|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nie spodziewałem się przedłużenia kontraktu, jeśli jakimś cudem to ewentualnie 2 lata.. a tutaj mamy 3+1 i to bez klauzuli odstępnego, więc pięknie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
To jeszcze kogoś do 1. składu, żeby trener był zadowolony i powalczmy o awans.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dla mnie dodatkowy rok byłby szokiem. Nie wiem jak to się Królewskiemu udało.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Brawo prezesie Królewski. Oczywiście przedłużenie kontraktu nie oznacza że Rodado nie odejdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Brawo szefie i szacunek na wieki.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Rodado jak Rodado. Strzelal bramki i gowno z tego bylo poza 10 miejscem w lidze. Oby ci nowi skrzydlowi i reszta zespolu dojechali, bo skonczy sie podobnie, chyba ze Angel strzeli tym razem nie 22, a 50.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Może po prostu dał mu tyle kasy ile chciał?
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
zdziwiłbym się gdyby został z nami dłużej niż rok, maksymalnie dwa lata, ale wypada docenić że sytuacja nie została wystrzałowo s.......ona i nie jesteśmy właśnie z Angelem w rezerwach, pożarci z jego agentem i całym światem brawo... szefie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
To jest super informacja. W końcu dobry piłkarz chce tu zostać! Przykład Jagielloni pokazuje, ile może dać dobry pilkarz który siedzi w klubie od wielu lat. Angel jesteś mega! W zasadzie to po tym geście to można mu już obywatelstwo klepnąć XD
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Przez chwilę miałem nadzieję,że to może robota Bashy ale...no właśnie,dlaczego nie było dyrektora sportowego na co by nie mówić dość ważnej konferencji?
No muszę się przy.......ić niestety.To taka chwalikonferencja naszego kochanego prezesa narcyza |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
A niech się chwali. Daje kasę, nerwy itp to niech się chwali. Zycze mu żeby miał dużo powodów do chwalenia się
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Tyle dostał żeby być zadowolonym i nie tłuc się po jakiś azerbejdżanach, nie po to przyjechał do Polski żeby go jeszcze dalej wywiało.Gość jest świadomy, wie że już wielkiej kariery nie zrobi i nie chciał iść w ślady carlitosa.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 30.07.2024 o godz. 09:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aż tyle pewnie nie (pytanie ile oni realnie oferowali). Wiadomo, że Kraków to fajne miejsce do życia, a Rodado generalnie na każdym kroku podkreślał zadowolenie. Dlatego pewnie znaleziono złoty środek czyli podwyżka (mniejsza stawka niż w Baku) ale za to gość nie musi wywracać całego swojego życia
Wiadomo też, że rozmowy się toczyły ponad 2 miesiące i raczej nie chodziło o kartę multisport tylko o konkretne stawki. No chyba, że Rodado został skuszony wizją gry z takimi asami jak Młyński, Starzyński oraz możliwością trenowania przeciwko takim asom jak Biedrzycki. ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
@Jagul - myślę że rodzina miała znaczenie, bo finansowo raczej nie przelicytowaliśmy Azerów. Jest tu bohaterem, dostanie więcej pieniędzy, może spokojnie poczekać na ofertę z lepszego piłkarsko kraju. Gigantyczny sukces Królewskiego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.07.2024 o godz. 11:29.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|||||||||||
|
Jest lato, urlop, ciepło i długo się zastanawiałem czy chce mi się odpowiadać, a jeśli tak, to czy konfrontacyjnie.
Generalnie jednak walnąłeś taki post, że w sumie nie mam wyjścia i, chociaż mi się nie chce, odpowiedzieć muszę to zrobić chociaż w sporym skrócie. No więc tak tytułem wstępu - wydajesz się rozsądnym człowiekiem. Do momentu, w którym zaczynasz pisać o Królewskim. Wtedy puszczają Ci wszelkie hamulce i jesteś gotowy SAM, z własnej inicjatywy oskarżyć go o wszystko, co najgorsze. Naprawdę, nie potrzebujesz w tym celu żadnej manipulacji z niczyjej strony, sam chętnie wyrywasz do przodu i to w miejsca, w które nie spodziewałem się, że ktoś na tym - jakże oryginalnym - forum, może w ogóle chcieć się wybierać. Nie wiem czy to wina tego, że piszesz czasem pod wpływem, czy niezaleczonej urazy do Królewskiego, zazdrości, przekonania o własnej intelektualnej wyjątkowości czy cholera wie czego, fakt pozostaje faktem. Jako Twój świeżo mianowany forumowy "prawnik z zacięciem biznesowym" doradzałbym Ci abyś najzwyczajniej w świecie kiedy gdzieś tutaj pada nazwisko Królewskiego odszedł od komputera albo chociaż zażył meliskę przed zamieszczeniem wpisu, a już na pewno nie pisał w takich wątkach po alkoholu. Kiedyś ktoś nie wytrzyma i zrobisz sobie w ten sposób krzywdę. ______ Wracając do meritum tego, co zarzuciłeś już mi konkretnie: 1. Domniemana moja manipulacja polegająca na przejściu z "trików" na "sztuczki". Oddajmy głos ekspertowi, czyli Tobie samemu - w momencie, kiedy jeszcze (w miarę) ogarniałeś: BCGorlice napisał(a):
Cytat:
BCGorlice napisał(a):
2. Domniemana moja manipulacja polegająca na przejściu z trików/sztuczek na przekręty/oszustwa. Oddajmy ponownie głos ekspertowi: BCGrolice napisał(a):
BCGorlice napisał(a):
BCGorlice napisał(a):
Cytat:
BCGorlice napisał(a):
BCGorlice napisał(a):
Cytat:
Ojej, znowu wychodzi na to, że ja pytałem o udowodnienie sztuczki księgowej i o tym dyskutowałem przez kilka kolejnych postów, a Ty sam znowu się zagrzałeś i postanowiłeś pójść dalej, rzucając zarzuty o działania, które faktycznie byłyby przestępstwem. Każde z ich spełnia odpowiednie przesłanki. Najpierw cytując kolegę (swoją drogą, ładnie Cię wystawia - on i działa anonimowo, i zastrzega co chwilę, że trzeba to sprawdzić w sprawozdaniach i że tylko spekuluje), potem przyjmując te wszystkie stwierdzenia jako własne, tyle że Twój intelekt nie pozwolił na to, żeby wrzucić takie zastrzeżenia, jakie dorzuca każdorazowo mityczny, acz niewątpliwie bardziej ogarnięty kolega. Ja, drogi Kolego BCGorlice, do niczego Cię nie zmuszałem, nie manipulowałem, a nawet wprost przeciwnie - co chwilę sugerowałem, żebyś nie rzucał oskarżeń bez dowodów. Co więcej, przez całą dyskusję byłeś świadomy "niuansów" związanych z tymi przejściami i pilnowałeś, żebym aby przypadkiem czegoś nie przekręcił. W tej dyskusji nie ma nic, co mogłoby prowadzić do wniosku, że ja Cię w coś wplątałem czy wmanipulowałem. Ty po prostu sam nakręcasz się jak katarynka. Tym razem - znowu sam i bez jakiejkolwiek mojej zachęty wrzuciłeś coś takiego: BCGrolice napisał(a):
Podpowiem - mataczenie to przestępstwo. Czyli sprawy karne. Które z definicji są ścigane i karane. Jak teraz wrzucę prośbę o udowodnienie, to okażę się manipulantem, bo przecież to nie Ty masz problem z odpowiedzialnością za swoje słowa... Jak pisałem wyżej - włącz element instynktu samozachowawczego i zanim zaczniesz pisać o Królewskim na tym forum, zastanów się trzy razy co piszesz. Albo znajdź sobie zajęcie zastępcze. Może być próba odgadnięcia kim jestem i czym się zajmuję - widzę, że sprawia Ci to przyjemność, a ponieważ jestem człowiekiem o wielu wykształceniach, zawodach i jeszcze większej liczbie obszarów zainteresowań, będziesz miał zajęcie na kolejne miesiące. Oczywiście mógłbyś też o to zapytać, ale teraz już raczej nie miałbym serca odbierać Ci przyjemności z samodzielnego odkrywania. P.S. Cytat:
|
||||||||||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że akurat jeśli chodzi o Rodado, to poza tymi racjonalnymi powodami jak odpowiednie pieniądze, dobre, spokojne życie rodziny czy kalkulacjach na jeszcze lepszy kontrakt w przyszłości są też powody mniej konkretne i przyziemne, a bardzo miłe sercu kibica.
Angel dał się poznać jako pozytywnie nastawiony do życia, w dobrym sensie prostolinijny, prawilny chłopak i on chyba NAPRAWDĘ poczuł, że z jednej strony przez dwa lata bardzo zjednał sobie te trybuny, a z drugiej strony że bez awansu to wszystko o dupę potłuc i ma tu jeszcze robotę do zrobienia. Widział przecież, jak był przez te trybuny traktowany był Kuba, może sobie też zamarzył o czymś podobnym? Stawiam odważną tezę, że nie wszyscy kopacze to cyniczne, chciwe szuje PS. Królewski na konferencji sprawiał wrażenie wręcz wniebowziętego. Potencjalne powody widzę dwa: albo po prostu dlatego, że mógł zrobić performance i być w centrum uwagi, co uwielbia, albo że finał negocjacji był bardzo po jego myśli. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Masz i sklej ....e bo zaczynasz mnie znowu wqurwiać chyba nawet bardziej niż Królewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest jednak żenujące, że niby piłkarska Wisła ma prawa do historycznego herbu, a tymczasem TS Wisła Kraków pod wodzą Jażdżyńskiego robi lifting herbu (tworząc zresztą małego potworka, który kłuje w oczy), o którym Wisła SA nie wie i nawet ta druga w tym samym dniu wypuszcza koszulkę z herbem, ale w starej wersji.
Panowie Jażdżyński i Królewski to jest kabaret i piaskownica w jednym. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
||
![]() Poziom odpału który prezentują hejterzy Królewskiego dawno przekroczył najszerszą skalę...
Pogratuluj Królewskiemu....
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.07.2024 o godz. 20:17.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na pewno wyglądałoby to ładniej i profesjonalniej, gdyby na konferencji obecni byli i Królewski, i Basha. Basha by ogłosił i powiedział, że to sukces Królewskiego i że on cieszy się, że może pracować u boku taaakiego wspaniałego prezesa. Skoro jednak Basha jest p.o. dyrektora, to można to sobie jakoś wytłumaczyć.
Najważniejsze, że go podpisali, więc albo mamy solidnego napastnika, albo mamy solidny zarobek za napastnika. Zresztą Moskal musi jeszcze Rodado zagospodarować, jeśli mamy grać na dwóch napastników, bo z Rapidem wyglądało to źle Co do liftingowanego herbu - jak dla mnie to wyrzucanie pieniędzy, chociaż mi te zmiany nie przeszkadzają. Przynajmniej nie skończyliśmy jak Juventus. Ale tak, ładniej byłoby gdyby ktoś z Towarzystwa porozmawiał z kimś z klubu. Albo przynajmniej gdyby Królewski nie wylał żali w sieci. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czego papudroku nie rozumiesz jak ktoś w temacie "Polityka transferowa Wisły" po przedłużeniu kontraktu z kluczowym zawodnikiem pisze "Brawo" Mam Królewskiemu rowa wylizać jak Ty Markus Wolfy i Leszekpw nieśmiało wychodzący z nory? Czy to robota Królewskiego?Pewnie tak,wszak do wypinania klaty do orderu jest pierwszy,gorzej że jak coś za.......i to udaje niewinnego.W normalnym klubie za takie sprawy odpowiada dyrektor sportowy,my mamy człowieka renesansu któremu potrzebne są tylko słupy żeby w razie czego było na kogo zwalić winę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ustalmy jedno: papudrok czy papudrak?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Polecam obejrzeć prezesa we wczorajszym hejt parku: https://www.youtube.com/live/xFfGKMl...adoCyDfND2Nvfi
Można sporo wyłowić, np. wyjaśniony plan na te narzędzia AI, skąd w ogóle pomysł na te dane (skuszenie inwestora), że usilnie pracuje nad inwestorem, rozmawia, można wyczuć między wierszami, że to chyba jeden z głównych celów Wisły obecnie i jego i ciężko się dziwić, biorąc pod uwagę potrzeby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Zjebane samopoczucie hejterkowych pajaców jak kryształ, framat, jaroo1, spowodowane przedłuzeniem Rodado (co jest niewątpliwą zasługą Królewskiego) bezcenne.
A jeszcze brednie, że Sukiennicki lepszy od Carbo a jak zagrał marnie to ślinotok z braku argumentów, także bezcenne. Tu jakby nawet Królewski LM zdobył, będą brnąć dalej w hejt. Śmieszni są. Prezesie Królewski gratulacje, działaj dalej, wierzymy w Ciebie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I ty hiszpański obciągaczu masz czelność pisać coś o hejcie ?Nie dalej jak kilka dni temu już prułeś się coś do Moskala.Pluje na takie chorągiewy. Ps.Przecież ty ponoć masz mnie w ignorowanych to po uj czytasz te posty? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Chyba się JK spodobało to prezesowanie. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|