The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2024, 11:16
Pewnie jest. Tylko co Włosi mają do stracenia? Nic. Wezmą gościa, zapłacą mu grosze, a jak nie wypali to odeślą do domu. A my po takiej nieudanej przygodzie chuja zarobimy.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.07.2024, 11:29
Ale może faktycznie zmieni na chwilę otoczenie,potrenuje w innym środowisku w innej kulturze piłkarskiej,pogra w rezerwach zamiast kopać się po Nowym Targu,Lubartowie czy Starachowicach.Ja tam uważam to za rozsądny ruch.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.07.2024, 11:40
Po takim wypożyczeniu raczej będzie wiadomo, czy zrobi karierę, czy zostanie wypluty przez poważny futbol, jak choćby młodszy Buksa.

Dla nas to oznacza tyle, że jak go na tym wypożyczeniu odstrzelą, to już go później raczej nigdzie nie sprzedamy. Cały myk polegał na tym, żeby sprzedać jego "potencjał", który to wypożyczenie obnaży.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 31.07.2024, 12:22
Cytat:
W pierwszej druzynie jest bodajże 28 zawodników
W tym 3 bramkarzy, 4 stoperów, 6 zawodników na pozycję 6-8
Nikt nie ściągnie nikogo nowego póki nie zejdziemy z kilku kontraktów
Na każdą pozycję jest po 2 zawodników plus Olejarka, Fazlagic, Dziedzic, Bieganski, Młyński, Talar, Kutwa
Kutwa, Olejarka, Dziedzic, Talar - to sa zawodnicy na poziom rezerw lub wypozyczenia do 2 ligi zeby sie ograli.
To nie jest poziom zawodnikow pierwszej druzyny klubu, ktory gra w europejskich pucharach i podobno chce awansowac do ekstraklasy.

W srodku pola mamy tylko i wylacznie Carbo, Sapale, Dude, Gogola, przy czym ten ostatni jest typowym zapchajdziura i daleko mu do tego, zeby byc silnym punktem druzyny. Sapala nie gra, bo grac musi junior czyli Kutwa.

Tu jest niezbedny konkretny zawodnik, szczegolnie, ze Duda niewiadomo kiedy wroci, a jesli potwierdza sie plotki to czy kiedykolwiek jeszcze wroci.
Idealnie byloby takiego Sukiennickiego na SP sciagnac, ale jakos nie ma kandydatow.
Dlatego imho tego z Glogowa trzeba wyciagac (ktory bedzie u nas robil za juniora) i w srodku pola jeszcze jednego zawodnika.

Jesli chodzi o narzekanie, ze mamy za duza kadre.
Przypomnijcie mi kto przedluzal Talara i za co? Po co na co on w kadrze?
Lasickiego?
Jarocha rozumiem. Ale ja widze zmiane in minus w jego grze, bo raczej tak nagle motoryki nie stracil w 2 miesiace. Wisniewski jakos nie umie wykorzystac jego slabszej formy, to moze Zarowny by dal rade?
Ale no tak... oddalismy Krzyzanowskiego na darmowe wypozyczenie, a nam tak nie chca zawodnika pozyczyc :(
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.07.2024, 13:19
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Kutwa, Olejarka, Dziedzic, Talar - to sa zawodnicy na poziom rezerw lub wypozyczenia do 2 ligi zeby sie ograli.
To nie jest poziom zawodnikow pierwszej druzyny klubu, ktory gra w europejskich pucharach i podobno chce awansowac do ekstraklasy.

W srodku pola mamy tylko i wylacznie Carbo, Sapale, Dude, Gogola, przy czym ten ostatni jest typowym zapchajdziura i daleko mu do tego, zeby byc silnym punktem druzyny. Sapala nie gra, bo grac musi junior czyli Kutwa.

Tu jest niezbedny konkretny zawodnik, szczegolnie, ze Duda niewiadomo kiedy wroci, a jesli potwierdza sie plotki to czy kiedykolwiek jeszcze wroci.
Idealnie byloby takiego Sukiennickiego na SP sciagnac, ale jakos nie ma kandydatow.
Dlatego imho tego z Glogowa trzeba wyciagac (ktory bedzie u nas robil za juniora) i w srodku pola jeszcze jednego zawodnika.

Lasickiego?
Jarocha rozumiem. Ale ja widze zmiane in minus w jego grze, bo raczej tak nagle motoryki nie stracil w 2 miesiace. Wisniewski jakos nie umie wykorzystac jego slabszej formy, to moze Zarowny by dal rade?
Ale no tak... oddalismy Krzyzanowskiego na darmowe wypozyczenie, a nam tak nie chca zawodnika pozyczyc :(

Łasicki, Talar skoro nie pamiętasz przedłużeni przez dobrodzieja z Synersie czy jak tam ta jego firma się nazywa

Jaroch... jakby już było po drugiej stronie rzeki, a chłop ma dopiero 29 i pół

Zarówny to środkowy obrońca, a poza tym temat jego transferu nie istnieje bo Chrobry go nam nie sprzeda, poza tym [i]nie stać was[\i]
a co do Sapały.... gość ma siłę na 60 minut gry - i to gry toczonej w dosyć spacerowym tempie...
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.07.2024, 13:20

Lasickiego?

Łasicki, Talar skoro nie pamiętasz przedłużeni przez dobrodzieja z Synersie czy jak tam ta jego firma się nazywa

Zarówny to środkowy obrońca, a poza tym temat jego transferu nie istnieje bo Chrobry go nam nie sprzeda, poza tym nie stać was
a co do Sapały.... gość ma siłę na 60 minut gry - i to gry toczonej w dosyć spacerowym tempie...
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 31.07.2024, 13:35
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
dziękuje za sugestie, ale mam pytanie dlaczego na angelo rodado piszesz angelo rodriguez ? koledzy z forum kibiców przez ciebie sie ze mnie śmieją

ChatGPT
Przepraszam za pomyłkę. Rzeczywiście, poprawne nazwisko to Angelo Rodríguez. Cieszę się, że mogłem pomóc w analizie potrzeb drużyny i sugestiach dotyczących wzmocnień. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy, daj znać!

właśnie nie, poprawne nazwisko to angelo RODADO

ChatGPT
Przepraszam za moje wcześniejsze błędy. Rzeczywiście, Angelo Rodado to właściwe nazwisko. Dziękuję za poprawienie mnie. Jeśli masz dalsze pytania lub potrzebujesz dodatkowych sugestii dotyczących składu Wisły Kraków, chętnie pomogę.
nie wiem czy dalej tak jest ale kiedys na pytanie 'Kto jest najlepszym strzelcem w historii Wisly Krakow?' Potrzebowal z 5 czy 6 poprawek. Dawal Lubanskiego, Deyne, Wilimowskiego, Bonka itd.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 31.07.2024, 15:58
Cytat:
potwierdza sie plotki to czy kiedykolwiek jeszcze wroci.
Nawet tak nie żartuj.
Odpowiedz cytując
horalek
Member

Od: 04.2024

Stary 31.07.2024, 16:16
manson777 napisał(a):Wyświetl post

Zarówny to środkowy obrońca, a poza tym temat jego transferu nie istnieje bo Chrobry go nam nie sprzeda, poza tym nie stać was
Co do Sapały, to zastanawia mnie to, jak facet w sile wieku, uprawiający zawodowo sport polegający na bieganiu, nie ma siły zrobić tych 12km w 90 minut.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.07.2024, 16:23
horalek napisał(a):Wyświetl post
Co do Sapały, to zastanawia mnie to, jak facet w sile wieku, uprawiający zawodowo sport polegający na bieganiu, nie ma siły zrobić tych 12km w 90 minut.
Kontuzje + imprezowy styl życia to słabe połączenie. Jedno napędza drugie. Balangi nieporównywalnie większe talenty niszczyły.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.07.2024 o godz. 16:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 31.07.2024, 16:32
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Tymczasem Krzyżanowski przedłużony i idzie do Włoch na darmowe wypożyczenie.
Dla mnie kompletnie irracjonalna decyzja. Cóż z tego, że jest wysoka klauzula wykupu jak szanse na to, że się przebije są bliskie zeru. Gość do nas wróci po roku bez gry.
Z naszymi wonderkidami jest prosta sprawa - jest oferta należy sprzedawać za twardą walutę, a nie bawić się w wypożyczenia, podczas których potencjalny kupiec pozna się na naszym "talencie"
Oni mogą go oddać w styczniu, jeśli stwierdzą, że nie rokuje to po co mu będą płacić do lata 2025? A my pewnie więcej zapłaciliśmy za przedłużenie niż zaoszczędzimy na tych 5 pensjach, które pozostają do końca roku.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.07.2024, 18:52
W temacie Krzyżanowskiego wszystko zależy od niego, może w głowie mu się przestawi bo to jest kluczowe.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.07.2024, 20:50
Nie zapominajcie, że on ma jednak tylko 18 lat.
Pojedzie, liźnie naprawdę dużej piłki, furory pewnie nie zrobi, ale może wrócić bardziej gotowy do gry u nas. Jako młodzieżowiec ma jeszcze dwa lata gry w I lidze i 3 w Ekstraklasie, więc stawiać na nim krzyżyk to chyba ciut za wcześnie
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 01.08.2024, 08:32
Witalis,
tak jak pisalem, plotki. Mam nadzieje, ze pozostana plotkami. Nie chce pisac tego co slyszalem, zeby nie rozsiewac dalej, poczekajamy jeszcze chwile i bedzie jasnosc co do niego. Ja trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok i szybko wrocil. Juz wystarczy jeden dramat z Bierzalo.

Dla mnie deal z Krzyzanowskim to jest kompletne frajerstwo. Takie typowo w stylu Wisly.
No bo tak... idzie do serie A, podobno nie tylko po to zeby grac w Primaverze. Ma dostawac swoje szanse. Czyli niby jest na tyle dobrze, zeby w jakims pucharze zagrac. Ale jednoczesnie nie dostaniemy zlamanego grosza.
Z drugiej strony nie jest tak dobry zeby u nas grac na lewej obronie i rozwiazac problem mlodziezowca i dlatego musial przyjsc Mikulec.
Czy tylko ja tutaj widze problem logiczny? Za slaby na pierwszy sklad 10 druzyny drugiego poziomu rozgrywkowego, ale dosc dobry zeby dostac kilka szans w pierwszym skladzie druzyny Serie A?

Wroci za kilka miesiecy, ze zmarnowanymi kilkoma miesiacami, bez formy i bedzie sie kopal w po czole w rezerwach.
On tam jedzie na wydluzone testy.
Oczywiscie mam nadzieje, ze okaze sie, ze nie mialem racji, a Wisla zgarnie te 2 mln euro czy ile tam zapisano w umowie wypozyczenia.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.08.2024, 09:52
Wroci za kilka miesiecy, ze zmarnowanymi kilkoma miesiacami, bez formy i bedzie sie kopal w po czole w rezerwach.
On tam jedzie na wydluzone testy.
Oczywiscie mam nadzieje, ze okaze sie, ze nie mialem racji, a Wisla zgarnie te 2 mln euro czy ile tam zapisano w umowie wypozyczenia.
Mi to wszystko wygląda na część ugody, jaką zawarł klub z piłkarzem w celu przedłużenia kontraktu.

Z punktu widzenia interesu Wisły, to takie wypożyczenie to jest strzał w oba kolana w kwestii przyszłości Krzyżanowskiego.

Chyba nikt się nie łudzi, że młody zagra więcej niż MOŻE kilka minut w Serie A/Pucharze Włoch. Do tej pory kopał się po czole w I lidze w Polsce, jakoś nie wierzę w przemianę w zawodnika mogącego grać na poziomie Serie A w przeciągu kilku miesięcy.

Włosi zapewnili sobie doskonały deal, sprawdzą go sobie pod kątem jego rzeczywistego potencjału, a jak im coś nie będzie pasować, to go zwrócą jak produkt kupiony online.

Można niby upatrywać pozytywów w tym, że potrenuje ze sztabem z prawdziwego zdarzenia, podciągnie się taktycznie, ale czy zbierze tam dużo minut na boisku? Czas pokaże, ja w to wątpię.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 01.08.2024 o godz. 10:14.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 01.08.2024, 21:33
Wiem, że plotki. Oby nie prawdziwe. "Nie żartuj" w znaczeniu "odpukać".
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 01.08.2024, 22:11
Trzeba przyznać, że trzeba mieć niesamowitego farta, żeby mieć jednego sensowego obrońcę w składzie, i to właśnie on doznaje kontuzji... i to takiej, że może już Wiśle więcej nie zagrać.

Czyli potrzebujemy na już: LO, PO i dwóch stoperów Bo Uryga, Łasicki, Mikulec oraz Jaroch to poziom dołu 1 ligi/2 ligi, więc szans na awans z nimi nie ma.

Kolejne zajebiste okienko transferowe! Wiwat Prezes!
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.08.2024, 22:13
A kasy magicznie przy każdej kontuzji nie przybywa... niech negocjują z Rodado teraz na dół
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.08.2024, 22:13
I co, środek obrony i pomocy wujnia? 28 zawodników i nie ma kto grać.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.08.2024, 08:48
Może by tak Borisa Moltenisa odkurzyć? Chyba nasza 1 liga jest atrakcyjniejsza niż 3 poziom rozgrywkowy we Francji?
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 02.08.2024, 09:36
Gdyście mogli zamiast przedłużenia Rodado sprzedać go i pozyskać, środkowego obrońcę, środkowego pomocnika i napastnika na poziomie I-ligowym wyższym, to co byście wybrali?

Nie zrozumcie mnie źle, cieszę się z tego przedłużenia. Ale skoro się na nie zdecydowaliśmy, to teraz muszą za tym iść kolejne transfery. Inaczej nie zdecydowalibyśmy się, prawda?
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.08.2024, 11:27
My to potrzebujemy pół nowej drużyny. Dwóch stoperów, ofensywnego pomocnika, prawego obrońcy. Po co my podpisujemy jakiś Łasickich, Zwolińskich, to już lepiej uzupełniać juniorami, bo i tak nie ma kto grać.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 02.08.2024, 11:32
Vuko napisał(a):Wyświetl post
My to potrzebujemy pół nowej drużyny. Dwóch stoperów, ofensywnego pomocnika, prawego obrońcy. Po co my podpisujemy jakiś Łasickich, Zwolińskich, to już lepiej uzupełniać juniorami, bo i tak nie ma kto grać.
tzn. którymi juniorami?
Kutwa wygląda jak wygląda
Szywacz jest dramatyczny, poza tym wyszedł nie tylko z wieku juniora ale i młodzieżowca
Wiśniewski?
Sarga?

tak
poproszę nowy zestaw pytań

ps. Witalis: Rodado powinien zostać sprzedany, bo mamy jeden wielki syf w finansach i nie ma kim grać. Tylko komu?
Azerbejdżan nie dawał dużej kasy, a i pewnie sam Rodado nie bardzo chciał tam iść
I to pokazuje jednak jak wycenia go rynek....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 02.08.2024, 12:28
Cytat:
My to potrzebujemy pół nowej drużyny.
Prezes powtarza sobie to co pół roku/rok, robi reset, wymienia pół drużyny ze złej na gorszą. Trzeba mu przyznać, że jest w tym bardzo systematyczny.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 02.08.2024, 14:17
Ciekawe czy mamy kogoś na oku na pozycjach wymagających wzmocnienia na już? środkowy obrońca, prawy obrońca i ofenswny pomocnik potrzebni pilnie. Ktoś z kolegów pisał , że Igbekeme wolny. Może jego?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.08.2024, 17:37
Juz polscy denni-karze spekulują o Sukiennickim w Rapidzie, ciekawe kogo Wisla bedzie kupowała z Trnavy za tydzień.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.08.2024, 17:56
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Juz polscy denni-karze spekulują o Sukiennickim w Rapidzie, ciekawe kogo Wisla bedzie kupowała z Trnavy za tydzień.
Serio? Wow. Że są ludzie którzy to jeszcze czytają.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 02.08.2024, 17:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Serio? Wow. Że są ludzie którzy to jeszcze czytają.
https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-n...powiedz/246628

Łap xD
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.08.2024, 18:08
Ale to przecież nie dziennikarze o tym spekulują, ale człowiek, który pełni u nas funkcję prezesa klubu i jego słowa są w tym kontekście przytaczane... Czytanie ze zrozumieniem się konkretnie kłania .
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 02.08.2024, 19:28
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ale to przecież nie dziennikarze o tym spekulują, ale człowiek, który pełni u nas funkcję prezesa klubu i jego słowa są w tym kontekście przytaczane... Czytanie ze zrozumieniem się konkretnie kłania .
Gówno news, nie czytalem, w google mi wyskoczylo xD
Dzieki za streszczenie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów