The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2024, 10:35
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Duda za Brzęczka zaczynał na 10tce, dopiero parodysta Sobolewski go wycofał.
No wlasnie. Z tego co pamietam w CLJ czy w Garbarni tez czesciej grywal na ofensywnym i glownie za gre na tej pozycji zbieral dobre oceny.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.07.2024, 10:54
Prawdą jest, że w tym ustawieniu i sposobie gry zawodnicy grający na pozycji Dudy/Carbo często nie generują imponujących liczb. Nie można wiec wykluczyć, że Duda na 10 mógłby nas pozytywnie zaskoczyć w tym względzie.
Natomiast nawet we wspomnianej Garbarni jego liczby nie wyglądały imponująco. Popatrzmy dla kontekstu na Kozubala w GKS w poprzednim sezonie gdzie jako defensywny pomocnik wykręcił lepsze liczby niż Duda w całej seniorskiej karierze... To mimo wszystko daje do myślenia odnośnie możliwości Dudy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.07.2024, 13:12
Cytat:
Markusik : zobaczymy cwaniaczku jak Wisła będzie punktowała w najbliższym sezonie z Polakami w składzie i Moskalem za sterami w porównaniu z fachmanem Rude. Mi się nie chce z tym twoim pierdzieleniem nawet dyskutować, bo wymieniasz gości, którzy grali w Legii czy w Wiśle w ESA i porównujesz ich do naszych obecnych stoperów. W dodatku wybrałeś kolejny raz bardzo przeciętnych piłkarzy. Jedynie Astiz zrobił tu jakąkolwiek karierę. Zarówno Velez jak i Gonzalez to były meteory. Velez coś tam sobą reprezentował. Zagrał solidną rundę, a Gonzaleza to głównie zapamiętałem z elektrycznych obcinek. On w sezonie, w którym u nas grał nie zawsze był pierwszym wyborem trenerów.
Dla oceny postaci Markusa nie ma to wielkiego znaczenia.
Wisła grająca źle = Królewski jaki grabarz Wisły, który kolejny sezon z I ligi nie umie wyjść
Wisła awansująca - wow panie Królewski i Markis, rzeczywiście trzeba było kombinować z AI l, wróżbitami itp przez dwa lata, zamiast postawić na oczywiste rozwiązania w stylu Moskal, jacyś w miarę sprawdzeni Polacy itp.

Ten projekt tak czy siak się ora sam, te wizję Królewskiego, lizoduostwo Markusa czy jego fobia do Polski i miłość do Hiszpanów.
Wystarczy że Moskal z Polakami wygrają zaraz dwa mecze pod rząd i już Rude i markusik są zaorani haha
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.08.2024, 21:40
Muszę przyznać że póki co jestem bardzo zawiedziony Moskalem
Kolejna próba grania Zwoliński i cofniętym Rodado gdzie widać że to nie funkcjonuje w ogóle i nie mamy w tej konfiguracji ani napastnika ani nie wykorzystujemy potencjału Rodado
Dodatkowo w środku pola jest dziura
Gdzie kolejna zupełnie nielogiczna decyzja jest wystawianie w parze z Carbo Sapaly, który jest jego znacznie zubożona wersją
Tam do pary do Carbo powinien być jakiś biegacz jak Sukiennicki czy od biedy Gogol
Ci z kolei wystawiani są na 10 gdzie mają za małe atuty ofensywne
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.08.2024, 21:45
To co uczymybsie Ligi Konfederacji teraz xdDD

P.s. Absolutnie nie mozna nic Moskalowi zarzucic gralismy z druzyna klikukrotnie lepsza.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 01.08.2024, 21:52
Z kim my się porównujemy.... Pierwszy mecz chyba wszystkich zaślepił, tylko, że w pierwszym meczu Rapid wyglądał jakby przyjechał na wycieczkę i przez ponad połowę meczu grał w 10, a i tak wygrali....
Teraz przez 45 minut zagrali na normalnym poziomie i pokazali nam miejsce w szeregu.
10 drużynie 2 poziomu rozrgrywkowego...
Jak tu można trenera oceniać...
Po takim meczu możemy jedynie oceniać zaangażowanie piłkarzy lub jego brak - bo, że umiejetnościami odstają to przecież sprawa oczywista...
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.08.2024, 22:06
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
To co uczymybsie Ligi Konfederacji teraz xdDD

P.s. Absolutnie nie mozna nic Moskalowi zarzucic gralismy z druzyna klikukrotnie lepsza.
Źle skład zestawił.
Nie wygralibyśmy, ale gdyby Rapid nie odpuścił byłaby dwucyfrówka.
To stawianie na Sapałę musi się źle skończyć...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.08.2024, 22:09
Sapała na ławkę, bo nie ma z niego żadnego pożytku. Natomiast Starzyński napastnikiem nie będzie, bo nie ma pędu na bramkę, ale byłby z niego zwrotny pomocnik.
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 02.08.2024, 08:14
Czy gra dwoma defensywnymi pomocnikami Dno Zwolinski i Carbo to jest dobry pomysł ? Nie! Nie ma kreowania akcji w środku tylko Mikulec Sukiennicki i Baena na skrzydle to ciągną... Rodado za Zwolinskim też bić z tego nie ma. Widać było jak nie raz sobie przeszkadzali tzn Zwolinski Duch Sw przeszkadzał Rodado.
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 02.08.2024, 08:15
Ps Dno Sapala ale Zwolinski też...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.08.2024, 08:25
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Markusik : zobaczymy cwaniaczku jak Wisła będzie punktowała w najbliższym sezonie z Polakami w składzie i Moskalem za sterami w porównaniu z fachmanem Rude. Mi się nie chce z tym twoim pierdzieleniem nawet dyskutować, bo wymieniasz gości, którzy grali w Legii czy w Wiśle w ESA i porównujesz ich do naszych obecnych stoperów. W dodatku wybrałeś kolejny raz bardzo przeciętnych piłkarzy. Jedynie Astiz zrobił tu jakąkolwiek karierę. Zarówno Velez jak i Gonzalez to były meteory. Velez coś tam sobą reprezentował. Zagrał solidną rundę, a Gonzaleza to głównie zapamiętałem z elektrycznych obcinek. On w sezonie, w którym u nas grał nie zawsze był pierwszym wyborem trenerów.
Te "meteory" plus Astiz to byli hiszpańscy obrońcy z niższych lig, którzy dowodzą fałsz Twoich twierdzeń jakoby Hiszpanie trafiający do Polski nie potrafili bronić, czy nie nadawali się do fizycznej gry. Każdy z nich to piłkarz dużo lepszy niż taki Uryga, Biedrzycki czy Łasicki. A Twoja teza idzie się paść. Tyle w temacie.

Czy Wisła Moskala będzie punktowała w lidze lepiej niż Wisła Rude? Oby. Nadal jej najważniejszymi piłkarzami są Hiszpanie Rodado i Carbo, do których powinien dołączyć Alfaro. Dołączają też na skrzydła kolejni obcokrajowcy. Żaden z krajowych zawodników na razie nie wygryzł ze składu Baeny, na którego Moskal też stawia. Więc to lepsze punktowanie, jeśli nastąpi nadal będzie odbywało się przede wszystkim w oparciu i o Hiszpanów będących tu liderami zespołu, czy Ci się to podoba czy nie.

Problemem tej drużyny jest defensywa (ilu Hiszpanów tam dzisiaj gra?), a nie ci Hiszpanie, dzięki grze których w głównym stopniu odnieśliśmy w poprzednim sezonie największy sukces od 12 lat w postaci Pucharu Polski, dodatkowych sporych pieniędzy i możliwości gry w europejskich pucharach. W tym okresie czasu zespoły Wisły oparte na Polakach czy Czechach i Słowakach mogły jedynie o tym pomarzyć.

Kto dziś się najbardziej kompromituje? Ci Hiszpanie czy Zwoliński i tradycyjnie Uryga z Sapałą? Przedłużenie kontraktu z Twoim Brodą, Talarem czy Łasickim też było idiotyzmem. Przestawianie wajchy na jeszcze większą ilość takich zawodników nigdy nie kończyło się w Wiśle dobrze.

Natomiast Moskal na razie popełnia sporo błędów w ustawieniu zespołu, którym kompletnie nie trafił zarówno z Polonią jak i Rapidem (choć Austriacy bez względu na to, co by zrobił i tak roznieśliby Wisłę z tymi zawodnikami w tyłach, których obecnie mamy). Zobaczymy czy na kolejne mecze będzie potrafił wyciągnąć wnioski.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.08.2024, 09:25
A kogo ma wystawiać Moskal? Takiego potwora mu Królewski zbudował i takim szrotem teraz będzie grał. Z dobrymi zespołami blamaż, a w I lidze będzie walka jak równy z równym, z każdym cieniasem.
Obstawiam też, że Rodado po dobrym sezonie poprzednim, w tym sezonie przygaśnie i 20 bramek w lidze nie strzeli.
Nie wiem czym Wy się podniecaliście kilka-kilkanaście dni temu. Królewski zabija ten klub. Ale hejterkom pokroju markusa to zapewne pasuje.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 02.08.2024, 11:47
standard w wykonaniu Królewskiego:
- miej 36+ graczy w kadrze
- nie miej kogo wystawić na boisku

Ot, klub charytatywny, płacimy tuzinom kopaczy za 2 godzinny trening od poniedziałku do piątku, weekendy wolne. Żyć nie umierać, kogoś dziwi, że nikt nie chce przystać na rozwiązanie takich kontraktów?

Może jakbyśmy mieli ze 100 osób na kontraktach, to by się złożyło z tego sensowną jedenastkę. Ale nie można być pewnym.
Ostatnio edytowane przez Elendil : 02.08.2024 o godz. 11:57.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.08.2024, 13:01
Ale że Kaziu to już nie Kaziu Remis Moskal?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.08.2024, 18:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Źle skład zestawił.
Nie wygralibyśmy, ale gdyby Rapid nie odpuścił byłaby dwucyfrówka.
To stawianie na Sapałę musi się źle skończyć...
Alternatywą jest Kutwa. Tak samo jak Mikulec będzie grał na prawej obronie za Jarocha.

Ta europejska przygoda do bardzo dobry poligon. Moskal wystawia skład odpowiedni "na papierze". Gdyby od początku posadził na ławie Sapałę czy Zwolińskiego to by mu "znafcy" z Meczyków zaraz napisali że "mógł wygrać z Rapidem ale postanowił eksperymentować." Dzięki tym meczom może mniej umoczymy w lidze.

Dramatem jest to, że nasz najlepszy obrońca urywa achillesa bez kontaktu z przeciwnikiem, to dowód kompromitującego poziomu odnowy i opieki medycznej w klubie. To jest do wymiany na wczoraj i jest dużo ważniejsze niż jeden czy drugi transfer zawodnika.

Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Ale że Kaziu to już nie Kaziu Remis Moskal?
Zaczyna się...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.08.2024, 19:21
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Zaczyna się...
Nic się nie zaczyna, moim zdaniem.
Ot, trzeba sobie pożartować.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.08.2024, 19:31
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nic się nie zaczyna, moim zdaniem.
Ot, trzeba sobie pożartować.
Mamy idealny moment do żartów. 6:1 w pałę, najlepszy obrońca urywa najmocniejsze ścięgno bez kontaktu z przeciwnikiem nic tylko żartować z trenera. To na pewno pomoże.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.08.2024, 20:47
Ok, możemy zacząć płakać.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.08.2024, 21:05
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ok, możemy zacząć płakać.
Najlepiej siedzieć cicho, jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.08.2024, 21:21
Brakuje nam ofensywnych pomocników w środku pola. Gra Zwolińskim na szpicy kosztem Rodado wynika z tych braków kadrowych. Niestety mamy kolejny raz drużynę źle zbudowaną i to tak już będzie wyglądać. Moskal ma niewielkie pole do manewru.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.08.2024, 22:08
I takie podejście mi się podoba.
Żebyś jeszcze chciał je stosować

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.08.2024, 22:31
Zrobiła się z tego jakaś dziwna drama. Trafiliśmy trochę fuksem, trochę dzięki nieudolności naszych przeciwników do miejsca, w którym nie powinno nas być. Na tym balu jesteśmy kopciuszkiem. Drużyny takie jak Rapid właśnie w takim stylu powinny wygrywać z takimi leszczami. Podobnie, gdyby chcieli, mogliby całą 1 ligę i większość drużyn ekstraklasy. O czym tu dyskutować.

Za to powodem do dyskusji jest po raz kolejny brak przygotowania klubu do sezonu. Nie sprowadzono ludzi jakich potrzebujemy (na dobrym pierwszoligowym poziomie), część nowych trenuje indywidualnie i .... wie czy w ogóle uda się ich doprowadzić do rozsądnego poziomu (o ile go prezentują) przed zimą. I to jest właśnie ....a rzeczywistość w Wiśle. I jeszcze ten błazen Królewski, który produkuje absurdy na potęgę.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 02.08.2024 o godz. 22:34.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.08.2024, 06:57
Szkoda gadać,szkoda strzępić ryja.Ja już tylko czekam jak się tym lizodupom oczy otworzą i kiedy ewentualnie to nastąpi.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.08.2024, 11:55
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Zrobiła się z tego jakaś dziwna drama. Trafiliśmy trochę fuksem, trochę dzięki nieudolności naszych przeciwników do miejsca, w którym nie powinno nas być. Na tym balu jesteśmy kopciuszkiem. Drużyny takie jak Rapid właśnie w takim stylu powinny wygrywać z takimi leszczami. Podobnie, gdyby chcieli, mogliby całą 1 ligę i większość drużyn ekstraklasy. O czym tu dyskutować.

Za to powodem do dyskusji jest po raz kolejny brak przygotowania klubu do sezonu. Nie sprowadzono ludzi jakich potrzebujemy (na dobrym pierwszoligowym poziomie), część nowych trenuje indywidualnie i .... wie czy w ogóle uda się ich doprowadzić do rozsądnego poziomu (o ile go prezentują) przed zimą. I to jest właśnie ....a rzeczywistość w Wiśle. I jeszcze ten błazen Królewski, który produkuje absurdy na potęgę.
Jaka drama?

Niektórym tęskno do traktowania Moskala jak Kazia remisa. Moim zdaniem to dowód problemów z głową i tyle, a obracanie tego w "żarty" to pudrowanie prawdziwych zamiarów... Jakich? Wszyscy dobrze wiedzą.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 03.08.2024, 12:01
Ja mam wrażenie, że ten związek nie potrwa długo. Moskal tu przyszedł pod presją, gdyby Królewski sam wybierał trenera to na pewno by Moskala nie było. Ale pojawiła się presja trybun, może też jakaś wewnątrz klubu i nie chcąc ryzykować konfliktu się ugiął. Pytanie czy prezes powinien się tak poddawać okolicznościom zewnętrznym jeśli jego wizja trenera jest zgoła inna. Stawiam, że po prostu przekalkulował potencjalne zyski/straty.
Natomiast nie zmienia to faktu, że chemii w tym nie ma, Moskal mam wrażenie cały czas sprawia wrażenie wk.. i niezadowolonego stanem kadry, on chce Mokrzyckiego w klubie nie do końca.

Moim zdaniem ciężko coś budować trwałego w takim klimacie.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 03.08.2024, 12:45
Tak coś czuje, że miłości nie ma.

Widocznie za mało wiem, skoro dziwi mnie to, że w takim razie przyszedł (że Królewski się zdecydował go zatrudnić i że sam się zgodził).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.08.2024, 13:50
Kilka osób może się czuć zawiedzionych, bo liczyło że Moskal postawi na młodych, będzie bardziej czerpane z rezerw, że ustawi Krzyżanowskiego i Urygę tak żeby nikt nie zauważył że nie umieją bronić.
Okazało się jednak że nasz nowy-stary trener nie jest w ciemię bity i chce mieć jak najlepszy skład żeby wygrywać.

Nie wiem w ogóle skąd pomysł że Moskal nauczy Krzyżanowskiego, Szywacza czy Olejarkę gry? Tak, nie raz stawiał na młodych, tyle że tamci umieli grać w piłkę.

Także widzę tutaj pewne rozczarowanie, miał być przeciwieństwem Rude, a nie zachowywać się rozsądnie.

Przy okazji - ciekawe czy kontuzja Coleya nie jest efektem przeciążenia?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.08.2024, 15:19
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Tak coś czuje, że miłości nie ma.

Widocznie za mało wiem, skoro dziwi mnie to, że w takim razie przyszedł (że Królewski się zdecydował go zatrudnić i że sam się zgodził).
Spotyka się dwóch introwertyków, których dzieli jakieś 25 lat i ktoś myśli że po paru tygodniach wspólnej pracy będą publicznie sobie lizać tyłki.

To się nie wydarzyło i nie mogło wydarzyć.

Niczym się to nie różni od relacji w 95% klubów.

Tymczasem ja w ogóle nie zamierzam oceniać pracy Moskala poki nie wygrzebiemy się z gry co 3 dni, czyli na dobrą sprawę dopiero po przerwie na kadrę.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 03.08.2024, 17:28
Nie tyle chodzi o relacje, bo wiadomo, że z Rude dogadywał się dużo lepiej, bo to byl jego wymarzony trener, z którym słusznie chciał zmieniać klub. Teraz pod presją ma trenera, którego nie chciał i musi zmieniać klub sam. Bardziej chodzi zatem o coś szerszego, nie będą się dogadywać, bo Królewski oczekuje od trenera zupełnie innego wpływu na całość. Moskal jest solidnym szkoleniowcem, ale to nigdy nie był i nie bedzie wybitny teoretyk, który pomoże Królewskiemu zbudować nie wiem, metodykę pracy, procesy w klubie itp. Stąd moim zdaniem ta szorstka relacja będzie zauważalna i nie będą za siebie umierać.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.08.2024, 18:03
Krolewski x razy potwierdzał ze Moskal bedzie trenerem 2 lata (przynajmniej) a tu po meczu ktorego nie mielismy prawa wygrać i zebralismy zasluzony wpier*** kilku euGeniuszy z forum szuka konfliktu na lini prezes-trener, lodu koledzy.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów