The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2024, 21:07
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Bo ja wiem? Nie widzę tu miliona wpisów oceniających tą decyzję ponieważ wszyscy prawdopodobnie zbierają szczęki z podłogi.

No bo jak to ocenić? Sportowo super, wiadomo. Finansowo? Cieżko powiedzieć. Okaże się czy (kiedy?) zabraknie nam pieniędzy na bieżącą działalność.

Skoro masz lepsze przemyślenia to się nimi podziel.
Finansowo też super bo jak ktoś będzie chciał go wyjąć to już nie za 6 tylko 7 cyfr.

A te szczęki na podłodze to efekt skuteczności Królewskiego. Karcz już Rodado do Wiednia nie wysyłał . Dla takiego Baku 2 bańki w jedną czy drugą stronę to żadne pieniądze , a chcieli chłopa za frytki wyciągnąć.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2024, 21:16
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Finansowo też super bo jak ktoś będzie chciał go wyjąć to już nie za 6 tylko 7 cyfr.

A te szczęki na podłodze to efekt skuteczności Królewskiego. Karcz już Rodado do Wiednia nie wysyłał . Dla takiego Baku 2 bańki w jedną czy drugą stronę to żadne pieniądze , a chcieli chłopa za frytki wyciągnąć.
Gdyby życie było takie proste...

Ale obyś Ty miał rację.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.07.2024, 21:20
No ja jeszcze szczęki nie podniosłem po opinii lekarskiej do urazu Dudy i mającej trwać kilka dni rehabilitacji.
Co do Rodado to widać chce być zapamiętany jako piłkarz o człowiek z klasą.Nie często się widzi jak obcokrajowiec śpiewa hymn klubu.Brawo.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.07.2024, 21:22

W marcu będzie miał 28 lat... Co najmniej kolejny sezon spędzi na drugim szczeblu rozgrywkowym w Polsce. Cudów bym się nie spodziewał.

"Żeby nie było nudno, przed meczem we Wiedniu jeszcze pewnie dwa przedłużenia z obecnymi graczami " Królewski na X

Ciekawi mnie kto to ma być. Krzyżanowski i Duda mają opcje przedłożenia o rok jeszcze chyba tak? Colley ma bardzo wysoki kontrakt i jeszcze niedawno chcieliśmy go rozwiązywać. Carbo ma 30 lat, ale to tu chyba najszybciej.
Ostatnio edytowane przez masada : 29.07.2024 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.07.2024, 21:46
masada napisał(a):Wyświetl post
W marcu będzie miał 28 lat... Co najmniej kolejny sezon spędzi na drugim szczeblu rozgrywkowym w Polsce. Cudów bym się nie spodziewał.

"Żeby nie było nudno, przed meczem we Wiedniu jeszcze pewnie dwa przedłużenia z obecnymi graczami " Królewski na X

Ciekawi mnie kto to ma być. Krzyżanowski i Duda mają opcje przedłożenia o rok jeszcze chyba tak? Colley ma bardzo wysoki kontrakt i jeszcze niedawno chcieliśmy go rozwiązywać. Carbo ma 30 lat, ale to tu chyba najszybciej.
Najbardziej zasługuje Carbo. Poza tym na krótkiej liście jest jeszcze pewnie Duda.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.07.2024, 21:55
ja jednak postanowilem ufać AI, tymbardziej że jakas nowa wersja czatu gpt weszła

więc zadałem pytanie:

rodado jednak zostaje czy w tej sytuacji a wisła kupiła zwolińskiego czy w tej sytuacji są konieczne dalsze wzmocnienia ?

CHAT GPT:

Jeśli Angelo Rodríguez zostaje w Wiśle Kraków, a klub dodatkowo zakupił Łukasza Zwolińskiego, to z pewnością atak zespołu jest dobrze zabezpieczony. Obaj napastnicy mają umiejętności, które mogą przynieść korzyści drużynie: Rodríguez ze swoim doświadczeniem i techniką, a Zwoliński z umiejętnością zdobywania bramek w Ekstraklasie.

Mimo tego, warto jeszcze rozważyć inne wzmocnienia, zwłaszcza w następujących obszarach:

Środek pola - Jeśli w drużynie brakuje kreatywnego pomocnika lub defensywnego pomocnika o dużej wydolności, warto zainwestować w wzmocnienia w tej części boiska.

Skrzydła - Dynamiczni skrzydłowi, którzy potrafią zarówno asystować, jak i strzelać bramki, mogą znacząco wzmocnić siłę ofensywną zespołu.

Obrona - Solidna linia obrony jest kluczowa dla każdego zespołu. Jeśli są luki w obronie, warto rozważyć wzmocnienia, zwłaszcza na pozycjach bocznych obrońców, którzy mogą wspierać zarówno defensywę, jak i ofensywę.

Bramkarz - Jeśli obecna pozycja bramkarza nie jest obsadzona przez zawodnika o wysokiej klasie, to wzmocnienie tej pozycji może być kluczowe.

Warto również zwrócić uwagę na głębię składu, czyli dostępność jakościowych zmienników na każdą pozycję. Kontuzje i zawieszenia są częścią sezonu, więc posiadanie szerokiego składu jest niezbędne.

Podsumowując, zakup Zwolińskiego oraz pozostanie Rodrígueza to solidne fundamenty dla ofensywy. Jednak dalsze wzmocnienia w kluczowych obszarach, takich jak środek pola, skrzydła, obrona i bramkarz, mogą być konieczne, aby zapewnić stabilność i konkurencyjność drużyny przez cały sezon.

(nic dodać nic ująć )
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 29.07.2024, 21:55
I z Dudą to nawet pasuje bo aktualnie kontuzjowany.
Tylko jak maja się czuć Łasicki czy Jaroch którym konferencji nie zorganizowano
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.07.2024, 21:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej zasługuje Carbo. Poza tym na krótkiej liście jest jeszcze pewnie Duda.
Gogół i Baena też by mnie nie zaskoczyli w sumie.

@Czerepach - kto to jest Angelo Rodriguez?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.07.2024, 22:09
dziękuje za sugestie, ale mam pytanie dlaczego na angelo rodado piszesz angelo rodriguez ? koledzy z forum kibiców przez ciebie sie ze mnie śmieją

ChatGPT
Przepraszam za pomyłkę. Rzeczywiście, poprawne nazwisko to Angelo Rodríguez. Cieszę się, że mogłem pomóc w analizie potrzeb drużyny i sugestiach dotyczących wzmocnień. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy, daj znać!

właśnie nie, poprawne nazwisko to angelo RODADO

ChatGPT
Przepraszam za moje wcześniejsze błędy. Rzeczywiście, Angelo Rodado to właściwe nazwisko. Dziękuję za poprawienie mnie. Jeśli masz dalsze pytania lub potrzebujesz dodatkowych sugestii dotyczących składu Wisły Kraków, chętnie pomogę.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.07.2024, 09:32
Arkadiuszu, może załóżmy konto na forum temu chatu?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2024, 10:23
ŁKS chce milion za tego całego Mokrzyckiego
wczoraj w meczu z Arą wszedł na 20 minut
i jak na gościa wartego ponoć melon nie pokazał nic

tak, że tak.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.07.2024, 10:47
emjot napisał(a):Wyświetl post
ŁKS chce milion za tego całego Mokrzyckiego
wczoraj w meczu z Arą wszedł na 20 minut
i jak na gościa wartego ponoć melon nie pokazał nic

tak, że tak.
Może wiedzą że odejdzie (transfer) i nie chcieli ryzykować kontuzji dlatego zagrał tak mało? Kasa ŁKS-owi jest bardzo potrzebna.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 30.07.2024, 10:52
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Może wiedzą że odejdzie (transfer) i nie chcieli ryzykować kontuzji dlatego zagrał tak mało? Kasa ŁKS-owi jest bardzo potrzebna.
Pewnie tak, taką miałem pierwszą myśl
ale jakoś mnie nie zachwycił
szkoda kasy moim zdaniem
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 30.07.2024, 11:01
Mokrzycki nie miał złego wejścia. Widać, że jest dużo szybszy od takiego Kutwy, ale nie wiem czy to aż taki pozytyw .
Na mniej jak 500-600K ŁKS się nie zgodzi. Chyba można kogoś lepszego znaleźć bez kontraktu. Koszty takiego transferu byłyby podobne.
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 30.07.2024, 11:15
mówimy o euro czy zł?
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.07.2024, 11:15
A mamy takie pieniądze?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 30.07.2024, 12:24
Maine_Coon napisał(a):Wyświetl post
mówimy o euro czy zł?
PLN

melon euro za kopacza z I ligi
no to jednak byłby kosmos
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 30.07.2024, 12:36
Dani Ramirez do II ligi tureckiej
na szczęście
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.07.2024, 13:21
Widzę, że zatrzymanie najlepszego zawodnika schodzi na dalszy plan...
Jak człowiek na wakacjach to co ma siedzieć na forum

Mega sprawa, chyba te słowa Że Rodado trochę się zakochał w Wiśle źle się nie zestarzeją
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.07.2024, 15:44
Za Mokrzyckiego to oni zapłacili 600 tyś. zł.

Więc nie dziwię im się, że poniżej miliona go nie puszczą dla mnie temat z kategorii fantastyki
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.07.2024, 17:26
Braki w kadrze są nadal olbrzymie także myślę że po spotkaniu z Rapidem będziemy świadkami dalszych ruchów transferowych. Aktualnie z nowych nabytków których już oglądaliśmy trudno spodziewać się czegoś więcej niż uzupełnienie składu. Sukiennicki to taki grajek bez liczb i de facto trudno go przypisać do danej pozycji. Do środka pola potrzebujemy 3 zawodników i 1-2 napastników gdyby się okazało że Zwoliński nie daje rady. Przydałby się z prawdziwego zdarzenia prawy obrońca a wtedy Jarocha można przesunąć do środka obrony gdzie mamy problem z szybkością aktualnie tam grających piłkarzy.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 31.07.2024, 08:47
Jaroch i srodek obrony 🤦
Dwóch napastników jeszcze mając Rodado i Zwolińskiego 🤦

Brakuje nam jakości w środku pola. I szybkiego środkowego obrońcy.tu trzeba się rozglądać za wzmocnieniami. Nie na pozycję, które są przeladowane.

Sukiennicki daje coś czego większości kopaczy nie daje - sumienność pozycji. Wydaje się, że i Duarte i Kiss tez są uniwersalni. Dużo daje jak masz trzech zawodników i każdy z nich może zagrać na każdej z pozycji, na której gra któryś z pozostałych (skrzydłowi LP i ofensywy środkowy pomocnik).

Potrzeba nam konkretnego zawodnika do środka pola, gdzie Carbo będzie miał z kim grać i nie będziemy skazani na młodzieżowca.

Ja bym w ogóle poszedł w kierunku Letniewskiego na bramce i poki co Sapaly obok Carbo, bo póki co ten duet wygląda najlepiej.

Za przedłużenie Rodado brawa. Wydaje się, że tutaj nie tyle kasa co kwestie osobiste zdecydowaly, że nie chce się transferować.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.07.2024, 08:53
W pierwszej druzynie jest bodajże 28 zawodników
W tym 3 bramkarzy, 4 stoperów, 6 zawodników na pozycję 6-8
Nikt nie ściągnie nikogo nowego póki nie zejdziemy z kilku kontraktów
Na każdą pozycję jest po 2 zawodników plus Olejarka, Fazlagic, Dziedzic, Bieganski, Młyński, Talar, Kutwa
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 31.07.2024 o godz. 09:11.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.07.2024, 09:52
Tymczasem Krzyżanowski przedłużony i idzie do Włoch na darmowe wypożyczenie.
Dla mnie kompletnie irracjonalna decyzja. Cóż z tego, że jest wysoka klauzula wykupu jak szanse na to, że się przebije są bliskie zeru. Gość do nas wróci po roku bez gry.
Z naszymi wonderkidami jest prosta sprawa - jest oferta należy sprzedawać za twardą walutę, a nie bawić się w wypożyczenia, podczas których potencjalny kupiec pozna się na naszym "talencie"
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 31.07.2024, 10:25
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
W pierwszej druzynie jest bodajże 28 zawodników
A na środku pomocy i obrony nie ma kto grać.
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 31.07.2024, 10:37
Tak na środku pomocy nie ma kto grać, jest tylko Carbo Sapała Gogół Kutwa Fazlagić i Duda czyli 7 zawodników na 2 pozycje, powinno być z 10 wkońcu stać nas
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 31.07.2024, 10:48
Qadou napisał(a):Wyświetl post
Tak na środku pomocy nie ma kto grać, jest tylko Carbo Sapała Gogół Kutwa Fazlagić i Duda czyli 7 zawodników na 2 pozycje, powinno być z 10 wkońcu stać nas
Realnie z tej siódemki to tylko Carbo, Gogół i Duda dają wyraźną jakość, może czasem Sapała jak mu się chce potruchtać - z czego Duda jest kontuzjowany.

Wyobrażasz sobie środek: Sapała-Kutwa-Fazlagić? Przecież oni by nie wiedzieli do której bramki piłkę kopać.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 31.07.2024, 10:50
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Z naszymi wonderkidami jest prosta sprawa - jest oferta należy sprzedawać za twardą walutę, a nie bawić się w wypożyczenia, podczas których potencjalny kupiec pozna się na naszym "talencie"
Święte słowa.

Z tymi naszymi wonderkidami jest tak, że trzeba kompilacje robić na YT, pompować balon, puszczać "przecieki" że już się Barca z Bayernem o nich biją - i natychmiast sprzedawać za twardą walutę jak tylko się jakiś jeleń z Zachodu trafi.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.07.2024, 10:54
Nawet jak go nie wezmą to istnieje szansa, że go podszkolą lub o dziwo nauczą jak się gra na pozycji lewego obrońcy, a już w ogóle jak go jeszcze nauczą taktyki i przesuwania się po boisku w linii to już będzie cud miód malina

Włosi chyba jednak to potrafią nauczyć

gry obronnej i taktyki

Jak dla mnie super ruch i dla klubu i dla zawodnika
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 31.07.2024, 11:13
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Święte słowa.

Z tymi naszymi wonderkidami jest tak, że trzeba kompilacje robić na YT, pompować balon, puszczać "przecieki" że już się Barca z Bayernem o nich biją - i natychmiast sprzedawać za twardą walutę jak tylko się jakiś jeleń z Zachodu trafi.
Mówicie tak jakby wszystkie kluby kupowały piłkarzy z youtuba.Krzyżanowski przez Włochów jest pewnie prześwietlony na wszystkie strony.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów