchary pokazały im ile czeka ich pracy i może na wiosnę będą bardziej ogarnięci jeżeli chodzi o umiejętności .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.08.2024, 08:35
Tylko teraz kontynuujemy passę czerwonych kartek wynikająch z głupoty i bezradności, a identyczna liczba straconych goli wynika z farta/braku umiejętności rywali. Arka mogła nam na luzie cztery bramki strzelić, tylko łysy z metra głową przeniósł piłkę kilka metrów nad bramką (widowiskowe to było) a drugi kołek z trzech trafił obok słupka.

Oglądałem te i tamte mecze, mam porównanie.

Jakby Arce czy Ruchowi dopisała skuteczność w sytuacjach kiedy nasi obrońcy byli na grzybach, to tacy manipulanci jak Ty inaczej by śpiewali. Ale oczywiście, wiesz lepiej że jestem sfrustrowany pucharami, mimo że od początku przewidywałem w......., a jak Karherop zaczął tworzyć historie o Kopciuszku w pucharach to puściłem bańki nosem (moja wina, nie wolno pić i czytać tego forum, tu nigdy nie wiadomo z kim się zderzysz dupą)

Ale tak jest łatwiej, rżnąć głupa że problem nie istnieje, to może sam zniknie

OK, jeszcze jeden mecz pucharowy, potem nasza obrona to już będzie monolit
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.08.2024 o godz. 08:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 24.08.2024, 08:50
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Możliwe, że Biedrzycki i Mikulec właśnie dlatego przyszli, że w poprzednich klubach byli walczakami. Teraz puchary pokazały im ile czeka ich pracy i może na wiosnę będą bardziej ogarnięci jeżeli chodzi o umiejętności .
Puchary niczego im nie pokazały. Może poza tym, że istnieje świat, w którym nie mają czego szukać. I to nie jest zarzut, tylko stwierdzenie faktu. Obaj mają po 27 lat i raczej do końca swojej kariery nie zagrają z takimi drużynami jak Rapid czy Cerce. I raczej nie zrobią istotnego progresu, ale w sumie nie muszą. Są nam potrzebni na tutaj i teraz. I to na podstawie tej rundy i nastepnej ocenimy ich przydatność w meczach na kartofliskach. Jeśli w bliżej przewidywalnej przyszłości awansujemy do ekstraklasy i tak większość kadry jest do wymiany. W międzyczasie fajnie byłoby zbudować jakiś fajny pion sportowy, żebyśmy nie musieli skazywać się w doborze zawodników na szeptunki lub AI Królewskiego.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 24.08.2024, 09:23
Tylko teraz kontynuujemy passę czerwonych kartek wynikająch z głupoty i bezradności, a identyczna liczba straconych goli wynika z farta/braku umiejętności rywali. Arka mogła nam na luzie cztery bramki strzelić, tylko łysy z metra głową przeniósł piłkę kilka metrów nad bramką (widowiskowe to było) a drugi kołek z trzech trafił obok słupka.

Oglądałem te i tamte mecze, mam porównanie.

Jakby Arce czy Ruchowi dopisała skuteczność w sytuacjach kiedy nasi obrońcy byli na grzybach, to tacy manipulanci jak Ty inaczej by śpiewali. Ale oczywiście, wiesz lepiej że jestem sfrustrowany pucharami, mimo że od początku przewidywałem w......., a jak Karherop zaczął tworzyć historie o Kopciuszku w pucharach to puściłem bańki nosem (moja wina, nie wolno pić i czytać tego forum, tu nigdy nie wiadomo z kim się zderzysz dupą)

Ale tak jest łatwiej, rżnąć głupa że problem nie istnieje, to może sam zniknie

OK, jeszcze jeden mecz pucharowy, potem nasza obrona to już będzie monolit
W mojej wypowiedzi nie ma nic o frustracji. Nie wiem czy dyskutujesz rzeczywiście ze mną czy to jakiś dalszy ciąg wymiany zdań z Karheropem . Jeśli chodzi o twoje zdolności profetyczne, nie ma sensu ich przywoływać. Trzeba być naprawdę bardzo odrealnionym, żeby zakładać inne rozstrzygnięcia w meczach z drużynami z Austrii lub Belgii. Stracone bramki oddają różnicę poziomów. I nie jest to żaden powód do posypywania głowy popiołem, żadna ujma na honorze czy kompromitacja (ale również żaden punkt odniesienia do oceniania poziomu piłkarzy Wisły w kontekście młócek w 1 lidze). Tak jak kompromitacją pięciolatka nie byłoby to, że bierze na klatę mniejszy ciężar ode mnie.

Ostatnie zdanie pokazuje poziom twojej ignorancji. Obrona nie będzie monolitem, dopóki w klubie nie pojawi się pion sportowy z prawdziwego zdarzenia, większe pieniądze lub nie zmienią paradygmaty. Piszę o tym średnio kilka razy w miesiącu od lat, wiec ironia (sarkazm czy .... wie co) jest nie na miejscu. I to było wiadome przed sezonem. I będzie wiadome przed każdym kolejnym, co nie znaczy, że za którymś razem nie uda się awansować do ekstraklasy nawet z Łasickim, Urygą, Mikulcem i Biedrzyckim przed naszą bramką, jeśli oczywiście do tego czasu nie zakończą kariery.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 24.08.2024 o godz. 09:30.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.08.2024, 09:32
W mojej wypowiedzi nie ma nic o frustracji. Nie wiem czy dyskutujesz rzeczywiście ze mną czy to jakiś dalszy ciąg wymiany zdań z Karheropem . Jeśli chodzi o twoje zdolności profetyczne, nie ma sensu ich przywoływać. Trzeba być naprawdę bardzo odrealnionym, żeby zakładać inne rozstrzygnięcia w meczach z drużynami z Austrii lub Belgii. Stracone bramki oddają różnicę poziomów. I nie jest to żaden powód do posypywania głowy popiołem, żadna ujma na honorze czy kompromitacja. Tak jak kompromitacją pięciolatka nie byłoby to, że bierze na klatę mniejszy ciężar ode mnie.

Ostatnie zdanie pokazuje poziom twojej ignorancji. Obrona nie będzie monolitem, dopóki w klubie nie pojawi się pion sportowy z prawdziwego zdarzenia, większe pieniądze lub nie zmienią paradygmaty. Piszę o tym średnio kilka razy w miesiącu od lat, wiec ironia (sarkazm czy .... wie co) jest nie na miejscu. I to było wiadome przed sezonem. I będzie wiadome przed każdym kolejnym, co nie znaczy, że za którymś razem nie uda się awansować do ekstraklasy nawet z Łasickim, Urygą, Mikulcem i Biedrzyckim przed naszą bramką, jeśli oczywiście do tego czasu nie zakończą kariery.
Nadal piszesz o bramkach pucharowych, nie w lidze manipulancie. Nie o tym jest dyskusja. W ogóle nie odniosłeś się do tego co napisałem o meczu z Arką tylko .......isz nie na temat że Rapid czy Cercle są poza zasięgiem.
Wiem, sam o tym pisałem

Problemem jest pierwsza liga i to jak tracimy bramki. I albo ściągniemy lepszych obrońców nie kierując się narodowością i rzekomą znajomością ligi, albo Moskal musi zmienić taktykę. Granie dwójką kołków na stoperze i dwoma kryjącymi na radar bocznymi obrońcami to przepis na katastrofę W PIERWSZEJ LIDZE! Moskal twierdził że chciał takiego obrońcę jak Biedrzycki, chciał więcej Polaków, to niech to teraz układa. Nie ma obowiązku podchodzenia wysoko z Urygą.

I to tyle z mojej strony, chyba że odniesiesz się do meritum i przestaniesz .......ić o rzekomej frustracji pucharowej i tłumaczyć mi oczywiste rzeczy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.08.2024 o godz. 09:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.08.2024, 09:51
Puchary niczego im nie pokazały. Może poza tym, że istnieje świat, w którym nie mają czego szukać. I to nie jest zarzut, tylko stwierdzenie faktu. Obaj mają po 27 lat i raczej do końca swojej kariery nie zagrają z takimi drużynami jak Rapid czy Cerce. I raczej nie zrobią istotnego progresu, ale w sumie nie muszą. Są nam potrzebni na tutaj i teraz. I to na podstawie tej rundy i nastepnej ocenimy ich przydatność w meczach na kartofliskach. Jeśli w bliżej przewidywalnej przyszłości awansujemy do ekstraklasy i tak większość kadry jest do wymiany. W międzyczasie fajnie byłoby zbudować jakiś fajny pion sportowy, żebyśmy nie musieli skazywać się w doborze zawodników na szeptunki lub AI Królewskiego.
Puchary niczego im nie pokazały? Jarochowi czy Brodzie może nie bo mają wywalone, ale Biedrzycki i Mikulec nie muszą być tacy jak nasi zmanierowani leserzy. Niby dlaczego mając 27 lat mają nie zrobić progresu? Dlaczego niby nie muszą? Co Ty w ogóle wypisujesz. To przez takie podejście jesteśmy w dupie w której jesteśmy. Nikt nic nie musi, klepmy się po plecach. Jak będą trenować i się starać to zrobią progres i może dzięki temu na wiosnę obrona będzie pewniejsza, a po awansie zostaną choćby jako zmiennicy. Moskal wyraźnie to podkreślał, że u niego piłkarz w każdym wieku ma się rozwijać i tylko od niego zależy czy podejmie wyzwanie, czy położy lagę. Starzyński podjął, Młyński położył.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.08.2024, 10:20
Tutaj chodzi o to, że w wieku 27 lat piłkarz raczej dochodzi już do swojego sufitu możliwości. Ani nie będzie mieć lepszej techniki, fizycznie jest w prime time, jedynie może oszlifować się taktycznie.

Mecze z Rapidem czy Cercle (czyli mecze, jakich 90% naszego składu już nigdy nie zagra), pokazały naszym piłkarzom, dlaczego są w I lidze polskiej, a nie gdzieś na zachodzie. Nie ma się tutaj co nad nimi pastwić, że od Belgów dzieli ich przepaść w umiejętnościach.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.08.2024, 10:36
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Tutaj chodzi o to, że w wieku 27 lat piłkarz raczej dochodzi już do swojego sufitu możliwości. Ani nie będzie mieć lepszej techniki, fizycznie jest w prime time, jedynie może oszlifować się taktycznie.

Mecze z Rapidem czy Cercle (czyli mecze, jakich 90% naszego składu już nigdy nie zagra), pokazały naszym piłkarzom, dlaczego są w I lidze polskiej, a nie gdzieś na zachodzie. Nie ma się tutaj co nad nimi pastwić, że od Belgów dzieli ich przepaść w umiejętnościach.
Wiadomo, dlatego od początku pisałem że szanse mamy nikłe.
Jedyne co taki mecz mógł zrobić Biedrzyckiemu czy Mikulcowi to ich załamać, jeśli mieli jeszcze jakieś nadzieje i ambicje na grę zagranicą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 24.08.2024, 10:37
Nie przesadzajcie, że w wieku 27 lat nie można zbudować lepszej formy fizycznej już. Popatrzcie na zdjęcie Mlynskiego bez koszulki i powiedzcie to jeszcze raz, przecież to ciało siłowni nie widziało więc co dopiero poważnego przygotowania fizycznego. Od zawsze po prostu biegał za pilka
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.08.2024, 10:43
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajcie, że w wieku 27 lat nie można zbudować lepszej formy fizycznej już. Popatrzcie na zdjęcie Mlynskiego bez koszulki i powiedzcie to jeszcze raz, przecież to ciało siłowni nie widziało więc co dopiero poważnego przygotowania fizycznego. Od zawsze po prostu biegał za pilka
No właśnie w pewnym wieku zaległości z młodości zaczynają wychodzić, czy to w gorszej wydolności, czy w kontuzjach. Dopóki organizm jest młody można pewne rzeczy zanaskować, po 25 roku życia osiągasz top - albo nie...
Taki Sapała to dobry przykład, Żyro i Junca jak akurat nie mieli kontuzji to go niszczyli dynamiką i szybkością, a goście przez większość czasu się rehabilitowali. No ale prowadzili się dobrze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.08.2024, 10:51
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Okienko pomiędzy 26 a 30-31 rokiem życia to absolutny prime dla większości piłkarzy. Zobacz co dzieje się z Alanem, któremu stuknęło w tym roku 30 lat. Utrata dynamiki jest porażająca (chociaż nigdy jakimś sprinterem nie był), a na pewno nie można mu zarzucić, że miga się od siłki.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2024, 11:47
Patryko napisał(a):Wyświetl post

Gdyby był chociaż zdrowy Colley... Mamy obronę totalne nierokujaca. Ciężko sobie wyobrazić choć jednego zawodnika który w przypadku jakiegoś cudownego i szczęśliwego awansu miałby być podstawowym obrońca również w kolejnym sezonie. Oczywiście jeśli nas interesuje cokolwiek więcej niż ostatnie bezpieczne miejsce (o co i tak byłoby bardzo trudno).

Z kolei w linii pomocy czy ataku jak najbardziej. Tam jest jakość, brakuje zgrania i doświadczenia lub mamy już gotowe produkty (Rodado, Carbo - mają swój prime).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.08.2024, 12:27
Gdyby był chociaż zdrowy Colley... Mamy obronę totalne nierokujaca. Ciężko sobie wyobrazić choć jednego zawodnika który w przypadku jakiegoś cudownego i szczęśliwego awansu miałby być podstawowym obrońca również w kolejnym sezonie. Oczywiście jeśli nas interesuje cokolwiek więcej niż ostatnie bezpieczne miejsce (o co i tak byłoby bardzo trudno).

Z kolei w linii pomocy czy ataku jak najbardziej. Tam jest jakość, brakuje zgrania i doświadczenia lub mamy już gotowe produkty (Rodado, Carbo - mają swój prime).
A teraz porównaj ilu polaków gra w linii pomocy i w ataku, kto gra tam pierwsze skrzypce.
Wymowne jest też że jedyny klasowy stoper też nie ma polskiego paszportu.

Od razu Ci odpowiem dlaczego - dobrzy Polacy to towar deficytowy, a szkolenie w krajach takich jak Francja (Moltenis), Hiszpania, Włochy, Niemcy ma tak wysoki poziom że na peryferiach futbolu lądują kolesie którzy u nas robią za gwiazdy. Jeden Hiszpan od nas przeszedł do mistrza Polski i robi tam liczby.

Rozpierdala mnie jakie akrobacje logiczne wykonujecie chłopaki żeby nie zauważyć oczywistego...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.08.2024 o godz. 14:10.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.08.2024, 13:15

Od razu Ci odpowiem dlaczego - dobrzy Polacy to towar deficytowy, a szkolenie w krajach takich jak Francja (Moltenis), Hiszpania, Włochy, Niemcy ma tak wysoki poziom że na peryferiach futbolu lądują kolesie którzy u nas robią za gwiazdy. Jeden Hiszpan od nas przeszedl do mistrza Polski i robi tam liczby.
No i oczywiście trzeba sprowadzić kogoś konkretnego na obronę.

Rozpierdala mnie jakie akrobacje logiczne wykonujecie chłopaki żeby nie zauważyć oczywistego...
To o czym napisałeś nie oznacza wcale że drużyna złożona z takich asów z Hiszpanii i z hiszpańskim trenerem na których nas stać poradzi sobie w I lidze. Czego byliśmy na wiosnę świadkami.

Dlatego bardziej wierzę że Moskal ze słabszych piłkarzy ale ambitnych, wspomaganych takimi Carbo i Rodado jest w stanie stworzyć drużynę która wie jak grać w I lidze i z niej awansować
Ostatnio edytowane przez FraMat : 24.08.2024 o godz. 13:18.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.08.2024, 14:14
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To o czym napisałeś nie oznacza wcale że drużyna złożona z takich asów z Hiszpanii i z hiszpańskim trenerem na których nas stać poradzi sobie w I lidze. Czego byliśmy na wiosnę świadkami.

Dlatego bardziej wierzę że Moskal ze słabszych piłkarzy ale ambitnych, wspomaganych takimi Carbo i Rodado jest w stanie stworzyć drużynę która wie jak grać w I lidze i z niej awansować
Na razie Moskal ma ten sam pomysł na obronę co Sobolewski i Rude, do tego zażyczył sobie kołków jak Biedrzycki.
Zobaczymy co się z tego urodzi, ale to oczywiste że każdy rywal będzie grał długie piłki za plecy Urygi i Biedrzyckiego. Byliby głupi gdyby tak nie robili.

Gdyby chociaż szybki Sukiennicki asekurował, ale nasza nowa gwiazda idzie zawsze do przodu. Po co?! Przecież on nie ma strzału, dryblingu ani podania. Za to z tyłu mógłby się przydać.

Ja nie wierzę w ambicję, tylko umiejętności i taktykę. U nas ta "ambicja" objawia się czerwonymi kartkami i strzałami Sukiennickiego z 30 metrów zamiast podania. Ja bym wolał żeby jednak ktoś został z tyłu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.08.2024 o godz. 14:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów