The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2024, 18:42
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Szkoda gadać,szkoda strzępić ryja.Ja już tylko czekam jak się tym lizodupom oczy otworzą i kiedy ewentualnie to nastąpi.
Chłopcy wyraźnie mają jakieś korzyści z tego, że piszą co piszą. Przestaną jak skończą się te korzyści albo klub szlag trafi.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.08.2024, 18:43
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Chłopcy wyraźnie mają jakieś korzyści z tego, że tak piszą. Przestaną jak skończą się te korzyści albo klub szlag trafi.
Tak to znaczy jak?

Ciekawe jakie korzyści ma banda płaczków bezustannie przypieprzająca się do Królewskiego

Stadko biadolących szuka konfliktu, "żartuje z trenera", jednym słowem sieje ferment. Bo nie jest ważna Wisła, nie są ważne wyniki, ważne żeby pozbyć się Królewskiego, a torpedowanie spokojnej pracy Moskala to jedna z metod.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.08.2024 o godz. 18:48.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 03.08.2024, 21:13
Agresywny Chomik napisał(a):
Krolewski x razy potwierdzał ze Moskal bedzie trenerem 2 lata (przynajmniej) a tu po meczu ktorego nie mielismy prawa wygrać i zebralismy zasluzony wpier*** kilku euGeniuszy z forum szuka konfliktu na lini prezes-trener, lodu koledzy.

Ja mam nadzieję, że będzie prowadził drużynę tak dobrze, że będzie tym trenerem 5 lat, ale jeśli dobrze pamiętam, to Królewski na kilka tygodni przed odejściem Rude mówił, że kolejny sezon gramy z Rude.

Nie doszukuję się konfliktu. Mówię o odczuciach na podstawie wywiadu z Moskalem, konferencji z Moskalem i Królewskim oraz kolejnych doniesień. Obym się mylił.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.08.2024, 21:27
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Ja mam nadzieję, że będzie prowadził drużynę tak dobrze, że będzie tym trenerem 5 lat, ale jeśli dobrze pamiętam, to Królewski na kilka tygodni przed odejściem Rude mówił, że kolejny sezon gramy z Rude.

Nie doszukuję się konfliktu. Mówię o odczuciach na podstawie wywiadu z Moskalem, konferencji z Moskalem i Królewskim oraz kolejnych doniesień. Obym się mylił.
Rude sam odszedl, Moskal moze odejść oczywiscie ale Krolewski go nie bedzie zwalniał.
Tak czy inaczej spekulujesz, naprawde nie wiem czemu ma to służyć w tym momencie, kadra jest dziurawa, gra co 3 dni nie pomaga do tego byl brak czasu na zgranie, wyglada ze fizycznie jestesmy zajechani, my potrzebujemy z miesiaca na wprowadzenie zawodnikow i jakotaka gre ktora mozna oceniać.

Moskal ma u mnie kredyt zaufania jak kazdy trener ktory podejmuje sie misij w Wisle.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.08.2024, 21:35
Witalis napisał(a):Wyświetl post

Oczywiście, że mówisz o odczuciach ...

Ja coś czuję, że Twoim celem jest psuć atmosferę swoimi odczuciami. Nie jesteś ani pierwszy ani ostatni .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 03.08.2024, 22:06
Widzę, że Drozd, to nie dość, że lekarz, to jeszcze psycholog.

@Chomik. No tak, spekuluję, dlatego napisałem o odczuciach. Służy to rozmowie o drużynie i klubie., jak i całe forum. Ściślej, wyrażeniu obaw. Z Moskala się bardzo ucieszyłem, bo dla mnie jest to gwarant minimum rozeznania w tym, jak się robi awanse i prowadzi drużynę. Dlatego chciałbym, żeby Królewski go trochę po/wysłuchał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.08.2024, 07:48
Ja sobie tylko spekuluję. Tobie wolno, a mnie nie ?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 04.08.2024, 08:30
Jesteś wolnym drozdem, Droździe.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.08.2024, 09:39
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Nie tyle chodzi o relacje, bo wiadomo, że z Rude dogadywał się dużo lepiej, bo to byl jego wymarzony trener, z którym słusznie chciał zmieniać klub. Teraz pod presją ma trenera, którego nie chciał i musi zmieniać klub sam. Bardziej chodzi zatem o coś szerszego, nie będą się dogadywać, bo Królewski oczekuje od trenera zupełnie innego wpływu na całość. Moskal jest solidnym szkoleniowcem, ale to nigdy nie był i nie bedzie wybitny teoretyk, który pomoże Królewskiemu zbudować nie wiem, metodykę pracy, procesy w klubie itp. Stąd moim zdaniem ta szorstka relacja będzie zauważalna i nie będą za siebie umierać.
Dla Królewskiego i tak głównym połączeniem w sztabie jest Siewierski i w dalszej części Jop. Moskal i JK w codziennej pracy nie muszą nawet codziennie ze sobą rozmawiać (i zdziwilbym się gdyby jednak tak było).
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 04.08.2024, 11:45
Cytat:
Krolewski x razy potwierdzał ze Moskal bedzie trenerem 2 lata (przynajmniej) a tu po meczu ktorego nie mielismy prawa wygrać i zebralismy zasluzony wpier*** kilku euGeniuszy z forum szuka konfliktu na lini prezes-trener, lodu koledzy.

Przecież nikt nie mówi o konflikcie tylko o tym, że to nie jest trener, którego wybrałby Królewski gdyby miał pełną swobodę (czytaj dużo czasu, brak presji środowiska itp.). I to nawet nie jest żadna tajemnica.
I po prostu ciężej budować jeśli wizje się rozjeżdżają.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.08.2024, 17:04
Jest już 4ty trener i nie zmienia się nic , totalne frajerstwo i oddawanie punktów , myślę ,że Kazek jest w tym "lepszy" nawet od Rude
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.08.2024, 17:06
PMŚ, haha, tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.08.2024, 17:07
lesiu nie mów z pełnymi ustami
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.08.2024, 17:15
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
PMŚ, haha, tyle w temacie.
Co to jest PMŚ geniuszu?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.08.2024, 17:36
Niestety piłka nożna to sport zespołowy, jedno kretyńskie zagranie jednego czy drugiego często niweczy pracę wszystkich.

Po tym co pokazaliśmy w pierwszej połowie z takim osłabieniem kadrowym jestem dobrej myśli.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.08.2024, 17:41
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Co to jest PMŚ geniuszu?
Lesio ma po prostu stan napięcia przedmiesiączkowego (PMS)
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.08.2024, 19:13
aah ten Kaziu, to juz nawet nie jest Kaziu "remis" Moskal ;(
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.08.2024, 19:46
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
aah ten Kaziu, to juz nawet nie jest Kaziu "remis" Moskal ;(
A kto jest ? Dowcipasku ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.08.2024, 19:52
No Kazek ma wyniki pierwsza klasa.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.08.2024, 19:55
Lepsze niż końcówka zeszłej rundy...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.08.2024, 20:26
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
No Kazek ma wyniki pierwsza klasa.
Jakie ma mieć wyniki jak ledwo co zaczął pracę, a drużyna jest w powijakach?
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.08.2024, 20:33
Arked napisał(a):Wyświetl post
Jakie ma mieć wyniki jak ledwo co zaczął pracę, a drużyna jest w powijakach?
+1
10siec znakow
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.08.2024, 21:22
Zatrudniono trenerskiego geniusza to i wyniki są super.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.08.2024, 21:37
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Zatrudniono trenerskiego geniusza to i wyniki są super.
leszekpw pojawił się na forum i od razu poziom zleciał
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 05.08.2024, 12:27
Ciesze się że jest Moskal przynajmniej z tego powodu, że to pierwszy w moim mniemaniu poważny trener od czasu Dariusza Wdowczyka, i w związku z tym obrońcom patologii w klubie nie będzie już łatwo zwalać na trenera jak w przypadku różnych początkujących adeptów pokroju Sobola czy Skowronka, zagranicznych oszołomów etc.

Jest człowiek który z niejednego pieca chleb jadł, kilka awansów zrobił, bagienko Wiślackie zna, a dalej generalnie lipa.

generalnie stara przyśpiewka

"Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz", jeszcze nigdy nie była tak aktualna
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.08.2024, 13:03
Problem z Moskalem polega na tym, że jako legenda raczej tego układu nie roz.......i. Jedynym, który walił prawda w oczy był Hyballa, całkowicie z poza środowiska, świr, i on w tym burdelu mógł dokonać cudu, tzn chodzić gorące głowy liczących się po jajach Wiślaków z krwi i kości.
Moskal zapewne powie trochę swojego zdania i to tyle. Zawinie się jak już będzie źle z wynikami albo z brakiem porozumienia z Zaskroncem i spółka.

Drugi problem jest taki, że z Moskalem nie będzie wyników bo połączenie Moskala, Zaskrońca z AI na czele, nie brzmi jak przepis na sukces.

Moskal to kolejny trener źle dobrany bo jeśli chcemy iść w wizje AI to by się chociaż przydał trener, który też takie cos popiera i będzie pisał z zachwytu w jakim procesie bierze udział.

Tutaj ta wizja budowy rozleciała się jeszcze zanim zaczęła się tworzyć. Kazek swoje, Zaskroniec swoje a żeby było ciekawiej to życie swoje i już połowa naszej żelaznej 11 połamana więc albo Kazek dostanie transfery kolejne takie jakie chce albo AI mu znajdzie, no chyba że ani jedno ani drugie i niech sobie radzi
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 05.08.2024, 13:12
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Problem z Moskalem polega na tym, że jako legenda raczej tego układu nie roz.......i. Jedynym, który walił prawda w oczy był Hyballa, całkowicie z poza środowiska, świr, i on w tym burdelu mógł dokonać cudu, tzn chodzić gorące głowy liczących się po jajach Wiślaków z krwi i kości.
Moskal zapewne powie trochę swojego zdania i to tyle. Zawinie się jak już będzie źle z wynikami albo z brakiem porozumienia z Zaskroncem i spółka.

Drugi problem jest taki, że z Moskalem nie będzie wyników bo połączenie Moskala, Zaskrońca z AI na czele, nie brzmi jak przepis na sukces.

Moskal to kolejny trener źle dobrany bo jeśli chcemy iść w wizje AI to by się chociaż przydał trener, który też takie cos popiera i będzie pisał z zachwytu w jakim procesie bierze udział.

Tutaj ta wizja budowy rozleciała się jeszcze zanim zaczęła się tworzyć. Kazek swoje, Zaskroniec swoje a żeby było ciekawiej to życie swoje i już połowa naszej żelaznej 11 połamana więc albo Kazek dostanie transfery kolejne takie jakie chce albo AI mu znajdzie, no chyba że ani jedno ani drugie i niech sobie radzi
Mam nadzieję, że jak zaczniemy grać jak bozia przykazała raz w tygodniu to zacznie iść ku lepszemu (czyli jeszcze 2 tygodnie kompromitacji).
A druga sprawa - nie wiem czy ktoś zwraca uwagę co się dzieje w Niecieczy z Broszem, którego pewnie mogliśmy mieć w zimie na ławce.
Oczywiście to dopiero 3 kolejki, ale start zacny..
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 05.08.2024 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 05.08.2024, 13:35
Moskal czy nie Moskal, nie ma to większego znaczenia, bo trener nie jest problemem Wisły. Problemem jest degrengolada, którą tu widać od lat, wieczny chaos, brak jakiejkolwiek długofalowej polityki sportowej, porządnej bazy treningowej itp. Tu potrzeba wypalić ogniem do ziemi to całe towarzystwo wzajemnej adoracji i sprowadzić kompetentnych ludzi na każde stanowisko, jakościowych transferów, a nie paralityków i szrot. Dopóki się to nie zdarzy to każdy trener będzie kończył tak samo. A w obecnym układzie właścicielskim się to nie zdarzy, bo raz że nie ma woli ku temu, a dwa, że nie ma kasy na to.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 05.08.2024, 14:53
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Moskal czy nie Moskal, nie ma to większego znaczenia, bo trener nie jest problemem Wisły. Problemem jest degrengolada, którą tu widać od lat, wieczny chaos, brak jakiejkolwiek długofalowej polityki sportowej, porządnej bazy treningowej itp. Tu potrzeba wypalić ogniem do ziemi to całe towarzystwo wzajemnej adoracji i sprowadzić kompetentnych ludzi na każde stanowisko, jakościowych transferów, a nie paralityków i szrot. Dopóki się to nie zdarzy to każdy trener będzie kończył tak samo. A w obecnym układzie właścicielskim się to nie zdarzy, bo raz że nie ma woli ku temu, a dwa, że nie ma kasy na to.
tak, tylko chodziło mi o to że przy Kazku juz na trenera nie da sie tego zwalić, jak przy wynalazku z Kostaryki tudzież Sobolu
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.08.2024, 22:57
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Ciesze się że jest Moskal przynajmniej z tego powodu, że to pierwszy w moim mniemaniu poważny trener od czasu Dariusza Wdowczyka, i w związku z tym obrońcom patologii w klubie nie będzie już łatwo zwalać na trenera jak w przypadku różnych początkujących adeptów pokroju Sobola czy Skowronka, zagranicznych oszołomów etc.

Jest człowiek który z niejednego pieca chleb jadł, kilka awansów zrobił, bagienko Wiślackie zna, a dalej generalnie lipa.

generalnie stara przyśpiewka

"Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz", jeszcze nigdy nie była tak aktualna

Oczywiście, że tak - wierze w to, ze Moskal to dwie półki wyżej niż Sobol i myślę, że ogarnie, jednak wyniki ma nie do pozazdroszczenia...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów